-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
claire78
senior tag
Ööö..köszi, igen tudom.
Az volt a baj, h nem volt jó nálam az a mount sor, ami a példában volt. A Music megosztást felcsatolta, - gondoltam én -, de az iTunes volt. Ezért azt hittem nem jó, ah beletettem a scriptbe a többi megosztást.
Kijavítottam és működik hibátlanul.
Köszi a tippet. -
rjg
őstag
Nálam évek óta a Libre Office az elsődleges szövegszerkesztő és táblázatkezelő, - bár adtam egy esélyt az O365-nek is - és nincs ilyen gond. Amit javaslok:
- ha be van kapcsolva a Speciális almenüben a Java, akkor kapcsold ki
- ha nem az van fent, akkor tedd fel a legfrissebbet: 5.4.4.2
- a Beállításoknál a Memóriahasználatot emeld fel, nálam ez most 2GB, objektumonként pedig 100MB
Remélhetőleg ez segít. -
ArrayOfLilly
aktív tag
Nem jól tudod, bővíthető a 2013-15-ös Airek és MB Prók ssd-jével, a 2013-14-esekével tuti. Csak annyi van, hogy kell hozzá egy beépítő keret vagy csatlakozó, vagy minek nevezzem, mert nincsen benne kábel alapból. (Gyakorlati tapasztalat, csak nem ma csináltam, nem emlékszem pontosan, de a neten össze lehet böngészni.)
-
-
rii
nagyúr
csak ott sajnos nem engedi átírni (amit elősször írtál) a maicímet
a preferemces ben meg hiba írtam már mindenhol át ... akkor is csak az előző mail account-ot hozza be
.-((esetleg nem tudsz egy olyan levelező programot, OSX-re, amiben szinezni is lehet a bejövő leveleket?
-
DroneZ^
őstag
Mavericktől működik ez a csodálatos parancs..
Vajon egy közvetlen Maverick előtti OS X-el meglehet csinálni bootolhatóra az USB-t, vagy örök csapdába ejtett az Apple?! Kérdésem, ezt az elméletet követve a gyári SnowLeos gépem hogy lett Yosimite-s az idők során, ha sosem gyári lemezről telepítettem (mivel nincs, de még fizikai olvasóm sincs) és sosem használtam createmediainstall-t... Akkor most gondolkodom, hogy tudtam egy Yosimite-t felerőltetni erre a gépre.. Előtte Maverick volt fennt, na de akkor azt hogy tettem fel?!
-
talamasca
senior tag
Nincsen. Flash-t - amennyiben még van olyan kőkorszaki oldal - a Chrome-ban nézem meg.
Hasonló problémát már találtam a neten.
Vicc egyébként amit az Apple az utóbbi években csinál. Elkelne egy-két p...án rúgás a néhai Jobs módjára.
Anno iMacen Snow Leoparddal kezdtem, ott még híre-hamva nem volt ezeknek a problémáknak, amikkel az utóbbi években szembesülünk.
Talán nem csak a bevételre kellene a hangsúlyt fektetni a cégnél (ugye Tim Cook?), meg évente új oprendszert kiadni, amit aztán a következőig se bírnak stabillá tenni.
A minap az Airdrop sz...atott meg, teljesen kiszámíthatatlan a működése.
Áhh, vicc az egész...
-
Igen, mert a frissítés nélkül nem indul el, azért van áthúzva az ikonja, nem kompatibilis az El Capitan-al. Akkor van ez ha nem a store-ban vetted meg, hanem "máshogy" került a gépedre
Ez régebben frissült, illetve "purchased"-nek mutatta. Most már van valami licence ellenőrzés ami miatt nem mennek rá a patchek, max a purchesedben látod az eredeti appot, de ennyi. Ugyanez van az iphoto-val is.
Egyébként akinek ilyen cucca van, és vannak benne képek/videók, nem árt ha vigyáz. Előállhat olyan helyzet, hogy az új rendszeren már nem indul el az app a frissítés nélkül, ami meg nem fog felmenni a licence miatt. Még csak legalizálni sem lehet a dolgot, mert az eredeti app meg már lekerült a store-ból, tehát nem lehet megvenni.
-
Licence probléma lesz. Az iphoto és az Aperture lekerült a store-ból, ennek ellenére jött hozzájuk frissítés. Ha "alternatív" forrásból származik a rendszereden levő verzió, akkor történik ez.
Az viszont érdekes hogy nálad nincs is telepítve. Nem maradt fent egy komponens véletlenül? Illetve tuti nincs /Applications/Aperture.app/ ? Nézd meg, és ha van, akkor töröld, utána el kell hogy tűnjön a frissítés.
-
megema
őstag
-
-
TBMC
addikt
koszonom szepen!
ezzel probalkoztam en is de ujrainditas utan ismet elojott..
masik topikba egyik kollega hivta fel ra a figyelmem nincs e tobb osx a gepemen. es en hulye ekkor tudatosultam vele, hogy van egy backup ssd-m ami mindig bevan dugva es carbon copy clonerrel van rajta egy klon osx. es ez okozta a galibat. erre nem is gondoltm volna -
köszi!
WinX HD Video Converter Deluxe for Win & Mac
8 napig ingyenes. -
Kommy
veterán
Sikerült megcsinálnom automatorral.
Szerencsére valakinek hiányzott ez a funkció belőle így csinált, hozzá egy action-t csak le kellett fordítani [link]. Ha érdekel valakit lefordítva el tdom küldeni ha nem lenne XCode-ja vagy nem tudná, hogyan kell, vagy leírom akár a menetét is, csak pár gombnyomás.
Most így szépen menüből csak kijelölöm amit át szeretnék nevezni, jobb killl services és kiválasztom amit szeretnék.
-
Ha jól rémlik akkor az automator nem tud regexpet, tehát direktben sehogy nem tudod kicserélni (már ha jól értem a kérdést, és azt akarod mondani, hogy ez a dátum rész mindig változik). Szóval írni kell egy bash/perl/applescriptet vagy ami jólesik és támogatott, aztán azt meghívni automatorból (run shellscript). Bár ha már scriptet írsz rá, akkor az automator teljesen kihagyható.
-
törölt tag
Mindigis engedélyezve volt nálam, hogy bárhonnan tudjak appot telepíteni. Az elindításával van a probélma.
-
DanielK
addikt
Na igaz.Szerintem is meg lehet oldani, már néztem videót és ki is nyomtattam az ifixit leírását. Akkor a hdd helyére megy majd az ssd! Köszi!
Még hagy kérdezzem meg, hogy kicserélés előtt a hdd-t legyaluljam? Ha kicseréltem, utána bekapcsolás után hogyan telepítsem az ost az ssd-re? Klónozni nem akarok, itt az ideje egy friss installnak már.
És az utolsó, hogyan tegyem át a felhasználói fiókot a hdd-re, hogy oda kerüljenek a személyes dolgok (képek fájlok stb.)? Illetve mit érdemes áttenni hddre?
Ha nagyon nem lenne elég a hely az ssd-n, akkor játékokat mondjuk lehet telepíteni a hdd-re? Illetve App Store-ból vett játékokat is lehet áttenni?
Köszönöm!
-
Balli
őstag
Köszi, megoldás megvan és nyilván én bénáztam, mondjuk nem is teljesen egyértelmű (legalább is nekem): Rescue email address
Rosszul googliztam először...
Egyébként a Civ5 játszaható a gépen hála a Steam-nek -
buci30
addikt
Tenyleg ebbe igazad van
-
Fr3eWar
őstag
Most volt időm nekem is próbálni, és ez nagyon jónak tűnik. Azt hiszem váltok safarira, mert a chrome annyira feleslegesen tekeri a gépet hogy az csak na. 10perc youtube videó után 82 fokra felment a proci és a hűtés hangját is hallottam már..
Most HTML5-ös safari pluginnal 48 foknál megálltunk (20perce megy zene a háttérben), szóval öröm bodottá.Közben persze megpróbáltam egyből egy html5 plugint chrome-hoz is, az kb még jobban terhelte a procit mint a sima flash.
-
Xero
nagyúr
Most jobban belegondolva ott valóban lehet, hogy bűvészkednem kellett némileg. Őszintén szólva jó egy éve csináltam utoljára.
Szóval ott lehet, hogy sudo rm -R volt a megoldás, de az is lehet, hogy ez időre egy másik admin userrel bejelentkezve töröltem.
Ez utóbbi 100%-ban működik, de ha nem fontos, akkor ne hozzunk létre ideiglenes usereket ugyebár. -
Csabee.
nagyúr
A free memory program kiírja hogy pl 120MB szabad memória áll rendelkezésre..
Amikor felszabadítja a program a memóriát, akkor 2gb szabadot ír. Szépen működik is a rendszer. Azonban egy idő után belassul, ismételten ránézek a memória állapotra, és megint látom hogy pár mb szabad memória van.. -
DanielK
addikt
-
Damage
senior tag
Én iTeleport-ot használok hosszú évek óta és elégedett vagyok vele. Hátránya a 20 EUR körüli ára...
-
twine
veterán
Igen,, kissé színes, ahogy mondod....ez elkeserítő...egyrészt örülök,, mert nem hiszem hogy mindkettőnknél ugyanaz a hardveres garanciális probléma lenne,,, (magyarul hiszem, hogy "központilag" javítható driverrel, vagy bármivel) másrészt elkeserítő....félre ne értsétek, nem "ugatni" akarok, de reméltem, hogy mac-nél idegesítő apróságok nincsenek...ha baj van, akkor az nem apróság...De mindig tanul az ember...
-
madgie
titán
Pont ezért f*snék amúgy a Server változattól, szépen fútheti egymást a két vinyó. Persze lehet hülyeség... én mégis külön 2.5" rack-be pakoltam a gyári vinyóját, mikor egy SSD-t kapott. Talán jobb, ha annyi helyen nem fűtik egymást a meghajtók, ahová egy hitelkártya talán befér.
-
Ragnar95
félisten
Igen, 10.8.3 van rajta, szuper, akkor azzal nem lesz gond
Viszont most néztem iFixiten, hogy le kell szedni a kijelzőt is ahhoz, hogy hozzáférjek a DVD-íróhoz, aminek a helyére menne a HDD, úgyhogy ezt itthon tutira nem csinálom meg. Esetleg külső vinyóval is működik a fusion drive vagy úgy nem? Esetleg tudtok valaki szerelőt, aki olcsón megcsinálja a cserét? Gondolom az APR-ek egy vagyont elkérnének érte...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest