-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Blaise #19598 üzenetére
Nekem nem volt még Fusion Drive-om, de ugye itt a rendszer próbálja menedzselni, hogy mi az ami az SSD részre kerüljön illetve mi az ami a HDD-re, a neten olvasottak alapján sok esetben azért ez nem tökéletes.
Nem próbálja menedzselni, hanem menedzseli, és ne higgy a neten hülyeségeket írogatóknak, tökéletesen működik.
Van egy nagy hátránya persze, a HDD élettartama ugye kisebb, mint az SSD-é, tehát egyszer az életben biza tönkre fog menni a fúzió, ami az ÖSSZES adat elvesztésével jár, ha nincs backupod. (ugye raid módban megy a két lemez)128SSD+500HDD van nekem, az 610GB a fúzió után, és kb 50%-a van tele.
boot idő kb 20mp, és az összes sűrűn használt app ugyanolyan gyorsan nyílik mint az ssd-s gépeken -
Blaise
veterán
válasz
porkesz #19594 üzenetére
Sima HDD-t szerintem azonnal felejtsd el.
Nekem nem volt még Fusion Drive-om, de ugye itt a rendszer próbálja menedzselni, hogy mi az ami az SSD részre kerüljön illetve mi az ami a HDD-re, a neten olvasottak alapján sok esetben azért ez nem tökéletes. Szerintem ha van rá lehetőséged, akkor sima SSD, minél nagyobb. (256 vagy 512GB)
Ugyanúgy "időtálló" lesz a sima 27-es, mint a retinás, persze attól függ, hogy mennyire szerelmesedsz bele a nagyobb felbontásba, mert utána már fura lesz a sima.
Mire akarod használni a gépet?
-
válasz
porkesz #19592 üzenetére
Egyik géppel sincs gond, az 5K-s is nagyon jó. De neked kell tudni, hogy mire akarod használni, és ahhoz oké e ekkora felbontás, szóval ezt magadnak kell eldöntened.
A HDD-nél meg nyilván jobb az SSD, ez egyértelmű (a fusiondrive a kettő keveréke), a ram meg nem tudom hogy jön ide
-
porkesz
csendes tag
válasz
Blaise #19593 üzenetére
Hello!
Györi vagyok , és itt sehol sem tudom megnézni...De ez nyilván nem gond, értem mit mondasz, biztos szebb a képe az 5K-nak. Ez tény , elöbb utobb megnézem azért!
De ha pl. 2,5 K ban gondolkozok akkor hogy szerinted a HDD vagy a Fusiondrive a jobb. bootolásban nyilván a FD. de ezt a késöbbiekben rammal azért tudom potolni, a meghajtot viszont nem!
Illetve a 2,5 K idötálló e még szerinted??
köszi a választ. -
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Imac27 vásárlása elött állok!
Olvasgatom itt a forumokban a hsz.okat!
De esetleg valaki egy kicsit részletesebben elmonadná, hogy:1:2,5 K vagy 5K?
2:hdd-fusiondrive-SSD?
3:i5-i7....Melyike(ke)t, érdemes választani és miért?? ár -érték illetve teljesítmény függvényében??
A válszokat köszönöm)
-
nylontacsko
senior tag
Semminek nem tudtok örülni?
-
biker
nagyúr
válasz
nylontacsko #19585 üzenetére
kedvező hatása lehet az akku időre
-
Ragnar95
félisten
válasz
nylontacsko #19585 üzenetére
Ötletes megoldás, bár a hasznosságában és használhatóságában már kételkedem
-
nylontacsko
senior tag
Jó móka
-
válasz
_seth_ #19582 üzenetére
Hát a kettes kapcsán szerintem ne számíts sok jóra, ezeknek a dolgoknak OSX esetén úgy kell nekifutni, hogy vagy megveszed a gyárit, vagy nekiállsz erősen guglizni, hogy melyik utángyártott fog működni. Ha belenyúltál egy olyanba ami nem megy, akkor lehet keresgélni hozzá kext-et, hátha megcsinálta valaki (kevés esélyt látok rá). De innét már tákolás kategória erősen a dolog, mert a kext aláírások miatt is pöcsölni kell, illetve a következő frissítés kinyírhatja a drivert, valamint instabil is lehet tőle a rendszer, ha szarul írták meg a drivert (kext-et).
-
_seth_
veterán
Üdv!
Adott egy Macbook Air 13 Late 2010 (1,86 Ghz C2D, 2DB DDR3, NV GF320M, 256 SSD) és két probléma:
1. Bootcamp segítségével sikerült feltenni a Win 7-et viszont bizonyos driverek hiányoznak mint pl a wifi, bluetooth és még pár, elsősorban a wifi kellene, honnan lehetne a drivereket letölteni?
2. Ebayen rendeltem egy usb-s ethernet adaptert, amit viszont a mac os nem akar használni, valahol megtaláltam benne, hogy felismeri USB Ethernet 10/100 néven de a rendszerbeállítások - hálózat rész - haladó fülön IP-t nem lehet beállítani, hol kellene még keresnem a beállításokat?
Az adaptert a feltelepített win is látja de drivert nem talál hozzá.
-
válasz
nylontacsko #19578 üzenetére
Mi a videó konverterről beszéltünk.
Amúgy írtam a supportnak, hogy nem jött meg a kód, és már meg is jött a válasz levél, benne az aktiváló kóddal.
-
anony10
csendes tag
brilliáns! köszönöm a gyors választ
-
anony10
csendes tag
köszönöm! szóval az applenél nincsen ilyen eredetiség-csekkoló mint Billéknél?
-
anony10
csendes tag
heló!
van egy iphone 4sem, viszont nincs semmi más apple termékem, viszont gépen virtualmachine alatt futtatok egy MacOS-t (hogy tudjak xcodet használni), viszont xcodehoz be kell jelentkezni apple idba. használhatom az apple idt, ami a telómhoz van kötve kockázat nélkül, vagy ezért kitilthatnak?
remélem nem túl offtopic
kösz -
-
Video Converter for Mac még 13 órán át ingyenes.
Picture Collage Maker 3 Valentin napig ingyenes.
-
Köszi a tippet!
Egyébként próbálta már valaki? A speci alapján én nagy hasznát tudnám venni néha, de így átfutva úgy tűnik, hogy ez csak egy trial. Az url is erről árulkodik. Jó, tudom, végig kell csinálni a reget, aztán megnézni, de ha tényleg csak trial, akkor ezt szeretném megúszni
-
Google Earth PRO, most ingyen.
-
válasz
csanad09 #19566 üzenetére
Lehet virtualizált Windowst futtatni, jól tudod. Mostanra a két nagyban (Parallels/Vmware Fusion) sokkal korrektebb d3d támogatás is van mint régebben, de sajnos ez még mindig édeskevés érdemi játékhoz, én ne erőltetném.
Ha nem zavar a multiboot megoldás, akkor sokkal jobban jársz, ha telepítesz egy Win-t az OSX mellé, és ha játszani akarsz, akkor átbootolsz. Ez eseten natívan fut a Windows a macen, teljes mértékben megfelelő lesz a "gaming teljesítménye" egy ugyanilyen hw specifikációjú PC-hez viszonyítva.
-
csanad09
csendes tag
sziasztok! régóta szemezgetek a mac gépekkel, teljesen nem vagyok képben velük. hallottam a parallels programról, amivel wint lehet futtatni osx alatt. az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a parallelsben futó winen el tudok indítani játékokat is például és olyan lenne, mintha normál laptopon vagy pc-n játszanék? ilyenkor mennyire terheli a gépet a két rendszer plusz játék? konkrétan a fifa15-re gondolok, nem assassin's creedre vagy gta5-re
-
válasz
nylontacsko #19561 üzenetére
Látod tudsz te ha akarsz
-
válasz
nylontacsko #19559 üzenetére
Szerintem no problem, csak kitárgyaltuk a témát jól
-
nylontacsko
senior tag
Értem én...
De nekem ez van.A segítségeket pedig köszönöm.
Nem szerettem volna, hogy vitába torkolljon a téma. Feltettem egy kérdést.
Meg is kaptam a válaszokat.
...úgy nagyjából ennyi. -
Blaise
veterán
Time Capsule árából kijön egy jó router + Synology NAS HDD-vel...
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Apple remote controllt es az lenne a kerdesem, hogy mit tudnatok ajanlani, hogy a vlc-vel is tudjam hasznalni? bettertouchtool-al majd befogom konfigolni egyszer, csak most nincs ra energiam -
Hogy mi van?
Melyik hálózati adattár nem tud direktben csatlakozni a hálózatra? Mert az egy portos nem? Miköze a több portos kivitelnek (LinkAggregation) a router funkcióhoz(NAT)?Na várj, először is az hogy nem tud, azt nem én írtam
Ugyanakkor nem mindegy, hogy tud e adott interfacen pppoe-t, vagy egyéb nem LAN és DHCP/fix IP alapú kapcsolatot kezelni. A normálisabb két portos NAS-oknál ilyen esetekben eldöntheted, hogy a rendelkezésre álló interfaceket mire használod. Pl. NAT-olhatsz köztük, és máris van egy routered is. Az hogy link aggregationre használod, NAT-ra, bridge-re, etc..-re, csak szoftver kérdése.
Tehát az, hogy az Apple leszedte a lehetőséget, az tök rendben van hogy te megnyitod a kiskaput. Tényleg jó ötlet egy AFP/SMB megosztást kitenni az internetre? Valóban működik a NAT, ha salyát magára mutat?
Az tök rendben van hogy leszedte az Apple ezt a lehetőséget, igazából már attól is felállt a hátamon a szőr, hogy megtudtam most, hogy régen figyeltek a WAN NIC-en is a fileszerver szolgáltatások a TC-ken. Ugyanakkor viszont elég nagy gáz lenne ha ők döntenék el helyetted, hogy az eszköz egyáltalán ne tudjon ilyet. Szóval az teljesen oké, hogy logikus módon, portforwardok beállításával úgy működik a TC, ahogy az egyébként elvárható minden ilyen hálózati eszköztől. Ha meg valaki nem ért hozzá, akkor ne állítgassa (és ha nem állítgatja, akkor nem is lesz elérhető a pbulikus oldalon az smb/afp/akármi), vagy magára vessen.
-
Rengeteg NAS tud direktben a netre csatlakozni, a több portosak pedig meg is tudják osztani azt (Synology biztosan tudja, de tuti hogy lehetne még találni sokat)
Hogy mi van?
Melyik hálózati adattár nem tud direktben csatlakozni a hálózatra? Mert az egy portos nem? Miköze a több portos kivitelnek (LinkAggregation) a router funkcióhoz(NAT)?Egyébként ennek megfelelően az általad linkelt leírás is ugyanazt mondja amit én, csak itt a portforward és a fileszerver egy eszközön belül valósul meg (mivel ahogy írják is, az Apple leszedte a külső interface-ről a szolgáltatások listeningjét, amúgy nagyon helyesen).
Tehát az, hogy az Apple leszedte a lehetőséget, az tök rendben van hogy te megnyitod a kiskaput. Tényleg jó ötlet egy AFP/SMB megosztást kitenni az internetre? Valóban működik a NAT, ha saját magára mutat?
-
"Na ne viccelj már, egy "sima NAS" mióta funkcionál routerként is? Merthogy a TC-n ott vírít a WAN port, és alapból azt gondolnám, hogy arra van rádugva az internet kapcsolat."
Tökmindegy, 1db plusz port, meg szoftver kérdése az egész. Rengeteg NAS tud direktben a netre csatlakozni, a több portosak pedig meg is tudják osztani azt (Synology biztosan tudja, de tuti hogy lehetne még találni sokat).
Egyébként ennek megfelelően az általad linkelt leírás is ugyanazt mondja amit én, csak itt a portforward és a fileszerver egy eszközön belül valósul meg (mivel ahogy írják is, az Apple leszedte a külső interface-ről a szolgáltatások listeningjét, amúgy nagyon helyesen).
-
válasz
nylontacsko #19549 üzenetére
Régen volt, de megszüntették a beépített lehetőséget.
A legegyszerűbb megoldás a felhő(iCloud), vagy az SSH használata.
Chal
Na ne viccelj már, egy "sima NAS" mióta funkcionál routerként is? Merthogy a TC-n ott vírít a WAN port, és alapból azt gondolnám, hogy arra van rádugva az internet kapcsolat. -
Ne vicceljetek már, sima NAS-ról beszélünk, Apple cicaruhába bujtatva. Bármit elérsz rajta, csak a routereden be kell állítani a megfelelő portforwardokat. Az meg úgy megy, hogy kinézed a protokollt amit használni szeretnél, beírod a gugliba a routered típusával meg a portforward kulcsszóval együtt, és kb az első találat meg foga mondani hogy állítsd be.
Mivel ez nem valami biztonságos (semmilyen NAS-nál sem az), ezért célszerű egy VPN-t elé tenni, vagy ha az nem megoldható, akkor érdemes kikapcsolva tartani a routeren a forward rule-okat akkor, amikor nincs használva távolról az eszköz.
-
Ear001
addikt
válasz
nylontacsko #19549 üzenetére
Szerintem nincs. Sőt még iTunes szerver sem futtatható rajta.
-
Ear001
addikt
válasz
nylontacsko #19545 üzenetére
Tudsz rá mappákat tenni és megosztani, ami több számítógéppel is elérhető. Szerintem táblagép is el tudja érni, azt még nem próbáltam.
-
nylontacsko
senior tag
Srácok,
Time Capsule tartalma elérhető abban az esetben is, ha maga a gép ki van kapcsolva?
Gondolok ezalatt NAS-hez hasonló működésre.
Ha igen miként?
Ha nem akkor meg pláne -
válasz
Frenky89 #19543 üzenetére
Érdekes, van rá KB. Azt írja hogy vagy be van kapcsolva, vagy firmware update bekapcsolja. De igen régi inteles mac kell hozzá, hogy ne legyen bekapcsolva, mindenesetre azért nézd meg, hogy nincs e hozzá update.
Illetve OSX alól így tudod lekérdezni:
sysctl -a | grep machdep.cpu.features
Ha látsz a listában VMX bejegyzést, akkor van VT-x is, és nem OSX specifikus a dolog, tehát ha itt látod, akkor bármilyen OS alatt mennie kéne, csak itt egyszerű lekérdezni.
Nálam egy 2009-es late imacen ott van, nem is sírnak a virtualizációs cuccok, pedig használom őket rendesen:
sysctl -a | grep machdep.cpu.features
machdep.cpu.features: FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH DS ACPI MMX FXSR SSE SSE2 SS HTT TM PBE SSE3 DTES64 MON DSCPL VMX SMX EST TM2 SSSE3 CX16 TPR PDCM SSE4.1 SSE4.2 POPCNT -
Frenky89
addikt
iMac-re telepített Win 8.1-en szeretném elérni azt, hogy az Android Studio-ban tudjak Intel HAXM gyorsítással x86-os image-eket futtatni az emulátorban.
Ehhez kellene a VT-x, amit elvileg az i5-2400S tud is, mégis folyton abba a hibába futok a HAXM telepítésénél, hogy "nincs engedélyezve a virtualizáció, kapcsoljam be a bios-ban", "kernel modul nincs telepítve", stb...
Találkozott már valaki ilyennel?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Ezzel a cucclival fel tudnék aggatni egy late 2011 es macbook pro ra 3db monitort? Nem szeretnék új gépet venni erre már 3 éve vigyázok és bele is zúgtam
Ha segítetek köszönöm, legyen szép estétek!(#19541) hernor02:
Volt anno egy g5 ösöm, dúrván szedte a port és egyre hangosabb lett, ha teheted tisztítsd meg, ha megvagy akkor az SMC fan controll a Te programod, nekem tökéletesen szuperált és még ingyenes is! -
hernor02
tag
Sziasztok!
Mai nap hozzá jutottam egy PowerPC G5-höz.
Működik hibátlanul, azt leszámítva, hogy a ventillátorok szerintem teljes fordulaton ordítanak. Szeretném ezt megszüntetni, tudtok-e valami okosat rá?
-
Bár nem az OSX verzió, még is érdekes lehet:
Macgo Windows Blu-ray Player - Windows
Egy kiváló Blu-ray lejátszó szoftver Windows alá. Ezzel a programmal lejátszhat Blu-ray lemezt, Blu-ray ISO fájlt, és a Blu-ray (BDMV) mappákat minden Windows operációs rendszeren, beleértve a Windows 8.1-et is. A Blu-ray mellett képes DVD, és más népszerű videó formátumokat is lejátszani. A program egyik különlegessége, hogy a Blu-ray filmeket iOS/Macintosh eszközökön is megnézheted vele(AirX).
1 napig ingyenes. -
Drachoo
senior tag
Sziasztok!
2014-es mac mini-ben későbbi hdd->ssd upgrade lehetséges? Azt tudom hogy ram alaplapra forrasztott így az nem lehetséges.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
_Csaba_
senior tag
válasz
nylontacsko #19532 üzenetére
Az igaz
Én is csak keveset használtam a Mavericks-et így igazán mélységban nem ismerem azt a rendszert sem.
-
Most komolyan a boot idő ennyit számít? Hetek/hónapok telnek el hogy újraindulna, hiszen a szundiból való ébresés remekül működik. Persze nem egy táltos paripa, de egy 7-8-éves gép 4GB RAM-al még ma is tudja azt ami nekem kell.
---
ATV-vel kapcsolatban 1 kérdés: Előlapi sárga LED nem villog bekapcsoláskor, és a rendszer nem indul el. Kivettem a merevlemezt, rádugtam gépre. Ott látszódnak a partíciók, nincs is probléma velük, egyedül az EFI/boot(? már nem emléxem pontosan)részét javítná, de nem tudja, nincs elég hely. Ez azt jelenti, hogy pont a rendszerindító része makkant meg, vagy csak DU-val nem lehet ATV lemezt javítani?
-
rjg
őstag
válasz
atomchicken #19524 üzenetére
Ez a Yosemite feeling része
Maverick alatt sokkal gyorsabban elindult a rendszer.
-
twine
veterán
válasz
atomchicken #19524 üzenetére
Pwer off után igy indul a gép,,szerintem ez normális...
Bár én nagyon ritkán látom ezt a képet, mert alszik a gép nálam...multkor iStat menus-ben véletlen észrevettem,(nem szoktam figyelgetni) valami másfél hónapos futásidő volt a miniben, mert aludt a kis uzsonnás doboz folyton,,nem kapcsoltam ki... -
atomchicken
tag
Köszönöm a visszajelzéseket.
A BitTorrent kliens azóta is tökéletesen fut. Nem tudom mi okozhatja, hogy az utorrent el sem indul, mikor elvileg a 2 program már egy és ugyan az.Közben még egy dologra lettem figyelmes ami Maverick és HDD alatt nem volt tapasztalható.
A csatolt képen látható betöltési csíkkal indul minden alkalommal a Mini.
Ez Yosimate jelenség vagy valami tényleg nem 100-as a Minimmel? -
nylontacsko
senior tag
válasz
atomchicken #19521 üzenetére
1.8.7 uTorrent kliens, nálam is tökéletesen fut (iMac MID 2011, Yosimate)
-
twine
veterán
válasz
atomchicken #19521 üzenetére
A problémádon sajnos nem tudok segíteni,, csak "visszajelzésként" mondom, hogy nálam hasonló kiépítésben tökéletesen fut a uTorrent kliens...
-
atomchicken
tag
Szaisztok!
uTorrent telepítés után, indításkor egyet ugrik a dockon, majd nem történik semmi.
Az "konzol" alkalmazásban az alábbi hibaüzenetet kapom. (Az utorrent nem dob fel hibaüzenet.)2015. 01. 20. 18:58:00,305 uTorrent[953]: Failed to connect (availableForMacOS) outlet from (PrefsController) to (NSTextField): missing setter or instance variable
2015. 01. 20. 18:58:19,394 uTorrent[953]: Cannot remove an observer <AppDelegate 0x2036b30> for the key path "autoAddTorrentFiles" from <PrefsController 0x2037490> because it is not registered as an observer.Egy 2011-es Mini produkálja a tüneteket SSD beszerelés és Yosimate telepítés után.
B tervként felraktam a BitTorrent klienset, az tökéletesen működik.
Találkoztatok már hasonlóval? -
blakey
titán
válasz
nylontacsko #19518 üzenetére
-
válasz
Barett 50cal #19514 üzenetére
Ahogy cigam is írta, ha a SMART-ra nem riaszt, akkor nem akkora para. Szóval ha nem látszik a DU-ban a SMART státusznál semmilyen gond, akkor egyébként egy nem szabályos restart vagy leállás is okozhatta (fagyás, tápkimaradás, etc...). Azért kért restartot, illetve rescue módot mert az fs-t csak úgy tudja javítani az fsck ha nem fut róla a rendszer/nincs mountolva.
-
válasz
Barett 50cal #19514 üzenetére
Bármi okozhatja. Rázkódás, programhiba, de akár a HW gyengélkedése is.
Amúgy a DU mutatja a merevlemez S.M.A.R.T. státuszát, de vannak részletesebb programok is rá, pl. SMARTreporter -
válasz
Barett 50cal #19508 üzenetére
Ha ki tudja javítani, akkor csak "soft"-os hibája lett, ha nem, akkor meg irány a szervíz amíg még garis.
-
válasz
Mr.Grincs #19510 üzenetére
SSD kb mindegy, mert csak SATA2 portod van, szóval felesleges drágább darabokat nézegetni, nem lesz gyorsabb ~220-250 Mbyte/s-nél. Szóval nyugodtan nézegess normál PC-s SSD teszteket, megbízhatóság alapján, és amelyik szimpi meg jó áron van, azt vedd meg.
Persze az fontos, hogy ennek ellenére ne nézz bele használtan pl. sata2-őt, mert azok első generációs vackok. Bármilyen sata3 bele fog menni, csak lassabb lesz annál mint amit tud (lásd első bekezdés).
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
MacBook7,1-be (macbook 2010 unibody) milyen ramot és ssd-t ajánlotok? Memóriából 8GB-t raknék bele, 2x4 gb 1067 mhz ddr3. SSD-re nincs ötletem.
-
válasz
nylontacsko #19505 üzenetére
Rengeteg verziót hallottam már az iMac-ek kikapcsolásával kapcsolatban...
- Altatás is elegendő
- Kikapcsolás
- "Hozzá sem kell nyúlniAhogy jólesik, semmivel sem jobb/rosszabb ebben mint egy Windows-os pc (mostmár, régebben azért nekem nem voltak jó tapasztalataim windows sleep-el meg hibernálással, OSX-nél meg mindig hibátlanul működött, szerintem úgy a Win7 -től lett ez megbízható a másik oldalon). Illetve mac-nél még plusz featuret is kaphatsz a powernap személyében, ha támogatja a géped.
Amúgy ha már nem teszed power down-ba teljesen, akkor nyilván az altatás a legjobb, hiszen akkor nem pörögnek benne feleslegesen a ventik. Ha otthagyod sokáig a gépet, és csak a kijelzőt kapcsolod ki, akkor előbb-utóbb úgyis sleepbe fog menni, akkor meg már miért ne "előbb"? Egészségesebb neki hosszú távon, meg a bolygónak is jobb
. Persze kivétel ez alól, ha valamilyen szervernek használod, de akkor az egész kérdés irreleváns.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
Totheground #19506 üzenetére
A felélesztés simán egérrel történik?
Amúgy köszönöm a bill. kombit -
Totheground
addikt
válasz
nylontacsko #19505 üzenetére
Én max akkor kapcsolom ki, ha napokra otthagyom és nem lesz szükségem távoli elérésre sem. Egyébként meg simán shift + ctrl + eject-el lekapcsolom a kijelzőt.
-
nylontacsko
senior tag
Rengeteg verziót hallottam már az iMac-ek kikapcsolásával kapcsolatban...
- Altatás is elegendő
- Kikapcsolás
- "Hozzá sem kell nyúlniKi mit ajánl erre a témára?
A korábbi win alapú PC-m, volt, hogy egy hónapig ment kikapcsolás nélkül... -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Használ valaki esetleg iphone-t macbook mellett? Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám megtalálni egy régi vinyón a régi iphone 4S-em itunes mentését és azt kiemteni róla, majd visszatölteni az 5S készülékemre. Hol keressem, milyen néven stb?
Amit kiszedtem a macbookomból vinyót az meghalt, nem ír már rendes sebességgel, viszont annyira megy, hogy egy-két adatot visszakeressek rajta és le tudjak menteni róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged