Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
kaptunk egy ftp elérést, de csak böngészőből emged be
kifejezetten úgy küldték, hogy browser felmegy rá
kér user name meg passwdde pld. cyberduck-al nem tudok sehogy se felkmenni rá
a bömgésző meg belehal 1-2 giga után (24 gb anyag)
tudnátok olyan programot modnani, amivel le tudnánk ezt tölteni?
előre is köszönöm!
(kiszedtem én az ftp address-t a böngészőnek szánt link-ből, de akkor'se megy .... )
-
koma106
senior tag
Sziasztok! ArchiCAD/AutoCAD (AutoCAD LT) kiváltására keresek valami alkalmazást, amiben lehet mérethelyesen rajzolgatni, tervezgetni. Otthoni felhasználásra (ház alaprajz, kerttervezés, bútortervezés) kell csak, ezért nincs szükséges az említett professzionális programokra. Csak 2D-ben és olcsón. Egyszerű alkalmazást keresek, ami nem tud sokat, de azt jól. Nem baj, ha iPad alternatívája is lenne. Létezik ilyen?
-
koma106
senior tag
Forklift 3 "WELCOME SALE"
$29.95helyett $19.95 Még kb. egy hétig... -
King Unique
titán
Ezeket csak a WTG létrehozásához használnám, mivel macOS alatt nyilván nem működnek az ahhoz szükséges programok. Mert ugye azok rendszerint Windows only. Egyébként a külső programok szinte akármilyen kiadásnál megcsinálják, ellenben a helyi tool csak Enterprise ISO-val működik. Amúgy annyira azért nem kókány egy ilyen live rendszer, mert pl. az itt említett művelethez is már használtam.
-
r4z
nagyúr
válasz
King Unique #26485 üzenetére
Ezekhez a takolt, herelt Windowsokhoz nem ertek, messzirol elkerulok mindent, ami nem vanilla. Mar csak azert is, mert a moddolas miatt olyan hibakba futhatsz bele, amikbe az eredeti MSDN kiadasoknal soha. Szerintem jobban jarsz, ha levadaszol egy sima Enterprise vagy Education editiont (ezek tudjak a WTG-t), es azzal probalkozol. De ez a resze mar nagyon nem ide tartozik.
-
King Unique
titán
Tehát, ha jól értem, akkor pl. egy ilyen rendben elindulna, illetve restart után a WTG drive is, majd végigmenne a telepítés. Legalábbis a korábbi leírás alapján a Boot Camp drivereket elvileg utána kellene felrakni.
(#26484) Ragnar95:
Azt megköszönném, mert nálam ez még nagyon elméleti síkon mozog. De, ha működne rendesen, akkor az valóban jó volna. Illetve, ha már van ilyen natív lehetőség, akkor inkább használnék ilyet, mint hogy virtuális géppel szórakozzak.Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
-
Ragnar95
félisten
válasz
King Unique #26482 üzenetére
Ezek alapján lehetségesnek tűnik a dolog, azt hittem, a Bootcamp drivereket nem lehet külön letölteni és kimenteni, de úgy tűnik mégis.
Jó tudni, hogy ez így működhet, ha lesz valamikor időm, lehet teszek én is egy próbát ezzel a módszerrel egy üres pendrive-onNem mintha jelenleg kéne windows a gépemre, de jó lenne tudni, hogy valóban működik-e, mert sokan kerestek hasonló megoldást rég óta és eddig ezt senki nem fedezte fel a fórumról.
-
r4z
nagyúr
válasz
King Unique #26482 üzenetére
Az inditashoz nem kell kulon driver, azert van az (U)EFI.
"macerás" - Iden meg nem volt dolgom ilyen eufemizmussal, koszi
-
King Unique
titán
válasz
Ragnar95 #26480 üzenetére
Ja, mármint hogy egy szimpla live / WTG rendszer elinduljon USB-ről, ahhoz is külön driverek kellenek Macen? Mondjuk ezen leírás 2. pontjában is említenek valamit, de nem gondoltan, hogy ez ennyire problémás. PC-n mondjuk sima ügy, de arra meg a macOS felrakása macerás.
-
r4z
nagyúr
válasz
Ragnar95 #26480 üzenetére
Miert ne tudnad felrakni? Csak az UEFI boot modban kulonbozik a WTG a sima telepitestol, a drivereket meg ki tudod csomagolni a letoltott allomanybol. Arra mar nem emlekszem, hogy milyen tool kell hozza pontosan, de lehetseges.
Elmeleti szinten mukodhet. Nekem van is legalis Win10 Education kiadasom, amivel mukodne, de sajnos idom nincs most arra, hogy ezzel szivjak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
King Unique #26479 üzenetére
Szerintem semennyire, mivel a Mac drivereket nem tudod felrakni a pendrive-ra...
Ráadásul ha ez lehetséges lenne, tele lenne ezzel az internet. -
King Unique
titán
Üdv!
A másik topikban (is) többször felmerült a kérdés, hogyan lehet USB-s meghajtóra telepíteni és onnan futtatni a Windowst Mac gépeken. A Boot Camp az infók alapján nem támogatja az ilyenfajta telepítést és többnyire mindenkinek a virtuális gépet javasoljátok. Mármint, hogy a külső meghajtóra rakja.
Viszont gondolom egy máshol elkészített Windows To Go pendrive-ot / külső SSD-t csak be tudok Macen is bootolni és nem kell hozzá semmi extra? Sőt, elvileg egy pendrive-ról futtatott "live" Windows alól pl. ezzel a programmal akár WTG telepítést is tudnék csinálni a másik USB-s eszközre. Tehát ezek így mennyire lennének működőképesek?
Egyelőre csak elméleti szinten kérdezem.
-
gabflag
csendes tag
Köszönöm mindenkinek! Próbálkozom.
-
gabflag
csendes tag
Sziasztok. Tegnap vásároltam egy imac 7.1 es gépet. Újra akartam telepíteni az os-t. Követtem az utasításokat amit az apple oldalán találtam. Töröltem a hdd-t. Majd mikor rámentem a mac os reinstall ra kérte az apple id-t. Mivel van iphone-om ezért beírtam az id-met, de azt írja, hogy This item is temporarily unavailable. Most rendszer sincs rajta és vissza sem tudom állítani. Valaki tudna segíteni ebben?
-
geefh
csendes tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a gép (iMac, Sierra) alvó állapotból bizonyos időközönként (félóránként-óránként? kb.) be-be kapcsol egy fél percre, majd újra elalszik?!?!?
Csak a winyót hallani, hogy felpörög (meg ilyenkor gyorsabban magához tér, ha megmozdítom az egeret) de egyébként nem kapcsolja be a monitort, ha nem avatkozom be... -
amulet
senior tag
sziasztok, bocs, hogy ide írok, de más topikot nem találtam ami témába vág. Szóval a telenornál vettek egy apple tv-t amit most megvennék, de nem tudom hogy ennek van-e köze a hűséghez vagy sem. Szóval nem fogják letiltani ha a vevő vissza mondja?
sürgős lenne.
köszönöm -
oszy
veterán
A minin lévő iMessage miért nem jelzi, hogy írnak? Még akkor sem ha megvan nyitva. A safari van előtérben, így nem látom közvetlenül az ablakot, de nem mutatja, hogy üzenetem érkezett.
-
agyhalal
aktív tag
Az mitől lehet, hogy ugyanazon a WiFi-n lévő, iMac és iPhone esetében bejövő híváskor a Mac-en tudom fogadni a hívást, de hívást kezdeményezni nem tudok.Ugyanazzal az apple ID-val vagyok bejelentkezve FaceTime-ba és iCloudba is mindkét eszközön. A Mac 2011-es, vagyis még a régebbi Bluetooth modult használja.
-
Ragnar95
félisten
Pontosan, voltak frissítések, amik után többeknél jó volt, de aztán következő frissítések megint rontottak a helyzeten és sosem volt olyan időszak/szoftver, amikor mindenkinél megbízhatóan működött volna a dolog...
Mela Kehes: meg is van a "hiba" oka, a te géped csak másik Mac-ekkel képes AirDropra, mivel nincs benne Low-Energy Bluetooth. -
Szerintem meg ne erőltesd, az AirDrop az Apple egy olyan találmánya ami soha nem működött jól. Hagyniuk kéne az egészet, láthatóan zsákutca. Hogy ennek fejlesztési (emberi) erőforrás az oka a részükről, vagy technikai, azt nem tudni, de úgy bughalom az egész ahogy van.
Igen, én is láttam már működni, ha a csillagok is úgy állnak, meg kakast áldozol éjfélkor akkor LEHET hogy megy, de pont az vele a baj, hogy nagyon gyakran nem megy, főleg akkor, amikor nagyon kéne, így aztán felejtős az egész. A legjobb kikapcsolni, és elfelejteni.
Az egy elemű ("de nálam jó") statisztikákat kéretik mellőzni, elég csak beírni a googlebe valamilyen releváns keresési kulcsszót, és látható hogy mekkora rakás **ar az egész.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Mela Kehes #26448 üzenetére
Milyen évjáratú a gép, erre irányult a kérdésem, mivel hardveres követelményei is vannak az AirDropnak
Itt a hivatalos leírás az AirDropról, a 2012-es modellek a legrégebbiek, amik támogatnak AirDropot iOS-el. -
Ragnar95
félisten
válasz
Mela Kehes #26446 üzenetére
Milyen gépről van szó, támogatja egyáltalán az AirDropot iOS-el is? Csak mert vannak bizonyos modellek, amiknél csak másik Mac-kel megy az AirDrop.
Elég megbízhatatlan tud amúgy lenni sajnos az AirDrop csomószor, úgyhogy ha sikerül is bekapcsolni, nem garantált, hogy működni is fog. -
Kommy
veterán
válasz
Mela Kehes #26444 üzenetére
Ugyan úgy be kell kapcsolni a gépen is mint telefonon, hogy ki lássa.
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Tudtok ötletet adni miért nem megy nálam az Airdrop? Eddig nem használtam, most mikor kellene nem látja a telefonom. Vagy kellene valamit állítanom? Neten azt olvastam csak telón kell bekapcsolni. -
Bermi
aktív tag
-
bmwk1200s
őstag
Ez attól függ mire lesz használva. A kijelzőt tudomásom szerint szépen kihajtja, videó és kép editálásba is be tudnak szállni, Game felejtős (vagy erős kompromisszumokkal és vagy régebbi játékok).
Itt látod összehasonlítva: [link]
Én azt a plusz 100euró körüli felárat lehet már megadnám a 390 javára, de ez én vagyok, lehet amire te használnád, ott sosem jönne ki a különbség.
-
Bermi
aktív tag
Még egy iMac 27-en gondolkozom (két irodai gép kell a mini megvan).
MK462 és MK472 között vacilálok, ha mindkettőhöz 256gb ssd kérek, akkor a konfigurációban még a +72.800,--al is olcsóbban jön ki az MK462, mintha a MK472 fusion helyett választanám az ssd-t (+36.400,-).
Egy dolgoban különbözne a kettő, a videókártyában: AMD Radeon R9 380 és 390 között nagy a különbség? Forintban megéri a plusz pénzt (+ 33.600,-) vagy elhanyagolható a különbség?
Segítségeteket kösz előre is.
Bermi -
geefh
csendes tag
Köszönöm az infót. Megpróbálom beszerezni a programot.
Egy másik kérdés: noha egészen jól teljesít a teszteken, mint integrált videókártyát, nem igazán tudom hova tenni... szóval az Intel Iris Pro 5- és 6k sorozat grafikai munkára mennyire alkalmas - szemben mondjuk egy dedikált NVidia GT 660 vagy 750-nel? Mindenképp érdemes a dedikáltat választanom, vagy könnyűszívvel megalkudhatok az integrálttal szerintetek?
-
Érdemi infó egyedül a hdd-ben levő óraszám, de az is csak akkor releváns ha a gyári van még benne. Viszont nincs az OSX-ben semmilyen SMART tool sajnos. Én egy fizetőset használok (SMARTReporter), de ilyet gondolom nem tudsz telepíteni vásárlás előtt. Ezzel meg lehet nézni a "Power_On_Hours" értéket.
Mondjuk ezzel is csak arra tudsz következtetni hogy mennyit volt a gép bekapcsolva, ami sokat nem jelent, mert erősen függ a környezettől is (por, pára, hőmérséklet, stb..). No meg mi a jobb? Ha napi 20-szor ki ki-be kapcsolgatják 5-10 percre, vagy ha hetente pörög 2 napot megállás nélkül, a másik 5-ben meg áramtalanítva pihen?
(mondjuk a SMART erről is árulkodhat).
A kijelzőt nézd meg inkább, hogy porosodik e belül, meg kérdezz rá hogy volt e utólagos SSD beépítés, és milyen formában van megoldva.
-
geefh
csendes tag
Sziasztok, épp egy használt iMac (2013) vásárlás előtt állok... egyébként kb. 0 percet töltöttem mac környezetben, de valahogy érzem, hogy jó lesz
- munkára.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van valami mód, amivel meg tudom nézni, hogy a kínált gép mennyit ment? Mennyit volt bekapcsolva, mennyit pörgött a processzora, merevlemeze, vagy mennyit világított a monitora, stb.? Ebből következtetnék a használat aktivitására. Vagy hülyeség a teszt?
Szerintetek mit érdemes nézni? Előre is köszönöm az segítő, építő jellegű hozzászólásokat (Leendő Mactesók)!
-
Bedobom ide is, hátha jól jön valakinek az iMac-en...
Akit eddig az tartott vissza, hogy nem magyar a ForkLift, töltheti a legújabb bétát, már ismeri kicsiny hazánk nyelvét. Ezen túl egy halom hibát kijavítottak és szépen kezeli az iCloud-ot is. Amíg béta, ingyen használható. (nincs vele gond, ezzel dolgozom hónapok óta...)
-
oszy
veterán
Pár napja a mini, amikor kikapcsolom, a dock megakad. Majdnem eltűnik, de ott megáll és kb. fél perc mire kikapcsol. Ez mitől lehet?
-
kispecek
aktív tag
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem, a Time Machine mentésből a teljes rendszert tudom csak visszarakni, vagy esetleg van lehetőség arra is hogy kimazsolázzam a nekem szükséges dokumentumokat, fotókat stb.
Még valami. Ha újra van telepítve a rendszer akkor is be tudok lépni a Time Machine-ba. Jól gondolom?
Köszönöm!
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #26335 üzenetére
Működött is, de csak azokkal az elemekkel, amik abban az adott pillanatban a meghajtón voltak. Ha létrehozunk egy új eléemet, ahhoz már egyből nem fér hozzá a másikunk. Vagyis az általad ajánlott műveletet minden egyes új elem létrehozásakor el kell játszani
-
válasz
koma106 #26417 üzenetére
Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz.
Elvileg nem, nekem amikor előjött (11 hónapos korában) akkor azt mondták a szervizben hogy már javított, leszigetelt kijelzőt kap ilyenkor. Mondjuk kétszer futottak neki, az első vibrált, a másodikon meg volt egy borsónyi méretű dead pixel csoport
A harmadik jó lett, azt utána 4 évig használtam kb, ugyanazon a helyen, ugyanolyan körülmények között. A porosodás soha nem jött elő.
Persze ez egy egy elemű statisztika
-
-
viktorhmv
senior tag
válasz
koma106 #26417 üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az építő jellegű és segítőkész hozzászólást!
Okosabb lettem és megkíméltetek egy esetleges csalódástól.
Ez a tuningolt MacMini dolog egy jó ötletnek tűnik, utána fogok nézni mindenképpen. Ha ezzel kapcsolatban valakinek van még bármiféle gyakorlati tapasztalata akkor ossza meg velem legyen olyan kedves.
Köszönöm!
-
koma106
senior tag
válasz
viktorhmv #26397 üzenetére
Szerintem gyűjtögess még egy kicsit, hogy nehogy csalódás érjen. Ennyi pénzért csak kompromisszumos megoldások lesznek.
SSD és legalább 16GB RAM legyen benne, de ha külső monitorban gondolkodsz, akkor nézz utána a régebbi mac miniknek is. (Itt egy jó cikk róluk.).
Képernyő porosodás szerintem a slim modelleket is érinti (persze lehet nem mindegyik példányt), a LED háttérvilágítás is rosszalkodhat 3-4 év után. Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz. Ezen kívül, ha bármi baj van az átlagosan százezres javítási költséggel jár majd. Megkérdeznék a helyedben néhány nem hivatalos apple szervizt.
A külső kijelző csatlakoztatás a megfelelő kábellel (mini DP) nem probléma, a mac külső kijelző kezelése viszont szintén lehet kompromisszumos.
A helyedben keresnék egy négymagos macminit (2012 late) és feltuningolnám RAM-al és SSD-vel.
-
tomi5244
őstag
Hívott ma egy érdeklődő a gépem iránt. Kérdezte, hogy fenn áll e a veszélye, "hogy elforr a vga/proci?". Hirtelen nem tudtam mit válaszolni, mert nem vágom mire értette.
Most lett kitakarítva és újra pasztázva, szerintem nincs mitől félnie, ezt mondtam is neki. Mire gondolhatott?
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
irodai felhasználásra keresem a legolcsóbb mac mini-t és két kérdésem lennne:
- a MGEM2MP/A az az idei modell, ha nem akkor melyik az (esetleg van valahol egy lista erről)?
- lehet még kapni előzőt (újonnan), ahol garanciavesztés nélkül bővíthetem +ssd-vel?
Köszönöm előre is:
Bermi -
agyhalal
aktív tag
Hogy lehet kideríteni, hogy alvó módban lévő iMAC Sierra miért pörgeti fel időnként a ventilátorát?
-
tsilver
aktív tag
8 éves MacBook pro újabban állandóan 100 CPU val megy. Elcapitannnal. Felraktam az elmúlt héten újra teljesen szűz rendszer. 5-6 böngészőablak semmi video vagy flash és bármelyik böngésző 60 feletti proci teljesítmény + még a rendszer sajátjai szinte állandóan 100%.on fut és ugye dög lassú.
valami ötlet? -
-
Nálam teljesen random, volt hogy szinte azonnal megjött, volt hogy pár óra, pár nap, de volt már 3-4 hét is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest