Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Borokafa #14750 üzenetére
Elárulom neked, hogy egy 30%-kal drágább proci nem 15%-kal fog csak többet tudni. A 4670K első tesztjeim szerint kb. 51-55%-kal gyorsabb a 6800Knál úgy, hogy az AMD-t 4.8GHz-en mértem, Intelt meg alapon, azaz 1GHz-cel lassabban (még nem volt időm finomítatni a beállításokon, nemhogy túlhajtással kísérletezni). Alapjáratú 6800K-hoz képest az Intel +71%.
Mindemellett a 4670K 60%-kal drágább a 6800K-nál, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb a 7850K-nál.
Egyébként, mivel az Intel úgy árazza a termékeit, hogy azok mindig kicsit alacsonyabbak legyenek árban, mint a hasonló tudású AMD-k (persze nyilván függ ez a felhasználástól, én csak az "izomról" beszélek), az, hogy mennyire megéri egy AMD proci, csak belemagyarázás. Volt szerencsém többféléhez mindkét oldalról, és bizony nem 1x láttam, hogy az olcsó AMD elfogyott ott, ahol a nem sokkal drágább Intel nem, és az egyébként pöpec 6800K-nak is megvannak a maga AMD-s árnyoldalai. Lehet, hogy AMD az alsó szegmensben kicsitt jobb IGP-ben, de az a gyakorlatban semmit nem jelent. Raktam én össze A4 és Celeron/Pentium konfigokat is.
Nem arról van szó, hogy szar vagy király, hanem hogy mit tudnak a gyakorlatban, ahogy te is írod. Ilyen esetben hiába a kvázi 4 mag, vagy éppen az IGP, alapra mindegyik platform megfelel, normális játékhoz viszont nagyon nem árt egy húzósabb összeállítás, főleg, ha éppen multizni akar az ember. Azért annyira nem rosszak a mai fizetések, hogy pár hónap alatt ne lehetne összespórolni egy közepesen izmos PC-re, csak hát nem cigire + sörre kell elverni a lóvét.stratova: És még többel lassabb is, mint a 6800K.
Én annyira várok a Kaverivel, hogy már visszatértem Intelre.
Ki tudja, hova fog romlani még a Ft...
(Még megvan a 6800K a lappal együtt, betesztelve 4.9GHz-re.
)
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Formula-1
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged