- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
jim bcs #13307 üzenetére
"...a gép játékra kell a FHD az egy dolog ám azért vesszük hogy játszunk és a lényeg itt a grafika részletessége ehhez pedig a minimum High beállítások elérése hiszen ezen van az élmény"
Tehát a játék attól jelent élményt, hogy jó a grafikája?
Játszottál te már C64-en, vagy PC-n 640x480-ba? Az is élmény volt, FHD meg High beállítások nélkül... -
válasz
jim bcs #13307 üzenetére
Valóban ,vannak dolgok ,amiben igazad van, de....
1. Az i5 4570-re is vennék egy normális hűtőt,ha másért nem ,hogy a lelkem nyugodt legyen ,hogy óvom a procim a váratlan balesetektől...
2. Mindenki a pénztárcájához mérten alakítja ki a gépét ,akár játékra ,akár munkára...Olyan ,hogy "gémer" gép -NINCS , az ember a "gémer" ,aki játszik rendszeresen ,gép legfeljebb "játékra komolyan alkalmas" lehet...
3. Azért igaza van annak is ,aki azt mondja ,hogy single play-ben az 5800k - 6800k elég lehet egy komolyabb vga mellé is...Persze nem 290x,780ti -re gondolok...
4. Szerintem az apu-knak van létjogosultsága akkor is ,ha van vga-d ,mert egy vga cserénél ,vagy gariztatásnál igencsak jól jöhet....
5. Amiben teljesen igazad van viszont, az az hogy egy kifejezetten erős géphez intel proci ajánlott...De melyik?1155 ,ami még jó darabig kihajt mindent, vagy 1150, amiről már most azt mondják ,hogy "szezonális"?És mindezt én is a szintén közel 40 évemmel agyaltam ki ,akár patomi kolléga
-
patomi
őstag
válasz
jim bcs #13284 üzenetére
Nincs gond a vitával, erre van a fórum. Igen raktam össze gépet, elég sokat. (másoknak is) Nekem i5 3470 mellett 6950 volt, majd i3 3220-al mert nem használtam ki az i5-t(i3 igp-is próbáltam elég kuka, játékra alkalmatlan). Aztán ment az egész, lett AMD megváltoztak az igények. Ezzel is jól eljátszogatok és nem méregetem az fps-eket egyfolytában.... Nem érzem okosabbnak magam senkinél. Tudom,hogy 40 évesen is van mit tanulnom.
-
Vartanus
őstag
válasz
jim bcs #13282 üzenetére
Szerintem annyira felesleges,ez az örökös AMD vs Intel vita..mindent az igény határoz meg, a maga módján minden proci jó,csak ésszel kell mellé a konfigot és igényt párosítani. Senki nem várja el szerintem hogy egy 30K-s A10 vagy i3 behhozza a 43-45K-s i5 vagy FX 83xx szériát. Amilyen gyorsan fejlődik a grafika és a vga-k 2évente úgy is új proci kell a felsőközép(most 270X) és felső kategóriás vgak mellé.
Én AMD fan vagyok de helyedben én is 4570-et vennék 280X mellé vagy egy FX 8320-at.Anno én is agyaltam i5-ön de rájöttem nem kell,mert amikkel én játszom azt fHD médiumon kitolja az 5800K tuningolt IGP+RAM párossal,az meg hogy a családi videót 25másodoerccel később tömöríti mint az i5 nem zavar
-
patomi
őstag
válasz
jim bcs #13279 üzenetére
Idézet a cikkből amit a kolléga is linkelt.
Az eredmények alapján arra jutottunk, hogy egy egyetlen GPU-val szerelt felsőkategóriás VGA-hoz még egy Core i3 is elég lehet.Részemről viszont kiszállok a vitából. Volt i5,i3 procim tudom mire képesek és abban is biztos vagyok, hogy nem kell játékhoz i5. Bár ez csak az én véleményem senkit nem akarok meggyőzni..
-
Gainka
őstag
válasz
jim bcs #13276 üzenetére
De azt tedd már hozzá hogy neked, te szerinted, vagy a te igényed szerint igy sorolod be.
Egy 750-k hova sorolsz ? vagy egy pentiumot?
Ha az i3-rol van szó egyböl mindenki a bf3 multival jönugy birom.
Mi az a gémer? 45ezer + ? vagy mi ez a hülye felfogás? mindenki olyan géppel gémel amire van pénze. Gémer konfig uristen
Én egy a8 6600k-t akartam venni hogy amíg nincs vga-m el leszek vele. De aztán rájöttem hogy kitudom hozni a mostani lovémbol egy g3220-at kb és egy vga-t amivel elörébb vagyok és késöbb mehet bele egy i5. Ezt fm2+on hogy csinálod meg? Vagy ha később letudom cserélni a 30ezres vga-t egy 280x-re pl. akkor mi lesz azt nézegetem hogy 50%on megy? a minimum fps meg 5-10?Nem intelt fanolni jöttem ide, csak folyamatos olvasója vagyok a topiknak mert filozok mi legyen, de egyszerűen nem fogom merni be vállalni az fm2+-ot mert a fene tudja milyen elöre lépés lesz cpu-ban. 1150-ben meg tutira tudom hogy ott az i5 .
És még hozzá egész jó áron is lehet találni i5-öt. [link]Most azt fogom csinálni amit egyébként szoktam és ami bevált, i5-4570 lesz megy mellé a 270X azt majd ha kevés vga csere. Kár volt agyalnom amd kombón +10k ráfordítás és nincs gond így legalább bőven elbírja a következő vga-t is.
Erröl van szó.
-
Dany007
veterán
válasz
jim bcs #13271 üzenetére
Játékra biztos nem vennék APU-t! Nem arra való.
Faszán el lehet vele PS-ezni, Corelezni meg akár tervezni is lazán.
De ha már játék akkor egy 8 magos amd vagy egy i5-ös minimum.Én is APU-n fogok játszani dVGA-val de nálam ez csak egy kényszermegoldás, mivel nincs pénzem lecserélni az egész konfigot.
Na meg eredetileg is takarékos HTPC-nek szántam... Viszont ezen az APU-n kb a 270X a max amit még biztosan ki tud hajtani (nem multiban). Ergo 1-1,5 év múlva mikor már a 270x bőven kevés lesz a játékoknak nem lesz elég VGA-t cserélni, mert egy erősebbet nem fog elbírni ez a proci. Kénytelen leszel új konfigot venni.
Ha meg multizni is akar az ember, akkor főleg érdemes egy komolyabb intel procit venni. -
patomi
őstag
válasz
jim bcs #13267 üzenetére
normális hűtő amire számolok 15k-t Egy TX3 szintű hűtő bőven elég neki(kipróbáltam tudom persze tuning nem volt). Mondjuk az ITX lapot nem nagyon értem, akkor inkább pl. ASUS A88XM-PLUS (kb. 21E.ft.)
Viszont, ha nem használod ki az amd igp erejét, lesz benne mindenképp dVGA akkor tényleg inkább intel. (i3 4330 32k-ért az említett lappal)
-
katt777
félisten
válasz
jim bcs #13245 üzenetére
Giga tutira halkabb, volt pár Asus és GB kártyám is, az ultra durable alkatrészek is jó szolgálatot tehetnek BSOD és egyéb hibák ellen, valamint tuningban is jók. ASUS-nak én a ventilátoraitól tartanék, 2 Glaciator kártyámból 3 volt hibás (az egyik garos ugyanis gyári hűtőcserélt volt), és hasonló ventiket használnak azóta is. Illetve ASUS elég drága. Lapból viszont ajánlom, a mini ATX-esek is elég jók, tuninggal meg sosem volt bajuk a leg1szerűbbeknek sem.
Felárból esetleg 280X, vagy marad a kistesó? Ha spórolnál rá kicsit, az APU-val is szépen elleszel addig. -
katt777
félisten
válasz
jim bcs #13233 üzenetére
Nem kisebb a cache is? Én nem vagyok híve a kisebbített prociknak, mert mindig kisebb a tudásuk, mint amennyivel olcsóbbak. Ráadásul ez frissebb, ki tudja, mennyire tuningolható, hiszen mindig az első pár szériás procikban van a legnagyobb ráhagyás, amikor még nincsenek annyira belőve.
-
katt777
félisten
válasz
jim bcs #13224 üzenetére
ASUS-t vegyél, kártyából esetleg Sapphire, prociból mindenképpen a 6800K-t!!! Ne feledkezz meg a tuningról, jól fog az még jönni. Ha anyagilag szűkebben vagy, AsRock is jó, procira legyen keret, illetve jobbfajta RAM-okra mindenképpen.
kopidoo: Miért lenne felesleges az APU dedikált kártya mellett? Attól függetlenül sok mindenre lehet még használni (már ma is), (később meg) főleg Mantle-lel.
TaylorXIII: Azt be lehet hozni tuninggal.
-
katt777
félisten
válasz
jim bcs #13221 üzenetére
Én elég sok tesztet linkeltem be HD7870 topicba pár napja, és régebben grafikonokkal is.
Én is anyagi okokból váltottam AMD-re, mert el kellett adni a 2500K-GTX560 kombómat, és egyáltalán nem bántam meg, hogy a lapon és a procin megspórolt összegből egy pöpec VGA-t vettem, illetve, amíg ez nem volt meg, az APU vitt minden játékot szépen.
6800K+280X kombóval nem fogsz csalódni, ha nem nyomsz CPU-tarháló taktikai/stratégiai játékokat, illetve bizonyos lövöldözősöket multiban (BF3).
Lapból nem kell drágát venni (88X-esből találsz már jót 21k körül), az én FM2A85X Extreme 4-emben a 6800K 4800MHz-et fut (0.888-1,48V). 4.9 is megvolt, csak + offset fesz miatt nagyon megemelkedett a fogyasztás. Arra ne számíts, hogy 1.3V alatt meglesz 4.6GHz, mint mondjuk Intelen volt, de a tuningja Intelhez képest totál fapados, 1 du. belövöd.
Úgy nehezen kapsz érdemleges választ, ha a legtöbb user elhiszi azt a marhaságot, hogy AMD proci mellé csak valami gagyi VGA-t érdemes betenni.Nyilván az AMD nem gyártana olyan VGA-kat, amelyek csak Intel procival lennének kihasználhatóak (legalábbis értelmes felhasználást tekintve
).
-
katt777
félisten
-
Gainka
őstag
válasz
jim bcs #13043 üzenetére
Ugy értettük hogy amennyivel erősebb annyival időt àllóbb. Szoval érted. Itt inkàbb arrol van szo hogy nem kell i5 egy 7790 pontosabban nem kotelezo. Most egy i3 simàn elég lenne nekem, de viszont azzal a felfogàssal hiba (lehet) bevàllalni most egyi3 hogy kesobb ha kevés lenne akkor majd egyszer i5 . Mikozbe lehet nem is lesz rà szükségem vagy màr nem is kapni vagy nem tudom meg fizetni az àràt. Szoval nem olyan egyszerü ez. Nahh majd januàrban eldöntöm
-
Vartanus
őstag
válasz
jim bcs #12982 üzenetére
Azért mert a Kaveri IGP-t b...tul visszafogja a 2133-as ram a maga 34,1Gb/s-os sávszélességével,és ha lap tudná akkor a mostani 2400as ramokat húzhatnám esetleg feljebb és mert az AMD APU-knál memória sebesség jóval fontosabb mint az időzítés.
tailor74:
A Giga-UP4-nek a hivatalos forgalmazása nem indult el ezért nem találod
Kroni:
Az Asrock már nem olyan rossz minőség szvsz,én csak a jövője miatt tartok tőle-amúgy meg az Ext.6+ jobban felszetelt mint a Giga G1 Sniper.
-
válasz
jim bcs #12966 üzenetére
Szia!
Nekem 280x van egy A10-5800k mellé csapva...
Természetesen erősen játékfüggő a dolog ,de erősen átlagolva 60-75 %-ig tudja kihajtani ezt a vga-t a proci...
Ha igazak a pletykák ,hogy a kaveri hoz 20% cpu erőt is ,akkor talán javul a helyzet...
Mostani meglátásom szerint egy 270x teljesen elég ezeknek a prociknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest