Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Nyúltáp #5236 üzenetére

kétlem, hogy megfektetné :) A Maya sem haldoklik azért még (de még a modell fele sincs kész :D
    A teljes eddigi jelenet (amiben a templom minden része a lehető legjobb minőségben van betéve, ez látható a teljes templomrenderen) 11 fps-sel forog, 774 object-et tartalmaz (de ebből minden ember-dummy pl egy, pedig azok csak a méretarány miatt vannak benn, mégpedig jócskán...). Perpill 986 213 háromszögből áll, emberek nélkül pedig 752 441-ből (ha lekapcsolom az embereket, kapok pár fps-t, de általában úgyis úgy van a főscene beállítva, hogy forgatás közben csak wire mód legyen, ne pedig shaded mód, így megvan a 30 fps-em)...
    8 fő file-ba van szétszedve minden, és 1 extra file-ban van egyesítve... külön file-ban vannak a backup elemek, a bejárati rész (a főtorony alatti rész, kb a tetővonal alól), külön a főtorony, külön a középső részleg (azt hiszem hajónak hívják), külön az oldaltorony, a hátsó részek formaterve (azok mint látható nagyon elnagyoltak, mert csak a forma nagyjából lett kialakítva, még modellezve nem lett), külön az emberek, és végül az egész templom formai részei (elsőnek csak nagy vonalakban, alig pár ezer polyból lett felvázolva a forma, ezeket az elemeket cserélgetem ki a modellezett részekkel, de vissza tudom kapcsolni mindig a sablonformát, hogy olyan-e arányaiban az új, mint akartam...
    Mindezen file-ok vannak össze-reference-elve egy nagy file-ba, és természetesen ennek köszönhetően így ha dolgozom, csak egy file-on dolgozom, pl a tornyon, automatikusan frissül a főfile-ban... alapvetően mondjuk nem a munka alatt álló file-on dolgozom (pl mesh_references_maintower), hanem mindig csinálok egy backupot róla, azon dolgozom, és ha kész, felülírom a mesh_references_maintower-t... sok réteget használok, eltűntetve még az adott file-on belül is a nem kellő részeket, így sosincs egyszerre 20-30k polynál több az orrom előtt, és legalább nem jelölök véletlenül ki olyan részeket, amiket régebben már megcsináltam, és nem is snappelek hozzá új elemeket... De a teljes toronnyal (ugye 181k) is megvan a 45-50 fps, igazából csak az elrontás miatt tűntetem el azt, ami nem kell) Szóval semmi olyan, amit valószínűleg ne így csinálnátok... a formák is sok helyen szimpla kockák, pár extrudáció után, amitől egyedül veszett részletesnek tűnik az az, hogy nagyon sok egyszerű forma van rajta :) ahol túl sok egysíku rész van, azt próbálom valami mintával feldobni...

jelenleg a főtorony résszel végzek lassan (lásd link)
    (Próbáltam úgy forgatni, hogy a lehető legtöbb rész legyen kivehető belőle...)
    Ez 181k poly körül van... ennél több részlet már csak normal mapként kerül majd rá, vagy utólag lesz külön objektként felhelyezve (tégla, 1-2 díszelem, stb...) Persze ehhez majd elsőnek be kell uv-zni az egészet, amitől már most feláll a hátamon a szőr :D Na jó, igyekszem egyszerűre fogni, de azért még kérdés, hány és milyen felbontású textúra kerüljön majd rá :) A torony belseje (főharang + kisebb harangok, kötéllel és felfüggesztéssel) is kicsit később lesz megcsinálva, a külsején viszont már nem fogok többet tökölni, jöhet a többi rész részletezése (elsőnek a látható torony alatti, bejárati rész, majd haladok hátra...)
    "tömören" ennyi :D

Új hozzászólás Aktív témák