Új hozzászólás Aktív témák

• tamikomac

aktív tag

válasz MiklosSaS #16841 üzenetére

Szia,

Egy szigorúan netezős/letöltős/filmezős gépbe elég a legolcsóbb A4 APU is. Anyós/Apósnál egy A4-4000 van 2 GB RAM társaságában, és azt mondom "netezős/letöltős/filmezős" gépbe pont elég, nem kell több. Esetleg a 2 GB RAM lehet több, de erősebb proci nem kell.
    Ha már "komolyabban" játszanál vele (esetleg konvertálnál, tömörítenél is), akkor más a helyzet, akkor (nem kötelező, de) erősen ajánlott :) A8 vagy A10 APU.
    Nekem A10-5700 van és "mindenre" jó.
    Driver szinten eddig nem volt gond vele, bár én nem használok catalyst-ot pluszban, csak only driver van a gépen szándékosan.

A8-7600-at nem fogod tudni tuningolni. A legkisebb fsb emelésre is instabil lesz (lehet) a rendszer, de 105-106 MHz-nél biztosan. Annyit meg nem ér.

Egy dolgot lehet megpróbálni, ha az alaplap BIOS engedi, az IGP órajelet megemelni, vagy ezt a catalyst-ban babrálni.

Esetleg ezzel párhuzamosan a proci órajelét csökkenteni, hogy beleférjen a 65W TDP keretbe.
    VGA rész többet, proci rész kevesebbet fog fogyasztani, de jól tudjuk, hogy a játékhoz főleg VGA kell.
    Na persze 1400 MHz-en ez már nem igaz :)
    Érdemes lépésről lépésre haladni, de a proci órajelét a windowsban is lehet csökkenteni, lehet "trükközni".

http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_43145-43145.html

Ha ezt nem akarod akkor célszerű az IGP MHz emelésével legalább a proci turbót kikapcsolni a BIOS-ban.
    A10-5700-on próbáltam és működik, "jobban" megy a játék fix 3400MHz (proci) / 800MHz (IGP) mellett, mint 3400/3700MHz/760MHz-en.

De attól tartok, ha egy játék 720 MHz-es IGP-nél (A8-7600) szaggat akkor 756/800/844 MHz-en is szaggatni fog, szóval szerintem nem sok értelme van ennek, de próbálkozni persze mindig lehet :)

Új hozzászólás Aktív témák