Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Hetekben bővült a gépparkom egy Late 2013-as Mac Pro-val (3,5 GHz-es, 6 magos Intel Xeon E5 - Két AMD FirePro D500 - 16 GB 1866 MHz-es DDR3 ECC memória - 512 GB-os PCIe-alapú flash tároló + Apple USB SuperDrive + Apple Magic Mouse és Magic Trackpad + Apple Keyboard + G-Tech 8 TB-os G-RAID Studio Thunderbolt 2 merevlemezrendszer), és hozzá egy 27-es Apple Thunderbolt Display-el. Az első próbálkozások után (használtam már OS X-et, igaz csak PC-n), mivel nagyon izgatott a Yosemite gondolata, ezért fel is ment az akkori verzió (pontosan nem tudom melyik volt már), azóta hűen frissítgettem. Volt/van vele egy problémám, amit azt hittem, hogy a végleges verzió javítani fog (küldtem is bugreportot), de sajnos tegnap óta tudom, hogy ez nem így történt.
A probléma a következő: néha, véletlen időként, és eseménysorok közepette a kijelzőről eltűnik a kép, majd 1-2mp múlva visszajön. Nem épp akadályozó tényező, de szerintem nem rendeltetésszerű, és azért egy ilyen értékű rendszertől nem ezt várná el az ember.
A HDMIn hozzácsatlakoztatott plusz monitor közbe működik, mintha mi se történt volna, a programok is futnak ugyanúgy.
Valaki használ véletlen ugyanilyen kombinációt? Esetleg mit tudok tenni vele?Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Barett 50cal #18897 üzenetére
alt+ü
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Megtudná mondani valaki hol találom a per jel forditottját macen?
" / "
A 1Password azt irja ha CMD + (forditottperjelet) nyomok akkor beirja a logint rögtön. De ha annak a perjelnek is van billentyűkombinációja akkor hogyan fog menni?
Köszönöm a választ előre is!
-
twine
veterán
Semmi wifi problémát nem tapasztaltam, mióta a Yosemtie van fent...
Mikor megjelent a Yosemite, rányomtam hogy frissítsen,,,aztán átmentem a szomszédomhoz elferdülni,,,tetemes mennyiségű bor után hazaértem, és örömmel konstatáltam reggel, hogy ez "nem windows..."(pedig a jó isten lássa a lelkem, hogy soha nem köpködtem azt sem)
Egy gombnyomás elég volt ahhoz, hogy egy szép új rendszer várjon otthonEllenben vannak olyan alkalmazásaim fent, amiket cigam topictárs jóvoltából különböző időlimites promóciók keretein belül "vásároltam" 0$-ért...
Mivel több mint éve "tanuló mac" a gép, és a (gyári)hdd-n még fent van a Lion(annó úgy gondoltam, meghagyom, ha valamit durván elcsesznék, legyen hova nyúlnom) gondoltam eljött az idő, hogy pucoljak,formatáljak, telepítsek tisztán...
Ezekkel az alkalmazásokkal mi lesz? Buktam őket,,mert akkor ott adott időn belül kellet regisztrálnom.....? Vagy mivel a regisztráció akkor megvolt, ezért újra tudom őket telepíteni?Épp úgy mint egy valóban pénzért vásárolt programot?
Köszönettel a válaszokért...[ Szerkesztve ]
-
válasz
koma106 #18885 üzenetére
Ez a wifi nem kerek a Yosemite-ban: update után egyszerűen nem csatlakozott a wifihez (se g-hez, se n-hez), miközben más eszközök látták a wifit. Újra kellett indítanom a routert, meg a notebookot is párszor, mire hajlandó volt csatlakozni.
Egyébként pedig a legfrissebb MB Airen konkrétan lassabb mint a Mavericks.
-
nauro
aktív tag
ÁÁÁÁ, kiakaszt ez a Yosemiti.. Tegnap átmentettem mindent google naptárból icloud-ba, erre mára eltűntet mindent. Ez szuper, csak a következő egy hónapomat nem tudom
-
cigam
titán
Létezik OS X-re is olyan "minőségellenőr" mint windows alatt a Lossless Audio Checker?
Nekem pl. ennek az online verziója nem igazán működik (vagy nem is olyan 1értelmű, hogy hogyan működik)
---Boinc kliens telepítője nálatok is kiakad Yosemite alatt?
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #18884 üzenetére
nálam stabilan nem látja
túrom a netet, másnak is van gondja rendesen -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Yosemite/iTunes 12.0.1.26 alatt csak akkor látja az iPhone-t, ha kábelen csatlakoztatom. (Be van pipálva a "Szinkronizálás ezzel a eszközzel Wifi-n") Régebben, ha lehúztam a kábelről akkor is tudtam tovább szinkronizálni (pl. zenét küldeni a telefonra). Nálatok is így működik? -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Mac minim és szeretnék belerakni még egy vinyót.
Na itt jön a gondom végignéztem sok videót de az enyémbe alul van már egy vinyó mint ezen a videón:
Vinyo helye
Nekem egy ilyen felső tartó meg kábel kellene.
Valaki tud nekem ebben segíteni? -
Nem tudtam már szerkeszteni: 1db overclockolt displayport 1.2-őn megy a stream állítólag az LG displaybe, nem kettőn. Oda meg építettek egy saját TCON-t ami fogadja, ennyi. Valószínűleg az AMD is benne volt a buliban.
Beszarás. Az építgetős PC piac ezt nem fogja tudni beérni 2016-ig (DP 1.3-as eszközök megjelenése) nagy valószínűséggel, mert nem lehet ekkora inkompatibilitást bevállalni. Emiatt elég jól fogja tartani az árát a gép, de ez csak a személyes tippem.
[ Szerkesztve ]
-
Na, nem lesz itt semmi gond, 2db DP 1.2-vel hajtják meg a panelt, ez már biztos, van teszt, meg az apple is megválaszolta pár órája. Építettek hozzá egy saját TCON-t a kijelzőbe, így nincs gányolás mint a 4K-s Dell meg Sharp displaynél (MST). Sajnos ebből adódóan nem lehet rákötni semmit az 5K imacre, szóval target display módot nem fog tudni 5K-ban (ezt is megerősítették), de legalább van 60Hz, és vélhetően stabil is lesz így.
-
válasz
madgie #18872 üzenetére
DP 1.3 nincs, pontosabban a VESA 1 hónapja fogadta el a draftot. Az imacben levő R290 biztosan nem tudja. Ha meg spéci kapcsolatot akarnának csinálni, akkor ahhoz erősen meg kéne mókolni az R290-et. Bár ez nem lehetetlen, hiszen egy Apple kategóriás cég simán megoldja azt hogy az AMD-vel együttműködve megcsinálják.
Mindegy, meglátjuk, én marhára kíváncsi vagyok rá. Már az is tök hihetetlen amúgy hogy 30Hz-en hajtják sokan a 3-4 ezer dolláros 4K monitorokat, mert csak ott stabil (Mac Pro-val is, mert alapvetően a monitorok hibáznak). És akkor ez egy 5K panel... ráadásul LG, tehát semmi mágikus. Ha 60hz-vel akarják csinálni, akkor hasonló bajok lesznek mint a 4K-nál, azok is MST-vel mennek csak 60-on (már amikor mennek).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Totheground #18862 üzenetére
Nincs, de ez nekem bőven elég, az 1p pofátlanul drága. Egyébként letisztultabb, szebb, meghát a mi kutyánk kölyke
De viccen kívül: aki szerintem megvette már az 1P-t, annak felesleges váltania.
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Ha iPhone-t vagy képekkel teli SD kártyát csatlakoztatok akkor automaikusan elindul az iphoto. Hol tudom ezt kikapcsolni? (Yosemite)
Köszi.
-
Egyelőre csak elméleti javaslat sajnos, de 1Password helyett ajánlom mindenkinek a Lockot. Magyar fejlesztés, a Binary Nights-os srácok csinálják, akik a Forkliftet is.
http://www.binarynights.com/locko/
Azért csak elméletben tudom ajánlani egyelőre, mert nem jött még ki a régóta ígért IOS app hozzá, csak OSX van. Az viszont csodaszép, egyszerű, és baromira kézreálló. Valami nevetséges 0.5 EUR-ért vettem bevezető áron. Ha jelenleg is elhanyagolható összeget kérnek érte, akkor javaslom mindenkinek a beszerzését, mert ha kijön az IOS app, akkor tuti drágább lesz, addig meg max talonban lehet tartani, esetleg csak osx-en használni.
[ Szerkesztve ]
-
nauro
aktív tag
Yosemitis mail app és gmail kapcsolatáról van valakinek tapasztalata? Rendesen működik? Eddig airmailt használtam, de most láttam, hogy kijött a 2.0 és újra meg akarják vásároltatni, ezért elgondolkodtam, hogy visszatérek.
Más: most 31 euro a 1Password, elvileg 30% off, nem tudom szokott e lenni olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz
madgie #18855 üzenetére
Persze, letöltöd a Yosemite telepítőt, fogsz egy 8gb-os pendrive-ot, leformázod (Mac OS kiterjesztett (naplózott)) majd előhívod a terminált, beadod neki ezt a parancsot:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction
A parancssorban az Untitled a meghajtó nevét jelöli, ez lehet tetszőleges is, csak akkor írd át a parancssorban is arra, ami nevet adtál neki a formázás során, különben nem fogja megtalálni.
Beírod a jelszót, majd dolgozik egy ideig, közben a terminal ablakban ezt látod:
Erasing Disk: 0%... 10%... 20%... 30%...100%...
Copying installer files to disk...
Copy complete.
Making disk bootable...
Copying boot files...
Copy complete.
Done.Miután végzett újraindítod a gépet recovery módban, kiválasztod a pendrive-ot, formázod/partícionálod a hdd-t és mehet a telepítés.
[ Szerkesztve ]
-
Új 5K imac kapcsán megy a brainstorming erősen egy barátommal. Elég érdekes kérdések fogalmazódtak meg, és nem igazán van rájuk válasz
Az a feltételezett "gond", hogy az 5K felbontáshoz baromi nagy sáv kéne abban az esetben, ha 60Hz-el akarnák tolni. Az 5K imac specifikációjában az Apple erről hallgat. A net dugig van kérdésekkel és feltételezésekkel (30Hz-es lenne csak a display?), de válasz nincs.
A spec egyedül annyit említ meg, hogy 4 milliós a color depth, azaz 22 bit. Ebben a felbontásban ehhez 19.4Gbit-es streamet kéne átvinni, ilyet a DP 1.2 nem tud (a thunderboltban pedig ugye sima DP csatorna megy, tehát az se megoldás, esetleg ha belehúznak többet). A megoldás lehet hasonló mint az egyéb 4K displayek esetén, ahol 2db DP csatornát használnak, de baromira nem működik jól. Utánaolvastam kicsit a 4K Dell kijelzőknek, illetve a Sharpoknak, amit az Apple is ajánl a Mac Pro-khoz. Elképesztő anyázás megy. Nem mennek jól ugyanis a monitorok, szétesik a 2db DP stream között a szinkron, rebootolgatni kell, stb… Mindenki firmware update-re vár, vagy vissza akarják kapni a pénzüket. Érdemes a Sharp-nak megnézni csak az Amazonos vásárlói review-jeit, elég érdekes...
Valaki jártasabb esetleg a témában, vagy talált esetleg az 5K imacről display refresh infót? Sok helyen tippelnek olyat, hogy 30Hz-es csak a fentiek miatt, ami elég gáz lenne ugye. Viszont az sem világos teljesen, hogy vannak már ugye demo gépek, mi a francért nem nézte még meg senki? Csak a bazi hosszú találgatásokat lehet olvasni erről fórumokban, pedig a cucc írja elvileg a system preferencesben a refresh ratet.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
Machez kèszült billenzyűzetet lehet használni PC-hez? Felismeri rendesen? Meg van minden billentyű rajta? Haveromnak most raktam össze gèpet, ès a barátnője ragaszkodik az Apple design-os billentyűzethez. Csak ilyet nem nagyon találtam,ami Winhez kèszült volna...
-
madgie
titán
Yosemite clean install esetén ez a járható út, ugye? Elég sok szemét összegyűlt szerintem a meglévő Mavericks-emen, jó lenne tisztán indítani.
-
Yosemite fent van mindkét gépemen, a Handoff a szeletelt kenyér óta a legnagyobb találmány a vilgágon....
Viszont az SMS nem megy sehogy, a Contactsban és a Messagesben is csak az imessage képes contactoknak tudok írni. Vagy ehhez BT 4.0 kéne? A hívások természetesen mennek jól, wifin.
-
válasz
madgie #18829 üzenetére
Én pár hete vettem egy BRIX-et, szerintem mediaplayernek jobb választás mint a Mini, mivel kapható i3-al is, ezért olcsóbban is meg lehet úszni (sőt, mozizni elég a celeronos is, az meg mégolcsóbb).
Méretre akkor mint egy ATV, persze a tápegység nincs benne, szóval így "könnyű" volt. 250-es SSD-vel, 4GB ram-al br. 110.000eFt körül állt meg az i3-as. Egyébként asztali gépnek (is) használja az asszony, minit akartam neki venni alapvetően, de nem engedte, én meg már nem is bánom így utólag.
Ha lesz rá időm megpróbálok azért rá tenni majd egy hackosx-et, elvileg sima ügy a vonatkozó tony-s fórumok alapján.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker #18848 üzenetére
Már régen megtanultam, hogy egy új rendszernél várok egy-két frissítést, sajnons ilyenkor még vannak anomáliák, esetleg nem megy valami program stb.
Lehet, hogy mégsem clean installal telepítetted? Bár gondolom jól csináltad.
-
RoryBreaker
aktív tag
Feltelepítettem a yosemite-t egy clean installal.
Erre a frissítéseknél felhozza a beta5-öt.Miért?
Ez már nem béta. különben is abból már volt 6.
Nem értem. Ti értitek?
-
M@trixfan
addikt
-
twine
veterán
válasz
blakey #18844 üzenetére
épp így voltam vele én is...féltem meglépni a cserét...
Asztali PC-n i7 950-em volt...és féltem, hogy a miniben lévő mobil i7 a nyomába sem fog érni...kellemesen csalódtam...szedi a lábát szépen...(premiere, final cut)Mikor megvettem, videók kódolásával próbálgattam, és kb. ugyanannyi idő volt neki, mint a régi asztali PC-nek...
(Bár nincs kihasználva sajnos..ezt mindig hozzá teszem)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A minap dolgoztam 1,5 GB-os képekkel, azért kell az i7-es proci, elég látványosan "nyomta".
Egyelőre nagyon elégedett vagyok a minivel, iMac-ek után azt hittem, hogy visszalépés lesz, de nagyon nem az. Lehet, hogy az új minik sem rosszak, azért kiváncsi vagyok az összehasonlító tesztekre.
-
cigam
titán
válasz
madgie #18841 üzenetére
Attól, hogy 10éve űzöd az "ipart", még nem leszel átlagos/hétköznapi felhasználó.
A (tömeges) RAW feldolgozást meg inkább a merevlemez fogja vissza nem? (Tényleg érdekel, nem kötözködni akarok. A pár ezer fotómmal jól el vagyok iPhotoval, és a C2D procimmal, 4GB RAM-al)
-
blakey
titán
Mivel jelenleg is erőteljesen használom a gépet ill. a Dune-met is, így nem értem mi nem felelne meg neked egy médialejátszóban. HDMI-n nem kötöttem össze a gépet a tv-vel, de DLNA-n keresztül minden gond nélkül megy a 24p. Plex, UMS, Serviio amiket próbáltam.
Lehet, hogy ki kéne próbálnom, hogy miként adja ki a 24p-t. Egy biztos, számítógépen, MPlayerX-el, Leawo Blu-ray player-rel nem látok semmiféle felesleges "röccenést", stb, pedig erre érzékeny vagyok.
Tulajdonképpen nem a gyengeségről van szó, mert sokmindent le tud játszani most is, nekem nincs vele gondom, de egy médialejátszó azért sokkal jobb. A BD3D isokat mivel játszanád le?
Azért érdemes megvárni a teszteket, mert nem biztos, hogy annyira gáz az új mini, cserébe legalább nem esz a fene, hogy februárba vettem egy 1 éves Late 2012-es i7-es modellt.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz
koma106 #18828 üzenetére
A memória dolgot néztem énis tegnap, de az LP low power-t takar, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy nem bővíthető, forrasztott memóriáról van szó. Az más kérdés, ha lennének olyan genyók, hogy normál nem LP memóriát nem kezelné "véletlenül" szoftveresen.
Várjuk meg szerintem amíg iFixit szétkapja, és minden kiderül.
-
skoos
őstag
válasz
blakey #18827 üzenetére
Köszi blakey,
nos, a Plex a filmek és zenék flawless és gyors lejátszására kellenek. Láttam már sok megoldást és médiaplayert, egyik sem győzött meg. Ráadásul a telefonom a 'távszabályzò' ìgy magas az iOS app elvárásom is.Az eddigi minik hardveresen alkalmatlanok voltak a 24p lejátszásra. Nem ismerem a pontos hardveroldali elvárást, amitől működik a 24p, de azt tudom, hogy annyira nem sima dolog az. Gondoltam Ti jobban ismeritek a hardvereket. Meglepődnék, ha 2 év kiesés után gyenge lenne erre a mini, de majd Ti tudorok jòl kitaláljátok
Btw nem DLNA-n használom. Mini- hdmi- x3000- hdmi-tv.
Üdv és köszi,
Sanyi -
madgie
titán
válasz
Ear001 #18835 üzenetére
Mostanában én sem néztem, de amikor a 2012-es Mini vettem, drágább volt a régebbi dGPU-s használt Mini, mint a HD 4000-es új.
De amúgy sem értem az új Minit, vagyis értem, csak nem tetszik ez a vonal. Túl könnyű volt eddig egy Miniből egy jó mindenest csinálni, RAM csere öt perc, SSD csere elsőre is csak fél óra, kész is van. Most csatlakozócsere, legyen nehezebb dolgod, ne cseréld, ne piszkáld, ha erő kell, fizesd ki, vagy inkább vegyél iMac-et. Ahol ugyanúgy macerás egy RAM csere is.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz
madgie #18832 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az egy olvasata van a tegnapi bejelentésnek. Most van ez az olcsó modell, egyelőre ennyit tudunk tenni és ha tavasszal jönnek az Intel új generációs procijai, akkor jöhetnek a Minikbe.
Nem néztem a diszkrét videós Miniket, de akkor azok drágán mennek? -
madgie
titán
RAW fotófeldolgozás mondjuk 25-30 megapixel méretben. De nekem Fujim van most, ott az egyszerű 16 millió pixel is hardver-macerásabb, mert más színszűrőelrendezést használnak.
Ez nem elég otthoni felhasználás?
De mindegy is, a keynote-on is megfigyelhetted, mennyire fontos a Mini az Apple-nek (egy mondatot szántak rá másfél óra alatt).
-
cigam
titán
válasz
koma106 #18828 üzenetére
Nem értem mi ez a világvége hangulat.
A mini ott folytatja, ahol elkezdte. Nem tudok olyan általános otthoni feladatot, ami 4 magos I7-et igényel.
1-2 emberke húzza a szája szélét, hogy nem tudja fél profi gépnek használni.
Amúgy meg a legnagyobb gép van amiben jobb is 3104/6509, mint a "régi" i7 2909/11319. (geekbench single/multi)
+ 23k-val olcsóbb a legkissebb gép! -
twine
veterán
válasz
madgie #18829 üzenetére
Bár nem szép dolog ilyen esetben az embernek saját, önnön érdekeit nézni,,,mégis megteszem...:
Egyetlen "jó" dolog van ebben az egészben...:
Így talán tovább, és jobban tartja majd az árát a saját i7 minim,,,
(bár nincs tervben az értékesítés...talán az első olyan készülékem lesz, ami az értéktelenedésig kiszolgál)
Sajnálom ezt a termékvonalat...kár érte...én nagyon megszerettem...[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
-
blakey
titán
Egyrészt nem értem minek a Plex ha lejátszóként szeretnéd használni?
Mivel tegnap jelent meg ezért akkor lehet biztosat mondani ha ki is próbálták, addig csak az adatokra lehet hivatkozni.Ha meg DLNA-n használnád, akkor értem a Plex-et de a jelenlegi is továbbküldi 24Hz-en az anyagokat. Mádialejátszásra használj XBMC-t. HDMI-n és optikain egyaránt jó hangminőséget kapnál, de addig amíg nincsenek személyes tapasztalatok semmit nem tudunk, kérdéses még a HD hang is, hogy vajon kiadja-e vagy sem, stb.
Egyébként médialejátszásra építs HTPC-t vagy vegyél médialejátszót.
-
skoos
őstag
Sziasztok, segìtsetek plìz pár láma kérdésen nekem.
A tegnap bejelentett Mac minit szeretném médiaplayerjént (is) használni.Specs:
2.6GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 3.1GHz) with 3MB on-chip shared L3 cache
Intel Iris Graphics-tud ez 24p kadenciahelyes lejátszást?
-ha tud, Plex-szel ki tudom ezt használni?
-x3000 Denon erősìtőmön zenélek. Hogy fudom a legjobb hangminőséget elérni Plex-szel?Köszi és üdv,
Sanyi -
blakey
titán
válasz
kenny123 #18822 üzenetére
Inkább úgy kérdezném, hogy miben más, ac WIFI-t kapott, nincs Firewire cserébe 2 Thunderbolt 2-es van, új videokártya, nem kapsz átalakítót, legalábbis nem írja, hogy lenne a dobozban, "csak" 2 magos változatok vannak. Szóval szerintem más, de nem biztos, hogy összeségében jobb. De majd jönnek a tesztek, vélemények és meglátjuk.
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker #18820 üzenetére
Még nem jelent meg a magyar App store-ban.
-
kenny123
addikt
Az új Mini mivel jobb mint az elozo, late 2012 modell? Videokártyát leszámítva.
-
RoryBreaker
aktív tag
Hi!
Elvileg mától elérhető a yosemite?
Nekem pl azt írja, hogy not available in hungary
vagy nem lehet frissíteni, ha már beta 6 van fent?
Hogy működik ez?
Köszi!
-
Kommy
veterán
Új Mac mini (PCI-e SSD, HD5000, 100 dollárral olcsóbb kezdőár), 27 iMac Retina kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Sziasztok!
hogyan tudok kilépni("kilőni") egy olyan programot ami "beragadt"?
Bővebben:
uTorrent-ből szerettem volna szabályosan kilépni, el is indult a folyamat, a Dockon a uTorrent ikonon megjelent a "kilépés" felirat, ugyanezen ikonon még aktív a kilépés gomb,de hiába "nyomkodom", cmd+Q pedig "szürke" a menüben,,,azaz nem is reagál a gombkombira :/
Mit tehetnék?
Nem, nem akkora para, hogy mondjuk egy restartal ne tudnám megoldani valszeg,,csak tanulni szeretnék, ezért a kérdés
Köszönettel[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #18809 üzenetére
Ez sajna restore alatt nem mukodik, de egyora utan magatol kikapcsolt...
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iMac-en teljes rendszervisszaállítást végzek time machine-rol, hatralevo idonek 8 orat ir. Ki lehet valahogy kapcsolni addig a kepernyot, mert most full fenyeron vilagit?
-
Totheground
addikt
Van public béta 6, build number ugyanaz, mint a dev GM 3.0-é.
Kemény 55 mega.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Apowersoft Video Downloader for Mac még 15 órán át ingyenes.
-
-
3.5"-ös Seagate SSHD-kell van valakinek tapasztalata OSX/iMac kapcsán? Erősen szemezgetek ezzel a megoldással, mert egyrészt sajnálom a 2009 late imacembe önteni a pénzt (az ssd drága mulatság, főleg hogy....). Főleg hogy nekem nem gyere be a kicsi ssd+hdd megoldás, legyen már akkor fasza, kompromisszummentes, optibay mentes. Ehhez viszont 500GB-s SSD kéne, vagy inkább nagyobb
HDD bay thermal szenzorom már lett az imacben egy régebbi gyári hdd meghibásodás, illetve csere után, szóval csak be kéne pöckölni a meglevő 1TB-s helyére az új 1TB-s SSHD-t, és gól. 20eFt egy új, és elég "arany középút" megoldásnak tűnik nekem.