Hirdetés
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
BREAKING: Jony Ive lelép az Apple-től
A LoveForm nevű dizájn céghez csatlakozik, ami kezdetben partnere lesz az Apple-nek.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Használ közületek valaki újabb Logitech egeret macOS High Sierra-val? A gyári Logitech vezérlő szoftverrel van lehetőség arra, hogy kikapcsoljam a gyorsítást (vagy alapból kikapcsolja esetleg telepítés után)?
Köszi!

-
Alvin_ti4200
félisten
Van
Ha elindítja a QuickTime alkalmazást, azzal van lehetőség Screen recordingra (vagy Audio recordingra, ha csak a hangot akarja rögzíteni). Bővebb infó.Van egy két részes videóm is egyébként YouTube-on, amit az egyik tanfolyamomon rögzítettem és vágtam meg, ha gondolja, azokat is végignézheti (főleg, ha Windows-t használt előtte).

-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
nylontacsko
üzenetére
Nagyon szívesen, örülök, ha tudtam újat mondani 
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Gondoltam, megosztok Veletek valamit
Ősszel tartottam egy közel négy órás workshopot, melyen betekintést nyújtottam a Mac-eken futó macOS operációs rendszer világába. Az eseményről készült egy felvétel is, melyet vágott formában ma elérhetővé tettem - teljesen ingyen 
A két részes tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnék elsajátítani a rendszer mindennapos használatát, illetve most ismerkednek vele. A kurzus surán sokszor használok Windows-os analógiákat, ezzel segítve a rendszer működésének megértését - hiszen tudom, hogy szinte mindannyian Windows-ról jövünk és jöttünk. A YouTube-on nem nagyon találtam hasonló tartalmat, így remélem, egyúttal hiánypótló is lesz.
Ha van olyan ismerősötök, barátotok, rokonotok, akinek jól jönne egy ilyen "gyorstalpaló", örömmel veszem, ha megosztjátok vele a lenti linket. A második rész valamikor a jövő héten várható, még meg kell vágnom

Ez volt az első workshop, amit tartottam és egyben az egyetlen, amiről felvétel is készült, ezt érzem is rajta, szerencsére az azóta eltelt sok találkozó azért megedzett
Fogadjátok szeretettel! -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Közben rájöttem, hogy lehet, nagy butaságot kérdeztem, mert simán Recovery Mode-ban le kell formázni a System drive-ot és újrahúzni az El Capitan-t nem?
Az a helyzet, hogy megvásárlása óta folyamatosan frissítették a rendszereket rajta, így Leopard óta volt már rajta minden és a panasz az, hogy bár nem használják szinte semmire, nagyon lassú már maga a betöltés is - igen, vinyó van benne.
Közben arra is rájöttem, hogy ez már eszembe jutott, csak rendszer partíciót nem lehet, csak másik partícióról formázni, kicsit le vagyok ma lassulva

-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Újra kell majd húznom valószínleg a nulláról egy 2007-es 24"-os iMac-et és mivel az utolsó támogatott rendszer rá az El Capitan, így megspórolva az illetőnek némi időt, előre legyártanám a bootolható pendrive-ot, nem pedig ott a helyszínen állnék neki. A kérdésem az, hogy honnan lehet biztonságosan letölteni az El Capitan aktuális (vagy minél inkább aktuális) változatát .dmg-ben? Az én gépemen Sierra van, így sajnos csak annak a telepítőjét tudnám letölteni az App Store-ból, ami nem jó nekünk. Esetleg van valaki, aki szintén El Capitan-t használ és le tudja nekem szedni App Store-ból az installert, majd feltölteni átmenetileg valahova?
Köszönöm szépen előre is a segítséget
Nem állnék neki torrentezni, ha nem muszáj... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
agyhalal
üzenetére
Ha jobb gombbal kattintasz a meghajtóra és rányomsz a Get Info menüpontra (magyarul nem tudom, hogy van), akkor a megjelenő ablak jobb alsó sarkában látni fogsz egy sárga lakatot. Arra kattints rá, írd be a rendszergazdai jelszavadat, majd a mellette lévő fogaskerékre kattints rá és választ kis az Apply to enclosed items... menüpontot, ezzel leörökölteti a jogosultságokat az almappákra. Remélem ez az, amit keresel

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
oneal1
üzenetére
Mindenképpen használd néha (hetente legalább egyszer) akksiról (15%-ig merítve), nem tesz jót a telepnek, ha hosszabb távon kizárólag áramról használod. Én minden nap töltöm (illeve, ha kibír két napot, akkor két nap után) és másfél év után még mindig nagyon jó kondiban van az akksija (ugyanilyen gépem van). Áramról csak addig használom, amíg töltöm, illetve, ha energia igényesebb feladatot kell csinálnom (ide tartoznak a 3D-s játékok is).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ny.erno
üzenetére
C300-at használtunk céges gépekben (sokat) és nem volt velük gond, könyvvizsgálók és tanácsadók nyúzták őket évekig. A Crucial egy viszonylag ismert gyártó a NAND chipek piacán, korábban tuning RAM-jaival tett szert ismerettségre. Szerintem bátran vedd meg a csomagot, ha úgy érzed, tökéletes lenne arra, amire Neked kell.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
paci88
üzenetére
300-ért adtam el nemrég egy ismerősöm 2012-es 15"-os retina MBP-jét (330-ért volt kint, nem rohamoztak meg a vevők), ami szintén nagyon szép állapotban volt (picit több, mint 3 éves volt a gép), alap konfig (8 GB RAM és 256-os SSD). Ebből indultam ki, a 16 GB RAM és az 1 TB SSD az árfelhajtó tényező, az alap konfig az általad említett típusból nyilván olcsóbb (230-240).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
paci88
üzenetére
Nem rossz bolt, arra kell figyelni ennél a modellnél, hogy a kijelző ne legyen foltos a portól (típushiba), ezt szabad szemmel is észre lehet venni, de az a tuti, hogy beállítasz egy fehér hátteret és megnézed. A külső DVD-író gyári Apple cucc, amit a MacBook Air-ek miatt csináltak, de elég vacak darab, szóval vedd úgy, hogy azt nem sűrűn fogod használni

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
paci88
üzenetére
Mac Miniből tomi5244-nek van egy eladója, amit érdemes megfontolni, feljebb megtalálod a hozzászólását ezzel kapcsolatban. Ha 50 körül veszel hozzá egy IPS paneles monitort és 10-15 között (nem tudom, hol mozog most) egy új Apple alumínium billentyűzetet meg valami normális egeret, akkor ha jól számolom, 200 ezer alatt megállsz úgy, hogy van egy gyors masinád, ami kis helyet foglal
Ezt az ajánlatot leszámítva én is inkább iMac-et vennék, 2011-es modellektől felfelé, viszont ott egy HDD -> SSD cserével érdemes még pluszban kalkulálni (anyagár és munkadíj nagyjából 30-40 ezer forint), nagyon sokat dobna a mindennapos használat élményén. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
tomi5244
üzenetére
Processzor erőben egy első generációs Core i5 is bőven elég manapság, a HD3000 tényleg picit szűk keresztmetszet, de 1920x1080-ig szerintem azért netezésre, közösségi médiára, tartalomfogyasztásra, zenehallgatásra, filmnézésre, kreatívkodásra azért megteszi
Pont az különbözteti meg a Te Minidet egy másiktól, hogy már benne van egy nagy SSD és sok memória, out of the box jó élmény, semmit nem kell hozzá venni vagy csinálni vele, csak be kell kapcsolni 
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ez a hőmérséklet érzékelős dolog még mindig megvan?
Pf.. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
A legtöbb iMac-ben megoldható a csere és ha kiveszik a HDD-t adatmentés miatt, akkor a munkadíj egy részét megspórolhatod, ha ezzel egy időben kéred az SSD-re való cserét. Fontos tudni, hogy a szervizek általában elég nagy árréssel adják az SSD-ket, viszont, ha máshol veszed meg, annak is vállalják a beszerelését.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
Adatmentést minden komolyabb szerviz vállal - érdemes utána kérdezni, mik a kondíciók, mert adott esetben nagyon csúnya számokat fogsz látni.
Én Budapesten ezekbe a szervizekbe vinném:
iDoki
iSamurai (nem biztos, hogy desktop gépekkel foglalkoznak)
re-Store
iCentre
APPSoluteiStyle-ra elég sok a panasz, de hivatalos szerviz ők is, valószínűleg a legdrágább ajánlatot tőlük és az iCentre-től fogod kapni.
-
Alvin_ti4200
félisten
Apple CEO Tim Cook: ‘We Have Great Desktops in Our Roadmap'
Ha olyan great lesz, mint az új MacBookok, inkább ne nyúljanak hozzá...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
Egy Repair-t tolhatsz Disk Utility-ben, miután elindítottad a Recovery módot (Cmd+R billentyűket tartsd hosszan nyomva, amikor bekapcsolod a gépet, miután hallod a klasszikus Apple boot hangot, elengedheted őket).
Safe Boot-tal ha elindul a rendszer, tudsz róla adatot menteni és ha újraindítod utána az iMac-et, lehet, meg is javul az OS.
Mi a hiba azon belül, hogy "nem indul"? Meddig jut el, mit ír ki?
-
Alvin_ti4200
félisten
Köszi!
Hamarosan megjelenik Logouton is, ha átmegy az engedélyezésen 
A 2%-os Linux elég kemény, én azt hittem, sokkal-sokkal kisebb a részesedése

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
-axxon-
üzenetére
Ez valami béta rendszer?
OS Version: Mac OS X 10.2.3
Egyébként a Google Safe Browsing Service okozza a problémát, itt egy megoldási javaslat (angolul).
-
Alvin_ti4200
félisten
Írtam az oldalamra a Microsoft legújabb beszámolójával kapcsolatban (soha nem váltottak ennyien Mac-ről Windows-os masinára, mint novemberben) és azt egy picit boncolgatva, ha gondoljtok, olvassátok el

-
Alvin_ti4200
félisten
Vasárnap nagyon jó áron lehet majd venni MacBook-ot az újonnan nyíló iStyle-ban, ha esetleg valaki idáig várt vele:
13" MacBook Pro Retina - 319 900 Ft
13" MacBook Air - 259 900 Ft
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Tudsz dobni egy megbízható forrást? Elég sok szemetet találtam keresés útján. Köszi

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Előre ittam a medve bőrére...Facebook Advertsben az Advert Manager főképernyőjén például szinte olvashatatlanok a grafikon tetején lévő számok...(ez egyébként pont egy Chrome)
Egyébként találtam még a béta idejéből egy Twitter bejegyzést, na valami ilyesmi a gondom nekem is.
-
Alvin_ti4200
félisten
Mivel eggyel több ikon lett a Dock-on (amíg le nem vakartam onnan a Siri-t), így átméretezte a már nyitva lévő ablakaimat (még El Capitan alatt voltak nyitva a frissítés megkezdése előtt), én meg visszacisnáltam, most egy fokkal mintha jobb lenne a helyzet. Remélem, ez lesz a legnagyobb bajom, amibe belefutok ebben a csodában

-
Alvin_ti4200
félisten
No, frissítettem Sierra-ra, viszont a betűk elég csúnyák lettek, mintha nem lenne rajtuk élsimítás vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Álljon itt két screenshot, a fenti cím mezőben nézzétek meg a mobilarena feliratot, de beteszek egy random e-mailt is a Mailből. Az, hogy a System Preferences/General alatt ki- vagy bekapcsolom- az LCD Font Smoothingot semmin nem változtat (alapból be volt kapcsolva El Capitan alatt is).
Tapasztalt már valaki ilyesmit? MacBook Air Early-2014. Köszi.
Szerk: az mókás, hogy screenshoton mintha jobban nézne ki, mint "élőben"...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi, ez bíztató. A Wunderlistet most kezdtem el pilot projekt keretében használni (megátjuk, marad-e, igazából az Androidos teló és a Mac közötti hatékony, egyszerű és gyors ToDo/Jegyzet szinkronizáció a lényeg, amíg iPhone-om volt, a Notes hibátlan volt erre iCloudon keresztül) és zoomolva használom teljesen kinagyítva, szóval ha duplán kell kattintanom minden indítás után, hogy maradjon teljesen kinagyítva az még nem a világ vége
Office-ból Word megy leginkább sima szövegszerkesztésre, amúgy Pages-t használok, ha nem muszáj a Word kompatibilitás vagy elég egy .pdf, mint végeredmény. -
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Köszi, akkor lehet, remegő kézzel megpróbálok ma egy frissítést
Túl jó az El Capitan, viszont ha napra kész infókat szeretnék átadni/tanítani másoknak, "muszáj" lesz váltani Sierra-ra előbb-utóbb. -
Alvin_ti4200
félisten
Jelen állapotában (10.12.1) a Sierra mennyire használható (MacBook Air Early-2014 4 GB RAM-mal)? Böngészés, e-mail, Spotify.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
ny.erno
üzenetére
Ez esetleg érdekelhet, Black Friday alkalmából 30 ezret engedtek (a múlt heti 40 helyett) a mostani belépő Mac Mini árából az Edigitalnál.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
bmwk1200s
üzenetére
A Mac Mini szerintem 200-ért lazán eladható, a billentyűzetért egy forintot nem fogtok kapni, így azt odaadnám "grátiszba", a trackpad használtan olyan 10-15 ezer közötti összeget érhet annak, aki érdemben használni is szeretné/tervezi. A Thunderbolt Display olyan 180 körül mehet el.
iMac-ből a belépő 21,5-ös modellt kerüljétek, a többi az ízlés és pénztárca kérdése.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Somansky
üzenetére
Spotlight-ban tudsz a leggyorsabban rákeresni és elindítani:
Cmd+Szóköz kombinációra előjön a Spotlight kereső ablaka és oda kezdd el beírni, hogy Console, majd üss egy Entert.
A Console alkalmazáson belül aztán viszonylag egyértelmű lesz, mi micsoda. Sajnos Sierra-ban megváltoztatták az egészet, így csak El Capitanról tudok mesélni. File Menüből a New System Log Query-vel (Alt+Cmd+N) tudsz szűrt keresést (lekérdezést) csinálni, de a főablakban bal oldalon az Error Search kiindulásnak szintén jó lehet:
-
Alvin_ti4200
félisten
Mac Mini Black Friday akcióban ma az Edigitalnál 180 helyett 140, illetve 250 helyett 200 ezerért. Akit érint. Délután 5 órától pedig az iStyle tart Fekete KisPénteket.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ragnar95
üzenetére
Mint 4 GB RAM-mal szerelt 2014-es Air tulaj nem értek egyet, felhasználásfüggő, mennyire kell a 8 GB. Én a mindennapokban sehol nem érzek lassulást, de tény, hogy nem vágok videót meg piszkálok 20-25 megás nyers fotókat (szerintem ez a gép nem is elsősorban ilyenekre való, bár képes mindkettőre). Ettől függetlenül hosszútávon valóban megér(het)i 8 GB RAM-os masinát nézni, de a jó ajánlat nem a RAM-tól fog függeni

-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Próbáld meg úgy áthúzni (szó szerint) a mappákat vagy fájlokat, hogy közben nyomva tartod a bal oldali Alt (Option) gombot, hátha.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Finder szerintem tud ilyet, azt nézted?
-
Alvin_ti4200
félisten
Apple cuts USB-C adapter prices in response to MacBook Pro complaints
Starting immediately, all of Apple’s USB-C adapters and some of its USB-C cables will have their prices cut by $6 to $20:
• USB-C to traditional USB adapter from $19 to $9
• Thunderbolt 3 to Thunderbolt 2 adapter from $49 to $29
• USB-C to Lightning cable (1 meter) from $25 to $19
• USB-C to Lightning cable (2 meters) from $35 to $29
• Multiport adapter with HDMI, USB, and USB-C from $69 to $49
• Multiport adapter with VGA, USB, and USB-C from $69 to $49
• Only USB-C charging cables aren’t being discounted.Apple is also cutting prices by around 25 percent on all third-party USB-C peripherals that it sells. SanDisk’s USB-C SD card reader is getting a slightly steeper discount, from $49 to $29.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tibi86
üzenetére
A kérdés számomra az lenne, hogy:
a) eddig hány alkalommal fordult elő, hogy az iMac nehéz hordozhatósága megakadályozott a munkavégzésben?
b) A Mac Pro-t ha hurcolnám, mindenhol rá tudnám kötni olyan kijelzőre, amellyel a munkavégzésem nem csorbul?
c) mennyiben befolyásolja (akár forintosítva is) a Mac Pro nagyobb számítási teljesítménye a munkámat?Adott esetben megérhet 250 ezer forintot a csere, ha nem kell monitort venned, személy szerint én biztos, nem váltanék - de ez abszolút magánvélemény.
Megjegyzés: 250 ezerért már lehet használt 3-4 éves 15"-os MacBook Pro-t kapni, amit oda viszel, ahova akarsz, van kijelzője és adott esetben van benne elég kraft, hogy akár a Balaton parton is dolgozz vele. I'm just sayin'...
-
Alvin_ti4200
félisten
MacBook Pro 13" review - The Verge
Még nem olvastam, de gondolom, a szokásos ömlengés...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nyers számítási teljesítmény (Geekbench multi-core) csak a mihez tartás végett:
iMac (21.5-inch Late 2012)
Intel Core i5-3335S @ 2.7 GHz (4 cores)
8578iMac (21.5-inch Late 2015)
Intel Core i5-5250U @ 1.6 GHz (2 cores)
5608A VGA-t inkább ki se keresem, az még csúnyább szerintem...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A kétmagosban természetesen van Hyper-Threading, így az is négy szálon tud egyszerre dolgozni, csak hát az nem ugyanaz, mintha alapból négy magja lenne ugyebár...röviden: ne vegyél olyan gépet.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
mahoni
üzenetére
Nagy az eltérés.
CPU:
====
Late 2015: Intel Core i5-5250U 1.6 GHz Dual-Core (Turbo Boost-tal max. 2.9 GHz) 3 MB cache (15W TDP)
Late 2012: Intel Core i5-3330S 2.7 GHz Quad-Core (Turbo Boost-tal max. 3.2 GHz) 6 MB cache (65W TDP)VGA:
====
Late 2015: Intel HD Graphics 6000 (nincs saját VRAM-ja, a rendszerből eszik)
Late 2012: NVIDIA GeForce GT 640M 512 MB GDDR5Bár lehet, hogy eggyel régebbi modellekre gondolsz mindkét generáció esetében, de a belépő modell a 21,5-es iMac-eknél gyakorlatilag az "erősebbik" MacBook Air belsejét kapta SSD helyett vinyóval és 1440x900 helyett 1920x1080-as felbontást kell meghajtania. Én biztos, hogy hiába fogyaszt sokkal többet az Ivy Bridge (i5-3330S) és a GT640M, eszem ágában nem lenne helyettük egy friss belépő modellt választani. Volt ennél eggyel régebbi iMac-em (Core i5-2400S 2.8 GHz Quad-Core és AMD Radeon HD 6750M 512 MB), szuper jó masina volt, egyedül arra figyelj, hogy nézd meg fehér háttérrel a kijelzőjét, mert nagyon hajlamos a porosodásra és ha nem foglalkoznak vele időben, akkor beég a panelbe, amivel semmit nem fogsz tudni csinálni (én is így jártam). Az összes komolyabb Apple szervíz vállalja a portalanítását kb. 15-20 ezer forintért.
-
Alvin_ti4200
félisten
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy Skype alatt a beállításokban a mikrofon jelen van, viszont a kamerára azt írja, hogy No camera?
Mountain Lion alatt is gond volt, valamikor elszállt, nem az enyém a gép, így nem tudom megmondani, mikor és miért. Teljesen friss Sierra alatt is ugyanez a helyzet
FaceTime-ot és PhotoBooth-t még nem néztem, de majd megkérem az illetékest, csekkolja. Console-ban érdemes lehet valamelyik logot megnézni, hátha van benne valami hasznos? Mindkét esetben a legfrissebb Skype volt/van fent. -
Alvin_ti4200
félisten
#közérdekű
Ha valakinek a kifutó 15"-os retina MacBook Pro-ból az 512 GB-os SSD-vel és 16 GB RAM-mal rendelkező változatra fáj a foga, akkor most egy 100-assal olcsóbban hozzájuthat az Edigitalnál ("mindössze" 799 990 Ft-ért).
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát, igencsak csúnya és sok hasznos kényelmi dolgot tartalmaz az El Capitan/Sierra, amiből én már nem engednék (tabozható Finder, tag-ek, stb.). Egyelőre köszöni szépen, remekül muzsikál a Sierra, meglátjuk, hosszabb távon mi lesz a helyzet
Yosemite előtti rendszerre már én sem állnék át a GUI miatt. -
Alvin_ti4200
félisten
Egy eléggé lelakott Mavericks-et (de lehet, hogy Mountain Liont) kell gatyába ráznom nemsokára és úgy döntöttem, hogy kap egy clean installt és megy fel rá a Sierra (MacBook Air 2013). A kérdésem az, hogy ha Recovery módban legyalulom a partíciót, akkor interneten keresztül fel tudom tenni a Sierra-t vagy pedig Internet Recovery módba (Cmd+Alt+R) kell ehhez lépnem? Szívem szerint El Capitan-t tennék fel, de nem tudom, honnan vadásszak hozzá megbízható installert (nem szívesen torrentezném le).
B terv, hogy visszarakom a gyári rendszert, amivel a gép jött (fene tudja, mi az, de maximum a Mavericks) és frissítem Sierra-ra, de ezt felesleges lépésnek tartom.
-
Alvin_ti4200
félisten
13-as új MacBook Pro video review
- a billentyűzet videó alapján tényleg no comment
- az új háttérvilágítás klassz!
- a Space Grey szín iszonyúan tetszik
- az új káva kialakításért odavagyok
- a trackpad állítólag jól állja a csukló érintését, bár így is rossz nézni, ahogy a csukló felénél megtörik a felület
- hangszóró tényleg jó lehet, bár az Airnél se használom szinte soha -
Alvin_ti4200
félisten
New MacBook Pros Max Out at 16GB RAM Due to Battery Life Concerns
"According to Schiller, more than 16GB RAM would consume too much power and have a negative impact on battery life."
Ha lenne köhögős smiley...

-
Alvin_ti4200
félisten
Remélem, sokáig nem fog elpusztulni az egy éves 13-as Air-em vagy hogy soha nem veszik ki a kínálatból sem ezt, sem a 13-as Retina MacBook Pro-t, mert olyan szemeteket, mint amiket ma bemutattak...nem tudtam élőben nézni a keynote-ot, de talán jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szóval akkor nem gamer egérrel macOS alatt nincs gyorsítás, ha feltelepíted a szoftvert, jól értem?

Ha elindítja a QuickTime alkalmazást, azzal van lehetőség Screen recordingra (vagy Audio recordingra, ha csak a hangot akarja rögzíteni).

Pf..