Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
OKÉ, de itt a lényeg:
Érdemesebb kivárni a DP 1.3-at, ha valakinek nem sürgős a dolog, de tisztában kell vele lenni, hogy ott minden kuka lesz a régi cuccokból, mert új monitor kell, és új vga (ami mac esetén új gépet jelent).Én is ezt írtam ill. valószínűleg "leragadtam" a MST megoldásnál, én azt láttam és akkor mondtam azt, hogy az 1.3-mal felszerelt gépekig nem fogok ezzel foglalkozni.
Emiatt írtam azt, hogy az 5K iMac jelenleg a legjobb megoldás.
-
válasz
blakey #19884 üzenetére
Dehogy, megy a 4K jelenleg is, erről írtam hosszabban itt akkor mikor kijött az 5K imac. Bár akkor én sem ajánlottam, viszont azóta lettek SST képes monitorok (mármint 60Hz-en), amikkel akár vállalható is a helyzet.
Kb ez most a helyzet 4K@60Hz esetén (30-at ugye senki nem akar, arról ne is beszéljünk, nyilván az megy helyből bármivel):
MST (multistream DP 1.2): gány, instabil. 1db kábelen 2db DP tunnelbe húzott 30Hz-s képből rakja össze a 60Hz-et. Hol a monitor térdel bele, hogy a VGA, hol az OSX. Bár vannak szerencsések akiknek pont olyan a configjuk, meg a vízerek úgy futnak a lakásuk alatt hogy sose volt vele gondjuk. Ha van itt ilyen, akkor lécci mielőtt billentyűzetet ragad, vegye figyelembe hogy szerencséje van, és a neten rákeresve a dologra sajnos nem ez az átlag.
SST (singlestream DP 1.2): Ez azzal operál, hogy az UHD felbontást betolja 1db DP 1.2 streambe. Sajnos egyáltalán nem mindegy viszont hogy milyen a VGA, de még a bios-a is számít, ugyanis megemelt CDCLK-val (displayclock) megy a dolog. A haswellben levő igp-ken (intel HD/iris, stb..) nem lehet pl. ez állítani, fix 450Mhz-n fut, viszont 540Mhz kéne.
Szóval ha MA akar valaki 4K-t akkor nagyon nagyon utánamenve az SST megoldással össze lehet rakni egy jó és stabil configot (mac vonatkozásban is). De tudnia kell a monitornak is a dolgot, illetve a vga-nak is, ennek utána kell menni.
Érdemesebb kivárni a DP 1.3-at, ha valakinek nem sürgős a dolog, de tisztában kell vele lenni, hogy ott minden kuka lesz a régi cuccokból, mert új monitor kell, és új vga (ami mac esetén új gépet jelent).
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko #19896 üzenetére
-
cigam
titán
Perfect Effects 9 promóció (OS X-re és Windows-ra).
-
blakey
titán
Egyelőre ez a helyzet.
-
blakey
titán
Az igazi megváltás a DP 1.3 ami már alkalmas a 4K 120Hz-re is, jelenleg a legjobb megoldás az 5K iMac.
Amúgy meg mac mini vs. iMac 5K-ról volt szó, a mini 2014-es ugyan meghajtja 4K-ban, de véleményem szerint nem tökéletes. az mDP 1.3-as szerelt változat viszont nagyon jó lesz. -
blakey
titán
válasz
porkesz #19888 üzenetére
Én értem csak azt kéne tudni, hogy a márkáról kérdezel vagy a méretről?
Vannak jó LG monitorok viszont ha nem csak monitornak használod a 21:9-et hanem egy-két filmet is néznél akkor nagyon gyakori lesz a fekete csík, ebben az esetben a 16:9 a nyerő szerintem, de ha ekkora területen videókat végsz stb, akkor a 21:9 nyerő lehet.
Ha mindenképp 5K kell akkor iMac a te barátod, én nem gondolkodnék a többi variáción.
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kérdeztem töletek imac27 ügyben....
Végiggondoltam mindenképp az 5k mellett teszem le a voksomat..DE
Egy ilyen ötletem van hogy,
ez:
http://www.lg.com/de/monitore/lg-31MU97-B
ezzel:
Prozessor: 2,6 GHz Dual-Core Intel Core i5Arbeitsspeicher: 16 GB DDR3 SDRAM, 1.600 MHz
Festplatte: 1 TB Fusion Drive
Grafik: Intel Iris Graphics
Netzwerk: 802.11ac WLAN, Bluetooth 4.0, Gigabit-Ethernet
Ez egy macmini...!Jobb-e???
tehát melyik jobb szerintetek?
Az ár kb ugyanaz!Melyikben jobb a felhasználói élmény, stb..stb...
Átlagos dolgokra használnám:net, torrent, final cut, videozás.
Ha lehet bövebben, hogy melyiket és miért??
Pl. a mini képes e kifacsarni magából DP-on keresztül a 4K-t?? -
nylontacsko
senior tag
Az valamiféle komplabilitási hiba lehet, hogy hiába talál meg az bluetooth eszközök (iMac late2011) közt egy Samsung hw355 hangprojektort, de nem csatlakozik?
-
_Karesz_
tag
Köszi a részletes választ! Pont ez az egy, amit nem akarok gépen!
Mármint játszani.
Vettem nem rég egy májkroszoft csodát, alias x360, amin a régebbi játékokat tolom, mert nekem az is új. Viszont jó lenne egy asztali gép már az otthoni webfejlesztéshez szép nagy kijelzővel, mert a notebookot kezdem kinőni, erre pedig vélemények alapján jobb választás lenne az almás gép, mint az ablakos. -
bmwk1200s
őstag
Akinek megfelelő monitora van hozzá, az ezt feltétlen nézze meg 4K-n!
-
-
bmwk1200s
őstag
válasz
amulet #19868 üzenetére
Ha a nyers CPU teljesítmény kell, akkor de, a 2012es négymagos i7es jobb!
GPUban viszont már a HD4000 elég gyenge.Itt meg tudod nézni a teljesítménybeli különségeket
Az enyémben sem sima HDD van, hanem Fusion Drive. Ez egy 128GB PCIe SSD és egy 1TB HDD logikai összekapcsolása. Nekem nagyon bevált.
-
válasz
_Karesz_ #19862 üzenetére
Én semmilyen eltérést nem tapasztaltam soha windows és osx között, ugyanolyan hw-t alapul véve. Talán az utóbbi pár évben erősödött annyit a hw igénye, hogy már egy jobb fajta hdd estén is szenvedős vele a dolog, és könyörög az ssd-ért. De ez szerintem a windows-ra is igaz. Továbbá tapasztalatból mondom, hogy ez az igény már egy sshd-vel is kielégíthető, ha éppen valakinek ahhoz van gusztusa.
Lehet hogy off, de kis tapasztalat gaming/3D ügyben: OSX-en a béka segge alatt van a dolog, csak opengl érhető el, abból sem a legújabb. Ha összehasonlítási alapnak feltételezünk egy olyan ideális játékot, amit korrekt módon írtak meg windowsra (directx vagy opengl alapra) és osx-re is (opengl alapra), akkor biztosan windowson kapsz nagyobb fps-t. De azt gondolom, hogy hc gamer úgysem osx-en fog játszani, ha meg nagyon akar, akkor ott a dual boot. Casualkodni meg lehet jól osx-en is, akár régi GPU-kkal is. Én egy 2009-es HD4850-el szerelt imacen wow-ozok, diablo3-azok, AC sorozatot tolom elégedetten, persze nincs maxon semmi, és tisztában vagyok vele hogy kicsit fentebb húzhatnám a dolgokat ha átbootolnék windowsba, de annyit nem ér az egész, jó így is.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
amulet #19865 üzenetére
Mint új MacMini felhasználó mondhatom, hogy végtelenül meg vagyok elégedve vele. 2014es modell az erősebb, 2,8GHz i5 chippel, 8GB Rammal, 1TB Fusion Drive-al. Bár teszteken, többszálú feladatokban a 2012es négymagos i7es macmini erősebb, de ez aligha fog kijönni átlagos felhasználás mellett.
Az iris grafikus megoldás 1,5GB rammal fut, amit lecsíp a rendszer memóriából, jól teszi, és itt viszont köröket ver a HD3000 és HD4000 megoldásokra. -
blakey
titán
válasz
amulet #19863 üzenetére
Az új mellett szól a garancia ill. a jobb videókártya, a régi melett szól a bővítési lehetőség, az igazat megvallva egy kicsit sokallom a 180e-et, de lehet, hogy most ennyi a piaci ára
. Nekem late 2012-es i7-esem van és egyelőre nem cserélném új modellre. Az 1GB-os videokártya mindkettőnél adott.
Mi nem tetszett a 2009-esben? Tudom a korlátait csak neked mi nem volt megfelelő?
-
amulet
senior tag
a 2009-es mac minit eladtam,mert nem hozta az elvárt szintet, viszont most szeretnék venni egy erősebbet, ti melyiket vennétek?
- mac mini 2012 2,5 Ghz Inter Core i5, 8 GB RAM, 120GB SSD, Intel HD Graphics 4000 1GB, 180e
- mac mini 2014 2,6 GHz-es, kétmagos Intel Core i5, 8 GB memória,1 TB-os merevlemez, Intel Iris Graphics grafikus processzor 179ea 2014-es model mellett van az hogy garis, de memória nem bővíthető.
a 2012-es mellett hogy ssd-s és 1 gb videókártya és bővíthető
Nem tudom melyiket lenne érdemes, jelenleg pc-n is 8 gb ram van és mindenre elég, az előző mac mini 4 gb volt és ott azért néha éreztem az akadást ssd-velsegítsetek légyszi
-
_Karesz_
tag
Nem ismerem annyira az osx-t, hogy tudjam, hogy nem-e az oprendszernek van ekkora igénye. Az említett gépen próbaképpen volt mavericks és hibátlanul futott is. Egy e7200-as procin, 2 giga 1066mhz-es ddr2 ramon és egy hd 4850-es kártyán (emiatt volt egy fejtörés, de sikerült megoldani) kívül más nincs benne. Itt max a vga a különbség a linkelt confighoz képest. Azért erős túlzásnak érzem, hogy nem képes arra, amiről szó volt.
Mármint erre: "a felsorolt programok KÜLÖN KÜLÖN futtathatók, de nem php editor + háttérben adobe és on-the-go frissítgeted az eredményt a böngészőben"Hetek óta gondolkodok egy használt imac vásárlásán, de ez a poszt szemet szúrt nekem, tényleg ekkora lenne a különbség erőforrásigény terén a pc és mac között? Leginkább Php, photoshop és netezés lenne, amire használnám, nem hiszem, hogy ennek egy erőmű kellene.
-
blakey
titán
Szívesen. Nemrég vettem egy 4GB-osat a 2-es helyett, mellette egy 8-as volt és fontosnak tartottam, hogy egy családból származzanak, bennem is felmerült, hogy vajon hol lenne a jobb, mikor cseréltem, akkor láttam, hogy a 2-es (gyári) volt az első slotban, én is oda tettem a 4-est, nem tudom, hogy számít-e vagy sem, egyelőre nem bolygatnám a 4-eseket, szerintem ott jó helyen vannak. De valaki aki ért a RAM-okhoz majd megmondja.
-
TBMC
addikt
válasz
blakey #19854 üzenetére
nagyon szepen koszonom faradozasod, s segitseged!
ugynezki a hyperx re fog esni a valassztas, mindjart le is adom a megrendelest.
utolso sorban oly kerdes merulne meg fel, a jelenlegi 2x4gb elso modul helyr evannak pakolva, erdemes azokat megforditani? tehat az ujakat a 2x8at az elso 2 helyre majd a 2x4et amasodik 2 helyre pakolni? vagy teljesen m1?
-
cigam
titán
válasz
_Karesz_ #19721 üzenetére
Soha nem az oprendszer "zabál" hanem a rajta futó alkalmazások szerencsétlenkednek. A "hasonló" nagyon eltérő lehet. Hiába van benne ugyanolyan proci, ha nincs mellette elég ram "összeszvappolja" magát, és lassú lesz. Ha nincs benne egy olyan VGA, ami besegít a dekódolásba, akkor vért izzad a cpu...
-
blakey
titán
Azok valók a géphez amiket linkeltem, ettől függetlenül veheted kittben, de ne feledd, hogy 2 db 4GB-os van benne ami nem biztos, hogy KIT volt ill. eleve más méretű viszont az fontos, hogy ua. legyen a GB-tól eltekíntve. Amiket linkeltél nem ua. mint ami a gépben van ill. a Kingston szerint az általam linkeltek valók a gépbe. KIT-ben is kapható, körül kell nézni.
Amiket linkeltál 1,5 V-osak, az iMac-be meg 1,35V-os kell. Azt vedd amit az Apple ajánl, ne mást.
Egyik amit linkeltél.
-
amulet
senior tag
egy mac mini 2011-es (mid)-ben már van airplay funkció?
-
Xero
nagyúr
-
twine
veterán
Térjünk át a trackpadre...
Javaslom átolvasni az adott bekezdést...kedvcsinálónak szerintem tökéletes írás,,,(bár most tényleg csak a trackpades részt gondoltam ajánlani) -
FRAcK
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19837 üzenetére
Akkor milyen egeret szerezzek hozzá amit kedvel az osx?Magic Mouse-t már próbáltam iMac-en a mediamarkt-ban fogásra egész jó volt, bár csak 2 perces safari volt a próba.Az volt benne furcsa hogy a magic mouse-nak nincsenek különálló jobb-bal mbuttonjai.Mindenképpen wireless egér kéne mert ágyból gépezek, ja és most gondolkodom hogy szerintem valami mousepad is kéne. Köszi a segítséget! !
-
Ragnar95
félisten
Persze, elég.
Magic Mouse-t semmiképp ne vegyél szerintem, játékhoz meg főleg ne, mert arra teljes mértékben alkalmatlan. Mindennapi használatra csak egyszerűen gagyi, mert rossz a fogása és az érintőfelülete is szinte csak hátrány, mivel max 2 ujjas gesztusokat tud, amikből elég keveset lehet vele megtaníttatni. -
válasz
blakey #19834 üzenetére
Varázstrackpadet könnyen lehet olcsón találni, mert sokan megveszik, aztán nem jön be nekik. Csak a közeli ismerősi körben tudok három ilyen nekifutásról. Az a szerencse hogy én kölcsönkaptam az egyiktől 1 hétre, így ebből a mókából én kimaradtam
Egyébként nem azt mondom hogy rossz, csak erősen kevés azon emberek száma akiknek tetszik hosszú távon is, viszont nekik nagyon be szokott jönni.
-
Ragnar95
félisten
OSX-hez amikor nem specifikus felhasználásról van szó, amihez mindenképp egér kell a precizitás miatt, mindenképp jobb választás a Magic Trackpad, mivel az nem-Apple egereknél a kurzor mozgatása sok esetben eltérő a winen megszokottól és a többujjas gesztusok adják az OSX egyik előnyét, szóval kár ezekről lemondani.
Lehet SSD-t belerakni, de nem olcsó mulatság, mert PCIe SSD kell bele. Innen ajánlott rendelni, de úgy látom, itt még nincs a legújabb MacMinihez, de MacBook Airekhez való is jó kéne hogy legyen bele elvben, de valaki javítson ki, ha tévedek. -
FRAcK
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19829 üzenetére
Autocad-be csak ilyen csavarok,szerszámok (villáskulcs, csavarhúzó) lennének csinálva ugyhogy nem nagy dolog.
Trackpad az miert jobb mint az egér?Használtan nem akarok semmit venni, mert szeretem a friss "alma illatot"
Ssd-t lehet belerakni utólag?Honnan vegyem ezeket?
-
Hege1234
addikt
-
Ragnar95
félisten
Ennyiből újonnan a középső, 2,6GHz-es i5-ös MacMini jön ki, az 235e Ft hivatalosan.
Autocaddel nem tudom, mi a helyzet, minden más leírt dologhoz elég lesz bőven.
Egér + billentyűzet apróról beszerezve 30e-ből megvan, ha mindkettőből Apple-t szeretnél, én mindenképp egy Magic Trackpadet ajánlanék, egyedül az Autocadhez nem árt egy rendes egér, billentyűzetből pedig wireless Apple billt vagy ha kell numerikus is, akkor a vezetékes változatát. -
FRAcK
csendes tag
Sziasztok! Apple számítógépet szeretnék venni.Lenne egy kis Autocad, net, film,youtube hd videó meg alap dolgok, és ha lehet akkor videóvágás(az ilyen programok alap szinten mennének.)
Keret:250ezer forint.
Monitor van, egér meg bill nincs. -
TBMC
addikt
Segitsegeteket szeretnem kerni!
Bovitenenk ismerosom imac-jet.
27" late 2013jelenleg 8gb-al szerelve. 2x4
a maradek 2 helyre pakolnank 16gb ot 2x8kit ben.
melyiket javasolnatok az alabbiak kozul?
- KINGSTON 16GB ValueRAM Notebook DDR3 1600MHz CL11 KIT KVR16S11K2/16- CORSAIR 16GB Notebook DDR3 1600MHz CL11 KIT CMSO16GX3M2A1600C11
- CORSAIR 16GB Vengeance Notebook DDR3 1600MHz CL10 KIT CMSX16GX3M2A1600C10
- HyperX 16GB Impact Notebook DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316LS9IBK2/16
esetleg mas javaslat?
elore is halas koszonet!
-
A fusion drive egy szoftveres megoldás, és sima sata eszközök vannak vele összekapcsolva logikailag (1db ssd és 1db hdd a klasszikus setup).
Így tudod megnézni parancssorban:
diskutil cs list
Ha a logical volum-on belül 2db physical volume látszik, amelyeknek a mérete összadva adja az LV méretét, akkor konfigurálva van a fusion drive. Itt egy példa:
http://blog.macsales.com/wp-content/uploads/2012/11/fusionSS-4.gif
Illetve elvileg az about this mac-ben is látszik, valahogy így:
http://images.anandtech.com/reviews/mac/iMac2012/FD/onedrive.png
-
Raz3r
tag
Üdv mindenkinek!
Honnan lehet kideríteni, hogy ismerősöm imacje 1TB fusion drive vagy sata?
-
rootkiller
őstag
válasz
wesaaa #19719 üzenetére
Célfelhasználásra régebbi szoftverrel jó lehet például hangstúdióba protools 7-8 környéke, nem tudom belőle a verziókat. Van ismerősöm aki régi PT-n G4-en dolgozik a mai napig. Nyilván ugyanabban a környezetben ugyanarra a célra ugyanazt a teljesítményt nyújtja, netre meg ugye élből nem engedi a gépet, ott már esélyed nem lenne vele. Nyilván videóra már nem játszik se fotóra mert ezeknek a felbontása igen megnőtt de hang terén a 24/44.1-48 még mindig aktuális.
-
válasz
Ragnar95 #19818 üzenetére
Persze, nem lehet ezzel gond, az USB bill/egér protokoll iparági szabvány, ezért van az, hogy egy raspberry pi-re telepített android is kezeli bármelyiket, nemhogy egy osx...
A saját vevősek se problémásak, az USB felé "néző része" annak is teljesen generic, a rádiós részen lehetnek kisebb/nagyobb trükkök, de azt már magának oldja meg.
Amivel gondok lehetnek, azok mindig az extrák: spéci billentyűk, világításszabályzás, kijelző (ha van) kezelése/programozása, spéci görgő az egéren, vagy ott is a sok plusz gomb, dpi beállítás, stb... Na ezek biztosan nem működnek ha a gyártó nem ad osx támogatást (drivert). De ha nincs driver, ezek is mennek normál bill./egérként, csak az extrákat nem lehet használni.
-
TBMC
addikt
eskuszom mintha naprol napra tovabb tartana az imac startup. de lehet mar csak magamba beszelem a hulyeseget.
ez normalis startup time? 1TB Fsuion Drive mellett. VIDEO
nalatok is hasonlo?
term. az ssd-s rmbprommal ossze sem lehet hasonlitnai, az a legujabb frissites ota valami eszmeletlen gyors, megnyomom a bill-t s mar a login screen koszont.
-
Xero
nagyúr
válasz
nylontacsko #19816 üzenetére
Dehogynem.
Csak példaként: Előttem egy Das Keyboard Pro for Mac van, de próbaként kötöttem már a nagy gépre Apple Alu USB-t, Apple Pro Keyboardot, Corsair K70-et, Pár 2-3e Ft-ot sima USB megoldást. Egyikre sem panaszkodott.
-
COSMOS777
csendes tag
válasz
bmwk1200s #19809 üzenetére
Nem komoly munkára akarom használni csak ilyen "gyakorlás" a középsuliba, nem ilyen Empire State Building-et akarok 4k-ba modellezni
A gta:sa val mi a helyzet?Ja amugy egy fullhd tv-n használnám hdmi-vel.Egerek és billentyűzetekkel mi van? Szeret mindent vagy "válogatós"? Köszi az összes választ!
-
válasz
bmwk1200s #19809 üzenetére
Hát ha igazán komolyan csinálja valaki, akkor firepro vagy quadro kell hozzá, az meg jelenleg csak a Mac Pro-ban érhető el millió felett. Én is supportálok egy Archicad/Artlantis usert, az életbe nem ajánlanék neki mac-et, max ha van rá másfél milliója.
Egyébként nem értek egyet a jelenséggel, az egész cad-es grafikuskártya téma egy elképesztő nagy átverés, a gamer kártyák hatszor körbeverik ezeket a szarokat féláron. Csak sajnos ez egy nagyon belterjes terület, a szoftvergyártók szépen összedolgoznak a hw gyártókkal, szóval nincs más választás, meg kell venni a megfelelő kártyákat magas áron, ezeket pedig mac-be nem lehet beletenni.
-
bmwk1200s
őstag
Ezzel nem ertek egyet, mar csak azert sem mert epitesz mernok ismerosom pont hogy a melo miatt valtott winrol macre. ArchiCad, ami magyar fejlesztes, talan nem kell bemutatni. Az Artlantisba dolgozik, nem ertem miert kellene win mernoki feladatra.
AutoCad is elerheto es egyeb mernoki tervezo programok is.
A legerosebb macminin siman menni fog, ha professzionalis munkara kell akkor retina iMac. -
COSMOS777
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék Mac Mini-t venni keretem 350k.Autocad-et vinné?Nagyon alapszinten használnám a CAD-et.A GTA:SAMP-ot hogy vinné?És a legfőbb,honnan vegyem meg? Köszi
-
twine
veterán
Sziasztok!
ahogy a napokban ismét szóba került, megnéztem használok e TRIM-et a 256 gigás Samsung 840pro SSD-men a miniben!
Ahogy sejtettem, nem volt bekapcsolva!Leszedtem a TRim enablert, és azzal elvileg bekapcsoltam, de több kérdés merült fel bennem, mivel a jövőben szeretném a rendszert(yosemite) frissen telepíteni!
Ez a trim enabler valóban jó? Nekem a rendszerinfóban megváltozott a trim státusza engedélyezettre, tehát úgy tűnik valóban bekapcsolta!
Ilyenkor ezt a segédprogit akár már lehet is törölni, vagy szükséges, hogy fent legyen a gépen?
Ha szükséges, ehez az alap funkcióhoz "kell" hogy támogassam a fejlesztőt, vagy csak az egyéb funkciók(pld benchmark) miatt lenne érdemes támogatni?(szigoruan a funkcionalitásra vonatkoztatva a kérdést,,,a lelkiismeretet, most hagyjuk ki...sokszor támogatok nem kötelezően is fejlesztőket)
Bármi egyéb amit a témában nem kérdeztem, mert tudatlan vagyok, de érdemes tudnom róla?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ÜdvSzerk:
A fent említett SSD tipusát tekintve mennyire probléma, hogy nem volt bekapcsolva a trim funkció?
Olvastam ,hogy bizonyos típusoknál nem dráma, mert hardveresen is "tudják" -
bmwk1200s
őstag
Vezeték nélküli billel hogyan lehet PRAM resetet csinálni?
Olvasom neten, hogy van akinek megy, van akinek nem... Nálam újraindítás után, csak a bejelentkező képernyőnél kapcsol be a bill. Esetleg ötlet? -
Hege1234
addikt
yahh nem sajnos addig el sem jutok hogy bejönne a windows(install rész)
telepítőlemezt persze bedugtam de pendrive-ot nem
(ha kell a pendrive akkor mire formázzam mit csináljak vele ?)2 mac mini-t múlt héten ugyan ilyen módon csináltam és oda nem kellett pendrive
(vagy akkor az is lehet mert azok 1-2 évvel ujabbak voltak 2009)ott akadok el hogy
bootcamp-et megnyitom
utánna kettéosztom a mac-et így most már látom a mac-et és a windows-t
megcsinálja a particiót kiírja hogy minden ok továbbléps majd újraindul és fehér képernyő majd néha bejön a kérdőjeles mappa
és innen nem tud továbbmenni -
cigam
titán
válasz
Hege1234 #19802 üzenetére
Igen.
???
Hogy telepíted?
Telepítőlemez bedug, pendrive bedug, bootcamp indít, letölti a windows drivereket a pendrive-ra, újraindul.
Már a Win telepítőlemezről indul,a bootcamp nevü partíciót leformázom NTFS-re, arra telepítem a wint, újraindul(többször is).
Amikor fent a Windows, telepítem a pendrive-ról a drivereket, és már ott csücsül a tálcán a bootcamp progi amivel beállíthatom mi legyen az alapértelmezett rendszerindító partíció, vagy csak újraindítod OSX-ben. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest