- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Home server / házi szerver építése
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti #13386 üzenetére
0-599 = rossz játékos
600-899 = átlag alatti játékos
900-1199 = átlagos játékos
1200-1499 = jó játékos
1500-1799 = nagyon jó játékos
1800+ = "epic" játékos -
jahrn
senior tag
válasz
Patrick76496 #13388 üzenetére
Hat az UFO hull alatti resz nekem egy nagy weakspotnak tunik.
Az ST-2 meg 2 agyuval teljesen agyhalott/alkesz tervezok munkajanak tunik. Tobbet er 1 nagyobb kaliberu agyu (persze a lovegcso hossza is lenyeges) mint 2 kissebb . -
AlexWolf
senior tag
Állt a T30-am mellett ma egy T34 indulásnál. Baszki a két tank teljesen egyforma, ugyan ott vannak még a hit zone-ok is. Meg minden (ásó, kapa, nagyharang stb). Ez most akkor hogy?
-
CptMisi
őstag
válasz
Stauffenberg #13283 üzenetére
-
válasz
Napfénysüti #13386 üzenetére
efficiency: 900-1200
win ratio: 48-50% (de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de az 51 már átlag felettinek számít). -
Patrick76496
őstag
válasz
Eagle16 #13306 üzenetére
Köszönöm!
Találtam egy képet az ST-2-ről is, aminek úgy látszik dupla lövege van.
Érdekes tankok lettek volna, ha megépülnek. Mák, hogy az Object 279 nem került be eddig a játékba, abból volt prototípus is, az lenne igazi orosz.
Ötletem nincs, hol lehet átütni.
-
longwild
aktív tag
válasz
grunge #13358 üzenetére
Sziasztok!
Elég régóta megy ez a talált, de nem sebzett vita. Gyanítom, hogy az alábbi esetet modellezik a maguk módján a WG-s fiúk.
Video [link]
Tekerjetek 5:35-re, amikor a sarat elkezdik lemosni a ruszki T34-ről.Na mi az ott?
Hangsúlyozandó, hogy ez egy működő, NEM kilőtt tank páncélja!
Bye
-
Ranger^41
aktív tag
Egy tank eladási ára általában hány % a vételi árhoz viszonyítva? Nem vagyok wot közelben, nem tudom megnézni most.
-
Fel
addikt
Mostanában hanyagoltam ezt a wotot, de hogy lesz ez az event, úgy gondoltam veszek majd T-34-et és T-34-85-öt. Úgyhogy a pénznyomdákat beindítom mára:
Victory!
Battle: Ruinberg 2012. augusztus 31. 12:28:22
Vehicle: T34
Experience received: 3 066 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 93 334
Battle Achievements: Bölter's Medal, Top Gun, SniperDe szép lett volna, ha van prémiumom.. De a 8.0 kiadásáig tuti nem veszek.
16 lövés, 16 találat, 7 kill, 5146 sebzés.
Replay itt: [link]------------------------------------------------------------
Ha már 8.0....
Ugye a Pz. IV-ről lekerül a Vader sisak, és vele együtt a KwK 42 L/70 is. Ezt gondolom sokan tudják már. De az lehet nem, hogy az L/70 páncélátütését 150mm-re növelik. Ez nem is lesz rossz... Úgyis venni akartam egy stock Panthert és a 3002 DB-n is jól jöhet majd a 2. med ág érkezésekor.
Na de a fekete leves...
veider:"Сидели мы тут, пили чай и хрустели сушками. Подумалось нам, что влияние брони на результат боя стало значительно меньше, если сравнить с теплыми ламповыми патчами типа 6.4. Досадно стало. Поэтому было решено уменьшить нормализацию до 4-5 градусов в патче 8.0.
Что это принесет игрокам:
-броня станет крепче под углами,
-стрелять бездумно станет нецелесообразно."Fordítva: We sat there, drinking tea and crunching crackers. It occurred to us that the effect of the armor on the result of the battle was much less when compared with the warm vacuum-tube type patch 6.4. Vexed. Therefore, it was decided to reduce the normalization of 4-5 degrees in patch 8.0.
It will bring the players:
-armor will become stronger at angles
-shoot mindlessly become impractical.Csökkenteni akarják a normalizációt, aminek igencsak nagy (negatív) hatása lesz az AP és APCR lövedékek páncélátütésére, ferde páncélzaton. Hogy ez most jó lesz-e vagy sem, mindenki döntse el maga, mert van pozitív és negatív oldala is (A WG számára inkább pozitív.. Goldammo rulez^^).
Talán jövő héten már lesz 8.0 teszt... Talán.
-
jano_77
nagyúr
nem is értem, hogy német ágon miért nincs semmi akciós tankocska?!?
(#13376) [HUN]Dani: jaaa....vagy úgy! akkor ez most nem fog menni, mert munkában vagyok, és itt nincs fent, a rendszergizda nem engedélyezte, mondván, hogy túl sok portot kell megnyitni és veszélyes.
Akkor otthon megnézem. -
diegho
nagyúr
válasz
GaburroSan #13378 üzenetére
Gun Rammer - töltésgyorsító
-
GaburroSan
aktív tag
A Rammer (magyarul döngölő) az mi?
-
törölt tag
hát a kv3 107-es lövege nem olyan szar
de a tigris rövid 88-sával kínszenvedés összeszedni a lánctalp torony 88/L70 negyvenezer xp kombinációját prém nélkül
az is igaz hogy pontosságban az orosz ágyuk sehol nincsenek a némethez képestnem az ördög de hogy én már egy fillért sem adok nekik az is biztos
hát a rövid 88-nál sokkal jobb a 107 nem a top ágyukról beszélék -
belaazallat
addikt
-
Mcray
senior tag
Kicsit összejött a dolog, már ami a tankozáshoz szükséges feltételeket illeti.
-Feleségem csak vasárnap jön haza aludni, majd megy tovább rokonhoz egy hétre
-Veszek egy hét prémet féláron
-Dupla credit + 5X xp+ 1.5X...Mióta játszom, nem volt ilyen jó dolgom.
-
Atlantis
veterán
Szerencsére csak egy vicc....biztos sok volt a vodka neki. Még szerencse, hogy nem magyarok, hazánk vezéreinek a bejelentéseiről is sokszor azt gondolom/remélem, hogy ez csak ugye vicc, oszt persze kiderül, hogy mégsem...
node ez nem ide tartozik
-
pws
aktív tag
válasz
grunge #13355 üzenetére
Sajna úgy tűnik semmi ötlete nincs a WG-nek. Sem a játékmódokban, sem az MM-ben nem fejlődnek. Így marad, hogy a régi tankokat nerfelik és új SciFi tankokat raknak be. Költsed a pénzt, meg prémiumot. Az elején még szépen el lehetett játszani normál acc-al. Most 2 nap alatt felzabál 1 mill kreditet, ha Tier 8-9-10 tankokkal megyek.
-
grunge
addikt
válasz
belaazallat #13362 üzenetére
Ezt nem tehetik meg, szórakoznak a community-vel. Jó hogy ennyire ráérnek. persze majd a KT lemegy Tier7-be, hogyne! komolytalan. Fura hogy ráérnek ilyenekre.
-
Fel
addikt
válasz
GaburroSan #13357 üzenetére
"...a competely idiotic one that will never come true, I must say. Looks hilarious, though!
"
Fordítsam mit jelent?
-
törölt tag
válasz
grunge #13350 üzenetére
azt azért lássuk be hogy a tigrisnek a leggyengébb a lövege a 7 tierű tankok közül és a német ágon a hevy tanok nem 5-tiertől indulnak mint a többi nemzetnél
mondjuk a maus 2 túlzásnak érzem de gondolom a maus elég jelentős nerfet fog kapni
lehet hogy a leopard1-t ki fogom fejleszteni az a tank tetszikdiegho : egyszer már abba hagytam ez miatt de sajna nincs más ingyen játszható elvileg csalásmentes játék (cod, cs, vh+aim jobban zavar)
azt hívom szopó ágnak amikor 20 csatából 14-16 ilyen
és igen számolom és idegesít (tudom ideges ember nincs csak hülye) ezt is vállalom -
GaburroSan
aktív tag
Akinek Ferdije van az gyorsan kezdje farmolni az xp a Jagdtigerre mert utánna bambi! Hehehe Tier 7es lesz!
-
diegho
nagyúr
válasz
#35692544 #13352 üzenetére
Szerinted ez másnál nincs? Mikor 3 lövésem egymás után 368 IS-7el? Mikor az 5-ös francia arty oldaláról pattanok 2szer BL-10el? Ez nem szopóág, ez a random faktor, ez mindenkinél jelen van, élj együtt vele. A csaták végkimenetelét pedig szintén a random és a játéktudás együtt befolyásolja, nincs értelme ezen rágódni, ha nem tetszik így, ahogy van, keress másik játékot, amiben nincs ekkora random faktor.
-
törölt tag
válasz
diegho #13320 üzenetére
nem tartom magam jó játékosnak 55% 1360eff
azt nem értem ha egyik nap folyamatosan átlövöm az 1-2 tierrel magasabb tankokat is 500 méterről akkor a következő nap miért pattanok folyamatosan az 1-2 tierrel kisebbekről 100-200 méteren belülről
pl: arl44 90mm 260 penetráció egyik nap a type-ot ott lövöm át ahol akarom másnap a pz4, t-50 oldaláról lepattan
sebzek vele 220-260 között a következőnap jó ha elérem a 200 sebzést de inkább 160-190 között van és az nagyon nem mindegy hogy 3 lövésből vagy 4-8 lövésből (2 általában lepattan ilyenkor)lehet kiszedni egy hasonló besorolású tankot
ez a legnagyobb bajom a játékkal
ezt nevezem szopó ágnak ilyenkor általában 5-15 vagy ehhez nagyon közeli a végeredmény és folyamatosan ilyen csatákba tesz be bármilyen tankkal
és ehhez semmi köze nincs a játéktudásomnak vagy az MM besorolásának
és aki azt mondja több ezer csata után azt mondja hogy ilyet nem tapasztalt az szerintem nem mond igazat (ez most nem személy szerint neked szól) -
Atlantis
veterán
Rosseb foglalkozik vele ennyit, én is a pontossági szórásnak tudom be vagy inkább annak, hogy a szerveren még nem oda célzok, mint ahová gondolom.
Más: egész jó lesz a hétvégi akció, tuti megint tele lesz "profikkal" a játék. Sebaj, majd lesz valahogy. M4-et én is visszaveszem egy kicsit.
-
aknaakna
tag
Commanders,
This weekend, we are celebrating the anniversary of the end of World War II. From Saturday 1st September 2012 at 08:00 CEST (06:00 GMT) until Tuesday 4th September at 08:00 CEST (06:00 GMT), there will be some great bonuses in game.
This weekend, you can enjoy the following bonuses:
x5 experience for the first victory of each day.That’s right! You can earn 5 times the normal amount of experience for the first victory of the day with each vehicle!
50% discount on the following vehicles:
T-34 – tier V Soviet medium tank
T-34-85 – tier VI Soviet medium tank
IS – tier VII Soviet heavy tank
SU-76 – tier III Soviet tank destroyer
M3 Stuart – tier III American light tank
M18 Hellcat – tier VI American tank destroyer
M10 Wolverine – tier V American tank destroyer
M4 Sherman – tier V American medium tankFill your garage for less!
Double credits on the following vehicles:
M4 Sherman – tier V American medium tank
M4A3E2 – tier VI American medium tank
T-34 – tier V Soviet medium tank
T-34-85 – tier VI Soviet medium tankEarn credits to spend on those new vehicles by driving these ones!
50% discount on the following premium tanks:
Valentine – tier IV Soviet light tank
Churchill – tier V Soviet heavy tankPremium tanks are a great way to earn extra credits. Get one cheaply today!
Discounts on premium account:
3 days for 250 gold (usually 650 gold)
7 days for 650 gold (usually 1250 gold)Celebrate the weekend in style by going premium! Earn 50% extra credits and experience on every single battle!
T-34-85 úgy is kifejlesztésre vár, van M4-em is, mehet a farm megállás nélkül!!!
-
AlexWolf
senior tag
Érdemes kifejleszteni t30-ra a nagy mocit vagy egyből menjek a t110-re és ne pocsékoljak 33k xp-t?
-
Mcray
senior tag
válasz
Atlantis #13340 üzenetére
Olyan nekem is volt már, hogy annyira nyomkodtam az elsütés gombot, hogy már azt sem tudtam, hogy adtam e le lövést vagy sem, de ilyenkor a töltésre pillantva láttam mindig, hogy nem adtam le lövést hiába nyomtam az egeret...Tehát a hiba az én készülékemben volt (van).
Ugyanígy sokszor úgy halok meg, hogy már azelőtt meghaltam, hogy a kliensem megmutatja nekem, hogy az ellen lövést ad le rám. Ilyenkor vagy 1 de lehet 2 másodperc késésben van a játékom az ellenfél játékától lemaradva.
Olyan, hogy "Ghost shell" vagy "Eltűnő lövés" nekem, aki Airsoft hobbit adta fel a WOT-ért nincs. Airsoftban megtanultam, hogy azért mert nem látom a saját golyóm röppályáját azért még adott, hogy a golyó szór és nem mindig oda megy, ahová szeretném. A Wot 100%-ig ezt utánozza. Ismétlem, számomra még nem volt vizuális bizonyíték arra, hogy "eltűnt" volna lövésem. Ha kételkedtem (Ilyen mindig van), megnéztem a visszajátszást és kizoomoltam, hogy lássam, hová ment a lövés. Érdekes módon úgy mindig látom, hogy pl: Átment a lövés az ellenséges Type hasa alatt 250 méterről és a mögötte levő bokor mögött csapódott be. Az én helyemről esélyem sem volt látni, hogy mi történt a lövéssel, pedig ott volt
Számomra, ez urbán legenda, de ha van ilyen visszajátszásotok, szívesen megnézném.
-
[HUN]Dani
őstag
Engem ez fogott meg a legjobban: Discounts on premium account: 3 days for 250 gold (usually 650 gold), 7 days for 650 gold (usually 1250 gold). Illetve akkor veszek rögtön egy m3lee-t és kifejlesztem a Shermant.
-
grunge
addikt
Na most hétvégén 5x xp lesz az első WIN-ért! Hjajajj, E-50M(ature edition) here I come!
Megveszem a kis Hellcat-ot is, eléggé érdekes kis masina. -
Djuree
félisten
ez nem feltétlenül igaz. nekem 1430-as effem van, 51% win ratioval. márpedig én nem öncélúan játszok, csak ha rajtam kívül mindenki piros úgy nehéz, hiába játszok a csapatért, kikapunk általában, hiába van 5-6 killem akár...simán feláldozom magam ha a csapat úgy nyerhet, nem érdekel ha meghalok. sőt én azt is megcsinálom hogyha full hp-n vagyok, a többiek meg fél hp-n, én vagyok az első aki kimegyek fedezékből, mert én esetleg kibírok még pár találatot. na ezt általában nem teszi meg senki soha, hiába írom hogy menj már bammeg te full hp-n vagy, ha meglőnek sem halsz meg, én meg a 20% hp-val igen. de nem, ő nem megy mert mivan ha meglövik
10-ből 9x ez van és persze halunk is....
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
AlexWolf #13337 üzenetére
Nekem most a spottinggal van szívás. Múltkor szó szerint 10m-re az orrom előtt tűnt fel egy tank pedig nem valami rejtőzködő fajta volt hanem heavy... És ez az eltűnés-feltűnés a legváratlanakbb pillanatokban az utóbbi 2-3 napban elég gyakori.
Eltűnő lövés héba hóba nálam is előfordult.
-
AlexWolf
senior tag
Hát kb azt, amikor kb lehetetlen, hogy ne találd el az ellent, és még csak fel sem villan, sem előtte, sem mögötte nem durran a célt tévesztett lövés, hanem csak simán eltűnik az éterben.
Én (és még páran írták, h ők is így vették észre) főleg akkor fordulhat elő, ha folyamatosan nyomkodod az egeret mondjuk, hogy egyből lőni tudj betöltés után. Ezért szoktam a betöltés után olyan 0,5-1 sec-et még várni mielőtt tüzelek. -
AlexWolf
senior tag
Ráadásul, ha valaki elég paranoid, akkor a játék hibáit is (eltűnő lövések, 10m-ről eltűnő tankok stb) simán a WG manipulálásának tudják be. Holott eccerűen csak vannak a programnak szar részei. Én már nem is csodálkozok, mikor látom, hogy eltűnik a lövésem, biztos az ellen tűzfala fogta meg
-
vhw
addikt
válasz
Stauffenberg #13293 üzenetére
Tehat egyeterthetunk abban, hogy nincsnek a jatekban "kegyeltek" mm es "szopoagak" tekinteteben.
Itt jon az amire ki akarok lyukadni; minden jatekos egyenlo aranyban kap jo es rosszabb leosztasok, csak vannak jatekosok akik gyengebb leosztasnal is hatasosan tudnak hozzajarulni, hogy a vegen ne bukta, hanem legalabb egy szoros, de megis gyoztes csata legyen. Minel jobb valaki, annal kevesebb hosszabb-rovidebb "szopoagat" el meg, amiket a jobb gyozelmi aranyok is mutatnak. Naluk is elofordulhat,h keptelenek mar megforditani a helyzetet, es bukas a vege. Csak naluk ritkan jon ossze 10 meg akarhany csatas buktasorozat. -
válasz
diegho #13320 üzenetére
Én is egyetértek. Én nem vagyok olyan jó játékos (51% és 1280 eff), de mióta rájöttem, hogy rossz játékos vagyok (1-2k csata után, amikor volt vagy 800 az eff-em), gyakorlatilag folyamatosan javulnak a statjaim, mert tudatosan figyelek rengeteg dologra. Én se századoztam soha (összesen 1db század meccset játszottam), nem cw-ztem, sőt szakaszozás sem volt (1db sem), mégis az átlagnál azért jobb vagyok. Ehhez még hozzájön az is, hogy soha nem viszem át új tankba az előző legénységét (összesen egyszer fordult elő: T30 -> T110E4), mindig 75%-ossal kezdek, vagyis az első X db csata minden tanknál lehúzza a statomat. Gold ammót is csak egyszer használtam, amikor véletlenül vettem 20 db-t a francia tier 2-es (vagy 3-as) td-hez, de ez a 20 lőszer nem sokat javított a statomon.
Amúgy nekem eléggé egyértelmű, hogy azok a jó játékosok, melyek mind az efficiency-vel, mind a nyerési aránnyal jobbak az átlagnál. Nem elég az eff, mert ha ehhez alacsony nyerési átlag párosul, ez szinte biztosan azt mutatja, hogy nem csapatjátékos az illető, mert nem segíti a csapatát a nyerésben, hanem csak öncélúan játszik.
-
Mcray
senior tag
Bárcsak több klán jönne létre azzal a céllal mint mi (kezdők oktatása). Nálunk az új 600 Eff értékes tagok úgy fejlődnek, hogy rövid időn belül ott vannak velünk a századokban és megállják a helyüket 1000-1300-as játékosokkal szemben is. A statjaik sokkal később zárkóznak fel a valódi tudásukhoz. Én is ráébredek, hogy mennyire nem értek sok tankhoz, mert sosem éreztem rá korábban.
KV szünet
Bárcsak már ST-1 szünetre járnék.
Diegho
És tényleg. Pár napja találkoztam egy M6-tal KV-1S-ben. Aznak veretlen voltam és elszálltam magamtól. Úgy elvert tili-tolizva városban, hogy meg sem tudtam karcolni. -
Djuree
félisten
ááááá de jót röhögtem. írogatok itt a kv-ról, erre belép munkatársam: kv szünet
de röhögtem bakker, még mindig nem tudom abbahagyni
-
Djuree
félisten
válasz
diegho #13325 üzenetére
sztem ez nem így van, lehet a legtöbb tier-re ez igaz, de a 6-osra nem. mi van ott m6 meg shermanek? azért azokat 6-os kv-kal összeereszteni, hát 10-ből 9x igencsak a kv nyerne. én mindig ki tudtam lőni ezeket kv-val. t29-től viszont tényleg talán az amcsik a legerősebbek, nem nagyon tudom őket lőni semmivel, ha szembe vannak fordulva. sokszor hiába lövöm a weakspotot.
-
-
Atlantis
veterán
Lehet, neked simán csak a fürge tankok jönnek be jobban és azokkal tudod kompenzálni valamennyire a csapat lehúzó erejét.
diegho: szerintem ezt így nem lehet általánosítani. Játékosfüggő, kinek melyik stílus jön be jobban. T6-ban pl.: a KV-1S nekem is jobban bejött, mint a Sherman-ek (E2-est használtam), a VK3601-gyel meg nálam kb. egálban van.
-
Mcray
senior tag
válasz
Djuree #13323 üzenetére
Randomról beszélek. Század olyan mintha másik játékkal játszanánk.
Diegho
Az első 4500 játékomig nem játszottam századot, sőt szakaszt sem nagyon. Így voltam 1250 Eff és 54% winrate tök egyedül.Teljesen hülyeségnek tartom, azt a nézetet, hogy 1000 Ef értékkel és 48% győzelmi rátával valaki átlagosan tud játszani. Mert ezek a játékosok nem érnek egy csatában semmit, mert nem tudnak. Ha ezek tartanak egy átjárót, végünk van, ha nincs velük egy 1300+ 55%-os játékos, aki ér is valamit.
-
Looserke
őstag
ezt a kört élveztem eddig legjobban Type59-el...érdemes megnézni!
-
Djuree
félisten
"Az egész sikerélményt és jó statisztikát azok a tankok ölik meg, amiket bármilyen ellenséges tank (még felderítő is) meg tud zabálni könnyen és túlságosan rászorulnak a csapat támogatására"
ez nem így van. lásd mikor együtt századoztunk. a legerősebb 6-osok egyértelműen a szovjetek. és mégis megvertünk minden csapatot aki csak szovjet 6-osokból állt meg vagy 2 artyból meg 1 scoutból. pedig elvileg ez a legerősebb felépítés. lásd régen a kv-3 századokat. mi meg álltunk német 6-osokból meg a többi gyengébb cuccból, mégis nyertünk. szóval a tankoknak semmi közük kb. ahhoz hogy ki nyer, legalábbis században. csak és kizárólag a játékosok döntik el.
vagy ennyire gyenge volt az összes szovjet század, ez is lehet, és ezért nyertünk mindig. -
Mcray
senior tag
válasz
Atlantis #13314 üzenetére
A tegnapi napom gyönyörűen példázza az egészet.
Egyedül fürge gyors löveges tankokkal jól ment. A csapat lehúzó ereje elhanyagolható.
Egyedül lassú francia tier 3-4 tankokkal nulla győzelem. A csapat lehúzó ereje óriási
Szakaszban Klánnal 6-es tankokkal (Főleg KV-1S) 19 győzelem és 1 vereség (Parancsnoki hiba és együttes gyenge játék miatt mindenki részéről)Összesen 75% győzelmi arány a tegnapi napra. 33 játék után.
Az egész sikerélményt és jó statisztikát azok a tankok ölik meg, amiket bármilyen ellenséges tank (még felderítő is) meg tud zabálni könnyen és túlságosan rászorulnak a csapat támogatására, amit randomban 20 játékból maximum 1 játék alatt kapsz.
Tegnap elkezdtem alkalmazni a feláldozom magam a csapatért és hagyom, hogy a roncsomat fedezéknek használják taktikát. Eddig jól működik.
Djuree
Sajnálom, hogy nem vártál többet. Kb 5 játék után elkezdtünk rotálni, hogy mindenki beférjen pár körre. A többiek még hajnali 1-kor is tolták, amikor elmentem aludni. Egy olyan csapat vert minket meg ahol a parancsnok T-34-85-tel és 27 ezer játékkal tolta. A második csatánkban, sikerült visszavágnunk nekik és mi vertük meg őket. Ezt leszámítva veretlenek voltunk.
-
diegho
nagyúr
Mivel sosem voltam cw-n, sosem századoztam, egyetlen gold ammo-t sem lőttem el és csatáim 80%-át egyedül tolom randomban, nekem olyan 45-48% win-nek kéne lennie és 1000 eff-nek ugye? Helyette van 60% és 1830. Bármeddig mondhatjátok ezt a szopóág témát, a mm random válogat, egyszer jó csapatba kerülsz, egyszer gyengébe. Nem használok semmilyen xvm modot, fogalmam sincs milyen esélyeim vannak a csatákban, de nem is érdekel, minden csatában a nyerésre játszok mindenféle számmisztika kizárásával, ti is inkább a csatára koncentráljatok, ne a kiírt %-ra és akkor jobb lesz, ha az elején elkönyveled a győzelmet/vereséget komoly meglepetések érhetnek. Bukott a csapatom 97%-os kört is, igen beírta valaki az elején, hogy ennyi az esély és nyertünk 5%-ot is, akkor is beírta valaki, hogy mennyi az esély, de ha az elején már a %-on agyalsz, akkor régen rossz.
-
Szilu
tag
válasz
Atlantis #13314 üzenetére
Minden nap nyomok egy tier2-es csatát. 68% a győzelmi arányom, mert hidd el, nem egy csatában egymagam tudom kompenzálni a csapat bénaságát. Tudom ez nem nagy cucc a kezdők között (bár egyre többen jönnek rá, hogy a játékélmény nem a tierszám függvénye) és nem is ezért mondtam. Ha ez nekem itt sikerül kevésbé tapasztaltak ellen, akkor sok jó játékosnak miért ne sikerülhetne ez erősebb ellenfelek ellen is? Mindenkinek volt már (remélem) olyan csatája, amikor úgy érezte, ezt ő nyerte meg. Miért ne lehetnének olyan játékosok akik ezt a teljesítményt sűrűbben tudják megmutatni?
Win Rate - Eff rating: Az eff rating tényleg jobb szerintem is, de talán ha mindkettő magas az a legjobb
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
KaLeun #13307 üzenetére
Ugyan az volt most a helyzet, mint tegnap este. Megint cliff, ugyanaz a kezdő és ugyanoda mentem, de ezúttal voltak tier 8-as tankok az ellenben illetve egy t4 és t5 arty. A 2 arty lehet a saját bénaságuk miatt, de nem igazán tudtak megsebezni. 40-50 életpontokat lőttek le rólam, közben szemből egy KV5 folyamatosan lőtt, de egyetlen lövése sem sebzett. Előtte kilőttem egy JagdpzIV-et. A KV5 gondolom ideges lett, hogy nem tud megsebezni, így felém indult. Legalább a 3/4 életét lekaptam és meg is öltem. Utána jött rám még egy AMX M4 45. Az már párszor meg sebzett, de semmi komoly. Kinyírtam őt is, nem full életről. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy senki nem él tulajdonképpen rajtam és az artykon kívül. Épp megakartam fordulni és egyik arty pont letépte a láncom, így hátbadurrogtattak, majd megölt az arty.
Nem prémes. Azért érdekes, hogy 24 kapott találatra nem kaptam acélfalat.
Továbbá egy kis érdekesség.. -
Atlantis
veterán
Visszatérve a szopóág-témára: azok táborát gyengítem, akik szerint ez tudatosan nem létezik. Ha józan ésszel végiggondolom, puszta véletlen az egész. Ha nem józan ésszel gondolom végig, akkor persze bennem is felszólal a kisördög, hogy egyes napok eredménye között miért van ekkora különbség...de ez csak szerencse kérdése, meg aztán lehet benne valami, amit vhw mond, hogy van egy személyes határ, hogy mennyire vagyunk jó játékosok. Ezt a szintet pedig nehéz feljebb tornászni és egy plusz ismeretlen az egyenletben, hogy adott napon éppen milyen hangulatban ülünk le játszani és mi magunk egyáltalán képesek vagyunk-e azon a színvonalon nap mint nap teljesíteni. Ha mindemellé még a rosszabb csapatba is kerülünk, annak rendszerint nem lesz jó vége. Ilyenkor szerintem adott napra abba kell hagyni a játékot esetleg csak olyan tankokkal menni, amikkel a statisztika szerint az átlagnál jobbak vagyunk.
Elképzelhetőnek tartom, hogy az átlagos játékostudás sok fórumtárs tudása alatt van, de ők sem olyan jók (tisztelet a kivételnek), hogy egy gyengébb csapat "bénaságát" egymaguk kompenzálni/befolyásolni tudják. Éppen ezért a győzelmi arányt nem tartom túl sokra (persze jelzésértékű, mert hatással van a többi paraméterre), inkább az "eff"-értéket nézem, mert abban benne van, hogy a vesztes csatákban milyen teljesítményt nyújt a játékos. Néha persze korán halnak a legjobbak is, mert a túlerő ledarálja őket, de legtöbbször az igazán jók még vesztes meccsen is kiosztanak pár ezer sebzést, ami az "eff"-en meglátszik.Azt mondjuk szívesen venném, ha az MM felhasználná azt a képletet, amit az XVM és mindig 40-60% között lenne a győzelmi esély. Szerintem sokkal kevesebb morgás lenne.
-
Mcray
senior tag
-
AlexWolf
senior tag
válasz
Djuree #13305 üzenetére
Szerintem azok a "Suhoj" miatt lettek Su-k...sőt a SU mint önjáró löveg az két nagy betű S és U, míg a "Su" a Suhoj rövidítése egy nagy és egy kis betűvel...ez még mindig jobb mint amikor vidáman kiszaladtam Löwével T28 elé, mert nem figyeltem és azt hittem T-28...nagyon fájt.
(#13294) ollie: WoT wikin van egy nagy táblázat, hogy hogyan számolódik a pénz és XP. Ott le van írva, hogy a tier függvénye is, hogy mennyit kapsz. Ha nagyobbat lősz ki/sebzel, mint a sajátod, akkor többet, ha kisebbet, akkor kevesebbet.
-
Eagle16
addikt
válasz
Patrick76496 #13299 üzenetére
Római szám.
A név ebből jöhetett:
Soviet Heavy = Советский тяжелый = CT-I
vagy Soviet tank = Советский танк
-
sutyi^
senior tag
válasz
Stauffenberg #13293 üzenetére
Az a helyzet hogy szinte mindig sok vannak online és ha ne adj isten XVM-el játszol, akkor láthatod hogy mindkét oldalra kerülnek a béndzsákból, csak nem mindegy hogy alacsony vagy magas tierben kapod meg őket az adott menetben.
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
Patrick76496 #13299 üzenetére
Úgy tudom, hogy az IS széria kapta Sztálinról a nevét. "Iosif Stalin" A KV széria Kliment Voroshilovról kapta a nevét. Azt viszont nem tudom, hogy a SU széria miről kapta a nevét. Tippem szerint az SU megfelel a Soviet Uninonnak, de ebben nem vagyok biztos.
-
sutyi^
senior tag
válasz
GaburroSan #13249 üzenetére
Nem, csak ez már nem T20 így az abból örökölt motorral minden csak nem medium tank.
Aktív témák
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 06.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged