Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Dany007 #14461 üzenetére

Sajnos Intelnél nem kapsz jó alaplapot AMD árban, hiába csak "picit" drágább a proci, amellett a hűtő valóban megfelelő, viszont meglehetősen zajos, ergo a hűtőn sem spórolsz. 4.8-on a 6800K gyakorlatban simán ott van az i5-ök teljesítménye körül. Persze nyilván többet fogyaszt, mint pl. a 2500K-m, amely már akkor sem kért többet 1.28V-nál 4.6GHz-en, amikor megvolt bő 1 éve (meg is halt volna 1.45V-on, ami az A10-nek kell), de hát nem mindegy, hogy kicsit magasabb a villanyszámla, vagy spórolok 40-50k-t a lapon és a procin. Mert én csak tuningolhatót veszek, mivel az tovább használható.

Gratula a karihoz, jó párosítás, mondtam én, hogy teljesen rendben lesz, nem kell beszarni, csak mert páran azt mondják, hogy oda már i5 kell. Én mondjuk jobban szeretem a 7870XT-met, mert azzal VALÓBAN szinte minden maxon fut full HD-ben (Metro LL nem szereti az nV-s feature-öket, SSAO-t és PX-et, de amúgy ott is minden maxon). Mondjuk, ha azt számolom, hogy van játék, amelyben a procim 80%-on dolgozik (4.8GHz-en), ennél erősebb karit már tényleg nem feltétlenül érdemes AMD proci mellé társítani (a non-K-s AMD-k meg amúgy is felejtősek). Persze, ha odarak az ember egy 290X-et, aztán azt látja, hogy BF3/4-et, esetleg C3-at kivéve nincs CPU-limit (és ezek esetében sem jelentős), akkor még bevállalható, csak hát ott meg az ár a korlátozó tényező.

• ittakary

nagyúr

válasz Dany007 #14461 üzenetére

Én ha dVGA-t vennék, akkor inkább eladnám előtte az egész gépet a bré-be. Vagy olyan lapot vennék, ami támogatja a Virtu-t, vagy mi a tökömet, hogy idle iGPU-ról menjen a gép 35W fogyasztással, és csak játék közben kapcsoljon be a dVGA.

Új hozzászólás Aktív témák