Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
roberto211 #16399 üzenetére
Gondolom igen.
-
törölt tag
Kint az UnlockID, amellyel az 5s TouchID segítségével oldhatjuk fel a Mac-ünk.
-
Alex91
félisten
válasz
roberto211 #16395 üzenetére
Usb-set dugjal ra, sima tap nelkul nem fog menni...
-
roberto211
őstag
Szerintetek az mitől lehet,hogy a minibe bedugok egy külső egyszerű mikrofont és egyszerűen nem érzékeli/nem működik?
A hangszóróval semmi gond nincs ha rádugok valamilyet de a mikrofon nem akar működni.
Ötlet?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
trisztan94 #16392 üzenetére
A retinákon nincs ilyen.
-
Blaise
veterán
válasz
trisztan94 #16392 üzenetére
A kensington lakat manapság semmi nem ér egy profi ellen, egy wc papír gurigával is ki lehet nyitni.
-
trisztan94
őstag
Ha félsz, hogy étteremben, kávézóban, vagy akárhol ellopják, próbálj ki egy kensington zárat. (Az optikai meghajtótól balra az a kis "lyuk" arra való
(PRO-n)
-
boost
veterán
válasz
roberto211 #16389 üzenetére
Gratula.
Jó érzés egy új gép beszerzése, bármikor, bármiben, ezt aláírom.
-
roberto211
őstag
Jelentem megvan a Mac MIni ma vásároltam meg.. Nagyon bejön ,szép,letisztult,csak ez a gyorsaság a régi gépemhez képest nagyon furcsa.
A jelszót az Apple ID nél kb 8x-ra fogadta el pedig ugyanazt a jelszót irtam mindig de végül elfogadta....
Az elején biztos ütközök majd "akadályokban" de remélem sikerrel megoldok majd mindent.
-
Fr3eWar
őstag
Kívülről nem igazán látszik, hogy 2kilós vagy 8kilós a gép. Szerintem ha olyan helyekre jársz ügyfelekhez, ahol feltételezed, hogy baja lehet a tárgyalóban hagyott értékeknek, az már régen nagyon rossz.
A gyerekre meg nincs megoldás, de elég jól bírják a strapát, egyébként ha kicsi a gyerek nem tudja kinyitni (nagyon szoros a zsanér), ha nagyobb akkor meg szépen meg lehet beszélni, hogy az nem játék nem szabad.
Viszont ezeknek a gépeknek már full műanyag a "gumi" talpa, tehát iszonyat módon csúszik, erre oda kell figyelni, mert könnyen lemegy az asztalról. (én gusztustalan módon az erősítőhöz kapott kis fekete öntapadós szilikon csúszásgátlókból tettem fel kettőt a hátsó két talpra, így kezelhető a csúszása.)
-
boost
veterán
válasz
trisztan94 #16386 üzenetére
Nekem nem is azzal van gondom, mikor nem látszik.
Hanem, mikor látszik. Pl ügyfélnél, nekem kvázi idegenek között otthagyni, vagy gyerek megtalálja egy átmelózott éjszaka után a kanapén reggel, miközben én még kábultan fekszek a hitvesi ágyban.
-
trisztan94
őstag
válasz
TheMarci #16385 üzenetére
Én is ugyanezt tudom mondani. Én most még a nyolcban lakom, képzelheted, hogy az első 1-2 hónapban mennyire para volt végigsétálni a népszínház utcán circa félmillával a táskámban
Mostanra teljesen megszoktam, akármilyen ótvar környéken vagyok, nem parázok rá. (Jó, ez amiatt is lehet, hogy még sosem jött oda senki meglesni a táskám tartalmát - 190cm 90kg
)
-
TheMarci
addikt
Igaz, csak 'sima' pro-m van, de idővel megszokod. Ugyanúgy, mint kocsival, ott is eleinte aggódsz, amikor megvetted, hogy hú, éjszaka ne lopják el, meg nem törjék össze, meg amikor először vezeti a haverod, de aztán győz a megszokás, életed része lesz, és már nem is gondolsz ilyenekre. (legalábbis én)
-
boost
veterán
Vett vki Retina Macbook Pro-t? Érdekelnének a tapasztalatai, hogy milyen lehet egy 800ezres gépet cipelni ide oda, letenni, otthagyni egy irodában, míg kimész a mosdóba, leejteni, látni, hogy rászabadul a gyerkőc, és gépelőset játszik, esetleg a displayt hajtogatja, és hasonlók.
-
törölt tag
VLC-ben hogy lehet feliratot csúsztatni?
-
claire78
senior tag
Hogyan tudnám a menüsort is automatikusan elrejthetővé tenni? Plazmára lett rákötve és annak nem nagyon egészséges.
Léteznek tweakek vagy ilyesmik OSX-re? -
roberto211
őstag
-
Blaise
veterán
válasz
roberto211 #16377 üzenetére
-
Fr3eWar
őstag
válasz
roberto211 #16375 üzenetére
A Mavericks megjelenése előtt (okt 22 előtt gyártott, és a boltokba került) készletekről beszélek. De ennek kicsi a valószínűsége.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
roberto211 #16372 üzenetére
Várhatóan igen, ha APR-től, vagy az Apple-től rendeled akkor biztos.
Ha máshonnan, akkor van egy nagyon kicsi esélye hogy bennragadt készletből kapsz, és azon még ML van.
De akkor is ingyen lesz a frissítés. -
roberto211
őstag
2012 minin (új) alapból mavericks lesz vagy majd nekem kell frissíteni ML-ről?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
claire78 #16365 üzenetére
Igen kikapcsolhatod.
És igen kell hozzá kábel, az OWC-től tudsz rendelni, annó én is onnan rendeltem a 2012-es minihez mikor még minim volt. 2hét alatt megérkezett a kábel kb, meg járt hozzá csavarhúzó készlet is amivel kompletten szét lehet szedni a minit.
A szereléshez Torx készlet kell, vagy bit vagy csavarhúzó vagy kulcs.
Ja én nem szedtem szét teljesen mikor első körben hozzád hasonlóan csak a HDD-t cseréltem SSD-re.
Ha leveszed a wifi rácsot, és kiveszed a ventilátort akkor már egy kis ügyeskedéssel simán ki lehet venni a merevlemezt! -
-
claire78
senior tag
Megjött a használt Mac Mini-m. Minden szép és jó, de hogyan tudnék egy friss rendszert csinálni rá? Megtaláltam a recovery mode-ot, de ott a mavericks újratelepítésnél az AppleID-mra azt mondja, h ezzel az ID-val még nem lett a Lion megvásárolva. Ami természetesen igaz is, hiszen nem volt még Mac-em soha. De a géppel eredetileg megvettem a Lion-t, nem? Arra kéne visszaállnom és úgy frissíteni Mavericksre?
-
boost
veterán
Sziasztok, tettem fel egy 20"-os iMac hírdetést. 2008 év végén vettem a gépet, de leginkább a csajomhasználta FBzni, én mindig megkaptam az aktuális Thinkpad-et a melóban, és próbálkoztam vele, de nem tudtam sose átállni az iMac-re. Szóval inkább eladom. Nem mondom, hogy 0km-es, de tényleg nem sokat használt gép.
-
törölt tag
válasz
trisztan94 #16356 üzenetére
Nekem tetszik.
-
törölt tag
válasz
trisztan94 #16354 üzenetére
Egy Ive Drives 2 ugy kezdesnek.
[link] -
törölt tag
válasz
trisztan94 #16352 üzenetére
Lattad a letoltheto ikonokat amiket linkeltek?
Azert. -
Kommy
veterán
válasz
Barett 50cal #16349 üzenetére
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Van egy Logitech K760 amerikai kiosztású billentyűzetem, és nincs rajta fizikailag ugye hosszú í-nek helye ezért a 0 helyére rakja. Segitenétek, hogyan tudom konfigurálni a meglévő kiosztást?
Köszi!
-
Ear001
addikt
válasz
hengelhof #16343 üzenetére
Maverick-hez már nem jó a Candybar. Kézzel viszont így tudsz egyenként ikont csrélni.
-
Totheground
addikt
V2.0-ra frissült a Vox.
-
Gondoltam kipróbálom a Candy Bar progit. Minden nagyon klassz, csak éppen nem tudom alkalmazni a kívánt változtatásokat.
Az update gombra kattintva nem talál semmit. Nem tudjátok mi lehet ez? És a honlapjuk is elég rejtélyesnek tűnik nekem. -
Ragnar95
félisten
válasz
trisztan94 #16337 üzenetére
Inkább Magic Trackpad, klasszisokkal jobb
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Lanash #16338 üzenetére
De javaslom, ha teheted próbáld ki előbb.
Én 2 napig használtam.Szubjektív vélemény:
- nem jó a fogása, túl lapos, nem lehet a kezet "pihentetni" rajta, olyan "karom" fogással lehet használni.
- én használom az egéren is a jobb gombot, kezdem egyre jobban szokni a cmd-s gyorsgombokat, de helyi menükhöz jól jön, és játékokhoz egyenesen elengedhetetlen. Ezzel az volt a gondom, hogy beállítottam hol legyen a jobb gomb, tiszta sor (better touch tool-al). Viszont én 15 év alatt úgy szoktam meg hogy a kezem és az ujjaim az egéren pihentetem. Nos annál az egérnél, ha a jobb gombot akarod használni akkor arra az időre a bal ujjad el kell távolítani az egér felületéről, ergo jobb kilkkhez emelni kell a bal ujjad (ujjaid) hogy jobb klikk legyen. Ha több ujjad van az egéren az bal klikk lesz. Na ez az amivel meg sem próbáltam megbarátkozni.
- beállítottam egy mid mouse gombot is, mert böngészés közben rengeteget használom (középső egér = megnyitás új lapon, lapfüleken használva meg bezárja azt a lapfület) 10-ből 6-7x sikerült eltalálnom, és persze arra az időre a többi ujjat fel kellett emelni.
- Többen vannak itt a fórumon, akik a Magic Trackpad-et istenítik, én külön nem vettem, de amióta MacBook-om van azóta értem hogy miért. Nagyon király cucc, ha nem játékra kell, akkor el gondolkozhatsz azon is.
Azóta is folyamatosan lesem a gyártók fizikai gombos bluetooth egereit, mert jó lenne egy. Eddig a Razer Orochi 2013 a befutó amit tervezek venni.
-
Lanash
senior tag
válasz
trisztan94 #16337 üzenetére
Magic Mousehoz kell valami bluetooth adó? Vagy van hozzá?
-
Lanash
senior tag
LOGITECH Touch Mouse T620 Fehér kompatibilis OSX 10.9 -el? Ha nem akkor van olyan egér mint az Apple féle de olcsobb és kompatibilis az OSX-el?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Barett 50cal #16328 üzenetére
Igen ennyi az egész.
-
Xero
nagyúr
válasz
Barett 50cal #16330 üzenetére
Candybar ikon adatbázisodat tartja rendben és egyszerűsíti a rendszer ikonok cseréjét.
Pár forrás amiket régen használtam:
WeLoveIcons
Deviantart
ModmyiA legjobb a macthemes sajnos egy bő éve leállt. Az volt a legkomolyabb gyűjtőhely, de az ott szerepeltetett kreációk 80%-a deviantarton is megkereshető.
Pár éve még elég komolyan átalakítgattam a rendszert, de azóta se időm, se ötletem már hozzá.
-
törölt tag
Lehet hulye kerdes, meg csak ismerkedem a dolgokkal.
Rengeteg iOS 7-hez hasonlo flat design koncepcio van a Mac-ekkel kapcsolatban.
Mac-en nincs valami hasonlo oldal, ahol ilyenek erhetoek gyakorlatban? Gondolok itt az olyanra, mint iOS-en a tweakek. Némi testreszabás. -
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Gyors segitség kéne: Újraakarom rakni a gépem, de kivettem a cd-olvasót, CD-m sincs amúgy amin van OSX.
Letöltöttem a Maverickset.
Az igaz, hogy igy feltudom rakni CD / pendrive nélkül?-Restart
-CMD+R
-Recovery HD
-Disk utilityvel letörlöm az alap HDD-t
-Reinstall Mac OSX
-letöltésTényleg működik? Itt néztem gondolom biztos csak szeretnék megerősitést kérni, tényleg hibátlanul megy e!
köszi!
-
Fr3eWar
őstag
Bekapcs után látod a szürke alapon fekete alma logot?
Próbáld meg safe mode-ban indítani a gépet, az elvileg egyből futtat egy lemez ellenőrzést/javítást.
(safe-mode-ot úgy tudsz indítani, hogy bekapcsolás vagy újraindítás után az indítóhang elhangzása után egyből letartva nyomod a shift billentyűt.)Gondolom a bejegyzésed alapján nincs kéznél telepítő lemez, "szerezz" valahonnan.
Ha már lesz lemezed, beteszed a gépbe, és bekapcs / újraindítás utána a hang után letartva nyomod a C billentyűt, hogy CD-ről bootoljon. -
Bodin
senior tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni, laikus vagyok mac témában.
Hozzám került egy Imac G5/20/1.8/256/160/SD/BT gép. Bekapcsolás után eljut egy kék háttérig(néha változik az árnyalata), egér megy, de ennyi. Ez ugye szoftveres hiba lesz?
A fő kérdésem a következő: honnan tudok OS X Leopard -ot, vagy Tiger -t letölteni hozzá? Esetleg nincs valami bootolható lemez, amiről tudnék futtatni diagnosztikai programokat. A lényeg az lenne hogy tudjam nincs hardveres hibája.Előre is köszönöm.
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Nemtudja valaki, hogy Sparrow email alkalmazásban van e összevont fiók? mert elég idegesitő igy ugrálni a két fiók közt
köszi!
-
törölt tag
válasz
Totheground #16323 üzenetére
Úgy, ahogy a Downloads-ot.
Szerk.: Jajj, most nézem: jobbklikk, és ott a Grid.
-
törölt tag
Azt meg lehet oldani, hogy dock-on a mappákat is úgy hozza elő, mint az Applications mappát?
-
TheMarci
addikt
-
korion
senior tag
sziasztok!
hová írjak azzal a gonddal,h szeretnék egy Mac kompatibilis gépet "pc-s" alkatrészből! (erőset szeretnék)
előre is köszönöm!
üdv! -
-
-
törölt tag
Illetve annyi lenne még, hogy VLC ablakot csak méretarányosan tudom nagyítani, téglalap az egész. Nem lehet valahogy kedv szerint állítani?
-
Fr3eWar
őstag
Igen működik. Igazából mikor megvolt az újratelepítés de nem lesz még elindítva az iPhoto, akkor még nincs iPhoto Library sem. De már akkor bemásolhatod a "helyre" dupla kattintással indítva be is töltődik. De bárhova másolhatod, és ha futtatod akkor az lesz az alapértelmezett.
Hogy érthető legyek, nekem visszaállítás után két iPhoto Library-m volt mivel a lemezen volt két Time Machine biztonsági mentés, és egyik 24gigás iPhoto volt a másik kitakarított 17gigás. Amelyiket elindítottam az lett az alapértelmezett iPhoto Library, attól függetlenül hogy hol voltak helyileg a gépen. Így ha nem a iPhoto Library-t futtatva nyitottam meg az iPhoto-t hanem a dockról azt Library-t töltötte be amelyik előtte, utoljára meg volt nyitva.
-
Enjoy
addikt
Sziasztok!
Clean Instal-t fogok csinálni vasárnap.
OS X telepítőt már elkészítettem, már csak az iPhoto library-met szeretném kimenteni, majd az új rendszernél visszatölteni.Szerintetek az működik, ha drag'n'drop-pal áthúzom az iPhoto Library-t pendrive-ra, majd az új rendszer telepítése után ezzel felülírom a szűz iPhoto Library-t?
Csinált már valaki hasonlót?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Közben elkezdtem visszaolvasni itt a fórumban -
törölt tag
VLC-t be tudom állítani valahol alapértelmezett videolejátszónak?
-
czanga
őstag
válasz
Barett 50cal #16302 üzenetére
Amennyire én tudom igen. Nekem is az USA-ból érkezett mini bekapcsolástól számolta garanciát.
Viszont azt had jegyezzem meg az érdekedben, hogy csak az a gép nem volt szerintem bekapcsolva soha, amin a gyári leplombált fólia rajta van, szóval óvatosan. A dobozt is újra lehet fóliázni.
Bár vannak nagyon rendes eladók is itt PH-n, akiktől még külföldről érkező gépet is vehetsz.
-
Barett 50cal
senior tag
Hali! Azt szeretnem megtudni, hogy ha veszek egy olyan Macbookot ami meg nincs regisztralva marmint a garancia, akkor az elso bekapcsolas utan magatol regisztralodik az Apple rendszereben? Egy maganszemelytol vennem. Udv es koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest