- 3DMark (2013) eredmények
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rootkiller #19097 üzenetére
Grat!
Futass rajta egy AHT-t, azzal le tudod ellenőrizni hogy mindent jól csináltál e.
-
daniel909
addikt
Sziasztok!
Teljességgel lehetetlen 2014 mac minibe utólag SSD tenni? Gondolkozom egy mac minin de biztos raknek bele ssdt egy idő után.Köszi
-
válasz
rootkiller #19093 üzenetére
Közben megnéztem újra, nagyon vigyázz, mert a OWC-s leírás a 2-es és a 7-es PIN-t a logic board felőli oldalra érti!! Ha a SATA power csati 2-es és 7-es lábát összezárod, akkor az a 3.3V-ot és az 5V-ot fogja összekötni, ami lehet hogy kissé egészségtelen
Tehát erre értendő:
http://files.macbidouille.com/mbv2/news/news_05_11/chandd.jpg
A sata csatlakozó felőli oldalon ezek máshol vannak, illetve ott nem PIN 2/7. A legjobb az lenne ha kiszednéd a kábelt és egy multiméterrel kimérnéd, hogy hova esik az Apple féle csatlakozó PIN2-7-je a SATA csatlakozón.
Na ez egy nagyon szép megoldás amúgy:
https://www.youtube.com/watch?v=wuK256K2zSQ
Máshogy nem is lenne szabad, csakhát az ára, meg amíg ideér...
-
Ragnar95
félisten
válasz
rootkiller #19093 üzenetére
Elvben az 1-es pint jelölniük kéne vagy egy pöttyel a pin mellett vagy egy számmal.
-
válasz
rootkiller #19092 üzenetére
Igen, mindegy hogy hol zárod össze. Nem próbáltam amúgy soha 2011-es imac-el, szóval csak saját felelősségre nyilván, de elektronikailag mindegy, hogy hol van a rövidzár.
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #19092 üzenetére
Megvan a bűnös, jó lenne tudni melyik a kettes és a hetes pin. Vagyis hogy honnan kezdik számozni.
-
rootkiller
őstag
Nekiálltam széjjel szedni, nem bírtam tovább. Hiába volt a fan control, az volt a szitu hogy ő nyilván azt hitte hogy melegszik melegszik és csak pörgette buta mód a ventit.
Kérdés hogy a 2-es és 7-es pin a hdd oldalon is az-e, mert akkor ott helyben összezárom, nem szedem széjjelebb a gépet.
-
válasz
rootkiller #19090 üzenetére
Amíg nem szánod rá magad a szétszedésre, rövidzár bekötésre, addig tedd fel valamelyik fancontrol bizbaszt, a semminél sokkal jobb.
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #19087 üzenetére
Elkezdtem feltelepíteni az iMacre a dolgaim. 5700rpm-nél járunk, tiszta szervertermi a hangulat, és fokozatosan nő a fordulatszám egyébiránt.
-
törölt tag
Safariban nincs valami lehetőség egy gyári visszaállításra?
Egy app telepítése után hiába állítom a keresőmotort bármire (a Safari keresés előtt úgy is érzékeli mintha majd ott keresne), enter után bing-en keres rá. Nincs valakinek ötlete? -
rootkiller
őstag
-
Lejárt a szerkesztés: én egyébként a rövidzáras megoldást javaslom, csak ha igazán maximalista vagy, akkor kezd el a tranzisztoros temp. sensor beépítését.
Ugyanakkor ha a rövidzár mellett döntesz, akkor olvass utána azért, hogy mennyire képes max felmelegedni az SSD-d. Ebben az esetben ugye az SMC nem fog tudni a hőfokáról semmit (a rövidzár miatt végtelen alacsonynak fogja érzékelni), ezért nem árt kicsit előre gondolkodni.
Az Apple hivatalos szervizutasítása szerint is a rövidzár a megoldás, de ők nyilván olyan SSD-t szerelnek olyankor be az usernek, ami nem melegedhet fel annyira, hogy az problémát okozzon.
-
válasz
rootkiller #19084 üzenetére
Tulképpen saját magukkal basztak ki (meg a vevőikkel), mert nagyon erőltették az SMC által vezérelt hűtést. Ez, ahogy írtam is régebben, nem tud SMART adatokat olvasni a diskből, ami meg tud (OSX), az meg rábízza a venti szabályzást az SMC-re (ezt írják felül a fancontrol progik). Szóval vinyócsere esetén sakk-matt. Vagy barkácsolsz és eléred a valid, gyári megoldást, vagy fancontrol progikkal gányolsz, és elbukik a géped az AHT teszten + hangosabb lesz egy icipicit (sokan észre se veszik amúgy, szóval ne kezdjünk vitát megint erről, elhiszem).
Mindegy, sajnos ez van, elég ronda ügy, 2009 óta kapják is miatta az ívet. A OWC meg az iFixit pl. folyamatosan ekézi őket, több cikk is van náluk erről, de nyilván az Apple leszarja.
Ezt olvasd el egyébként:
Kiegészítés:
A rövidzár helyett be lehet kötni egy 2009-es ODD drive thermal szenzort is, és ha felragasztod az SSD-re a végét, akkor lesz mérés is. Pl itt egy:
Ugyanennek a megépítése lófasz mutatvány, múltkor megkerestem hogy milyen tranziszor van a kábel végén (merthogy csak ennyiről van szó):
2n3904
Lomexben 20Ft körül van, de megmondom őszintén hogy én sem tököltem vele, ugyanis nekem 2009-es iMacben kellett, és ott van a thermal cablenek saját különálló aljzata (2011-esnél ugye a SATA tápkábelbe kötötték be a mocskok). Így megrendeltem ebayről, mert legalább szerelt csatlakozó volt a végén. Nálad ez nem játszik, mert a logic board (SATA táp) felőli végét mindenképpen forrasztani kell.
-
rootkiller
őstag
Late 2011 21.5"
Kezdek egyébként az Apple-re nagyon de nagyon bepöccenni. Az kiverte a biztosítékot nálam hogy a szép lassan az összes Apple gép úgy fog érkezni, hogy a RAM mennyisége fix benne. Hát van egy MacBookom amit 2x512-vel vettek és most 2x2 van benne. Most meg ez az SSD upgrade dolog. Komolyan mondom elgondolkoztam azon hogy jön a régi MacBookba a nagy SSD és eladom az iMacet.
-
válasz
rootkiller #19082 üzenetére
Ja, és Windowsod sincs ugye…. milyen meglepő
(ezt a megjegyzést nem neked szántam)
Milyen Mac pontosan? Gyors eliminálás jelleggel megpróbálhatsz valami fan control szarságot kukázni hozzá, hátha van ingyenes (nem használok ilyet még véletlenül sem, szóval nem tudok tippet adni).
Ha megírod milyen gép pontosan, akkor utánanézek hogy mi a végleges és jó megoldás.
-
blakey
titán
Az XtraFinder-t próbáld ki.
-
rii
nagyúr
válasz
blakey #19076 üzenetére
hát azért nem mindegy, hogy csak rápillantottál, és egyértelmű volt a file, hogy kihez tartozik (személyenként vannak sziezgetve a file-ok) vagy a file mellett keresgélni kell a pöttyöt.
szerintem ez egy olyan feature volt, ami hiánycikk a windowsban és ezek után már az osx-ben is az lesz )))))-.
(#19074) TheMarci:
én is attól tartok )-.
a minimal designak esett áldozatául -
válasz
Ragnar95 #19067 üzenetére
Kérlek mutass egy ilyen videót, mert én nem találok. Csak olyanokat ahol kicserélték az imac hdd-jét 3rdp-re, de ott OSX alatt is hangosabb a gép (lásd múlt heti thread).
Egyébként két gépen használok bootcampel (SIC!, a bootcamp egy particionáló tool és egy drivercsomag, nem pedig egy eszköz amiVEL a Windows fut) a Windowst játék miatt, egyáltalán nem hangosabb, be is baszna ha az lenne.
Hogy mennyire nem használtam még, arról árulkodik az is, hogy bugreportoltam pár éve az Applenek egy bootcamp problémát, de sebajj, itt úgy látszik annak van igaza aki hangosabb, megszoktam már. Tények meg bizonyítékok meg nem számítanak, elég csak odaírni mindig hogy "DE NÁLAM NEM ÚGY VAN, te hülye vagy, nem értesz hozzá, nem is láttad sose, minek ugatsz bele".
Kösz, de tényleg, ez igazán konstruktív és élmény így vitázni.
-
rii
nagyúr
.-)
lehet h nem használtok szinezgetéseket a finder-ben .-)
nekünk, itt bent munkahelyen ... meg nekem otthon is, a rengeteg dokumentum filmem miatt létszükséglet, és egy olyan feature, ami nagyon hasznos ...10.8 és az előtti finderben a szinezés lehetősége ... illetve 10.9-ben hogy módosították ...
-
rii
nagyúr
up
bár direkt emiatt az IT nekem 10.8.5-öt tesz majd fel, és nem is kell áttérni a 10.9-re majd, de van valami megoldás erre? a szobánkban több gépen is 10.9.x lesz majd
-
Ragnar95
félisten
Látszik, h életedben nem használtál bootcampet, csak akkor azt nem értem, mi a francért okoskodsz a témában
Keress yt videókat vagy leginkább próbáld ki te magad, jóval hangosabb winnel egy Mac, mint amikor az OSX fut, én saját tapasztalatból tudom, nem csak úgy a levegőbe beszélek... Azzal meg megint nagy igazságot mondtál, h a proci nem lesz gyorsabb, ismétlem: keress rá az optimalizáció szóra, mert úgy látszik, nem ismered... -
Ærni
tag
A valódi problémám az, hogy én mindenféleképpen iMAC-et szeretnék, de a Office-ra, főleg excelre a munkámhoz is nagy szükségem lenne. Nem akarok minden áron windowst erőltetni a mac-re.
Nekem az a lényeg, ha egyszer beruházok egy ilyen drága gépre, akkor az 3-4 évig (vagy esetleg tovább) szolgáljon ki. Csak bekapcsolja az ember és használja. Ne legyen olyan, hogy az "ablak nem válaszol" és egyéb bosszantó társai, amelyekkel a windows-nál elég gyakran láthatunk.
Ear001
Pár helyen már utána néztem, aztán lehet elsiklottam felette, de én csak angol nyelvű office-ról tudok mac-re. Az én tudatlanságomból, viszont nem következik, hogy neked nincs igazad. -
Ez akkor lenne igaz, ha idle állapotban vagy normál terhelés mellett már eleve emeltebb fordulatszámmal mennének a ventik. De ez nem így van, gondolom mindenki tapasztalja akinek mac-je van. A megnövkedett akku idő nem annak az eredménye hogy alacsonyabb fordualt pörögnek a ventik. Ez iMac és Air esetén is ellenőriztem amúgy, egyáltalán nem pörögnek többet a venti Windows alatt.
Egyébként bárkivel mernék fogadni abban, hogy két ugyanolyan imac-et egymás mellé rakva (egyiken OSX, másikon Win 8.1), ugyanazokat az alkalmazásokat használva nem mutatna többet egy melléjük helyezett zajszint mérő 24 órás átlaga.
Viszont már nagyon off-nak érzem a témát, a kérdés alapvetően arról szólt, hogy vegyen e az illető iMacet Windowshoz. Szerintem nyugodtan vegyen, nem fog semmilyen hátrányt szenvedni más asztali PC-hez képest. Nem lesz hangosabb (sőt), se lassabb annál.
-
válasz
Ragnar95 #19060 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani hogy támaszd alá kérlek azt, hogy ennek a gyakorlatban bármi látszata lenne (sebesség, gép hangja), az akkuidőn kívül. Attól, hogy OSX van a gépen, még nem lesz gyorsabb a benne levő CPU. Az energiagazdálkodás nem ezt jelenti, ne keverjük.
A mac ventiszabályzásának pedig semmi köze a dirverekhez, mert azt az SMC végzi (volt már róla itt szó, olvass vissza).
Rengeteg pozitívumot tudok mondani, ami miatt gördülékenyebb és kényelmesebb a munka OSX-en, én is ezért használom. De ez az UX (user experience design), és a rengeteg előremutató alkalmazás miatt van (icloud, és társai). E mellett nagyon jó dolog a fejlett energiagazdálkodás is, főleg a Macbookok esetében. A mai akkuk mellett 2-3 órát lehet nyerni ugyanazon gépen OSX esetén, de más mágikus dolgot nem képzelek mögé, se plusz sebességet, se halkabb működést.
A kioktatásról pedig annyit, hogy te kezdtél el személyeskedni, anélkül hogy ismernél.
-
Ragnar95
félisten
"Szerintem tényleg nem gondolhatja senki komolyan hogy bármelyik oprendszerrel gyorsabb és halkabb gépet kap, ugyanolyan hardware mellett, 2014-ben."
Ha ezt így komolyan képes voltál leírni, az elég komoly informatikai hiányosságokat mutat....
Hallottál már olyanról, hogy optimalizáció például?Nem véletlenül sokkal gördülékenyebb az OSX, mint a win azonos hardveren, mivel előbbinél óriási hangsúlyt fektetnek az optimalizációra, míg utóbbinál szinte semmit, Macre meg végképp nem optimalizálják a wint...
Az energiagazdálkodás, aminek része a ventiszabályozás is, ami a gép hangosságát okozza szintén nem megoldott normálisan win alatt, mivel nem írták meg a drivereket...
Mielőtt mindenki mást hülyének nézel és kioktatsz, nézz utána a dolgoknak és ne csak a levegőbe beszélj -
válasz
TheMarci #19058 üzenetére
Persze, lehet a kákán csomót keresni csak minek
Szerintem tényleg nem gondolhatja senki komolyan hogy bármelyik oprendszerrel gyorsabb és halkabb gépet kap, ugyanolyan hardware mellett, 2014-ben.
Az Apple egyértelmű előnye az, hogy ugyanazon Macbookon a fejletebb energiagazdálkodás miatt kimutathatóan többet bír az akku OSX-el. De ettől se gyorsabb, se halkabb nem lesz a gép. Aztán biztosan lehetne mondani elrugaszkodott példákat, amikor ELVILEG egy adott időpillanatban gyorsabb/halkabb, de a gyakorlatban szerintem ez kimutathatatlan.
Ráadásul a kérdező nem OSX és Windows között őrlődik, én legalább is nem így értelmeztem. Hanem X asztali gép és Y iMac között, és mindkettőre Windowst telepítene. Lesz eltérés a kettő között ugyanolyan CPU/RAM/GPU esetén? Nem lesz. Nagyon bízom benne, hogy legalább ebben egyetértés lesz itt
-
válasz
Ear001 #19056 üzenetére
Hóóhóó
Na álljunk csak meg egy kicsit.
Magyarázd el kérlek mitől lenne lassabb… Szerinted gyorsabb OSX-en Photoshop ugyanazon a gépen, vagy bármilyen szoftver, ami létezik Windowsra is? Mutass már erre bizonyítékot kérlek.
AppNap és a ventilátorok hangja: ez egy nagyon jó dolog, de én még olyat nem láttam hogy emiatt hangosabb egy iMac ha Windows fut rajta. Főleg a macbookoknál van jelentősége, mert többet tudja altatni a procit, ami jótékony hatással van az akkura. Egyetlen példát tudok elképzelni amikor halkabb: Futtatsz egy appot ami nem hajtja a procit, meg egy másikat ami viszont rendesen elkezdte pörgetni, emiatt hangosabb lett a gép kicsit. Ha átváltasz a kicsi terhelésűre, akkor az AppNap elkezdi elcsenni a procit a másiktól, és halkul a gép.
Viszont azt remélem ti sem hiszitek el, hogy "alapjáraton", mindennapos alkalmazások (az esetek nag yrésze) mellett tudna bármit is halkítani a gépen az AppNap. Főképp azért nem tud, mert eleve a legalcsonyabb fordulaton járnak a ventik, ha meg valamitől elkezdenek pörögni, akkor annak oka van, és 99%-ban nem igen tud beleszólni az AppNap, hiszen dolgozunk rajta, azért hajtjuk a gépet mert kell.
Ettől függetlenül mégegyszer: jó dolognak tartom, én is felhozom példának Windows usereknek, de azt ne mondjuk már hogy egy ASZTALI gépnél akkora mértékű előnyt ad ez nektek, hogy lassabb és hangosabb a gép ha Windowst használtok rajta
-
biker
nagyúr
"Hangosabb meg aztán végképp nem lesz, nem az OSX vezérli a gép hűtését, tehát teljesen mindegy hogy milyen oprendszer van rajta ebből a szempontból. Kizárólag a cpu/ram/vga/stb.. terheléstől függ, hogy milyen fordulaton mennek a ventilátorok"
A második mondatoddal cáfoltad az elsőt
majd ha az AppNap-ot és egyéb energiatakarékos megoldásokat tudja a win, és az is 1% terheléssel járatja a mac-et ugyanolyan munkánál, ne m10%-al, akkor igazd lesz -
válasz
Ear001 #19052 üzenetére
Miért lenne lassabb? Százezrek használnak natívan Windowst macen, dehogy lassabb. Ugyanolyan gyors lesz rajta a Windows, mint egy ugyanolyan cpu-val, ram-al szerelt akármilyen PC-n. Hangosabb meg aztán végképp nem lesz, nem az OSX vezérli a gép hűtését, tehát teljesen mindegy hogy milyen oprendszer van rajta ebből a szempontból. Kizárólag a cpu/ram/vga/stb.. terheléstől függ, hogy milyen fordulaton mennek a ventilátorok.
Szóval nincs itt semmiféle magic, ha van mondjuk egy i5-ös maced 8gb rammal, és teszel rá egy Windows 8.1-et pl, akkor 100%-ban ugyanazt fogod tapasztalni sebesség tekintetében, mint egy ugyanolyan i5-ös cpu-val, 8gb rammal szerelt akármilyen összerakott PC-vel.
-
Mivel ráfogható hogy egy mezei pc (legalábbis windows szempontjából), így semmi extra nincs vele. A telepítéshez van jó segédprogram (Bootcamp), ami megcsinálja az átpartíciónálást, így az OSX is megmarad. De egyébként kézzel is egyszerű ugyanezt megtenni.
Ezen kívül van egy szintén Bootcamp nevű drivercsomag windows alá, ami tartalmazza a mac-ben levő drivereket, kezeli a speciális fn. billentyűket a hozzá adott billentyűzeten (fényerő, hangerő, ilyenek), és ennyi.
Egyébként ha csak a magyar MS Office miatt kell, akkor megéri megpróbálni OSX alatt virtuális gépben (Vmware, Virtualbox, stb..) futtatva. A mai imaceken röhögve elfut így egy Office, észre se veszed hogy nem natív. Aztán jövőre talán az új Office for Mac hozza magával a magyar lokalizációt/spellchecket is végre.
-
törölt tag
-
Ærni
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki használ-e windowst az imac-jén? Mik a tapasztalaitok? Asztali gép vásárlása előtt állok és mindenféleképpen imac-et szeretnék, viszont a munkámhoz a magyar nyelvű excel elengedhetetlen és ahogy néztem osx-re csak angol nyelvű lenne.
Előre is köszi!
-
-
törölt tag
Sziasztok,
telepítés közben elsiklottam valami felett, és sikeresen beállította a telepítő Bing-et keresőmotornak, ahogyan a kezdőoldalt is átállította.
Yosemite alatt hol lehet Safari keresőmotort és start page-t állítani? -
Beszart a jó öreg Oki nyomtatóm, úgy tűnik véglegesen. Kéne vennem valamit amit szeret az OSX, és vélhetően szeretni fog évek múlva is.
- valami egyszerű mono lézer/led nyomtató kéne, aminek zárt az A4-es adagolója (nem szeretem amikor lepi a por a papírt, kézzel meg nem szívesen pakolgatom bele mindig)
- lapköltség szinte mindegy, nagyon keveset nyomtatok, de akkor nagyon kell, vélhetően a gyári tonerrel is kihúzom sok évig
- Wifi nem lenne rossz, de multifunkciós (scanner, fax, egyéb) nem kell, csak egy egyszerű megbízható nyomtatóBrothert és Samsungot néztem amik szimpik, de ha valakinek van gyakorlati tapasztalat, tippje, azt szívesen venném.
Előre is köszi!
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Valakinek van mar tapasztalata ezzel:
http://www.macrumors.com/2014/10/31/angelbird-ssd-trim/Jelenleg en egy Samsung 840 SSDt hasznalok, TrimEnablerrel, Yosemite alatt.
A gondot egy esetleges PRAM reset okozhatja, miutan a rendszer nem fog tobbet betolteni.
Nem akarok ezen aggodni, plusz meg mindig nem ertem; most akkor kell a trim vagy nelkule is teljesen jol elvan a rendszer. -
Allure
aktív tag
válasz
Totheground #19042 üzenetére
Én igen, plusz leiratkoztam a bétáról is.
-
-
dmc
aktív tag
Akkor megint nekifutnák hátha valaki tud nekem segíteni.
Az a gondom hogy ha a NSA rol szeretnék áthúzni egy fájlt akkor szépen neki is áll másolni és mikor végez kiírja hogy használatba van a fájl és nem tudja átmásolni.
De tudom hogy nem használja semmi se mert meg se nyitottam meg semmi se.
Miért lehet ez?
Köszönöm előre is -
Blaise
veterán
-
rii
nagyúr
sziasztok
10.9-ben vissza lehet valahogy rakni a klasszikus Finder szinezést?
-
biker
nagyúr
érdekes hiba: supported gépen nem megy a handoff. Láttatok már ilyet?
itt a supportos bejegyzésem rólamac mini mid2011, tehát támogatott
BT 4.0 LE támogatott, tehát rendben
BT modul LMP azonosítója 0x6 tehát támogatott
Ellenben handoff és instant hotspot nem támogatottEllenben az sms-ek, telefonhívások mind átmennek ipadről és iphoneról röhögve
WTF??? -
skoos
őstag
válasz
blakey #19020 üzenetére
Köszönöm, igen, nekem a külső megjelenítő lenne a fontos.
Valóban nagyon smooth élmény, ha tényleg kadenciahelyes a lejátszás, ezért is igyekszem ezt megtartani, de elégedetlen vagyok a médiajátékossal és különben is kellene egy pc szerű valami és a Mac mini beruházás előtt tapogatózom picit. -
blakey
titán
-
válasz
blakey #19020 üzenetére
A vga kimenete a lényeges, hogy milyen frekin hajtja a megjelenítőt. Szóval a lejátszóból 24 fps jön ki, de ha a Mac 60Hz-el működteti a kijelzőt, akkor nem lesz kadenciahelyes a kép.
Igazából ezt csak akkor veszed észre, ha megnézel egy 24p-s filmet, ahol a lánc minden elem 24hz-n szinkronizál. Elég kellemes tud lenni, de tudnia kell mindennek (TV, projektor, monitor, vga kártya, OS, lejátszó app, stb...).
-
blakey
titán
A 23.976-ot nem tudom, hogy miként játssza le, de az MPlayerX-nél 24.0fps-t ír ki és röccenésmentes (ill. annyira minimális, hogy említésre sem méltó), sajnos nem tv-re van kötve, így nem tudom, hogy milyen jelet küld tovább. A Dune HD-n és a Blu-ray lejátszón is hasonló a megjelenítés.
-
Kijött a Samsung 840 EVO javítás azon változata ami használható Mac-eken is:
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/support/downloads.html
Én még nem próbáltam, de ha valaki belevág, akkor mindenképpen backupoljon előtte, sosem lehet tudni...
-
danilla
őstag
válasz
RoryBreaker #19017 üzenetére
-
skoos
őstag
Sziasztok!
24p lejátszás továbbra is a kérdésem tárgya. Igyekszem olvasgatni a témakörben, meg is találtam egy ideillő fòrumot (https://forums.plex.tv/index.php/topic/93849-the-big-24hz-on-mac-os-x-thread/), de sokkal közelebb nem kerültem.Hd5000 és intel Iris 24p (23,976Hz) 1080p lejátszása a kérdéses és úgy látom, lehet, az osx képtelen erre és nem a hw.
HD 4000nél volt ugye az Ivy bug, nem tudom az eltünt-e későbbi frissìtésekben.
Valaki tud erről bővebben?
Az intel chipek megjelenési és felbontási képességeiről sem találok rendes adatokat...
Köszi,
Sanyi -
Ragnar95
félisten
-
drfirsty
tag
Apropo meg a regi OSX 10.6.8 van a gepen.
-
kyle_
tag
sziasztok!
Valaki esetleg iMac(G5020" A1076) javításban jártas? hang van kép nincs
diagnosztika ledböl is csak 2világit, a harmadik csak felvillan
köszi előre is
sziasztok -
válasz
Ragnar95 #19008 üzenetére
SQlite-ban vannak a backupban, legalábbis mikor utoljára néztem akkor abban voltak. Szóval elvileg nem egy nagy kaland, de azért annak, aki amúgy nem foglalkozik adatbázisokkal inkább valami olyan backup turkáló toolt ajánlanék ami képes exportra is (nem ismerek ilyet, mert nem volt rá szükségem, de sejtésem szerint van egy halom).
-
Ragnar95
félisten
válasz
drfirsty #19007 üzenetére
De, régi rendszerről újra vissza lehet rakni backupot, csak fordítva nem.
Gondolom azért, mert rosszul voltak beállítva a névjegyek és másik csoportba kerültek mentésre, nem az iCloudba. Esetleg iBackupBottal bele lehet nézni a backupba, h milyen formátumban vannak benne a névjegyek, de szerintem nem .vcf-ben vagy más univerzálisban. -
drfirsty
tag
Sziasztok!
Valakinek van otlete, hogy hol talalom a telefonrol (iphone) szinkronizalassal a szamitogepre kerult contactokat?
Baratnomnek elloptak a taskajat, vele a telefonjat es most hatalmas panik van... Raadasul a contactjainak nagy resze hianyzik az address book-bol (macbook pro) valami sotet armany folytan... Megneztuk iclouds-ban, ott valamiert sokkal tobb telefonszam van, de onnan is hianyzik egy csomo. Nem ertem miert nem voltak ezek naprakeszek, mert szinkronizalta oket... Az utolso otletem, hogy az iTunes-al valo utolso szinkronizalaskor at lettek mentve valahova a szamitogepre, de nem talalom a mefelelo konyvtarat.
Otletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3DMark (2013) eredmények
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged