Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Borokafa #14750 üzenetére

Elárulom neked, hogy egy 30%-kal drágább proci nem 15%-kal fog csak többet tudni. A 4670K első tesztjeim szerint kb. 51-55%-kal gyorsabb a 6800Knál úgy, hogy az AMD-t 4.8GHz-en mértem, Intelt meg alapon, azaz 1GHz-cel lassabban (még nem volt időm finomítatni a beállításokon, nemhogy túlhajtással kísérletezni). Alapjáratú 6800K-hoz képest az Intel +71%. :Y Mindemellett a 4670K 60%-kal drágább a 6800K-nál, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb a 7850K-nál. :DDD
    Egyébként, mivel az Intel úgy árazza a termékeit, hogy azok mindig kicsit alacsonyabbak legyenek árban, mint a hasonló tudású AMD-k (persze nyilván függ ez a felhasználástól, én csak az "izomról" beszélek), az, hogy mennyire megéri egy AMD proci, csak belemagyarázás. Volt szerencsém többféléhez mindkét oldalról, és bizony nem 1x láttam, hogy az olcsó AMD elfogyott ott, ahol a nem sokkal drágább Intel nem, és az egyébként pöpec 6800K-nak is megvannak a maga AMD-s árnyoldalai. Lehet, hogy AMD az alsó szegmensben kicsitt jobb IGP-ben, de az a gyakorlatban semmit nem jelent. Raktam én össze A4 és Celeron/Pentium konfigokat is.
    Nem arról van szó, hogy szar vagy király, hanem hogy mit tudnak a gyakorlatban, ahogy te is írod. Ilyen esetben hiába a kvázi 4 mag, vagy éppen az IGP, alapra mindegyik platform megfelel, normális játékhoz viszont nagyon nem árt egy húzósabb összeállítás, főleg, ha éppen multizni akar az ember. Azért annyira nem rosszak a mai fizetések, hogy pár hónap alatt ne lehetne összespórolni egy közepesen izmos PC-re, csak hát nem cigire + sörre kell elverni a lóvét.

stratova: És még többel lassabb is, mint a 6800K. :D Én annyira várok a Kaverivel, hogy már visszatértem Intelre. ;) Ki tudja, hova fog romlani még a Ft... :U (Még megvan a 6800K a lappal együtt, betesztelve 4.9GHz-re. :) )

Új hozzászólás Aktív témák