Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Vajon D-link NAS 1. meghajtójának a downloads mappáját miért nem tudom írni?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
terencehIII
üzenetére
Üdv,
iPad témát az iPad topicban kéretik megvitatni.
De ha nem is ott akkor máshol "off topic" módban. -
terencehIII
tag
Üdv!
Valaki tudna ajánlani egy helyet ahol tudnék vásárolni ipad minihez fóliát és fel is raknák nekem? -
Fr3eWar
őstag
válasz
Totheground
üzenetére
Igen
-
biker
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Nem

-
Totheground
addikt
A NAV nyomtatványkitöltője másnál is szarráfagyja magát?
-
TheMarci
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
ios/osx-nél elfogadom, és ezért szeretem, de célszoftvereknél már jobban szüksége lehet az embernek több opcióra, a pages is elég gyermeteg az officehoz képest még sajnos.
-
trisztan94
őstag
"kész dolgokat" tolnak az arcomba(persze kis túlzással mondom ezt),,,némi módosítási lehetőséggel
Ez megfigyelhető a többi Apple szoftvernél, lásd Pages, Number, Keynote template-ek, iPhoto és iMovie template-ek.
Sőt, megfigyelhető az OSX-ben is. Megveszel egy gépet, ami szimplán csak működik. Nem telepítgetsz, nem indítgatsz újra, rögtön fenn van minden ami kell, semmi bloatware-el. Cserébe az egyediesítés annyira nem lehetséges, mint pl. egy linuxnál, kevés dolgot szabhatsz át, mondhatni "fogja a kezed".
És én ezt szeretem, működik és kész

-
twine
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére

Épp így láttam én is,,,de tartom magam a mondáshoz, hogy a "puding próbája az evés",,,és nem akartam véleményt alkotni olyanról, aminek nem folytam mélységeibe,,,ezért érdekelt másnak a véleménye is...
Valahogy olyannak tűnik a final cut, és a Motion mint ha a premiernek, és az affter effects-nek valami "varázslós" felületet adnának..."kész dolgokat" tolnak az arcomba(persze kis túlzással mondom ezt),,,némi módosítási lehetőséggel,,,,míg az előbbiekben azt csinálok "amit csak akarok"
köszönöm a választ...szerk:
ennek a media encoderes dolognak utána nézek,,mert jelentős időt tud az embernek spórolni, ha menet közben már renderel a gép,,és nem a legvégén kell "kiütni" az anyagot,,,(főleg ha ott ül az ember mellet a "megrendelő" ) -
TheMarci
addikt
Adobe Media Encoderrel is tud asszem olyat, hogy okosan renderel. Ami a premiere mellett szól, az pl, hogy photoshop, after effectssel együtt tud dolgozni. Próbáltam fcpx-et is, de nekem nagyon gyerekesnek tűnt pr után, nyilván nem öltem bele elég időt, de nem is nagyon akartam, már kapásból, amikor exportálni akartam valamibe, sokkal jobban testreszabható volt a pr.
-
twine
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére
Gyorsan le is csapnék a témára

Érvek,ellenérvek?
Edius-t és Premiere-t használok Pc-n,,mióta megvettem a mini-t egyszer ültem le a final cut elé,,,,(az nagyon tetszett hogy "üresjárati" időszakban renderelt a háttérben,,ilyet máshol még nem láttam
viszont pont ugy éreztem magam, mint álltalában az osx-en,,"idegen" volt nagyon
)
Érdekelne a véleményed,,,
Köszönöm
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék szépen.
Apple számítógépre keresek egy nagyon jó Video Szerkesztő programot, amivel minőségi munkát lehet végezni.
Például Sony Vegas programot használtam PC számítógépen. Sony Vegas-hoz hasonló minőségűt keresek.
köszönöm szépen.
-
kelzsoca
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Íg van, de komolyabb munkához a virtualizáció már kevés, illetve RAM sem árt hozzá.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Így van, egyetértek.
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy pl. egy számlázó használatához vagy hasonló dolgok miatt felesleges bootcamppel szórakozni, sokkal kényelmetlenebb az oda-vissza bootolgatás, mint a lassabb virtualizáció, nem is beszélve a sok-sok gigabyteban mérhető különbségről az állandó partíció vs. dinamikus virtuális gép image között. -
trisztan94
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Vagy komolyan dolgozni.
Mint én, aki imádott mac-jén kénytelen Windows Phone-ra fejleszteni. A virtualizálás fényévekkel lassabb, mint a natív környezet sajnos. Mondjuk itt nincs SSD.
-
viktorhmv
senior tag
Meg egy kerdes. MacMinire telepitheto virtualis gep segitsegevel teljes erteku Windows? Tehat ha esetleg olyan programot hasznalnek ami csak Windowson van akkor meg tudjam tenni.
-
cigam
titán
-
czanga
őstag
Fórumtárs-urak/hölgyek.

Core i5-ös mini-t használ valaki Photoshop-ban való editálásra? Amennyiben igen, mennyire találta használhatónak? Egy kedves ügyfelem érdeklődik, de én sajnos nem editáltam soha, így nincs tapasztalatom.
-
M@trixfan
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek! Szerintem is pont az álandóan hordozós, hálózatokra fel-le ugrálós használatban kimagasló a rendszer. Eszméletlen milyen logikusan és egyszerűen lehet konfigurálni ezeket a dolgokat az OS X-ben. Na meg van rendes parancssor is az abszolút grafikus felhasználás mellett.
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy MacMini vásárlásán.
Első sorban professzionális grafikus szoftvereket futtatnék rajta (Photoshop, CoralDRAW, Illustrator stb.)
Másod sorban hobbi szinten videót vágnék rajta és filmet néznék, neteznék stb.Egy MacMini alkalmas erre a feladatra? Itt a legújabb generációnál eggyel öregebbre gondolok.
Köszönöm előre is!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Másodlagos számítógépnek, alapszintű felhasználásra szerintem kiváló. (suliba, net, mail stb.) Sőt, meg merem kockáztatni, hogy ez a fajta felhasználás az OS X igazán erős oldala, mert egy rakat ilyen szolgáltatást out-of-box elég színvonalasan tud. A switcherek általában a megszokott célszoftverek esetleges hiánya miatt szoktak szívni, de akkor az itt nem valószínű.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Én a helyedben feldobnám virtuális gépre az OS X egy frissebb változatát, és kipróbálgatnám a rendszert, meg összehalászgatnám a nekem szükséges szoftverek OS X-es alternatíváit. Az OS X egy elég letisztult és intuitív OS, átszokni véleményem szerint gyerekjáték. A nagyobb kérdés inkább, hogy az általad használt szoftverek mennyire vannak jelen ezen a platformon. Parallelsszel ugyan lehet Windows-t futtatni az OS X-en belül, csak onnantól kicsit kezd okafogyottá válni a Mac-re történő áttérés.
-
Ragnar95
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
Ez teljes mértékben tőled függ,h mennyire lenne fura
Vásárlás előtt mindenképp ki kell próbálni, mert nagyon más a 2 oprendszer és van, aki egy életre megszereti az OSX-et, de van, aki nem.
Ha gyorsan tanulsz/szoksz meg új dolgokat, max 2-3hét alatt simán átszoksz OSX-re és utána már a win lesz természetellenes. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
MacBook Air mid2013-rol mi a velemenyetek?
Ahogy nezegettem ar/ertek aranyban eleg jo.Win felhasznalonak, mennyire lenne fura egy ilyen valtas?

-
Totheground
addikt
ctrl + shift + eject is lekapcsolja a kijelzőt, és akkor nem kell állítgatni.
-
megema
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Mindig is gondban voltam ezzel az alvás témával. Valahogy ki lehet deríteni, hogy mely appok nem hagyják elaludni? Mivel a rMBP-n semmi visszajelző led sincs, így nem derül ki, hogy csak a képernyőt kapcsolta-e le, vagy el is aludt...
-
megema
őstag
Van valami olyasmi alkalmazás, mint a Caffeine, ami több dolgot is tud? A kijelzőt csomó szituációban lekapcsolhatná a gép, csak ne menjen el aludni... (VirutalBox, stb.)
-
blakey
titán
válasz
n.andras74
üzenetére

-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Megvan...valamiért kikapcsolt a frissítéskor...most már ok.
-
blakey
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Átnézted a beállításokat? Én még nem frissítettem.
-
n.andras74
aktív tag
Ma jött a frissítés és azóta nem tudom használni a minit mint ruter nem találja meg a telefon és a tablet se...

-
megema
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Igen, a Preview.
Az előbb 12 képet tartalmazó mappa teljes tartalmát kijelölve játszotta ezt, most kipróbáltam egy 61 képet tartalmazó mappával. Kijelöltem mindet és 2 adagban nyitotta meg egymás után kétszer is. Utána meg normálisan nyitotta meg...
Amúgy a Xee-t használom. Csak PDF-ekhez, vagy PDF-be nyomtatáshoz használom a Megtekintőt.
-
twine
veterán
Srácok, lenne egy kérdésem...(persze ha otthon lenne időm, magam is megnézhetném,, de szeretek beszélgetni, és biztosra menni,"bogarászás nélkül", idő hiányában)

Ezt(virtual boxos leírás pc-re) parallels alatt is meg tudom csinálni?
Ha azt mondjátok nem,, legalább nem cseszek el vele egy órát, hogy megkeressem az opciókat

-
megema
őstag
Ti is tapasztaljátok a következő hibát?
Ha Finderben kijelölök több képet, majd akár a fogaskerékre kattintva, akár felugró menüben kiválasztom, hogy a Megtekintőben nyissa meg, akkor az első kép külön ablakban nyílik meg, a többi meg egyben. Második próbálkozásra minden rendben. 10.9.2 és 10.9.3 (13D61) beta alatt is tapasztaltam.
-
cigam
titán
Ingyen elérhető a The Secrets of Atlantis.
- regisztárod magad itt
- belépsz a "My orders" menübe és már töltheted is (Windows-ra és OSX-re is)
május 20-ig. -
Totheground
addikt
Viszont én a multkor meglepődtem, hogy hol érzékeli a "kattintást" (mármint a MT).
-
allein
addikt
Üdvözletem. Trackpadet használva hol tudom kikapcsolni azt a hangot ami hallható amikor rányomok? Nézelődtem a beáálítások között de nem találom

-
cigam
titán
PLANTS VS. ZOMBIES™ GAME OF THE YEAR EDITION
Május 28-ig ingyenes. 1 probléma van vele. Mikor az origin fiókot létrehoznám, nem fogadja el a capcha-t. Pedig vagy 10x próbálkoztam (safari 7.0.3).
-
Gordiann
őstag
Üdv!
Van még jelenleg működő iWork telepítési kiskapu? Meg lehet szerezni ingyen régebbi Mac gépekre?
-
TheMarci
addikt
válasz
megema
üzenetére
Automatorral elvileg lehet egyszerűsíteni a dolgon:
http://apple.stackexchange.com/questions/59178/toggle-use-all-f1-f2-as-standard-keys-via-script
-
megema
őstag
Sziasztok!
Most jött el az ideje, hogy kezdjek valamit a billentyűzettel, mert bizonyos dolgokat nem tudok megszokni.
Szóval, meg lehet-e oldani, hogy
- az Fn gombot ne kelljen lenyomva tartani, ha a funkciógombok helyett a hagyományos F gombokra van szükségem, hanem önmagában váltsa az alapértelmezett funkciókat. Tudom, hogy át lehet állítani melyik az alapértelmezett funkció, de néha csak 10-20-30 percig kellene máshogy működniük. Azért meg nem akarok bemászni a beállításokba.
- parancssorban is legyen Page Up/Down, (Ctrl-)Home és (Ctrl-)End funkció. Baromi zavaró SSH-zás közben, hogy pl. mc-ben egyesével kell le-fel lépegetnem. Egy több MB-os logfájlban meg egyenesen siralmas. Igaz, ha mc-ben nézem az adott szövegfájlt (F3), akkor a szóközzel megy a Page Down, de a Page Up sehogy sem. -
Játékos
addikt
Köszi mindenkinek!
-
kelzsoca
félisten
-
blakey
titán
válasz
Játékos
üzenetére
A gépekhez alapból jár oprendszer, ha nincs saját nevedre op. rendszer akkor meg kell venni, ha nem tévedek, most egy ML olyan 4-5 e Ft, Mavericks upgrade ingyenes.
A programokat meg kell nézned, hogy léteznek-e OSX-re. Office-hoz hasonló ill. ingyenes programok is léteznek, egyéb esetben fizetni kell érte.
Ha OSX servert szeretnél akkor azt meg kell venni. -
Játékos
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Arra gondolok, hogy Windows esetében, ugye fizetni kell érte. Értem én, hogy itt "ingyen" van az oprendszer, csak nem tudom, hogy az otthoni felhasználás esetén ugyanaz-e a helyzet, mint "üzleti" esetén.
Kb. egy munkalap rendszer, számlázóprogram, valami office, meg internetelérés, aminek meg kell felelnie. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy vállalkozásban (boltban) jogszerűen használható-e egy Mac Mini? Vagy vannak ennek további feltételei? Esetleg anyagi vonzata?

Előre is köszönöm a választ! -
cigam
titán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Elméleti akadálya nincs, csak mi értelme? Merthogy a füles is szólni fog, mikor az erősítő is megy.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Mac mini (2011 Mid) -re szeretnék a hangkártya kimenetre kötni egy ilyen "Y" csatival egy fejhallgatót + egy erősítőre line in-t. Nem gáz? Elbírja egy időben?
Köszi!
-
ficere
aktív tag
Sziasztok.
Van egy apple magic mouse-om.Az a problémám,hogy látja a gép,de semmit nem működik.Már mindent kipróbáltam(elemcsere,újratelepités),de semmi.
Valakinek nincs valami ötlete? -
blakey
titán
Érdekes, mert én konkrétan ma vettem meg a csomagot és működött.
-
Enjoy
addikt
R@hadt érdekes..
Eddig számtalanszor vásároltam PayPal-lel direktbe, úgy hogy közvetlenül a bankszámlámról vette le a pénzt.
Ez most valamiért nem akar működni
(próbáltam más szolgáltatásnál, ott sem ment.)Eltávolítottam a bankkártyát, majd újra hozzácsatoltam a PayPal fiókomhoz, de az sem segített.

Viszont most feltöltöttem 3000Ft-tal a PayPal (balance) egyenlegemet, s most onnan le tudja csippentetni a pénzt.(Limiteken belül vagyok, Account Type: Premier , Status: Verified)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vásárlás előtt mindenképp ki kell próbálni, mert nagyon más a 2 oprendszer és van, aki egy életre megszereti az OSX-et, de van, aki nem.

TigerCat