Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Ha veszek egy macbook pro-t akkor ami most van 2TB-os külsőn egy samsung win7 laptopra kötve azt simán átdughatom majd rá usb csatlakozón és látni fogja?
-
blakey
titán
Már miért ne? Semmi baja nem lesz, kb 8 éve használok így egy vinyót. Sokkal könnyebb hurcibálni a kompatibilítás miatt.
(#16898) buci30
elvileg igen, ha ntfs-re van formázva és nincs a mac-en segédprogram akkor csak olvasni fogja írásho kell egy külön progi, mint pl. amit előzőleg linkeltem fizetős mint pl. ez. -
RoryBreaker
aktív tag
Köszi.
Ha külső dvd író kell, akkor bármilyen USB-s jó a minihez?
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Érdemes NTFS-re formázni, akkor több helyen tudod használni. [link] Ez ingyenes, persze van fizetős is.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker
üzenetére
hfs+
-
RoryBreaker
aktív tag
Bocs, a sok kérdésért, de új mac felhasználó leszek, szóval elkél a segítség.
Ha minire dugok külső hdd racket, milyen partíció kell, hogy legyen a vinyón? (csak tárolásra kellene, filmek, zene, képek, stb...)
Köszi!
-
TheMarci
addikt
válasz
buci30
üzenetére
Mondd, hogy tényleg nem tudsz két terméket összehasonlítani, mert nagyon úgy tűnik, hogy szivatsz minket. Egyik sokkal vékonyabb, mint a másik, kijelzője a másiknak sokkal jobb, procija erősebb, ha szeretnéd összegyűjtöm neked a 2 link alapján a különbségeket, de nem hiszem, hogy nem tudod megtenni. Mindazonáltal konkrét kérdésre szívesen válaszolunk, amit nem lehet megtalálni 1 perc alatt.
-
TheMarci
addikt
válasz
buci30
üzenetére
Méreteiben, kijelzőjében, alkatrészeiben különbözik a két gép.
-
buci30
addikt
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
-
RoryBreaker
aktív tag
Inkább kértem bele 8G ramot, az a biztos...
-
trisztan94
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
cmd+R kombinációt nyomvatartod indulás közben.
-
RoryBreaker
aktív tag
Mac minin a recovery partícióról a telepítést hogy kell elindítani?
Illetve a 2011-es i5-ös mac mini 4G rammal, intel 3000-es videóval, szerintetek jó általános célokra? (internet, fotószerkesztés, hd filmek, ilyenek.) Azt mondják a mavericksel nem igazán oké, az az op rendszer gondja, vagy gyenge a gép hozzá?
Köszi!
-
madgie
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Pont 1920x1200/60p a hdmi (1.x) felső határa, tehát elvileg egy hdmi kábel is elég (vagy hdmi-dvi).
-
RoryBreaker
aktív tag
A 2011 mac mini -t dell u2412m monitorral szeretném használni. Meg fogja hajtani a teljes felbontással? (1920*1200)?
Gondolom csak mini display port - dvi átalakítóval tudok rákötni, mivel a monitoron csak dvi van, nincs hdmi.
Köszi!
-
claire78
senior tag
Használ valaki valamilyen kontrollert MAC mini-hez?
Melyik az amelyiket bármelyik játékhoz lehet használni?
Bluetooth-os PS3-mal működik rendesen? Utángyártottak? Vagy érdemesebb "madzagosat" venni?
Köszi a választ!

-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
A mac minin ez a recovery partíció csak annyi, hogy a vinyón van +ban egy partíció amin a telepítő van? Ez minden mac minin van? És ha valami gáz van, hogy lehet bootolni róla? Köszi.
-
buci30
addikt
Kinéztem két terméket de nem tudom mi a különbség nagyon a MacBook air és pro között?
MacBook Pro 13" 2.4GHz Retina kijelző 128GB
Ha a pro akkor tuti a retinás. De amúgy különbség?
S egy fontos kérdés: Mennyi idő után szoktátok ezeket cserélni hány évet bírnak?
-
A minin futtatva a Plex médiaszervert, egy iPadról a megfelelő appal elérem kívülről mindenféle cicózás nélkül? Vagy kell állítgatni portokat, ezt azt? Netán OSX szerver kell?
-
blakey
titán
Na, beújítottam egy minit.
Kiváncsi vagyok mit produkál, egyelőre nagyon bejön, még így az iMac után is (ami eladó
), sőt talán jobb. Egyelőre egy Dell U2312-re van kötve MDP-VGA (ez volt a minihez
) segítségével, van jelentősége ha dvi-al csatlakoztatom vagy valami mással? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Apple g5 ajánlottak megvételre. Viszont még sosem láttam ilyet szétszedve. A ram, hdd, processzor, PC kompatibilis? Vagy csak Apple tulajdonosnak tudom eladni az alkatrészeket?
Köszi! -
rii
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
ja'neeeem

otthon PC-m van ... bár megtehettem volna, hogy bármilyen mac-et veszek, hogyha nem barátokra, havercsajokra költöm a pénzemet (más elektronikai cuccuok is, tv, fényképező gépek, hifi-k) de otthon egy 3D-re alkalmas Quad-om van .-)
Hackintosh-salbent munkahelyen volt 2008-ban G4-es, majd 3 évig mac pro, most meg szinén 3 éve 27-es imac-en dolgozunk
-
rii
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
szinte mindegyik márkának vannak elég jó IPS paneles monitorjai. - szerintem
az alu apple cinema displayekben ugyanaz a panel van mint valamelyik DELL-benahol különösen fontos a jó monitor:
grafika, videó, DTP, web, foto, 3Dén, mint DTP-s, .... web, foto, graf-ra, ezt a monitort vettem: DELL 2209wa
vagyis ebből kettőt, mert egy monitor nem monitor

tőlük: Oázis.
kenik-vágják a témát ... különösen a DELL-eket -
blakey
titán
Melyik monitor hozza legalább egy imac 21,5" szintet?
-
twine
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
rossz "netes" megszokás amiért ekéztek már páran,,tekintsétek el nekem légyszíves

-
twine
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Lejárt az idő,,,nem tudtam már szerkeszteni
Köszönöm a segítséget...az elsődleges célom, hogy végre kitisztuljon a fejemben az a pár alap pillér ami a mac-et azzá teszi ami,,,az egyik ilyen sötét folt az itunes számomra,,,mindig ellenségként tekintettem rá(pc-s win userként)...pedig ahogy hallom jó dolog,,,,én pedig nyitott vagyok most már rá,,szeretném megismerni

Ezért egyelőre nem vennék igénybe segédprogikat,,,ahogy mondtam szerencsére semmi olyan fontos adat nincs az ipodon, amit ne tudnék pótolni,,,így ez nem is annyira fontos
-
twine
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére
Eddig tudatlanként, azt gondoltam, csak "másik" gépen, "másik" itunes alól nem lehet leszedni adatot "i" eszközről...mert hogy "jogvédelem"(hogy ne másolgassanak a haverok egymástól orrba szájba) miegymás,,
De most döbbentem rá hogy, mindez azon a gépen/itunes-on sem működik, amin eredetileg ráraktam
Illetve nem tudom a módját,,,,így talán korrektebb a kijelentés...
(#16844) Ragnar95:
Ez nem fért a fejembe soha....mert ezt valahol már hallottam...
hogyan tud egy 30gigás "b@sz" szinkronban lenni a terrás HDD-mel?
(jó persze túloztam,,de a zene mappám is meghaladja a 30 gigát)
Köszönöm a segítséget....
És még mielőtt félre értitek,,,tanulni vagyok itt,,,amit mondok nem kötekedés, hanem tudatlanság
-
TheMarci
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy jogi háttere van a dolognak, hogy a saját gépeden megvett cuccokat tudod az itunesból rászinkronizálni, valahogy így egyeztek meg az itunes store kapcsán a kiadókkal. Egyébként van pár itunes alternatíva van, amivel lehet másolgatni ide-oda.
-
twine
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat...

Egy régi iPod 30gb (5th generation) -ról van szó egyébként...A konkrét eset az volt, hogy a napokban raktam rá pár filmet,amit a gépről le is töröltem(az átkódolt verziót)
Közben rájöttem, hogy szükségem lenne egy visszaállításra az ipodon, ami törli az adatokat rajta....
Gondoltam leszedem róla a filmeket, a visszaállítást megcsinálom, majd visszamásolom,,,mindezt azért, hogy ne kelljen megint átkódolni 5 filmet....(nem nagy idő, csak gondoltam egyszerűbben megoldom)
Szóval ez a történet....
De akkor jól értem, hogy ha bármit,,legyen az film, vagy zene, rámásolok itunes-on keresztül az ipodra,,onnan nem tudom "visszahúzni" soha az életben a gépre ezeket a médiákat?
Tényleg szoknom kell még ezt az almás világot....ez tökéletesen logikátlan számomra...(nem, nem ekézni akarom a rendszert,,,csak érthetetlen nekem,,amíg valaki el nem mondja ez miért jó)

-
Xero
nagyúr
Persze. UNetbootin mint bármilyen platformon.
-
rii
nagyúr
sziasztok
tudtok valami programot ami OSX-en Linux ISO -ból BOOT-olható prendrive-ot készít install-hoz?
-
twine
veterán
Sziasztok...
iPod-ról hogyan tudok filmet menteni a gépre?
Konkrétan arról a gépről van szó amiről az iPodra húztam a filmeket...
Teljesen sötét folt az iTunes nekem...
Fogd és vidd módszer nem akar működni,,,segédmenüben van másolás opció, de az asztalon már jobb klikk után nincs beillesztés...szóval tanácstalan lettem
Elnézést a láma kérdésért,,,
-
blakey
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Egyszerű, nem kell 2 képernyő és helyem sincs. Csak arra vagyok kiváncsi, hogy mekkora a difi a 2 gép között, más alternativa már mind járt a fejemben, tudom a válaszokat, előnyöket hátrányokat de erre a kérdésre (iMac mid 2011 vs. Mac mini late 2012) még nem kaptam véleményt gyakorlati tapasztalat révén. Csak erre vagyok kiváncsi, nem más alternatívákra. Megvenném az új iMac-et, de azt meg nem tudom házilag bővíteni, Mac mini meg jó lenne kivéve a HD4000 az ami egy picit hátráltat, bár a laptopokba is azt teszik. Az új mini meg drága lesz meg ki tudja mikor dobják piacra, mát kint kéne lennie.
-
blakey
titán
válasz
Totheground
üzenetére
Azt tudom, mindkettőben egyszerű, pillanatok alatt megvan, de több "szabadságot" szeretnék.
-
blakey
titán
Sziasztok, ebbe a topikbba most írok először pedig már 16 éve Mac user vagyok.
Szóval azoktól kérdeznék akik iMac-ről (mid 2011) váltottak Mac minire (late 2012), tudom, hogy kevesen meg azt is, hogy némileg visszalépés, bár nem feltétlenül. Leginkább arra lennék kiváncsi, hogy a HD 4000-es mennyire visszalépés egy AMD HD6750-hez képest? Azért váltanék, mert nagyobb monitort szeretnék viszont sajnálok annyi pénzt kiadni egy 27"-os iMac-ért ill. az újaknál már nehézkes a RAM bővítés is, nagyon zárt lett ami személy szerint zavar, a mininél meg szempillantás alatt lehet bővíteni házilag is.
-
Az One note nekem állandóan hibával kilép.

-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem lehet valahogy kikapcsolni hogy az app store ne kérdezgesse hogy akarok e frissíteni? Azon kívül hogy frissítek.

-
M@trixfan
addikt
válasz
default.
üzenetére
Már nem látni mi volt abban a hirdetésben, de én azt mondm neked, hogy szinte bármilyen mac jó lesz audio célra ami core I5/i7 procis. Még a c2d is simán jó. A zene minősége nem az egyszerre futtatott vst-k számától függ úgysem
Apropó vst, Macen Audio Unit és RTAS van. Megijedni nem kell, a legtöbb dolog van natívan macre, mára szinte ez az egyetlen terület amiben még iparilag domináns a platform. Bár a tesztek szerint nyers erőben egy Windows DAW többet tud egyszerre futtatni, de ez kb. lényegtelen, a workflow számít. Mondjuk a driverekkel a mai napig hatalmas szívások vannak Win alatt, nem akartam elhinni mikor bele olvastam pár helyen. Az interfészed természetesen jó mac alatt is.Gitár milyen, elektromos?
-
cigam
titán
válasz
Totheground
üzenetére
Nincs vmi biszbasz +ba telepítve rá?(pl [link])
A szokásos varázslatokon túl vagy?( jogjavítás, postafiók újraépítése)
Nem lett mostanság HW csere? pl. RAM bővítés? PRAM reset?
-
cigam
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Akkor bennem van a hiba, hogy se a mail, se a safari nem dob hátast?
-
Ragnar95
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Nekem is crashelt már párszor, de engem az idegesít fel,h még mindig nem tudták megoldani azt a problémát, amikor nem fogadja el a Hotmail jelszót és 10mp-enként feldobja az ablakot,h rossz jelszó...

legalább 10.7 óta jelen van a probléma és azóta nem sikerült mit kezdeni vele...
Amúgy nekem tegnap a Safari szórakozott, a weblapok állandóan crasheltek, jött az üzenet,h a webtartalom összeomlott és újratöltötte az éppen aktuális lapot mindig... -
trisztan94
őstag
válasz
Totheground
üzenetére
Ja, de nekem általában a speckó beállításos céges címnél.
Rohadt idegesítő. -
Totheground
addikt
Másnál is random crashelget a mail 10.9.2 alatt? Egyszer csak jön az üzenet, hogy mail quit unexpectedly bla bla meg a dump. Pedig épp nem is használom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 26
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nálam is így van rákötve a 2012-es mini egy U2311H -ra. Teljesen jó.
) segítségével, van jelentősége ha dvi-al csatlakoztatom vagy valami mással?

A Dellek elég jól.

TigerCat