Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Nyúltáp #3200 üzenetére

A progi 3DR-be (saját formátum, amihez van MAX-os konverter) illetve OBJ-be menti a mesh-t ,és nem feltétlenüé túl irreális (persze szerintem is egy kicsit magas), egy capture során minden memóriában lévő progihoz tartozó objektet, shadert és textúrát kiszedett, jelen esetben a város bolt-negyedét (!) a környező fenyvesekkel és tereppel együtt :D A terepet (gondolom a level builder progi hatására) 512 polys plane-ekből csinálják, szabályos négyszögek (illetve 512 háromszöggé konvertált). Ezeknek a ki-benyomásából alakul ki a terep... Sok ilyen plane egymás mellett alkotja a terepet. Ez reálisnak tűnik. az egész városnegyed meg minden, kicapture során amit kiszedett, 250 000 poly... Ha belegondolsz, városnegyedre, környező terepre, fákra (ami jó, 2 poly-s plane alfa textúrával és normal map-pal :D) nem is olyan sok... az emberek (köztük minden ember, akit megnéztem) az ilyen polymennyiség mellett van, a királyul kinéző szobor modell 2000 poly, a ládák olyan 150 körül vannak... A kard markolata 12 quad kerületű, szép kerek formát ad, de ez sem feltétlen sok... ezek egyike sem irreális, ezért nem gondolom, hogy pont az emberek lennének csak ''hibásak''. Mondom, én is sokallom, én is a felére gondoltam volna, de megnéztem, nincsennek dupla face-ek, tehát nincs a face alatt egy másik... ráadásul sehol nem találtam olyat, hogy egy síkot oldottak volna meg sok face-ből, mindegyiknek haszna, oka van... lehet, hogy mondjuk displacement után szedte ki a mesh-t, de akkor meg soookal részletesebbnek kellene lennie... Szóval nekem ez a ''high low poly'' inkább azt mutatja, hogy egy next-gen próbálkozás volt (ami annyiból nem is hülyeség, mert erősebb konzolokra is kijött). Mindenen (még a téglafalon, hordókon, stb) normal map meg color map van, néhol spec map...
    Most ahogy a képeket csinálom, láttam, hogy a vertexek nem voltak összemergelve, de ez után is csak a vertexszám csökkent, a háromszögszám maradt...
    Az automata tesszeláció lehet hogy megnövelte valamennyire a polyk számát (bár elvileg nem lehetne, hisz a tesszeláció során csak a quadok feleződnek), de nincs jobb ötletem...

[link]

[link]

[link]

[link]
    Itt is látható azért a ''spórolás'', egy henger forma csap átdugva az egész pajzson... ez reális és jó megoldás...

[link]

[link]

[link]
    Az ominózus szemek... fele levágva, ahogy kell...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák