-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
senior tag
Végül is nincs gond.
Lassan a pendrive is kimegy a divatból. Évek óta nem vásároltam. Néhányszor használtam meglévőket.
Ha ma akarnék vásárolni inkább SSD-ben gondolkodnék. Már pendrive méretben is kaphatóak. Gyorsabb és némileg biztonságosabb.BIOS-frissítéshez kell kisméretű, megbízható... na ilyen pont nincs már.
USB-C-s pendrive? Inkább SSD. -
Hieronymus
veterán
Végül is nincs gond.
Lassan a pendrive is kimegy a divatból. Évek óta nem vásároltam. Néhányszor használtam meglévőket.
Ha ma akarnék vásárolni inkább SSD-ben gondolkodnék. Már pendrive méretben is kaphatóak. Gyorsabb és némileg biztonságosabb. -
ddekany
nagyúr
Majd nézz körül, hányféle USB-C pendriveot lehet kapni még ennyi évvel az USB-C bevezetése után is. Nagyítóval keresheted őket. (Mármint nem a kétcsatlakozós hibrid borzalmakat, hanem a tisztán USB-C stickeket.)
A kétcsatlakozóssal amúgy mi a gond? Csak C-set nem is akarnák, mert rakás gépbe nem tudnám bedugni.
-
bytesizelife
tag
Majd nézz körül, hányféle USB-C pendriveot lehet kapni még ennyi évvel az USB-C bevezetése után is. Nagyítóval keresheted őket. (Mármint nem a kétcsatlakozós hibrid borzalmakat, hanem a tisztán USB-C stickeket.)
-
Sinesol
veterán
Vannak, de nem olcsóak.
Például.
iiyama Prolite T4329AS-B1AG 108cm 42,5" VA LED-Monitor 4K UHD 20 Punkt All-in-One-PCAP-Touchscreen-Display HDMI USB-C RS-232c RJ45 USB2.0 Android-OS WiFi AntiGlare Touch-durch-Glas 8H 24/7
iiyama Prolite TE5512MIS-B3AG 138,8cm 55" IPS LED Large Format Display 4K UHD 40 Touchpunkte PureTouch-IR
iiyama Prolite T5529AS-B1AG 139cm 54,6" VA LED-Monitor 4K UHD 20 Punkt All-in-One-PCAP-Touchscreen-DisplayPS:
Csak annak jelentős a különbség, aki használt már használt érintést támogató monitort. Számomra a toll támogatás még fontosabb. Precízebb megoldás, mint az ujjam.
Aki nem szokta meg, annak sokad rangú tulajdonság, hisz nem fogja használni. Nem fizet felárat érte.#14 Sinesol:
Sokszor a tartalomhoz illik a forma. Legalább is megfogalmazás minősége.Az a baj ezekkel, hogy nagyon alacsony a dpi, ami sokat szamit, mert touchscreen rèvèn ezeket közelröl nèzed. Az 55 szerintem total hasznalhatatlan pixeltenger, a 42 so-so, de a 31 inch optimalisabb 4k felbontashoz.
-
Hieronymus
veterán
Ismerem a iiyama kínálatát, tudomásom szerint a mai napig nincsen UHD felbontású monitorjuk ebben a méretben. Jelenleg nagyon hasonló 4K LG monitorjaim vannak, azok mellé, vagy az egyik helyett lenne jó egy szinte azonos kinézetű és műszaki tartalmú darab. (ui.: ha egy tesztelő arra hivatkozik, hogy itt egy hasonló darab és van egy ennyire jelentős különbség, mit az érintés alapú bevitel, akkor az nem hasonló. Illetve úgy hasonló, hogy teljesen más...)
@Sinesol Köszönöm, de nekem csak egy panel kell, még a tartóját sem használnám (ahogyan a jelenlegi LG-k lábai is bontatlanul hevernek valahol) Én egy alap érintőképernyőt szeretnék és nem értem, miért nem lehet kapni, miközben minden ebbe az irányba megy. 2010 körül egy elektronikai bérgyártó R&D laborjában dolgoztam, a Dell-től és talán az LG-től (vagy ACER-től) már akkor volt érintőképernyőnk 24"-ban és ez 15 év alatt nemhogy elterjedt volna, teljesen háttérbe szorult. Komolyan nem értem az okát, miközben minden erről szól. Miért olyan nagy elvárás egy 32-es touch monitor?
Vannak, de nem olcsóak.
Például.
iiyama Prolite T4329AS-B1AG 108cm 42,5" VA LED-Monitor 4K UHD 20 Punkt All-in-One-PCAP-Touchscreen-Display HDMI USB-C RS-232c RJ45 USB2.0 Android-OS WiFi AntiGlare Touch-durch-Glas 8H 24/7
iiyama Prolite TE5512MIS-B3AG 138,8cm 55" IPS LED Large Format Display 4K UHD 40 Touchpunkte PureTouch-IR
iiyama Prolite T5529AS-B1AG 139cm 54,6" VA LED-Monitor 4K UHD 20 Punkt All-in-One-PCAP-Touchscreen-DisplayPS:
Csak annak jelentős a különbség, aki használt már használt érintést támogató monitort. Számomra a toll támogatás még fontosabb. Precízebb megoldás, mint az ujjam.
Aki nem szokta meg, annak sokad rangú tulajdonság, hisz nem fogja használni. Nem fizet felárat érte.#14 Sinesol:
Sokszor a tartalomhoz illik a forma. Legalább is megfogalmazás minősége. -
Viktor81
senior tag
Én nem haragszom, nem én írtam a cikket.
PS:
A hasonló nem azt jelenti, hogy ugyan az.
A gyártó erre monitorra ráírta, támogatja az érintést.Ha feltétlen érintőképernyős monitorra van szükséged, akkor érdemes az iiyama kínálatát átnézni.
Ismerem a iiyama kínálatát, tudomásom szerint a mai napig nincsen UHD felbontású monitorjuk ebben a méretben. Jelenleg nagyon hasonló 4K LG monitorjaim vannak, azok mellé, vagy az egyik helyett lenne jó egy szinte azonos kinézetű és műszaki tartalmú darab. (ui.: ha egy tesztelő arra hivatkozik, hogy itt egy hasonló darab és van egy ennyire jelentős különbség, mit az érintés alapú bevitel, akkor az nem hasonló. Illetve úgy hasonló, hogy teljesen más...)
@Sinesol Köszönöm, de nekem csak egy panel kell, még a tartóját sem használnám (ahogyan a jelenlegi LG-k lábai is bontatlanul hevernek valahol) Én egy alap érintőképernyőt szeretnék és nem értem, miért nem lehet kapni, miközben minden ebbe az irányba megy. 2010 körül egy elektronikai bérgyártó R&D laborjában dolgoztam, a Dell-től és talán az LG-től (vagy ACER-től) már akkor volt érintőképernyőnk 24"-ban és ez 15 év alatt nemhogy elterjedt volna, teljesen háttérbe szorult. Komolyan nem értem az okát, miközben minden erről szól. Miért olyan nagy elvárás egy 32-es touch monitor?
-
Hieronymus
veterán
Értelmetlen, valóban és ezért nem értem ezt "A Smart Monitor Swing (hivatalos nevén LG 32U889SA-W) tulajdonképpen két fő komponensből áll: az állványból és magából a képernyőből. Ezek közül a másodikat már láthattuk, hiszen valami nagyon hasonlót kapunk a korábban tesztelt SR85U okos monitornál" Ezzel kezdődött a cikk, de az SR85U nem érintőképernyő. Ez a bemutató, vagy teszt, vagy mi így értéktelen, ne haragudj.
Én nem haragszom, nem én írtam a cikket.
PS:
A hasonló nem azt jelenti, hogy ugyan az.
A gyártó erre monitorra ráírta, támogatja az érintést.Ha feltétlen érintőképernyős monitorra van szükséged, akkor érdemes az iiyama kínálatát átnézni.
-
Sinesol
veterán
Értelmetlen, valóban és ezért nem értem ezt "A Smart Monitor Swing (hivatalos nevén LG 32U889SA-W) tulajdonképpen két fő komponensből áll: az állványból és magából a képernyőből. Ezek közül a másodikat már láthattuk, hiszen valami nagyon hasonlót kapunk a korábban tesztelt SR85U okos monitornál" Ezzel kezdődött a cikk, de az SR85U nem érintőképernyő. Ez a bemutató, vagy teszt, vagy mi így értéktelen, ne haragudj.
Itt egy ertemes teszt, ami tenyleg segithet. [link]
A masik megoldas, hogy megrendeled online, aztan ha nem jön be visszaküldöd 2 heten belül. Ha Amazon is jatszik, akkor 30 napon belül.
-
Sinesol
veterán
Mèg a kiemeltebb termeknek szamito videokartyak tesztelese is alacsony szinvonalu, monitorteszttöl ne varj semmit, kb csak a reklamanyag publikalasat jelenti. Ha ertelmes tesztet akarsz, akkor ne PH-n nezelödj, utoljara kb. 10 eve volt itt minöseg.

-
Viktor81
senior tag
Ez érintő képernyő.
Ezen szolgáltatás nélkül értelmetlen a konstrukció.
Az LG arról viszont nem ad információt, mennyi ujjal támogatja az érintést. Ami fontosabb lenne, a toll támogatás, bár arra van megoldás kerülő úton.Értelmetlen, valóban és ezért nem értem ezt "A Smart Monitor Swing (hivatalos nevén LG 32U889SA-W) tulajdonképpen két fő komponensből áll: az állványból és magából a képernyőből. Ezek közül a másodikat már láthattuk, hiszen valami nagyon hasonlót kapunk a korábban tesztelt SR85U okos monitornál" Ezzel kezdődött a cikk, de az SR85U nem érintőképernyő. Ez a bemutató, vagy teszt, vagy mi így értéktelen, ne haragudj.
-
Héraklész
senior tag
-
scdlsc
senior tag
Mint ahogy az átalakító is pénzbe kerül, amit adnak. Csak a gyakorlatban az lényegesen rosszabb mint egy beépített port, mert mikor váratlanul egy nap kellene, esélyes hogy nem fogja tudni senki, hogy hol van, vagy egyáltalán, hogy volt hozzá.
Valóságban elég komoly esélye van, hogy csak fejetlenség/káosz véletlenszerű kimenetéről van szó.
Váratlanul egy nap kellene? Hát akkor így járt az illető. Majd legközelebb készül type-c csatlakozós eszközzel.
-
Hieronymus
veterán
Sziasztok !
Segítsetek nekem kérlek !
Most, hogy is van ez ?
Ez egy érintőképernyő, de a tesztjében szó sem esik a touch képességekről ?
Leírjátok, hogy lényegében ez egy korábban már tesztelt monitor és egy állvány kombója és belinkeltek egy "sima" monitort ?
Ennek a legfőbb tudása, a lényege az érintés része. "Ezer éve" szeretnék venni egy 32-os UHD képernyőt, de senkinek nincsen, erre amikor megjelenik, olyan tesztet írtok, mintha ez egy teljesen általános dolog lenne. Basszus ! Itt az állvány annyit ér, mint fing a szélben ! Itt az érintésérzékeny felület lenne lényeg, amiről szerettem volna tudni, kapható-e esetleg monitorként felesleges állvány, meg béna "okosfunkciók" nélkül, erre itt ez a semmi. Hát, köszönöm a tesztet !Ez érintő képernyő.
Ezen szolgáltatás nélkül értelmetlen a konstrukció.
Az LG arról viszont nem ad információt, mennyi ujjal támogatja az érintést. Ami fontosabb lenne, a toll támogatás, bár arra van megoldás kerülő úton. -
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
Segítsetek nekem kérlek !
Most, hogy is van ez ?
Ez egy érintőképernyő, de a tesztjében szó sem esik a touch képességekről ?
Leírjátok, hogy lényegében ez egy korábban már tesztelt monitor és egy állvány kombója és belinkeltek egy "sima" monitort ?
Ennek a legfőbb tudása, a lényege az érintés része. "Ezer éve" szeretnék venni egy 32-os UHD képernyőt, de senkinek nincsen, erre amikor megjelenik, olyan tesztet írtok, mintha ez egy teljesen általános dolog lenne. Basszus ! Itt az állvány annyit ér, mint fing a szélben ! Itt az érintésérzékeny felület lenne lényeg, amiről szerettem volna tudni, kapható-e esetleg monitorként felesleges állvány, meg béna "okosfunkciók" nélkül, erre itt ez a semmi. Hát, köszönöm a tesztet ! -
ddekany
nagyúr
Mint ahogy az átalakító is pénzbe kerül, amit adnak. Csak a gyakorlatban az lényegesen rosszabb mint egy beépített port, mert mikor váratlanul egy nap kellene, esélyes hogy nem fogja tudni senki, hogy hol van, vagy egyáltalán, hogy volt hozzá.
Valóságban elég komoly esélye van, hogy csak fejetlenség/káosz véletlenszerű kimenetéről van szó.
-
scdlsc
senior tag
Nem azt írtam, hogy nincs hely, hanem azt, hogy nincs végtelen hely. De ennyire nem értek hozzá. Abban viszont viszont biztos vagyok, hogy plusz még egy fajta alkatrész biztosan drágítja a gyártást.
-
Sinesol
veterán
-
scdlsc
senior tag
"hiányát egy Type-A/Type-C adapterrel pótolja az LG, mely a csomag része"
Nincs végtelen hely a csatlakozóknak, gondolom ezért nem fért rá type-a. -
Chiller
őstag
Így így.
Persze haladni kell a korral, de elnézést, hogy nem dobok ki 10+ pendriveot összesen, több, mint 5TB adatmérettel.
Elfért volna bőven, van hely és nem kér enni (licencdíjat), mint mondjuk a HDMI, és tényleg filléres tétel. Mondjuk ez tényleg rétegtermék, így itt annyira nem zavarna (ha vennék valaha is ilyet).
-
ddekany
nagyúr
Rakás jól működő USB-A eszköz van szinte mindenkinél, amiket nem kéne kidobni... Lehet venni átalakítót, stb., de amikor a messziről jött ember beesik egy A-s pendrive-al, és koppan, olyankor biztos csuklanak a tervezők.
-
Hieronymus
veterán
A Microsoftos táblagépóriásokat még kézben hordozhatóra képzelték el.
Most minőségi ugrásként a tologatható kivitelként köszön vissza a koncepció.Én az aljába egy munkaállomást is telepítettem volna. Létrehozva az ottmobil kategóriát.
A többlet súly stabilizálná a monitort, ujjal böködés közben.
-
scdlsc
senior tag
"egy viszonylag fontos csatlakozó viszont hiányzik a képernyőről, ez pedig a klasszikus Type-A port"
Szar lehet annak, akinek fontos.
Csak a type-c! Kell egyféle kábel és le van tudva minden.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Apple Studio Display 2 gen 2026 27" 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- ASUS ROG Strix OLED XG32UCWG
- Samsung Odyssey G7 S28AG70 28 IPS 4K 144Hz HDMI 2.1 (157 PPI, 1 zöld subpixel fotózva)
- ELADÓ - GARIS - Philips Evnia 34 OLED Ultrawide 170 Hz 1440p - FOLTOS!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB Black Szép állapot 100% akkumulátor
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5211
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 4év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest