Hirdetés
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Van egy chat oldal: chat.hu itt ha belépek és tovább ,hogy chat-re jussak egyszerűen hiába kattintok a képre nem reagál rá semmi. Se hiba üzenet se nem ugrik fel egy ablak amibe a chat lenne elvileg.
Gondolom ez megint valami plugin amit a safari nem kezel? -
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17197 üzenetére
igen, miért ne tenné?
-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17192 üzenetére
én erre tartok egy vlc appot, arra mindig felébred
-
buci30
addikt
válasz
RoryBreaker #17192 üzenetére
Ez az ébresztés engem is érdekelne!!!!
Blakey: THX!
-
RoryBreaker
aktív tag
Ha már TeamViewer... Esetleg valaki meg tudta oldani a távoli mac felébresztését? Sleep-ben van, mindent elvileg beállítottam, van ébreszt gomb is, de nem ébred fel.
Egyébiránt...
lassan 3 hete használom 17 évnyi win. használat után a mac minit. Az első héten utáltam, aztán beleficcent az SSD, azóta imádom. Soha többet nem kell windows.(Y)
-
buci30
addikt
Kipróbáltam a TeamViewer-t telefon és a gép között és nagyon szépen működik
egyet nem tudtam megoldani vele az oldalak lapozását. Valaki esetleg?Olyan program van amire ha rákattintók akkor rögtön alvó módba teszi a gépet?
Mert a kikapcs gomb ugye rákérdez de nekem rögtön reagáló lenne jó[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Bizony használtan jókat lehet kifogni.
Ha viszont nem szempont a 2.0, akkor ajánlom a h/k SoundStickset is. Engem már 9-10 éve szolgálnak gép mellé. Alap dolgokra bőven jó és azt leszámítva, hogy a közepük kissé szűkös, egész jó kis hangforrások.
Mellé nekem is van egy Creative Aurvana Live (Denon 1001 fork
) a géphez, és egy relatív normálisabb belépő szobai hifi (AVR-360, JBL Studio 190).
Természetesen ezek közül a SS a leggyengébb, de pl Spotify-ra munka mellé bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz
kelzsoca #17182 üzenetére
használtan olyan stereo Hi-Fi cuccot lehet venni ...
talán még 30-ból is kijön egy régebbi Sny/technics/Orion erősítő és egy pár Orion hangfal
amik híresen szépen szólnak
a komolyabb zenei cuccok használtan indulnak 100.000-től .-)
de 30.000-ért már lehet venni egy cambridge audio belépő audiofil erősítőt, vagy egy nad 3020-at
hangfalból szintén 20-30.000 ért már pld egy Pioneer HPM 60-at lehet venni ...[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz
kelzsoca #17182 üzenetére
20k alatt a Creative T20 jó választás, 30k környékén van a Bose Companion 2 Series III, az is nagyon szépen szól.
-
twine
veterán
válasz
RoryBreaker #17162 üzenetére
Én fél éve nem nyúltam a billzet kapcsolójához...mikor megvettem,bekapcsoltam....
-
kelzsoca
félisten
Urak!
Mac mini mellé milyen sztereó rendszert használtok/ajánlotok?
-
biker
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17171 üzenetére
Van, ugyanezt szokta produkalni
Finder kilep, ujraindul, megy
Nem a nas baja :;( -
buci30
addikt
Koszi!
A mac azt írja van xy GB zenem de en nem tettem ra
Igy az itunessal leszinkronizálhatta?
Ezt hogy tudom torolni?Van olyan program amivel az iPhone -rol lattom a mac tartalmat stb ,ha bevan kapcsolva de nincs nalam...?
Mac-en tudok sms-t irni es küldeni hogy a telefonba levo sim kártyámrol menne? (A gyorsabb könnyebb írás miatt )
-
cigam
titán
válasz
buci30 #17170 üzenetére
- Mozzillában kiexportálod, Safariba beimportálod.
- Felteszed az xmarks plugin-t, és az automatice szinkronizálja, ill. lesz egy "online mentés" róla. (Amire nincs szükséged, mert az icloud fiókoddal összeszinkronizálhatja a Safari könyvjelzőit is. Az xmarks elsősorban akkor jön jól, ha több gépen/oprendszeren szeretnéd használni kedvenc linkjeidet.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Használ valaki D-link 320L-es nast mac mellett?
Olyat csinál nekem, amikor néha felébred a kép, mondjuk egy éjszaka után, hogy ha finderben meg akarom nyitni, ezt írja: "A(z) „NAS” nem nyitható meg, mert az eredeti elem nem található."
Ez mi a bú bánat? Valami SMB gond gondolom, de hogy lehet kiküszöbölni? Nem szeretném ez miatt mindig újraindítani a gépet.
Közben transmission rendesen megy, működik a nas, csak úgy tűnik, hogy nem férek hozzá.
MuCommanderből SMB-kapcsolaton keresztül pedig hozzáférek. Csak finderben nem.
Valaki valami ötlet?
Köszi!
-
buci30
addikt
Hogyan tudom átjuttatni a win7 mozzila könyvjelzőket ide a mac safariba-ba?
-
buci30
addikt
Van olyan ébresztő óra ami alvó módból felkelti a gépet és jelez jelszóval zárt képernyőnél?
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker #17165 üzenetére
Majd megtapasztalod, hogy neked miként működik, tényleg jó a fogyasztása, sőt meglepően jó, persze használattól függ, ha sokat játszol akkor merül, ha gépelsz, stb akkor lassabban. Éjszakára vagy hosszabb távollét esetén kikapcsolom, nem vészes az a gombnyomás, az egereket is kikapcsolom, bár a magic mouse munkára kényelmetlen, azt ritkán használom ill. az gyorsabban merül.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Magától nem kapcsol ki, igaz nem is keresgéltem rá megoldást, valami sleep van benne, de nem kapcsol ki teljesen. 1-2 órára nem szoktam kikapcsolni, de hosszabb időre igen, amúgy sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
Fölösleges kikapcsolgatni, kikapcsol az magától, amikor nem használod.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Jó ez a wireless key. A kérdésem vele kapcsolatban az, hogy mindig ki kell kapcsolgatni? Vagy van valamiféle időkorlát, hogy ha nem használom, kikapcsol magától?
Az oké, ha elmegyek itthonról pár napra, akkor kikapcsolom, de ha mondjuk fél órára eltűnök a gép elől, akkor is ki kell kapcsolgatni?
Köszi!
-
megema
őstag
Továbbra se hiszem el, hogy az Intel Iris Graphics kevés lenne a retina kijelzőhöz. Lehet, hogy nem tökéletes, de ennél többet kéne tudnia. Lehet, hogy túlságosan vissza van fogva az energiagazdálkodás és a minél kevesebb melegedés miatt, mert a ventilátort nem különösebben lehet hallani és nem is melegszik. Hacsak nem terhelem szénné...
Az elmúlt napokban tesztelgettem, és az tűnt fel, hogyha rákötöm a full HD TV-t az rMBP-ra plusz kijelzőként (nem tükrözve, így a MBP marad retina), akkor kevésbé szaggat a Safari görgetéskor, még ha közben a TV-n full HD mkv anyagot játszok is le. A másik érdekesség, hogy ugyanazt a PDF-et a Megjelenítőben lazán görgetem akadás nélkül (csak 10+ oldalnyi görgeté esetén röccen meg), Safariban meg nem tudok olyan keveset görgetni, hogy ne szaggasson be. Legfrissebb Webkit-et is próbáltam, de nincs jelentős különbség.
A Launchpad-ben is az Egyéb mappa megnyitási animációja lassú, néha el is akad félúton, vagy akár látszólag meg se nyílik, közben meg mégis.
A Mac rendszer névjegye app-nál is indokolatlanul lassú az animáció fülváltáskor.
Valamit javított a legfrissebb OS X beta felrakása, de még dolgozhatnának ezeken.
Csináltam egy összehasonlítást is a GPU Test nevezetű progival, itt megnézhetitek az eredményt. Minden teszt 2-szer lett futtatva és nem egymás után. A GT630m egy-egy alacsony eredményét nem igazán értem, és egyes teszteknél teljesen azonos pontszámot kapott, akárhányszor is próbáltam futattni.
---
Valaki érdeklődött, hogy hogy oldottam meg az SMB gondot.
Nos, kiderült, hogy akkor mégsem sikerült, így elkezdtem nyomozni. Az tűnt fel, hogy a MBP-nek gondja van a helyi DNS feloldással. Emelett néha felébresztéskor ugyan volt WiFi, de se a helyi hálózaton, se neten nem ért el semmit a gép. IP renew, vagy újracsatlakozás után viszont minden rendben volt. Ebbe a dologba nem ástam bele magam, mert mindig siettem, amikor hiba jelentkezett.
Arra jutottam, hogy megmacerálom a routert (TP-Link WDR4300, legfrissebb gyári firmware-rel). Felraktam rá a legfrissebb (OpenWRT alapú) Gargoyle 1.6.0 firmware-t, és azóta nincs semmi WiFi/DNS gond. Ebben a szoftverben van DNS szerver, így a helyi címek is bekerülnek (nem úgy mint a gyáriban, ami csak kiajánlja a beállított DNS szerverek címét). Ezen felül az a megoldás született, hogy az Ubuntu-s HTPC szerveremre (amin az SMB megosztások is vannak) avahi-ban beállítottam az SMB szolgáltatás szórását.
Az MBP-n Finder-ben beállítottam ezt a szórt címet (a gép nevéhez hozzátoldásra kerül a szolgáltatás neve) a kapcsolódás szerverhez menüpontban, illetve írtam egy AppleScript-et is a csatolásra, ami bejelentkezéskor lefut.
Ezen felül csináltam AirPrint nyomtatót egy régebbi USB-s HP nyomtatóból és Time Capsule-t is a szerveremből, amire tökéletesen ment az MBP. Ha érdekel valakit, majd ezt is kifejtem.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
az mitől va, hogy Fidnerben, a desktop-on nyomok egy space-t, quick preview, majd még egy space, eltűnik, és 3-4 mp kell mire reagál megint a Finder, közben meg felmeny 80-90%-ra a CPU használata ...
-
buci30
addikt
Valaki tud valami jó autós játékot Mac air-ra?
Jó lenne unaloműzőnek mert Tomb Rider-t néztem de ezek a fajták ha kijátszom akkor utána annyi.
Egy autóssal meg mindig lehet szórakozni…
Innen szerintetek melyik? -
blakey
titán
válasz
buci30 #17141 üzenetére
A Mavericks-et le tudod tölteni az ID-dal (ingyenesen)? Ha igen, akkor telepítés után az iLife ingyenes lesz, ha nem akkor pénzbe kerül. Ha megvan az op. rendszer akkor abból lehet telepítő-lemezt vagy pendrive-ot csinálni ill. a letöltőt file el is tudod menteni magadnak.
(#17143) buci30
Esetleg valami ilyesmi jó lehet, vagy vannak áttetsző fóliák is.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
-
blakey
titán
válasz
buci30 #17139 üzenetére
Az újratelepítés nem olyan nagy dolog, persze nem árt minden app-al rendelkezni. Hátrányod talán az lehet, hogy egyéb frissítésnél is megtörténhet, hogy nem a id-dal akar települni. A helyedben mindenképp "magamévá" tenném.
Amennyiben már rendelkezel telepítő-lemezzel akkor a linkelt módon működhet. -
buci30
addikt
Ez mi lehet
A store app.ba bevagyok jellentkezve írja ,hogy van kétt frissités.
Az egyikre rányomok le is szedi ,erre a másik a iMovie lenne de amikor rányomok akkor felugrik ujra a bejellentkezési ablak és az ex tulaj e-mailja és ,hogy írjam be a jelszót.
De persze az e-mail nem írható át....De a másikat amit frissitettem meg eddig leszedtem app-okat mind a saját ID-vel.
Akkor most ez ,hogy jönn ide amikor be sincs jellentkezve stb miért akarja ,hogy azzal lépjek be és miért jelzi ,hogy van frissités ha csak azzal az ID-vel engedné leszedni
-
buci30
addikt
válasz
blakey #17129 üzenetére
Semmi gond ennyi még ment angolul
Ajánljatok valami jó képnézőt a iPhoto helyet ,és egy jó képszerkesztőt amibe kolázs készítő is van stb nem baj ha nem ingyenes csak ne olyan drága legyen mint a PH.
pl iPhone-on van a: PixlrExpress+ vagy a PicsArt.... ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
RoryBreaker #17115 üzenetére
Kb 2 éve használom minden gond nélkül, a legjobb eddigi billentyűzetem, jó a gombok nyomáspontja, kényelmes vele gépelni és jól is néz ki eléggé
Ezen kívül tökéletesen használható sok más eszközzel is, én gyakran használom iPaddel és iPhone-al is és olyankor elég jól jön a kompakt mérete a hordozhatóság miatt.
-
buci30
addikt
Ott volt a megosztás allatt köszi mindenki!
Elvileg amikor megkaptam onnan kezdtem mindent ,hogy nyelv beállítása de ez valahogyan bent maradtNekem nincs külön user adminként használom.
-
blakey
titán
A Mavericksnél nem sokat, de a korábbi rendszereknél (pl. 10.6) elég sok dolgot be/ki lehet pipálni.
Egyébként miután települt a rendszer még van egy-két dolog amit konfigurálni kell saját preferenciánk alapján, feltéve, hogy nincs icloud mentés, stb. Nekem muszáj jól bekonfigurálnom a gépet, sőt, gyakorlatilag saját billentyűzetkiosztásom is van
, átdolgoztam egy meglévőt mivel az új rendszerekben már gyakorlatilag nem működött a régi, normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
RoryBreaker #17119 üzenetére
Mint írtam, nekem már elég régóta van és nincs semmilyen dobálás, tökéletesen és folyamatosan aktív, ezekhez a billentyűzetekhez firmware is van, nekem talán 2X kellett frissíteni, tökéletesen működik. Az újakról nem tudok nyilatkozni, de gondolom nem sokban térnek el.
(#17121) buci30
System preferences/Sharing és ott a "gép nevét" át tudod írni, de minden "új gép" vásárlása esetén egy clean install nem árt, egyrészt megismerkedsz a telepítés folyamatával, másrészt úgy telepíted ahogy akarod.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
buci30 #17121 üzenetére
Nem 1xübb létrehozni egy új user-t, a régit meg törölni?!
Én szimpla user-ként használom, és van egy külön admin fiókom. Ha te is "user" fiókkal használod, akkor arra figyelj, hogy legyen(maradjon) egy admin fiók amihez hozzáférsz.
Tippem szerint a Rendszerbeállítások -> Megosztás alatt tudod átnevezni a gépet. Szerintem ezt használja a bluetooth is.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Belaktam az új gépet de egy valami zavar a ex tulajnak a neve megtalálható.
A bejelentkezésnél a felhasználóknál áttudom írni ,de pl a bluetooth csatlakozásnál az írja ,hogy (jakab gépe)
Ezt hol tudom áttírni vagy csak akkor tudom ha teljesen letörlöm a op rendszert és ujra teszem?Másik kérdés pl it most a helyesírás ellenőrzés nem magyar szerintem. Automatikus van beállítva de magyart nem találok a részletek allatt.
-
twine
veterán
válasz
RoryBreaker #17117 üzenetére
Most néztem utána itt a topicban, mikor vettem az én billzetemet...cca fél éve raktam bele az elemet,,és most 55%-on áll
Szerk:
szerencsére semmi problémát nem tapasztalok a mini, és a billzet között....(igaz,hogy elég keveset is használom)[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz
Valószínüleg OS X bug lesz a történet kulcsa, de ismerősi és vevői körömben 10-ből 6 produkálja az újak közül a random jel eldobálást. Van kinél sleep-ből visszatéréskor nem akarja látni a gép, a többiek pedig csak random jel eldobást jeleztek felém. Van ezek közt új és régebbi iMac, és egy mini is.
-
blakey
titán
válasz
Szerintem sokan, személy szerint megjelenése óta, mármint a kisebbik alu változat megjelenése óta (talán 2006?), eleinte furcsa volt, meg kellett szokni, azóta semmi bajom, nagyon jó az akkufogyasztása, a billentyűzettel meg semmi bajom minőség szempontjából, legalábbis eddig.
-
RoryBreaker
aktív tag
Használ valaki Apple Wireless Keyboardot?
Vélemények? Holnap jön meg az enyém, remélem nem fogom utálni...
-
Kommy
veterán
válasz
RaZroX #17112 üzenetére
Úgy hogy elindítod az iTunes-t és utána telefonon a programot, a programban nyomsz egy gombot (kettő van elméletileg az egyik a home sharing és a másikat nyomod meg) ezután a telefonon lesz egy szám, majd az iTunes-ban megjelenik a telefon beírod a kódot és készen is van.
-
RaZroX
addikt
Letöltöttem a telefonomra a Remote for iTunes alkalmazást (androidos telefon) és szeretném ugye összehozni a géppel a dolgot. A helyzet az, hogy a gép kábelen csatlakozik a Router-hez, míg a telefon ugye Wifi-n. Hogyan tudom párosítani őket ? Előre is köszi!
-
buci30
addikt
Arra jutottam ha veszek egy kis táskát attól még ha leteszem karcolodhat.
Ha meg egy tokot veszek akkor az meg ugye nem olyan mint egy hordozható belebujtatható táskaSzóval hol lehet venni tetejére és az aljára foliát?
S akkor külön egy kis táska.Ki milyen kis táskát használ?
-
KMan
őstag
válasz
RoryBreaker #17106 üzenetére
Airmail most akcios az App Store-ban.
-
Blaise
veterán
válasz
Outlook
-
Ragnar95
félisten
válasz
Beépített tökéletesen megfelel számomra
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Én Sparrow-t használok.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Ti általában milyen levelezőklienst használtok?
Beépített mail?
vagy valami más? -
Xmodule
őstag
válasz
trisztan94 #17102 üzenetére
Valami online vásárlási lehetőség jobban érdekelne. Meg nem magyarba lakom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- További aktív témák...