- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Van Apple TV topik, ez a számítógépes topik.
A CEC nem minden eszközön működik az elvártak szerint. Apple TV-n tapasztalataim szerint jól működik. Egy erősítő a láncban tovább növeli a CEC bizonytalan működését.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
Felhasználóhoz kötött a megléte, ha nem volt iWorköd akkor vásárlás után lesz. Gondolom az előző tulaj vásárláskor regisztrálta így az ő neve alatt szerepel.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A 23.976-ot nem tudom, hogy miként játssza le, de az MPlayerX-nél 24.0fps-t ír ki és röccenésmentes (ill. annyira minimális, hogy említésre sem méltó), sajnos nem tv-re van kötve, így nem tudom, hogy milyen jelet küld tovább. A Dune HD-n és a Blu-ray lejátszón is hasonló a megjelenítés.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
M@trixfan
addikt
Tudtommal OS X alatt nincs rendes 24p támogatás, azaz 23,976Hz. Csak 24Hz van. Meg kell nézni mit tud a Yosemite ilyen terén. Maga az új Mini megfelelő, de Windows alatt. Openelec Linux is megfelelő lehet. Windows mellett a MadVR és a 3D LUT kalibráció szól.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
blakey
titán
Mivel jelenleg is erőteljesen használom a gépet ill. a Dune-met is, így nem értem mi nem felelne meg neked egy médialejátszóban. HDMI-n nem kötöttem össze a gépet a tv-vel, de DLNA-n keresztül minden gond nélkül megy a 24p. Plex, UMS, Serviio amiket próbáltam.
Lehet, hogy ki kéne próbálnom, hogy miként adja ki a 24p-t. Egy biztos, számítógépen, MPlayerX-el, Leawo Blu-ray player-rel nem látok semmiféle felesleges "röccenést", stb, pedig erre érzékeny vagyok.
Tulajdonképpen nem a gyengeségről van szó, mert sokmindent le tud játszani most is, nekem nincs vele gondom, de egy médialejátszó azért sokkal jobb. A BD3D isokat mivel játszanád le?
Azért érdemes megvárni a teszteket, mert nem biztos, hogy annyira gáz az új mini, cserébe legalább nem esz a fene, hogy februárba vettem egy 1 éves Late 2012-es i7-es modellt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egyrészt nem értem minek a Plex ha lejátszóként szeretnéd használni?
Mivel tegnap jelent meg ezért akkor lehet biztosat mondani ha ki is próbálták, addig csak az adatokra lehet hivatkozni.Ha meg DLNA-n használnád, akkor értem a Plex-et de a jelenlegi is továbbküldi 24Hz-en az anyagokat. Mádialejátszásra használj XBMC-t. HDMI-n és optikain egyaránt jó hangminőséget kapnál, de addig amíg nincsenek személyes tapasztalatok semmit nem tudunk, kérdéses még a HD hang is, hogy vajon kiadja-e vagy sem, stb.
Egyébként médialejátszásra építs HTPC-t vagy vegyél médialejátszót.
-
M@trixfan
addikt
Nem javaslom a Mac-et komoly házimozi alkalmazásra. Nincs 24p, HDMI audio kérdéses, BD ISO kérdéses, 3D kérdéses. Még Windows alatt sem tökéletes megoldás a jelenlegi Mini, a HD4000 miatt. A Haswell változat már jó lenne ha lesz majd frissítés. Közeljövőben egyébként esedékes, de semmit nem lehet tudni Mini vonalon. Sajnos nagyon primitív a platform ezen a téren. Pedig a Plex integráció nagyon jó, nagyon kényelmes. Ami nagyon jó és egyszerű az a színkezelés OS X alatt. Windowson egy rémálom a beállító panel és nagyon nem egyértelmű a működése, inkább idegtépő a sok hülyeség. Vagy vennék egy lejátszót, vagy építenék valamit madvr rendererrel és kihasználnám az MPCHC 3D LUT lehetőségét.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Ragnar95
félisten
Igen, fogyasztásra szinte verhetetlen és funkcionalitásban is simán hozza ugyanazt, mintha egy ugyanilyen tudású HTPC-t építenél, bár árban valószínűleg drágábban jössz azért ki + ha extra funkciókat akarsz (dvd-lejátszó-szerű kijelző, infrás távirányító, stb), azokat nem biztos,h meg tudod oldani a MacMininél.
Játékra nem ajánlott a Mac, egyrészt mert egyik sem gamer hardware-t kap, másrészt mert OSX-re elég kevés játék van, windowst kell telepítened a játékhoz.
A képpel és hanggal nem valószínű, hogy gondod lenne, hiszen csomó grafikus és producer/zenész használ Macet.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
varsam
őstag
A FAT32 az egyetlen normálisabb fájlrendszer amit mindkét oprendszer natívan tud írni olvasni. Ennek viszont megvannak a hátrányai, pl 4GB-nál nagyobb fájlt nem tudsz rajta tárolni, tehát egy iso dvd, vagy egy nagyobb mkv fájlt már nem fogsz tudni feltenni rá egészben.
Ha vmelyik opr. saját fájlrendszerét teszed fel, Win-NTFS, Mac-HFS+, akkor meg a másik opr-en kell vmi külsős progi, hogy azt kezelni is tudd megfelelően.
A Win egyáltalán nem ismeri fel a HFS-t, a Mac alapból meg csak olvasni tudja az NTFS-t.Én win-en Macdrive 8-at használok, ezzel írni/olvasni is tudod a HFS-t, Mac-en pedig Paragon NTFS for Mac-et, szintén írja/olvassa az NTFS-t.
Mac-re van úgymond natív NTFS kezelés is, itt terminalba kell bepötyögni pár sort, ami ezt aktiválja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM