Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm, de kedvesek vagytok.
Igazság szerint még 3db kellene.
1 celeronra, az gyengébb is lehet, de 2db P3-ra.Rámtört a P3 mánia

-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
hogy kicsit ON is legyek, bár csak részben kapcsolódik ide, jó régen olvastam a bazárban a számítógép hírdetést, és akkor így volt leírva, igaz '99-ben olvastam de megmaradt bennem:
"Eladó négyszáznyolcvanhat-os számítógép billentyűzettel, egérrel, windows három egész tizenegy operációs rendszerrel"
PeachMan!
az esetek többségében igen, felmennek oda vissza.. annyi, hogy a bufla Socket A hűtések hajlamosak beleakadni a P3-as lapoknál kondikba... -
törölt tag
A socket370 és a socketA hűtők cserekompatibilisek?
Éppen 2 hűtőt próbálok beszerezni és mintha a socketA hasonlítana a 370-re. -
Mindenhol megvan a tolvajnyelv. Ugyvednel voltunk lakasvetel miatt. Az elado nem ertette mit hadoval, pedig csak olyanokrol beszelt, mint pl. nullas igazolas vagy teher mentes ingatlan 1/1-es tulajdonosi bejegyzessel. De a regi kedvenc a "GÉPJÁRMŰŰŰRÖL!" Igen, igy fonetikusan es uvoltve

Parasztra egy sztori: Balatonon szivattak a mellettunk ulo nemetek a pincert, szinte szalankent kertek doboz gyufat. Kihozta nekik az ennivalot es mosolyogva jo etvagyat kivant nekik:
"De mostmar zabalj paraszt!"
-
gban
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Én is tudok hasonlókat csak én vendéglátós vagyok.
Szerintem elsőre nem mindenki tudja ezeket sem.
A hentesnél karaj, az étlapon borda.
A zőccségesnél karfiol, az étlapon kelvirág.
Otthon leöntve szósszal és kisütve, az étlapon csőben sült.
Ha nem hallja paraszt, ha hallja, kedves vendég. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
nézd meg OC-be mit tud

-
Sanchez638
addikt
Találtam itthon egy kis (talán)érdekességet.
Ugyan ilyenem van, His Ati Rage 128 Ultra , de a nyákon 2003-as gyártási dátum szerepel. Ez ritka darab lehet? Vagy érdekes?
-
YumeD
tag
Amúgy jut eszembe, keresek slot1 átalakítót, amin van feszállítási lehetőség. Tualatinra (megjött a kínaiaktól a 2db sl6by
) lesz átfaragva a p2b-ds-be, akinek van, privátban pls szóljon 
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha az alaplap tudja és fel van téve a Win98 HDD patch akkor ok lesz.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
sanchezsa és YumeD
Jóvanmá, f@x műkedvelő bölcsész vagyok.

-
YumeD
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Így van
De semmi esetre sem "tyúkbél"
... éés nem radír, hanem törlőgumi 
-
YumeD
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekünk technikumban fejünkbe verték hogy az "fali dugaszoló aljzat."

És nem kábel, hanem vezeték... nem körte, hanem villanyizzó...
-
Sanchez638
addikt
Van egy Quantum 40gb lct. Win98 Se-hez akarnám használni. 32Gb túl lépve fog bohóckodni a rendszer vele?
-
gerlaip
addikt
válasz
Murphistic
üzenetére
Egyébként nyilván igazad van a hálózat szempontjából.
Én egy '70-es években téglából épített sorházban nőttem fel, ahol nem volt földelt konnektor, de azóta csak 100 évnél régebbi házakba vetett a sors, ahol még a mosógép és a gázkazán is tönkrement, amikor a ház előtti telefon oszlopba belevágott a villám - a modem, fax, router természetesen, de hogy a mosógép és a kazán miért??
Szóval igen. A lényeg, hogy áramtalanítani kell, rendes földeléshez már szakember szükséges szerintem. -
zoltanz
nagyúr
Hátha valaki ilyet keres (nem én hirdetem):
ATI Radeon 8500 LE 128MB 1FT -
Murphistic
aktív tag
válasz
gerlaip
üzenetére
és (#40472) YumeD : Jóvanna'
Én ilyen konzervatív vagyok.A panelhoz annyit, hogy az alumínium vezetékeknek köszönhetően volt olyan helyzet, hogy a vasaló (és persze a PC) burkolata áram alatt lehetett volna. Annyi mázlink volt, hogy nem teljesen lett kontakthibás a nulla.
A kábeltv antennája viszont rázott már meg. A fölöttünk lakók kiverték az antenna aljzatukat és megsérült az árnyékolás. Gondoltam leföldelem a radiátorral. Azóta sem láttam élőben akkora szikrát
.Úgyhogy panel ide vagy oda én megadom a villamos hálozatára az oldschool plecsnit.
-
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip
üzenetére
Nem földelt hálózat + áramtalanítás hiánya = tuti hardver halál a szereléskor. (a csípős szikra 110-120V körül is lehet)
A kikapcsolt táp sem mindig elég a földeletlen hálózat esetén, a konnektorból mindent ki kell húzni, ami a PC-hez kapcsolódik.A földelt hálózatnál is célszerű az áramtalanítás, de itt jóval alacsonyabbak a kóbor feszültségek. Kb. 24V lehet jelen, amit a bőrön át meg sem érzel, de az érzékenyebb IC-ket, chipeket tönkre teheti, de az átlag hardver túl szokta élni.
Némileg csökkenthető a veszély még a fázishelyesség megtartásával. (Ne "fordítva" dugd be a konnektorba a villásdugót)
Az antisztatikus szerelőasztal egy kicsit túlzás az otthoni szinthez.
Elég, ha a számítógépház fém-tiszta részéhez sűrűn hozzáérsz (mármint direkt). -
YumeD
tag
válasz
Murphistic
üzenetére
Hotswap biosírásról hallottál már? Bátrak sportja

-
gerlaip
addikt
válasz
Murphistic
üzenetére
1. Panel az hol régi?

2. Te biztos, de én ilyen barom vagyok, hogy rendszeresen elfelejtek áramtalanítani. Ezért szerelek csak 10 éves cuccokat, a drága konfigomat egyszer összeraktam és kétszer is meggondolom, hogy belenyújljak. -
gerlaip
addikt
válasz
satee76
üzenetére
Nem egyedi eset, valóban úgy van, ahogy a többiek írták. Eddig csak olyan régi építésű lakásokban laktam, ahol nem volt földelt a konnektor, és mindenütt "csípett" a számítógépház. Probléma csak akkor lehet belőle, ha úgy szerelsz, veszel ki, vagy raksz be kártyát a gépbe, hogy nem áramtalanítod, ilyenkor tönkremehet ez-az. De simán lehet, hogy földelt konnektor mellett is jelenthet ez problémát.
Ti, hogy látjátok?
-
törölt tag
válasz
unclefucka
üzenetére
Nincsen. Öreg socket7 ez még

De közben meglett a hiba. Túl új programmal akartam frissíteni.
Kerestem egy régebbit, az megcsinálta.
Most működik a dma
-
törölt tag
Na egy újabb malőr ami kifog rajtam.
A Lucky Star 5MVP3 (rev.3) alaplapon (socket7) egyszerűen nem tudok DMA-t használni. Nem a legfrissebb BIOS van rajta, de beszereztem a legújabbat. Az a gondom, hogy az awardflash az istenért sem akarja flash-elni. Az eredetit lementi, de azután azt írja, hogy írásvédett a bios chip és a jumper-t állítsam át. Namost a bios környékén két jumper van csak. Az egyik 5V helyett 12V-ot ad a chipnek (ez kell más típusú chiphez) és a clear cmos. Utóbbival már megpróbáltam a felülírást, de a beállítások törlésén kívül semmit nem csinált.
A bios menüjében sem találtam olyan pontot, ahol írásvédetté tehető a chip.
Awardflash-ből a legújabbat töltöttem le. -
unclefucka
senior tag
válasz
satee76
üzenetére
Ha nem földelt a konnektor, elosztó, vagy az egész hálózat földeletlen, akkor ráz a PC/monitor. Panel házakban tipikus ez az eset.
Földelést könnyen csinálhatsz, ha közös fűtésű panelben laksz.
Annyit kell tenned, hogy a radiátor fém csövéről leszeded a festéket kis helyen (legyen fém-tiszta) és valahogy odarögzítesz egy 4-6 mm2 -es kábelt. A kábel másik végét meg egy földelt aljzatba vezeted és bekötöd a földelésbe. Ide bedugsz egy földelt elosztót és oda dugsz be minden PC-s cuccot.Ha nem ilyen a kecó, akkor marad a földelő-szonda telepítés.
Én kábel kötegelővel rögzítettem a földelésnek szánt kábelt.
-
satee76
aktív tag
Sziasztok. Egy olyan problémával kapcsolatban kérek segítséget ami nem a topik témája, de én ide járok olvasgatni, és nektek rengeteg tapasztalatok van ilyen téren.
Tegnap észrevetten, hogy csíp (ráz) a gépház. Minden lehetősèget átvizsgálva kiderült, hogy a vga (dsub) kábel ha be van dugva a vga-ba akkor áll fenn ez az eset. Tovább vizsgálva kiderült, hogy maga a kábel vége ràz tehát a probléma a monitorbol rred. Találkozott már valaki ilyennel? -
törölt tag
Köszönöm szépen a felajánlott kártyát és a ráadás USB kivezetést.
Hazaérve csak a kíváncsiságtól vezérelve gyorsan előkaptam egy tápot, vgat és a lapot.
Beletettem az USB kártyát és gyönyörűen elindult a gép.
Win98 kis kérdezősködés után felpakolta automatikusan a drivereket (a 2.0 kiterjesztést kivéve) és tökéletesen üzemel.Majd keresek hivatalos driver-t a 2.0 részéhez, de szuper, hogy most van 5+2db USB-m a K6-2-n

Köszönöm még 1x

-
juliabrilke
veterán
válasz
Murphistic
üzenetére
Létezik olyan is, hogy pci foglalatot alakít 16x pcie-re. Tudom, mert van nekem is itthon.
Amit szerettem volna beszerezni az egy pci-x to pci-e, de nagyon sokba kerül sajnos, annyit nem ér.
-
MMIX
addikt
H.264_1080p High bitrate - Jellyfish 120,0 (Mbps)
- Megpróbáltam kíváncsiságból, kép hibátlan, nem esett szét, de a 23.976 fps nem volt meg. Sacc/kb a fele fps vagy kevesebb.
(nem találtam az fps kijelzést)Bár a másik gépen, Athlon II X2 3500MHz HD 5670 is megkínlódott vele (Windows 7), Divx playerrel sikerült lejátszani. (Home Cinema és a VLC-vel nem sikerült, lehet valami beállítás kellene nekik)
-
Murphistic
aktív tag
Reméltem, hogy létezik ilyen átalakító is és tényleg: PCIe slotot PCI-ből
Csak tudnám, hogy miért nem x16-os a kimenet?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lattameg Voodoo 5500-at eladot a ha-n. De szerintem Pikarinak nem kicsit erosen fog a ceruzaja az arazasnal.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez sli. De kérdés, hogy mi van eseliben?

(#40443) PeachMan:
Ráindítasz random linux live i386-ot és látod, hogy működik -e a kártya.
(#40447) MMIX:
Érdekes, hogy legnagyobb bitráta az 45 Mbps. A pci csatoló meg leglassabban is: 133.33 MB/s. Átfér rajta a fullhádé oda vissza.

Istenem egy christal hd chipet miért nem varrtak sose pci kártyára?

-
MMIX
addikt
"max 720p HD filmlejátszás (full HD akad), ATI AGP HD3450 512mb DDR2
1GB 400mhz DDR1"Azóta, Bővített médialejátszó tesztcsomag
H.264_1080p High bitrate - Killa_Sample - kipipálva
(és persze a Full HD MKV filmek is)Linux Ububtu Studio, Athlon XP Barton 2500+ (alapon), AGP Radeon HD3450, SMPlayer lejátszóval (output driver: vdpau és a beállításainál, minden "on", a disable software video filters is).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Igazság szerint kéne tudni állítani.
Érdekes az is, még a Bios amikor indul 13 szorzót ír, de a Windows 12,5 jelez.
Duron grafitozva van, másik lapban tudtam is variálni a szorzót, de ezzel nem megy, pedig alapból 12-es.
Szerettem volna bele egy Thunderbird-et. (de így sem rossz) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
HA játszasz olyan játékokkal, amik támogatják a Glide-ot akor persze betolhatod a Voodoo2-t, akkor van értelme

zoltanz! Nem lehet, hogy azért nem állítja a procinak a szorzóját, mert fix?

PeachMan! DarthSun-nak ami van drivere, egy cirka 300megás pakk, elég sok mindent tartalmaz, én ME alatt is használom... és tényleg qrva jól szól
-
válasz
üzenetére
Ez egy SB0220- as, csak brand- oknak gyártották de OEM- ként került belőle kereskedelmi forgalomba is.Csak a saját driver CD- jével működik de avval is csak akkor ha előtte kitisztítod a registryből az előző hangkártya-telepítéseket. Más hangkártya mellett is működik de ezt kell először telepíteni. Ha nem találsz hozzá műkdödő drivert nekem megvan az eredeti telepítő CD, feltöltöm.
-
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Aztaqrva, ez a tied?

-
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Működhet, sőt így még az northbridge-nek is lesz aktív hűtése

Személy szerint inkább a hídon cserélnék hűtőt, minthogy szétvágjam a kártya hűtésének a burkolatát. -
Sanchez638
addikt
Már csak egy full hd-s monitor kéne..

-
Sanchez638
addikt
Érdekes kérdés, ugyan ez a helyzet van itt nálam is, működhet ez a dolog?

-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Igen. Működik, más rendszer alatt (Aros) használom.
-
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Igen, a telepítő cd, amit linkeltetek, nekem is bejött az NF7-hez.

PeachMan: Drivers.hu-ról próbáltad a drivert letölteni? Azt hiszem csak 5MB Win98-ra. A nagyobbak nekem sem mentek fel, csak XP-n.
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip
üzenetére
Nem tudom, hogy legaláis-e, ha nem majd bacsis törli, én legutóbb a Hadrianus computertől (ha jól írom) vettem kemény 300Ft/db-ért 1 hó garival 512/400 Kingston modulokat, azok elég megbízhatóak és a kompatibilitásuk is szuper, nem találkoztam még olyan lappal amiben nem mentek volna.
-
gerlaip
addikt
Nem tudjátok honnan lehet hozzájutni manapság két egyforma 2,5ns időzítésű megbízható 512/400-as ddr ramhoz?
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez így van, legalábbis 3DMark-ban. Doom3-ban már valószínűleg az FX is megfingatja, dehát az openGL az Nvidiák terepe.
9800 pro default
2500+ procival: 12759
3200+ procival: 14961
Procik is alapórajelen.Képzeljétek hogy jártam. Teljesen amatőr vagyok, ki is akadtam
Van egy hibás ramom, és fagy tőle az XP, játékok, benchmarkok, és gyanakodtam minden másra. Alaplap, proci, vga. Csak akkor jöttem rá, amikor már mindent cserélgettem a lapomban. Majdnem két hét után jöttem rá mi a f@x baj van... Azt hittem kinyírtam a 9800pro-t, nagyon betojtam. De remélhetőleg minden oké...Érdekességképpen, a 3DMark2001-ben mindig a Lobby tesztnél fagyott ki a hibás memória modul miatt a teszt.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mikor az a gépem készült, éppen egy Ti4200 volt csak szabadon

-
SP4C3
veterán
Ezt nézzétek: 25€
-
törölt tag
Nem akarnám megzavarni az új mértékegység bevezetését, de mi a véleményetek, egy Gef Ti4200 mellett van valami értelme egy 3dfx kártyának? Azt hiszem voodoo ii talán, de nem értek hozzá. Olyan vga átkötő kábele van.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Murphistic
üzenetére
Csak tréfáltam, persze.

eGyébként 1 dm3 az 1 liter 1 kg.

De melyiket és hogy mérték meg először?
Mondjuk függőlegest bármikor lehet előállítani pontosan. Egyenest is ugyan így. 
De ez már nem ide tartozik.

-
Murphistic
aktív tag
Tömeg esetén kilogramm az alap. Gondolom azért, mert egyszerűbb volt egy 1kg-os mintadarabot készíteni, amire rámondták, hogy na most ez lesz egy kiló.
Vicces, hogy az utolsó hír, mit olvastam róla az volt, hogy a rárakódott szennyeződések miatt nehezebb lett. Azóta gondolom leporolták már
.
A lényeg: kg/pixel és pixel/kg rulez.Ugyan nem CRT, de ha már monitor (sajnos még csak nem is tudtam róla, nemhogy lett volna egy) 22,2", 3840x2400 és 2001-ben jelent meg: https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_T220/T221_LCD_monitors
Még nem találtam meg, hogy mennyit nyom a mérlegen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
unclefucka
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ganz-[HUN], satee76, DarthSun, bacsis: Vannak jó pillanataim.

Most váltottam munkahelyet, ezért egy kicsit jobb a hangulatom.
Vladi: Teljesen igazad van! Ha valaha is szeretném az SI-be felvetetni ezt a mértékegységet, akkor ragaszkodnom kell az ottani alap mértékegységekhez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
unclefucka
üzenetére
Kár hogy nem tudok már hsz-t szerkeszteni/kiemelni, ezt úgy frankón kiemeltem volna

-
Hogyne lenne a pixelnek tömege ! CRT esetén kell a P atom és annak a K-Alfa elektronjának pályaugrás utáni foton-emissziója, mind-mind tömeg, még a kibocsátott fotonnak is tömege van, hiszen Einstein óta tudjuk hogy hat rá a gravitáció. LCD esetén pedig a háttévilágítás+LCD takarás > eredő emisszió határozza meg a kilépő foton hullámhosszát ( színét ), tehát itt is mindegyik tömeget képvisel

-
SP4C3
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
Kb én is ezt mondtam, de szerintem a "fajlagos pixeltömeg" értelmetlen. Tehát a p/kg az oké de kg/p elég értelmetlen. Másrészt a pixeleknek nincs tömegük
csak a monitornak. 
-
válasz
unclefucka
üzenetére
Ez így teljesen szakszerű, szerintem kérni kellene hogy vegyék bele az SI mértékrendszerbe

-
Vladi
nagyúr
válasz
unclefucka
üzenetére
Ez így marhaság. Inkább grammban kellene számolni, az kezelhetőbb érték, meg az mértékegység alapja is gramm.

-
satee76
aktív tag
válasz
unclefucka
üzenetére

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Ez kellett így reggel

-
unclefucka
senior tag
Akkor már:
pixel/kg -> pixel hatékonyság
A megjelenítő által megjeleníthető pixelek száma osztva a tömegével megadja a megjelenítő kilogrammonkénti pixelszámát.
példa: Az LCD monitoroknak jó a pixel hatékonyságuk, mivel kis tömege sok pixelt tartalmaz. De elfújja őket a vihar.kg/pixel -> fajlagos pixeltömeg
A megjelenítő tömege osztva a megjeleníthető pixelek számával megadja az egy pixel által képviselt megjelenítő-tömeget.
példa: A CRT monitorokban viszonylag magas a fajlagos pixeltömeg, mivel egy pixel jelentős megjelenítő-tömeget képvisel. Vagyis a CRT monitor nehezebb pixeleket állít elő.OK-OK befejeztem.

-
SP4C3
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Dede, pixel / kg lenne az értelmesebb.

Szóval nekem 39321.6 [ p / kg ]
ami
0.039321 [ MegaPixel / kg ]
Neked pedig: 83478.3 [ p / kg ] = 0.083478 [ MegaPixel / kg ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt van vagy 3 valami dobozban nálam, postáé odaadtam volna.
Van közte 0 kilóméteres is.

) lesz átfaragva a p2b-ds-be, akinek van, privátban pls szóljon

.
csak a monitornak.