Hülye kérdés, de nem elég a beépített pdf-olvasó?
A kismókusok kenyérre is kenhetik..
Hülye kérdés, de nem elég a beépített pdf-olvasó?

Sziasztok!
Találtam egy appot, ami megoldja a Trackpad natural scroll, egér reverse scroll együdejű használatnak kérdését, gondoltam megosztom a topic lakókkal hátha mánál is felmerült a probléma:
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

Akkor bocsi, de nincs ötletem, én amúgy Preview-val szoktam nézegetni a pdf-eket.
Enjoy the pain!
(#7604) bLaCkDoGoNe válasza iamthesonar (#7593) üzenetére

Egy majd' félmilliós notebook esetén a pár ezer forintos szoftverek letorrentezése (pontosabban annak reklámozása) elég visszatetsző dolog.
Bocs, nem flame-nek szánom, de emellett nem tudok elmenni szó nélkül.)
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]

Preview megnyitja böngészőben?
Nem igazán tudom értelmezni a kérdésed. A preview önmaga egy program, nekem eddig minden pdffel boldogult. De ha társítod a pdf-fájlokat pl. a safarihoz, az is megnyitja őket simán.

Vagy akár a Chrome is.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Nálam a Preview letölti megnyitás előtt, tehát nem a böngésző ablakában nyitja meg.
Enjoy the pain!

nyilván. A Preview-nak semmi köze a böngésződhöz.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Ezzel tisztában vagyok, csak megválaszoltam a kérdést...
Enjoy the pain!

Tudom mi a preview. A társítás bejött! köszi. 

Azon gondolkodtam, hogy ha a mostani jatekok futnak az MBA-n 1366x768 felbontasban, akkor mi lesz az uj MBA retina kepernyojevel? Tegyuk fel, hogy retina lesz. Nativ felbontasban az Intel 4000 tuti nem fogja vinni a jatekokat, viszont ha leveszem a felbontast, akkor nagyon rossz minosegu lesz a kep. 
Egy 2011-es MBA-n jatszom a Diablo 3-at es SC2-t, es egesz elfogadhato sebesseggel futnak, viszont ha retinaval adjak ki az uj MBA szeriat, akkor az a jatekosoknak szivas lesz.
Jol gondolom? 
www.izoominphotography.com

Miért, lesz retina kijelző az Airben?
Igen, szívás lesz játékosoknak, hogy nem tudnak teljes képernyőn játszani, de szerintem szoftveresen be lehet állítani valami barátságosabb felbontást is, ugyanis a programok egy jó része sincs igazán felkészülve ennyi pixelre.

Szerintem itt nem kell 4x pixelekkel számolni, rakhatnak bele egy 1920*1200 (16:9 esetén 1920*1080-at) oszt jóvan. Szép is, jó is, pici pixeles is.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Mitől lenne rosszabb a kép?
Ugyanakkora kijelzőn nézed... hiába nagyobb a felbontás, a kisebb pixelek miatt nem lesz annyira zavaró az interpoláció! -Szerintem...
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Oké, de ha a negydére fogod visszarakni (mint 1440p-nél a 720p) akkor jó lesz a képminőség. 
[ Szerkesztve ]
XBL/OnLive: tDr1v3rHUN - Steam/Xfire: tDr1v3r - DeviantART: ben22eyes

Kipróbáltam egy alacsonyabb felbontásban is a D3-at és rettentő ronda volt a 11"-os képernyőn.
Tehát az interpoláció nem gond, ha pont felezem/negyedelem a felbontást? Mondjuk a 2772 pixelt vissza rakom 1366-ra?
(Persze egyáltalán nem biztos, hogy retina lesz az új Air, csak elgondolkodtam, hogy mi lenne ha.)

Ha egésszel van osztva akkor sokkal értelmesebben néz ki.
Ha arányosan csökkented a felbontást, akkor nem lesz torzulás.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
valóban, két kattintással visszaállt az egy kötet, köszönöm.
bárcsak PCn is így mennének a dolgok 
iPhone 4S

OK, most már értem. Köszi az infót. Nagyon várom az új szériát, kíváncsi vagyok milyen kijelzőt kapott.

Korlátozott ideig csak 1$ a Forklift 2.5 a Mac AppStore-ban.
Sajnos csak Lion alól lehet megvenni. Gondoltam megveszem most (Snow Leopard van a gépen) és feltelepítem később.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

Lion only lett a 2.5

Azt tudtam, hogy Lion only lett. Nincs is ezzel baj. Csak sajnos így nem tudom megvenni, hogy ha majd felteszem a Liont akkor használjam.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
A fotóadatfolyamomban jelenleg ~250 kép van, amit iPhone-ról és iPad-ről el is tudok érni, de az MBA-n az iPhoto csak elmúlt 30 napot hajlandó beolvasni a fotóadatfolyamból, görgetve. Erre nincs valami megoldás? Régebbi, 3.2-es MBA-mon az egész stream-et berántotta simán. 10.7.4-es Lion van rajta, legújabb iPhoto.

Úgy tudom, hogy a fotoadatfolyam csak az elmúlt 1 hónap képeit tartja meg, a régebbiek automatikusan törlődnek.
Szerk: vagypedig van egy bizonyos adatmennyiség, pl 5 giga. Ha tulléped, akkor a régebbi képek kerülnek törlésre.
Valami ilyesmi dolog van.
[ Szerkesztve ]

A legutóbbi max 1000 fotót tartja meg és 30 napig.
Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4

Igen! Ez biztos hogy így van, már tisztán emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Igen, én is ezt látom.
Kénytelen leszek kábellel feltolni a Mac-re a régebbi képeket.
Más: eddig egy 250 GB-os külső HDD-re, backupoltam, de néha kényelmetlenül szűkösnek bizonyul. 256GB-os MBA-hoz mekkora az ideális backup vinyó?

Dupla meret...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Köszi! Mondjuk jellemzően 40-50GB a backup, mivel messze nincs tele a lemez, de akkor egy 640-essel ezek szerint elleszek.

Egy 500-as is eleg, esetleg egy 320-as...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

sziasztok!
adott a házunk, a ház elejébe van a wifi router, a második emeleten (TP-LINK WR841ND) és az udvar elejébe, kb légvonalba 16méterre van a router, és sima laptopokon, édesanyám acerjén, ismerősöm hp-jén van net, youtubeznek rajta, de nekem az mbp (late 2011) nem jó vele a net, ritkán van, de akkor is lassú, osx-el és w7-el is. mi lehet a gond?
Tegyél fel vmi wlan monitorozó progit, és mérj rá a ház különböző részein a jelerősségre a Mac-kel és a többi géppel. Ha a Mac-en gyengébb a jel, akkor ennyit tud sajnos. Esetleg vegyél bele egy USB-s wlan antennát 3k-ért. Egyébként MBA-nál nem tapasztaltam ilyesmit, nagyjából ugyanúgy érzékeli a wifi hálókat, mint a HP EliteBook-om és az iPhone.
[ Szerkesztve ]

progit tudsz ajánlani?
IStumbler-t használom e célra, de használhatod a Lion saját alkalmazását is.
[ Szerkesztve ]

köszi!
amúgy az mitől lehet, hogy ha újraindítom a gépet, vagy átmegyek bootcamp w7-re, és vissza osx-re, akkor 2órát előre áll az órám?

Hellosztok
1 olyan kérdésem lenne hogy az iPhotoban szeretnék létrehozni 1 másik libraryt de hiába nyomom az altot inditásnál nem történik semmi! A tippet a macmagazinról vettem!
Előre is köszönöm a válaszokat.
sziasztok!
notebook vasarlas elott allok. mac pro-ra gondoltam.
hasznal valaki 13"-ost? nem gond 15"-rol valtani ra? alap felhasznalasra lesz. net, film, zene, szoveg szerkesztes, tablazat kezeles, stb.
miket kell figyelembe venni, honnan erdemes venni?
esetleg Air? de a kijelzo problema miatt ez bizonytalan.
win7-rol, ICS-rol valtanek.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas

Miféle kijelző probléma?
(#7638) Chiftain: pedig így kell, nyomd folyamatosan az Alt-ot és indítsd el az iPhoto-t.
Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4
mikor kijott az uj air lehetett olvasni, hogy a kijelzo megadja magat, de nem remlik, hogy mi lett ennek a vege.
ha ezt rosszul tudom, akkor ez a resze targytalan.
Aurea mediocritas
Én pro-t vennék, ha most kellene választanom, de mindenképp várnék az új modellek megjelenéséig.
Hogy miért pro? Számomra masszívabb, jobban bővíthető (ram, plusz hdd az ssd mellett).

én 15ös dell notiról váltottam, és több az előny a méretével, mint hátrány, jobban elfér táskában, stb, egyedül max ha erről nézel filmet, bár nekem nem volt zavaró.