-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Igen, fogyasztásra szinte verhetetlen és funkcionalitásban is simán hozza ugyanazt, mintha egy ugyanilyen tudású HTPC-t építenél, bár árban valószínűleg drágábban jössz azért ki + ha extra funkciókat akarsz (dvd-lejátszó-szerű kijelző, infrás távirányító, stb), azokat nem biztos,h meg tudod oldani a MacMininél.
Játékra nem ajánlott a Mac, egyrészt mert egyik sem gamer hardware-t kap, másrészt mert OSX-re elég kevés játék van, windowst kell telepítened a játékhoz.
A képpel és hanggal nem valószínű, hogy gondod lenne, hiszen csomó grafikus és producer/zenész használ Macet.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
skoos
őstag
Kis kérdésbörze:
A Mac mini lesz olyan jò médiaplayer, mintha épìtenék egy htpc-t? Plex, vagy xbmc futna rajta.
Hamár számìtògép lesz a médiafelelős, pc játékokat tudok könnyen futtatni egy mac minin?
Van esélyem akár jò öreg Logitech Momo ff kormányomat használni?A mediaplayer a 95%ban használt funkciò. Tökéletes hang és kép kell (x3000 denon erősìtő és 50" panasonic plazma a közeg)
Köszi!
-
blakey
titán
válasz RaZroX #18295 üzenetére
ScreenFlower? Nem SoundFlower?
Ha telepítetted akkor elindítod a quictime-ot, jobboldali kis háromszögre ráklikkelsz, kiválasztod a SoundFlower(2ch) majd System pref/Sound és az Outputnál kiválasztod a SoundFlower(2ch), utána lesz hangod a képernyő felvétele során, vagy nem erre gondolsz? Ha vége akkor visszaállítod Headphone-ra vagy ami volt.
Nem tudom hova tenni a ScreenFlower-t[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
RaZroX
addikt
Üdv! Tud valaki segíteni a ScreenFlower beállításában ? Képernyőfelvételnél szeretném, ha a rendszer hangok is felvételre kerülnének, de sehogy sem sikerül belőni.
This is the way
-
moklys1
aktív tag
Sajnos nem sikerül gamma értéket 1.8-ra beállítani mindig visszaál a végén...
-
PDF Password Remover
korlátozott ideig ingyenesFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
rii
nagyúr
vagy mini displayport? )))))-.
má'nemtom ....megtaláltam amit régebben kaptam segítséget ... mini displayport lesz az
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
sziasztok
apple 27" -esre (MID 2011) egy 20"-os apple cinema display-t Thunderbird-DVI átalakítóval lehet rátenni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
blakey
titán
válasz Wiz Khalifa #18287 üzenetére
Jónak tűnik, de a helyedben az aprón is nézelődnék, hátha van a közeledben is. Amúgy az eredeti MDP-VGA hasonló, csak rövidebb a kábel és a VGA része nem kék.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Wiz Khalifa #18285 üzenetére
A thunderbolt MDP is egyben.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz menyko #18284 üzenetére
Lehetne ez is de így szerintem a csatlakozókat igen hamar kikoptatnám.
Szerintem az MDP-VGA-t fogom használni és ha meglesz az új moncsi akkor meg a HDMI-be a PS a DVI-ba meg a Mac fog menni.
Jah most nézem. A Mac Mini-be nem csak HDMI meg Thunderbolt csati van? Akkor a Mini Display Port se jó hozzá.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
menyko
tag
válasz Wiz Khalifa #18283 üzenetére
Az nem opció, hogy átdugod egyszerűen a ps-ből a minibe a hdmi kábelt? Ha játszol, úgysem gépezel. Én legalábbis így oldottam meg otthon.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz kelzsoca #18282 üzenetére
A mostani moncsim is DVI, és VGA csatlakozóval el van látva. De a DVI az a PS3-nak van lefoglalva HDMI-DVI kábellal. A Mac mini-t meg a VGA-ra kéne valahogy rávarázsolni.
A monitor az év vége fele el lesz adva vagy legkésőbb márciusba. Addig kéne valami kompromisszumot kötni. Vagy ha tudnák keríteni "csere" monitort amin van egy DVI, és HDMI port ami min 22"-os és FullHD-s akkor lenne a legfrankóbb. De nincs ismerősöm aki cserélné szóval ez is bukta.
Smoke some weed nigga!
-
kelzsoca
félisten
válasz Wiz Khalifa #18279 üzenetére
Jobban jársz és árban közel azonos ha beszerzel egy új/használt monitort, ami már rendelkezik HDMI (vagy DVI) csatlakozóval, a különböző konverterekkel nem érdemes foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Használd az MDP-VGA-t, az működik, de ahogy írják, manapság gyengének számít.
-
Szinte biztosan nem. A hdmi és a vga nem csak a csatlakozó felépítésében különbözik. A VGA analóg, a HDMI digitális. Egy aktív eszköz szükséges hozzá, de a képük jellemzően elmarad az elvárttól.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Wiz Khalifa
veterán
-
tDr1v3r
veterán
válasz Wiz Khalifa #18270 üzenetére
Aktív átalakítóval igen.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Wiz Khalifa
veterán
Azt megtudja nekem valaki mondani hogy a 2011-es Mac Mini-t összelehet kötni egy monitorral úgy hogy a Mac Mini-be lenne HDMI dugva a monitorba pedig VGA (D-Sub), hogy működik-e patentosan? Erre lennék kíváncsi.
Előre is köszi!
Smoke some weed nigga!
-
czanga
őstag
Sziasztok. Valaki használ itt 2013 mid MacBook Air 13"-os modellt, (baseline core i5 ) és iStat Pro -t? Szükségem lenne egy screenshot-ra a sensor fül tartalmáról, IDLE állapotban, azaz mikor max a safari van megnyitva. Nem a hőfokok érdekelnek, hanem a fezültség értékek. Kváncsi vagyok valamire.
-
Kommy
veterán
Yosemite developer Preview 6 alatt újra működik a forklift
-
No és akik már a következő verziót tesztelik, azoknak: NTFS for Mac® OS X Yosemite Preview
Csak Windows8, 8.1-en futó HFS+ okosító: HFS+ for Windows® 8/8.1 Free Edition
[ Szerkesztve ]
-
Ha valaki még 10.6-os verziót használ, annak egy ingyenes NTFS olvasó/író alkalmatosság:NTFS for Mac® OS X Snow Leopard
Bár Windows-on fut, de oda-vissza konvertál: Paragon NTFS-HFS Converter
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Ragnar95 #18256 üzenetére
Az MKV és az AVI is csak egy konténer, az a lényeg milyen tömörítéssel van benne az anyag. MKV-ben x.264 szokott lenni ami a legjobb h.264 alapon dolgozó tömörítés. Én pont azt nem értem minek keringenek még mindenféle AVI-k, miért nem csak MKV van? Amúgy arra a pár DVD-re ami van az embernek én nem sajnálom egy az egyben a helyet, mindig a forrás a legjobb minőségű.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Wiz Khalifa
veterán
Nálam meg azért nem érdekes a 720p meg az 1080p mert a legtöbb film amit nézni szoktam és nézek is azok még HD-ba sincsenek. Max nagyon ritka. Így ez nálam kieső pont.
Smoke some weed nigga!
-
Ragnar95
félisten
válasz madgie #18260 üzenetére
Mióta retina kijelzőt használok, van, hogy nekem is szembetűnő a különbség bizonyos filmeknél/sorozatoknál az sd és a 720p között és igénylem a 720p-t, de 90%-ban tökéletesen megvagyok az avikkal is.
Persze ha korlátlan tárhelyem lenne, énis mindent 720/1080p-ben töltenék, de hát sajnos nincs az...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tDr1v3r
veterán
válasz madgie #18260 üzenetére
Nálam is ugyanez... mondjuk filmet csak 1080p-ben nézek szinte, de sorozatnál 720p az alap, meg esetenként filmnél se lépek ez alá.
Mondjuk én fogyasztom a videómédiát már elég sok ideje, így közelebb is ülök hozzá mint a plazmámhoz.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #18258 üzenetére
Én a legtöbb filmből pont az 1,4gb körüli avikat szoktam nézni, mivel számomra egy nem látványfilmnél nem ad semmi pluszt a 720p. Persze csomó filmből meg pont hogy az 1080p-t nézem, de azokat általában 3D-ben nézem, mert ott tényleg sokat dob a látvány pluszban és megéri annyi helyet feláldozni.
Viszont pl egy "sima" vígjátéknál, ahol nem a látvány a lényeg, szerintem 2-3m-ről nézve semmi különbség nincs a hd és nem hd között, így bőven elég az avi is, de hát nem vagyunk egyformák.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz Ragnar95 #18254 üzenetére
Nem tudom ki az a legtöbb ember, a környezetemben a HD a "divat".
A "normális" avik akár jobbak is lehetnek a dvd-nél de nem feltétlenül kisebbek 4,4 GB-nál.
Remélem nem az 1,4 GB-os avikat nevezed normálisnak, botrányosak, legalábbis 26" felett már minimum 720p a jó, alatta épp, hogy elviselhető, de a dvd is épp határeset.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18255 üzenetére
Természetesen igen. Minek mkv-ba konvertálni egy dvd-t Bőven jó annak az avi is...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18252 üzenetére
Remélem tudsz róla,h a normális .avi-k ugyanolyan minőségűek, mint a dvd .iso-k, csak épp harmad-ötöd akkora helyet foglalnak csak
blakey: 4K azért még bőven arrébb van, hogy elterjedjen, hiszen a legtöbb ember még mindig .avi-t néz és ez valószínűleg így is marad, amíg nem lesznek jelentősen olcsóbbak a tárolók, illetve nagyobbak.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
válasz Ragnar95 #18251 üzenetére
Arra kár annyit pazarolni, akkorában már 720p-s anyag is van, dvd már a történelem. Nyakunkon a 4K.
-
Ragnar95
félisten
válasz Totheground #18250 üzenetére
Mert rossz helyről szedik le akkor
Syd2012: ízlések és pofonok, én nem pazarlok el inkább 5 v 10GB helyet egy dvd minőségű filmrePrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Ragnar95 #18248 üzenetére
Ez az MPlayerX tetszik. És ahogy látom ingyenes is.
A VLC sose jött be.
Azért .iso-ban mert máshogy nincsenek meg. Sok olyan film amit megvenni már nem tudom és letölteném, nem tudom csak .iso-ba leszedni. És engem érdekel a menü, extra tartalmak, stb. Attól hogy sok embernek fölösleges.
És azt hol találom meg hogy az MPlayerX milyen formátumokat kezel? Gondolom MKV-t kezel igaz?
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18245 üzenetére
MPlayerX vált be nekem legjobban videólejátszó programként.
Viszont hogy minek kell .iso-ban filmezni, azt sosem fogom megérteni, az egyszer biztos...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
blakey
titán
Az iso-kat külső program segítsége nélkül is megnyítja az osx, gyakorlatilag a dmg is ua, az átnevezés is működik. Pl. MplayerX, VLC, XBMC lejátsza az iso-kat, de egyéb más programok is vannak.
-
Allure
aktív tag
Az OSX fel tudja csatolni az iso-t, nem kell hozzá külön program. Ha jól emlékszem pl. VLC-vel meg lehet nyitni iso képfájlokat.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Ear001 #18242 üzenetére
Nem írni akarok első sorban. Hanem a gépen lévő ".iso"képfájlokat megnyitni. Pl a filmet, stb...
Ha erre a gyári alkalmas akkor nekem jó. És médialejátszónak mit ajánlotok? Én Windows-on a Klite-ot használok. Ilyesmi kellene OS x-re is. Hogy pl az audio és video mappát a ".iso" képfájlból belehúzom akkor letudja játszani.
Smoke some weed nigga!
-
blakey
titán
válasz hengelhof #18227 üzenetére
Ha van egy kis türelmed akkor Fontlab-el vagy Fontographerrel "összerakhatsz" magadnak egy Bill. leayout-ot, én csináltam magamnak egyet, 3 bill. kiosztást használva, a gyárit, az MSZ7799-et és a HunPro-t, pl. az karaktert alt+a-val tudom előcsalógatni.
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #18238 üzenetére
Attól függ, mit akarsz. Kiírni lemezre annyi, hogy az iso- t ráhúzod a lemezmeghajtóra, a lemezkezelővel van amit fel lehet mountolni.
-
tDr1v3r
veterán
válasz kispecek #18230 üzenetére
Nekem Vertex 3 van a MacBook-omban lassan két éve (vagy több?), bevált, de régi már úgyhogy ilyet ne nagyon keress.
Itt a vonatkozó PH-s topik, bármilyen jó Mac-be igazából az általuk ajánlottakból.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszi mindenkinek, de ezeket végigjártam már. Ha USA billentyűzetre állítom át akkor pl. a ∅ előjön az ALT+o lenyomására. Magyar kiosztásnál a Ņ karakter jön elő. Emiatt gondoltam azt, hogy esetleg magyarnál is van megoldás valahogyan előcsalogatni. De ezek szerint nem. Marad a kiosztásváltás, vagy a copy paste.
-
paulo92
tag
válasz Ear001 #18229 üzenetére
Köszönöm szépen! Úgy tervezem, hogy 35-40 gb-ot adok a windowsnak. Ahogy néztem parallelst lehet úgy is telepíteni, hogy külső meghajtón legyenek az oprendszerek, így még több hely maradna, bár gondolom így lassabb lenne, mivel nem közvetlenül ssd-ről töltődik be minden. Azt esetleg nem tudjátok, hogy a Yosemite mérete hasonló lesz-e a mostani rendszeréhez? Azt hiszem, így elég lesz a 128-as modell is
-
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #18234 üzenetére
Maga az OS X beépített alkamazásai vagy a Burn esetleg a Toast Titanium?
-
Wiz Khalifa
veterán
OS x-re milyen progi van amivel a PowerISO által létrehozott ".iso" képfájlokat meglehessen nyitni? Mert PowerISO úgy láttam nincs OS x-re. Milyen van helyette ami olyan kaliberű mint a PowerISO és olyannyira stabil is?
Smoke some weed nigga!
-
Ragnar95
félisten
válasz hengelhof #18227 üzenetére
Az a baj, hogy ezeket a karaktereket hiába is keresnéd, nem szerepelnek a billentyűzeten, nincs rájuk gyárilag billentyűkombináció.
Rendszerbeállítások>Billentyűzet>Szöveg alatt tudsz rájuk billentyűkombinációt beállítani.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Barett 50cal
senior tag
Hello!
Nem rég beállitottam a Messages app-be, hogy a Facebook üzeneteket is kiirja stbstb (Jabber).
Viszont káosz lesz ha sokan irnak és össze vissza lesz mindenki, ezért az lenne a kérdésem, hogy nincs e valami beállitás, hogy két különrészleg legyen az embereknél (jabber, imessage) vagy valami hasonló megoldás?Köszönöm!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
kispecek
aktív tag
Én is vennék A Minibe egy 128GB-os SSD-t milyet ajánlanátok?
Win alatt egy Kingston V200+ használtam ott bevált.Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
Ear001
addikt
válasz paulo92 #18228 üzenetére
20 giga körül megáll a komplett OS X. Nekem 96 gigás SSD-m van, és az egyharmada üres, úgy hogy a levelezés, minden dokumentum, Aperture-Lightroom-inDesign és az éppen elvégzendő munkák azon vannak. Az a kérdés, hogy a Windows-nak mekkora helyet akarsz adni. Ha tényleg elég sok dolgot felhőzöl és külső meghajtón tárolsz, akkor elég a 128GB.
-
paulo92
tag
Sziasztok!
Macbook Air vásárlása előtt állok. A következő lenne a kérdésem: kb. hány GB szabad hely áll rendelkezésre egy 128GB-os modell esetében? Azért érdekelne, mert nem tudom, hogy megérné-e számomra a 256-os modell.. Alap feladatokra lenne: netezés, jegyzetelés, szövegek szerkesztése, illetve időnként képek szerkesztése (lightroom, photoshop) és weblapkészítésre (dreamweaver). Viszont ezek mellett szükségem van windows-ra is (egyetemi c# tanulás végett) virtualizálva...(parallels-t néztem ki erre a célra) Jelenleg windows asztali pc-t használok, ebben is 128-as SSD van és még kicsit több mint 60Gb szabad hely áll rendelkezésre. Adatok többségét amúgy külső meghajtókon illetve felhőben tárolom. Cto gépet szeretnék 8GB rammal. Szerintetek hol érdemes megvásárolni? (apple.hu - Itt szokott lenni back to school akció, nem tudja valaki ? /istyle ? ) Apple.hu ahogy nézem cto gépek esetében is 3-4 napos szállítási időt ír, míg az istyle honlapján 3-6 hét van o.O. Még egy utolsó kérdés: biztosítás: valaki kötött már esetleg ilyen gépekre biztosítást lopás illetve törés fedezésére? (nem kis összeg, szeretem biztonságban tudni magamat )
Választok előre is köszönöm!
Zoli -
senior tag
Szeretnék egy-két speciális karaktert megjeleníteni anélkül, hogy billentyűzetkiosztást kellene váltani.
Pl. képtelen vagyok az "alma" karaktert, és a "∅" karaktert magyar kiosztás alatt megtalálni. (google, bing, stb már volt)
Tudnátok ebben segíteni? -
blakey
titán
válasz Ragnar95 #18216 üzenetére
Nem használtam, de elég sokan használják. Én megvagyok a meglévő, kialakított módszeremmel.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18222 üzenetére
Csak vicc volt, hiszen MS termék
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18220 üzenetére
Arról jobb lesz, ha leszoksz OSX alatt
-
MiniTool Mac Data Recovery
A MiniTool Mac Data Recovery egy erős adat visszaszerző program a Macintosh otthoni és üzleti felhasználóinak. Képes a törölt fájlok viszaállítására, visszaszerzi az elvesztett adatokat formázott/törölt/elveszett partíciókról.
4 napig szerzhető be ingyenesen.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
joergie
őstag
köszi! vannak fejlemények.
lemezről bootolni sikerült, disk utility egyik kifagyott-repair disk, másik errorral idő előtt kilépett: "repair disk permission"Igazából egy image fájl keresési opció közben teljesen hozzáférek a vinyón levő adatokhoz, csak nem tudom lementeni őket.
Próbáltam egy ráinstallt, amivel a régi user dokukat és a régi installt archiválja, de hozzájuk lehet férni, de ezt is errorral kidobta.Igazából csak egy pár szövegfájlt kéne lementeni, és akkor megpróbálnám ujrarakni a rendszert, ehhez kérnék némi segítséget, hogy azt a pár szövegfájlt le tudjam másolni egy pendrive-ra.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
blakey
titán
Évek őta használok NTFS-re formázott vinyókat a többi formátum mellett, leginkább azért, mert a médialejátszókkal "jobban ki tudok jönni". Soha semmi gond nem volt, Backup-ra nyilván nem jó, TM-hez használj HFS+-t. Érdemes Tuxera NTFS-t használni, kevésbé "bugos", mint a paragon, azzal voltak gondjaim.
Egyébként a külső lemezt formázhatod exFAT-re is és akkor a win is látni fogja.
Backup-ra felhőket használok, bár rendszert soha nem "mentek el", 2 évente újrahúzom a 0-ról, 2 óra alatt kész vagyok, elég sok és nagy programokkal.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
xedos
addikt
válasz Wiz Khalifa #18211 üzenetére
Google...
[link] -
tDr1v3r
veterán
válasz Wiz Khalifa #18211 üzenetére
Azaz, de NTFS-t nem tud.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Wiz Khalifa #18209 üzenetére
Time Machine
-
Wiz Khalifa
veterán
A legjobb a fájlrendszert megváltoztatni. De senkinek sincs ekkora tárhelyű vincsije. Mert kb 600GB-ot kell lementeni. Lehet azt kéne hogy a gépben lévő 500-as vinyót csupaszra irtani, és arra rámásolni a nagy részét. a többit meg megtudom oldani. És ha megvan akkor rámásolni vissza. De az a baj hogy Win alatt egyáltalán át lehet HFS+-ba konvertálni? Meg kezeli a Windows? Mert ha nem akkor viszont marad NTFS. Úgyis külső adattárolónak lesz használva. Mert majd cserélve lesz egy laptop vincsire hogy a Mac Mini-be belerakjam. Így a külső részt is kilövöm valamennyire. Mert még egy vinyó marad de az marad külsősnek.
Egyébként a TM az mi? Mert ha olyan akkor nem baj. Mert végül is csak, zenék, videók, stb...-re lesz használva az 1TB-os vinyót. Mert viszont ha úgy van a progi nem drága lehet megveszem. Ahogy olvastam csak telepítem és kész. Nem kell a használatához egyéb dolgokat megnyitni.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
válasz Wiz Khalifa #18200 üzenetére
Igen, de alapból csak olvassa. Több megoldás is létezik:
- kicsit megpiszkálod a rendszert, és már írni is fogja.
- kicsit költesz rá
- kölcsönkérsz egy merevlemezt vkitől egy hétvégére, és lemented ami kell, aztán jöhet a HFS+ fájlrendszer.Biztos jó megoldás az NTFS eröltetése? pl. TM se tud menteni rá.
-
moklys1
aktív tag
még egy kérdés...
google chromnak szeretném használni a hyelyesírás ellenőrzőjét, hogyan oldható meg?Ezt a hivatalos leírást találtam róla
Ha Mac számítógépet használ, módosítani kell a helyesírás-ellenőrző beállításait számítógépén. További információkért lépjen az Apple támogatási oldalára.
[ Szerkesztve ]
-
moklys1
aktív tag
Macbook air-en szeretnék kontrasztot vagy gammát állítani, lehet, hogy egyiket sem, nem tudom minek hívják pontosan. Lényeg az, hogy világosabb legyen (nem fényerő) fekete alapon futó programok mint pl. a final cut.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18202 üzenetére
Nem, nem AppStore-os és sajnos nem is ingyenes, csak 14 napos próbaverzió van belőle. NTFS írásra nincs ingyenes progi tudtommal.
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18200 üzenetére
Akkor akár 64GB is elég lehet, de a 128 mindenképp jobban megéri azért.
Olvasni olvassa, de az írásához külön program kell, nekem a Tuxera NTFS vált be a legjobban.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM