- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egér probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Valaki füllent az AMD CPU-k áremeléséről
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- XL-esre gyúrta magát a Fractal Design tágas háza
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Próbáltam 45-50fps-nél, egyszerűen nem lett jobb. Attól hogy az FPS 90 lesz, meg esetleg szinte sima a mozgás, még az alap probléma ott van, én legalábbis éreztem hogy nem igazán reszponzív, egyszerűen nem esett jól játszani, éreztem hogy késik, még rosszabb élmény volt mint hagyni inkább 45fps-en. Alap 60fps fölött volt az hogy azt éreztem, hasznos.
Jó hogy mondod a Lossless Scaling-et, már év elején megvettem, de el is felejtettem
-
menthix
tag
-
Depression
veterán
-
PuMbA
titán
"E33-ban a kanyarban nem volt amd-s framegen, mégis fix 120fps-el játszottam a Lossless Scaling segítségével."
AMD-nél van driverből kapcsolható frame gen AMD Fluid Motion Frames 2 néven, ehhez nem kell Lossless Scaling sem

Az én tapasztalatom szerint 45-50fps-nél már érezhető a megnövekedett input lag. Nekem 60-70 fps körül kezdett használható lenni a framegen Cyberpunk 2077 esetén.
-
menthix
tag
Többnyire igaz, de azzal kiegészíteném, hogy egy 45-50fps-nél ami már szemmel láthatóan nem szép, igen hasznos egy 2x-es FG. Az input lag nem sokkal lesz több, viszont kapunk egy szép sima 80-90 fps-t. Egyjátékos címeknél hasznos.
Illetve ez a támogatott/nem támogatott téma annyira unalmas már. Könyörgöm, kB 4 euró a Lossless Scaling app steamen, ami gyakorlatilag minden játékhoz alkalmazható. Ja, és nem csak annyit tud hogy Frame Gen be/ki!
E33-ban a kanyarban nem volt amd-s framegen, mégis fix 120fps-el játszottam a Lossless Scaling segítségével.
Az, meg hogy a 4060-ra nem volt alternatíva az árkategóriában szimplán önámítás. -
Susk4
újonc
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, az FG miatt a zöld sarokban az X
-
zseko
veterán
Részemről, vélemények és a saját tapasztalataim alapján - igaz nekem egy 9070XT van, így az NV-re jobban csak találgatni tudok - az FG-nek és az AMD-s megfelelőjének (nem jut eszembe a neve) semmi értelme, ha a kártya alapból sem képes kiköhögni magából a stabil 60fps-t... pont ahol leginkább szükség lenne rá és értelme lenne. A DLSS/FSR-nek legalább van.
-
zseko
veterán
válasz
Depression
üzenetére
A flagship megléte számomra nem releváns, szvsz csak néhány hülyének fontos akinek semmi pénz nem lényeg, nekem, ahogy a nagy tömegnek is, a jó ár/érték arány számít, és ebben - még ha nagyon elkésve is, de - ha a híreket olvasod, pont hogy kezd felzárkózni RT, DLSS tekintetében az AMD - bár ezt valóban mondható úgy is, hogy jelenleg is még mindig gyengébb -; lásd, akár a #3-ba betett teszteredmény alapján a 9070XT vs. 5070 Ti, ahol az utóbbinak a felárát inkább az nv hype tartja magasan, mint a valós tudása.
Ugyanakkor ez azt is jelzi, hogy az új szérián kívül nem igazán éri meg korábbit venni az AMD-től, ha akarunk is RT-t, FSR-t használni.
Egyébként meg, az NV a szoftveres mókolás miatt (is) tart ott ahol, mert az RT, DLSS sem más, mint szoftveres mókolás... -
hapakj
őstag
válasz
Depression
üzenetére
Részemről a DLSS miatt abszolút megéri az nVidia a felárat. Egyszerűen egy nagyságrenddel jobb és még az FG (pont egy 4060-on) is nagyon hozzá ad az élményhez.
AMD-nek nagyon össze kell kapnia magát ezeken a területeken, s most még hogy ott tartunk, hogy az FSR4 talán visszaportolható lesz, elég siralmas a helyzet.
-
slmSIG
tag
Hiába bármennyre csilivi egy játék, semmit se számít a kinézet, ha 1x nincs tartalom mögötte.
-
S_x96x_S
addikt
-
válasz
Depression
üzenetére
A tomegeknek nem kell flagship. Eleg a jo ar ertek arany abban pedig jo az AMD. Az nv-nek van csucskartyaja. Akinek a max teljesitmeny kell megveszi. Ez az egesz RT dolog meg… na! 4k-ban RT-vel rengeteg jatek az 5090-et is elfogyasztja.
-
Depression
veterán
6 órás cikk, 0 komment. Akkor kezdem én: hiába az AMD igyekezete, amire végtelen pénzt költenek, ha nincs flagship, akkor az nVidia nyer. Nekem is 4060-am van, pedig az egyik legrosszabb választàs, de használtan nem volt konkurense. 2027-ig garanciás 80k-ért, RT, DLSS amit még én is benyeltem. Nem tetszik, de a hírek arról szólnak, hogy az AMD ezekben gyengébb.
Szóval az, hogy az AMD-nél majd lesz talán valami a jövőben, aminek egy része talán bekapcsolható egyetlen játékban, azt pont l'fosé.
Hozzanak videókàrtyában egy ryzent, majd egy x3D szerű valamit, ami úttörő, és sírba viszi a nVidiát, de ne egy szoftveres mókolás darabkáját!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Gaming notebook topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Egér probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S761 - i5-2520M I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest