Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz ubyegon2 #24615 üzenetére
"ntfs-3g mellett a fuse is rendben fenn van?"
Újabb rendszerek már eleve natívan tartalmazzák ezeket, ha jól tudom. De azért külön megnéztem tessék:
ntfs-3g 2013.1.13AR.1 external FUSE 29 - Third Generation NTFS Driver
Configuration type 7, XATTRS are on, POSIX ACLS are on
~ $ sudo apt-get install ntfs-3g
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
ntfs-3g már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.
~ $ sudo apt-get install fuse
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
fuse már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #24569 üzenetére
Nekem pl. nincs bajom a Unity-vel (bár amióta nem gnome-fallback-et használok, azóta elszoktam a baloldali gomboktól). Sokáig azért nem használtam, mert még a lájtos verziója is valami bug miatt nem ment, a appindító egy kis pamacsba összeugrott balra fent. Meg persze sokat használ. Ezért maradt az LXDE.
-
enginev3.0
félisten
válasz ubyegon2 #24534 üzenetére
Akkor jó, nekem nem lényeges a kinézete, csak Torrentre kell a gép, és az ubuntu eléggé megfogja, egy fapados verzió pedig jó lenne
Ráadásul ubuntun meg sem találok semmit, meg a telepített alkalmazásokat sem hogy hol kell keresni
Akkor ma megy fel a lubuntu
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Raynes
tag
-
Raynes
tag
válasz ubyegon2 #24534 üzenetére
Ha rendesen feltémázod az LXDE-t, meg Comptonnal csinálsz hozzá Aero-s ablakokat, árnyékokat, akkor egy szép háttérképpel szerintem még különbül is tud kinézni, mint az a buzilila, Mac-félrekoppintásos Unity-fosadék, még jobban testre is szabható. Jó, alapból fapadosabb az LXDE, de ugyebár alap beállításokon akármit is csak az idióták használnak, meg olyanok, akiknek tényleg olyan gyenge a gépe, hogy az alap LXDE is kihívás neki.
Az viszont igaz, hogy ami Ubuntun megy, az megy Lubuntun, Xubuntun, Gubuntun, Kubuntun, Mint akármicsodán is. Sőt, szerintem Pepperminten, és egyéb Ubuntu-ágról származó disztrón is, de még talán Debian alatt is.
-
Nkboy
senior tag
válasz ubyegon2 #24496 üzenetére
A locate grub az csak a fájlok helyét mutatja meg. Azt, hogy melyik lemezre (sda, sdb...)van telepítve azt nem. Vagy tévedek, és keverem a szezont a fazonnal?
Ha megvan a GRUB......... Abból baj nem lehet,
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #24474 üzenetére
>miért visszafelé tereljük a fórumtársat a Win irányába
Nem terelek én senki vissza win-re, csak javasoltam egy virtualbox megoldást ami tuti működni fog. Ha már linuxon nem tudja összehozni.
>Nem, az ő bankja 9. ill. annál újabb verziót követel, ez nem éppen ugyanaz!
Nem egészen. Idézem az írását:
A firefoxban ki is írja a tesztoldal: You have version 20,0,0,286 installed.
Van egy másik felhasználóm, amin csak bankolok. A netes bankfelületet nem tudom használni, mert kiírja, hogy 9-esnél magasabb verziójú flash kell neki.
Tehát fent van a 20-as verzió, ám a másik user-ben a bank mégis sipákol, hogy 9-től újabb kell.
Sok éve láttam már ilyen banki gikszert. IE8-ban kiírta, hogy IE7 vagy újabb kell neki.>konklúzió: csak akkor ajánlgassuk a Wint, ha tényleg nincs megoldás Linuxra
Igazad van! Legjobb ha áttolom a biciklit a read-only sávba...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #24470 üzenetére
Nana. Ismét ott vagyunk, hogy olyasmiket olvasol ki az írásomból, ami nincs is ott?
Nem azt írtam, hogy linuxon nem lehet bankolni! Bankja válogatja milyen követelménye van. Egyiknek kell a java, a másiknak flash stb. A leírása szerint az ő bankja új flash verziót követel, ezért írtam, hogy lehet vindózzal jobban (könnyebben) jár.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fecus
őstag
válasz ubyegon2 #24454 üzenetére
Én nem vagyok ebben a jogosultságban nagy tudós. Egyszer elolvastam egy cikket, hogy egy kissé nagyobb biztonságot jelent, ha az ember létrehoz egy felhasználót bankolni, de azt a saját felhasználójából hívja meg su-val. A magyarázatot nem értettem teljesen.
Ez így nem olyan kényelmetlen mint a live, de a win-nél sokkal, a sima felhasználónál egy kissé biztonságosabb.
A virtuális billentyűzet mit segít?A firefox frissül az biztos. Lehet időnként be kellene lépnem a bankos felhasználóval is egyenesen.
Én azt hittem a root-tal minden felhasználót izélgethetek és amit telepítek az mindenkire fog vonatkozni.Amúgy is megette a fene a nagy biztonságot, ha a bank adobe flash-t használ. Ezt még én is tudom.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
alitak
senior tag
válasz ubyegon2 #24432 üzenetére
xfce-t utoljára 2010 környékén próbáltam, notebook-on használtam is, de nagyon idegen volt. Akkor még csak gnome tapasztalatom volt, de szörnyűnek éreztem. Azt mondod adjak egy esélyt mint xfce-nek? Túl sokat nem fogom a felületet használni, távolról/ssh-n megoldom a dolgok nagy részét, amúgy meg kodi megy majd rajta.
mod: miért vártam? Megvártam, míg lejárt a maya, mindemellett gyakorlatilag csak a karácsonyi szünetben van lehetőségem gépet újratelepíteni, ezért bíztam benne, hogy karácsony előtt kijön a friss verzió. Így is lett.
[ Szerkesztve ]
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
alitak
senior tag
válasz ubyegon2 #24430 üzenetére
Mate kisebb erőforrás igénnyel rendelkezik, nem? Azért arra gondoltam. Desktop bejött, telepítő elindult. Legfrissebbet rakom mindenképpen, munkahelyemen is már nagyon vártam a decembert, hogy cserélhessem a Maya verziót Rosa-ra.
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
válasz ubyegon2 #24402 üzenetére
Már hogy ne lenne? Nevet az előző utáni napokban kapott, mint mindig. Van belőle alpha release, a hónap végén béta is lesz. Van repoja, Xenial néven (tehát nem development). Miért gond, hogy a buildszerver már felkészült az új kiadásra, és a készítők/tesztelők előre tesztelhetnek egy rendszert? Pont ez lenne a lényege, hogy az új rendszerre tudjanak fejleszteni, hogy mikor arra tömegesen átállnak, már stabilabb lesz a programtár, így maga a rendszer is. Valójában ugye ritkán van gond a rendszer magjával, sokkal inkább a kismillió egymásra épülő programcsokorban van a bibi.
Ezért szoktam furán nézni, és olvasni azon kijelentéseket, amikor 1-1 disztrót az általában community által fenntartott repoból érkező csomagok alapján ítélnek stabilnak, vagy omladozónak... miközben azonos körülmények között bármely másik rendszeren is összeomlana, nem a kitalált nevétől függ.
Persze ez alatt nem a Unity fikázást értem, mert az teljesen jogos, hogy a saját OSük alatt a saját felületük mikor mire képes.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Sonja
nagyúr
válasz ubyegon2 #24402 üzenetére
Alpha 2 már van, de csak MATE, Lubuntu, Ubuntu Kylin és Ubuntu Cloud.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
válasz ubyegon2 #24400 üzenetére
https://launchpad.net/ubuntu/+ppas
Itt vannak a támogatott típusok.Tegnap még működött...
-
Mtbsrác
senior tag
válasz ubyegon2 #24354 üzenetére
Kössz a tippeket de itt az a baj hogy 2.5.2 ill 5.4 van fennt ami nemjó. Elindul és nemképes beolvasni egy mpeg2 file-t. Ha beolvassa véletlek akkormeg kifagy. 2.4.2 jóvolt azzal sokat dolgoztam, ezért keresem azt a verziót Ill amit találtam tar.gz fileokat leszedtem volt benne readme file de nemírta le a lépéseket egyikse.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ubyegon2 #24199 üzenetére
Az automata frissítést be lehet úgy állítani, hogy "autoremove" is fusson mellette, ez a legtöbb kernelt most már törli. Ezenfelül nincs sok minden, ami nagyon növelné a méretét, a 10GB komolyabb programok (Steam játékok ) nélkül elégséges. Több gépem bizonyítja.
Összefoglaló: Akkor félreértettelek, bocsánat.
Tegnap még működött...
-
válasz ubyegon2 #24177 üzenetére
Ennyi ideje regisztrált felhasználó:7 év 18 hét
Friss reges vagyok én is!Sajnos nem ismerem a linuxmint.hu felépítését, ami oldalt van ismertető az nem nyerte el tetszésem. Van egy ismertető, az oké (ez van ubuntu.hu-n is). Aztán pár képernyőkép, ez is még hagyján, egy oprendszer esetén mondjuk nem sok értelmét látom, de ok. Van egy másolt cikk (nem lopott, van forrás megjelölve) innen.
Meg egy barátságos linux cikk, ami olyan mód hosszú, hogy a görgőm leszakad. Ennek a nagyobb része telepítési útmutató (megint csak átmásolva?). Ennél lehetne összeszedettebb, több kereszt link, nagyobb interakció.Bár az ubuntu-s wiki is elavult, a legfrissebb (15.10) felh. kézikönyv fent sincs, de még így sem mondanám, hogy a linuxmint.hu általam látott része etalon lenne.
Tegnap még működött...
-
-
TheProb
veterán
válasz ubyegon2 #24070 üzenetére
Közben megnéztem közvetlen a live gpartedet PD-ről bootolva. Az is ugyan úgy meghülyül, tekereg a végtelenségig amig rá van csatlakoztatva az a bizonyos HDD a gépre. Amint kihúzom egyből észheztér és megjelennek a háttértárak/particiók (a gépemben lévők).
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz ubyegon2 #24068 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ha virtuál gépre közvetlen csatolom fel az USB eszközt akkor az is "win alól fog menni".
Megnézem ezt a gparted live verziót, közben megtaláltam a virtuál ubuntun, de az is lehalt tőle ilyen formában.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
wjeszy
csendes tag
válasz ubyegon2 #24034 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Remelem jo tapasztalataim lesznek ugy erzem megvan az alapom hogy elkezdjek linuxozni. A windows kulcsom pedig ... Szoval kozoltek hogy ha uj gepen akarom hasznalni a kulcsom minden kepen elobb a win8 at kell feltennem aztan frissiteni. Persze en ezt nem tudtam es mar felraktam a win10 et. Na ezen a ponton mondtam jogy eleg, nem hiszem el hogy kifizetek ennyi penzt es nekem ilyenekkel kelljen vacakolnom. Na ez a rovid sztori.
-
Foose
addikt
válasz ubyegon2 #24011 üzenetére
Hát,kerestem én máshol is,de ott is csak a pepper flash-t írták megoldásnak. Nálam viszont hiába van fent... Na de hát ezek a beágyazott videók fb-on olyanok,amiket oda töltenek fel,nem más idegen oldalra,szóval nem hiszem hogy kárt okoznának. eddig chrome-ot használtam,nem is volt vele gondom,csak kezd zavarni hogy fogja a gépet,azért akarok váltani operára
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Foose
addikt
válasz ubyegon2 #24009 üzenetére
Na de azért nem értem,mert chrome illetve firefox böngészővel meg jó. Akkor az lehet az ok,hogy a facebook így készítette el az oldalt? Más szavakkal most nem tudom mondani... Ergo normális,hogy más böngészővel jól mennek a beágyazott videók,csak operával nem...?
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #23950 üzenetére
De nem rögzítheted mondjuk a 2.02~beta2-9ubuntu1.5 verziószámút, hogy a 2.02~beta2-9ubuntu1.6-os verziószámú frissítését megkapd. Hiszen a .16-os az önmagában a biztonsági frissítés.
Más. Használ valaki üzleti laptopot, amiben van gyorsulásérzékelő (a HDD-t védendő)? A hdapsd-t telepítettem, fut is (/etc/init.d/ szerint). Van tapasztalat, hogy valóban végez-e valamit?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ubyegon2 #23934 üzenetére
"sudo grub-install /dev/sdx parancsot."
Ezt szoktam csinálni, mert pl. nem tetszik az Ubuntu lila hátterű Grub förmedvénye...viszont több esetben, amikor frissít, kér egy restartot és utána megint a sajátja a default. Vagyis önkényesen és automatikusan lecseréli. Pont minap felraktam a Deepin 15-öt, aminél megint egzotikus kinézetű a rendszerbetöltő. Pont gondolkoztam is rajta, hogy le kéne cserélni, de a Kubuntu 15.10 éppen frissített és restartot kért. Utána a saját, fekete hátterű betöltője lett az alap. Tehát teljesült a kívánságom, persze amire majd várhatóan az Ubuntu megint rá fog kontrázni.
Először azt hittem hittem, hogy azért mert az lett először telepítve, az az sdd1 , annál van a boot flag, de most az sdd3 partición lévő Kubuntu is eljátssza ezt. A Mint viszont nem csinálja nálam, ahogyan a Manjaro sem.[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
-
nemurea
aktív tag
válasz ubyegon2 #23934 üzenetére
Csúcs, köszönöm minden szakállasnak az infókat Lassan nekiállok, bár most éjszaka a 15.04->15.10 Kubuntu frissítés omlott össze, de ettől még működik, erről írok most. Majd megnézem, most mi az állapot. Aztán jön a helykészítés. Tudom, hogy csak kiterjesztettre fog menni ennyi disztró, furcsa mód ennek a laptopnak a BIOS-a még mintha nem tudná az UEFI módot, de nem probléma, meg tudom oldani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #23545 üzenetére
Az a büntetés már megvolt egy Gnome Shell-es disztrón nem rég. Semmi hotkey nem működött úgy, ahogy a többi DE-n megszokta az ember. Bár igaz, ez már a régi Gnome alatt is ilyen vacak volt.
Amúgy a foltozgatás is folyamatban van. Most éppen a nem GCC5 kompatibilis Catalyst 15.9 okozott gondokat, bár az sok más disztrót is érintett...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #23461 üzenetére
>annyira csak beállítható tweak nélkül, mint az alap Cinnamon.
Annyira? Hehe
Alapban háttérkép meg az ikonméret a launcher-en, oszt kb jónapot van.
Unity Tweak Tool, dconf Editor, Compiz-Config stb.Napok óta keresem, hogy tudnám beállítani a képernyő nagyítást. Cinnamon alatt volt vagy 3 kattintás, de itt...
Egyszer régen már sikerült, de nem emlékszem hogy.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
válasz ubyegon2 #23016 üzenetére
Hm. Érdekes
Az alap élsimítással az (volt) a bajom, hogy (ugyan a FreeType és a ClearType is hasonló, utóbbival mégis több a hinting) Magyarán: Vegyünk egy rácshálót. ezen helyezzünk el egy w vagy á betűt. Mig a FreeType nem igazán tartja be a pixelhatárokat a betűknél addig a ClearType igen, ezért tűéles, nem pedig szőrös mint a gyári. Konkrétan az á, é, ű, ú betűkön 1 mikronnyi volt az ékezetek nagysága, most ez emgjavult.A gyári élsimítás 1 hét után vérvörös szemmel ajándékozott meg (mint régen a CRT), ez remélhetőleg kíméletesebb lesz.
Mtbsrác: A Rendszerfigyelőnek nem érdemes (kizárólagosan) hinni, a top-nak már igen. Utóbbi 30 év alatt azért egészen kiforrott lett.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ubyegon2 #23010 üzenetére
Az egyik updatet még jómagam raktam a fenti tartalomba, akkor (~2-3 éve) centire így nézett ki. Szerintem nem ördögtől való ha folyamatosan frissül az összefoglaló, nem pedig egyszer, de akkor nagy adagban.
Mindenesetre az igaz, hogy meg kellene határoznunk a főbb irányvonalakat.
Most nem Ubuntu előtt vagyok, így lehet kicsit kusza lesz.- Lehetne egy pár mondatos "történelemóra" az elején a név jelentéséről és az eddig elért eredményekről, jövőbeli tervekről (ld. Ubuntu Phone, egységes működés minden eszközön, Unity...)
- Hol lehet beszerezni
-- Letöltési linkek (32/64-bit)
-- Canonical Store- Telepítési kérdések
-Partícionálás
-- automatán
-- kézzel
-- SSD esetén
-- pl. dualboot kialakítása
-- SSD-re való telepítés
-- UEFI+GPT eseténEzután a specifikusabb dolgokra térhetnénk
- Ubuntu plusz (partner) repok engedélyezése (miért jó / mik az előnyök)
- Zárt driverek telepítése (AMD/nVidia)
-- automatikusan (Ubuntu által)
-- kézzel (terminál)
-SSD esetén fstab / fstrim szerepe- nVidia Optimus
-Java/Flash/Silverlight (* Pipelight asszem', nem használom) telepítése
- AbevJava
- InfinalityMost hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ödv. core2
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ubyegon2 #23010 üzenetére
Én nem használtam 6.06-ot, de gyanús, hogy ez a leírás nem működött volna ebben a formában (mintha hiányos lenne kicsit). És azt sem teljesen értem, hogy chroot után minek kell sudo-zni... De a lényeg, hogy tényleg idejétmúlt és ma már bizonyosan fals információkat tartalmaz az az összefoglaló.
-
veterán
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #22696 üzenetére
az előbb szétesett a sor, így már jó lesz egy sorban
itt egy példa
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=94c25654-65fa-4a22-k7c5-bgc5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
UUID=921241bd-6451-468e-bac2-351258kl3a99 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=0b26696b-8d0d-4432-8595-9f2d49145952 /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
veterán
válasz ubyegon2 #22684 üzenetére
Végigszaladtam az SSD-s lkeírásodon, és elméletileg akkor minden beállítás rendben lezajlott, igaz?
Legalábbis többségében úgy tűnik. kivéve a cron weekly, de ott a sudo a baja, azzal nem akartam szórakozniUi.:
ls -l /etc/cron.weekly
-rwxr-xr-x 1 root root 86 febr 23 2015 fstrim(#22691) Sonja: Nagy király vagy, remélem tusz róla! Megy, köszönööööööm
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
-
Heeken
tag
válasz ubyegon2 #22298 üzenetére
Valójában, bizonyos műveleteket végre lehet hajtani RSAT-tal is Windows alól. Csoportházirend kezelés, DNS & DHCP beállítások, Felhasználók és csoportok létrehozása, stb stb. De akkor is létre kell hozni a SAMBA4 tartományvezérlőt és be kell léptetni a Windows-os gépet, hogy kezelni tudd az Ubuntu kiszolgálót. Egyébként meg CLI sokkal gyorsabb, kényelmesebb és szokatlanabb egy Linux-szal éppen ismerkedőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #22299 üzenetére
Chakra remaster nem lesz, mert az Arch közösség dzsihádot hirdetne ellenem. Ismered a mondást a tűzzel való játszadozásról....
Igen ebben, mert csak ezzel az opcióval megy:
own_window_argb_visual yes
own_window_argb_value 0De ekkor a conky maga is átlátszó lesz, így pedig világos háttér esetén majdnerm láthatatlan.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #22279 üzenetére
A 12.04-es Ubuntut korábban egy szűk esztendőig használtam és most a 14.04-gyel ugyanazok az apróságok bosszantottak. Az elementary Luna egy éve után most a Freya is ugyanolyan stabil és problémamentes
Mondjuk kevés a vele foglalkozó oldal/fórum, meg a fejlesztése se olyan sürge mint az Ubuntué, de én így is nagyon elégedett vagyok vele.
A Windows 10-től kirázott a hideg, a 8.1 meg jó helyen van a VirtualBox-banNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #22274 üzenetére
Kb egy hétig ment a 14.04-es Ubuntu, aztán ráuntam. Jöttek a régi problémák, naponta valami bekresselt rajta, sleepből nem ébredt, a dual monitor support se százas stb.
Elementary Freya (14.04 alapon) - mint a beton! Igaz konfigolni még a Unitytól is cifrább de semmi sem lehetetlen. Például sikerült mindkét monitorra Plank-et varázsolnom.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
RBJ
addikt
-
-
beloadjoker
őstag
válasz ubyegon2 #22141 üzenetére
köszi megcsinálom, illetve a hddnél meg majd megnézem őket!
Vidkariknál pedig ugyan az a helyzet, most primeal próbáltam bumblebee helyett de így is fekete képernyő fogad szóval mehet a visszaállítás
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #22022 üzenetére
Bocs, de ez egybe van kicsit, lejárt az idő és nem tudtam széttagolni!
Úgyis lesz még kérdés.
(#22023) Syl Azért sok sikert az új Ubihoz, biztosan találsz benne sok újat! vagy nem
VLC teljesen jó, a guruk valami mpv-t használnak, megnézheted azt is. Hasonlít a wines mp classichoz.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Nestor16
senior tag
válasz ubyegon2 #21921 üzenetére
Köszi a választ.
A problémám az volt, hogy tudtam a jelszavam, de enter után pár pillanat és visszadobta a bejelentkezési login ablakot. Pedig ugye jól írtam be, többször is. Sikerült megoldani valahogy... kerestem angolul aztán próbálgattam a megoldásokat és valahogy úgy lett jó, hogy egy másik asztali kezelőt telepítettem fel, gnome a neve vagy mi és arról beengedett, restart és már az alapértelmezett felületen is ment, de még mindig problémáim vannak, szeretnék steamen játszani, de nem tudom nvidia driver nélkül az integtálttal.
Gforce GT 520MX ami benne van, de nem értem miért cseszi el ennyire a gépet, hogy az előbb is grafikai hibát írt ki és egy lightdm restarttal sikrült előcsalni a grafikus felület és most jó... Valami defaultra vissza kéne tenni, hogy újra hibátlan legyen, hiába X-es lenne, aztán valami rendszermentésre lenne szükségem, majd utána szeretném végre megoldani ezt az nvidia problémát. Mindegy, hogy régi vagy új vagy hogy kell feltenni csak vigye a játékokat, egyébként nem lenne rá szükségem.
Ahogy már írtam tettem fel GeForce oldalról a legújabb bétát, nem volt jó, már tettem fel ennek az oldalnak a segítségével is még ez lehet, hogy jó, több lehetőséget kínál fel így a frissítésben további drivrek résznél, de még így is van pár bug, bár nem tudom, hogy nvidia miatt vagy sem. Majd jó lenne letesztelni, régen a glxgears segítéségvel jobban be tudtam lőni, mert 10x több FPS-t kaptam, most nem jó, mert csak 60 körül kapok.Üdv, Dávid
-
imibogyo
veterán
válasz ubyegon2 #21881 üzenetére
Hát ha van még valami ötleted, hogy mi lehet a pendrájvos telepítés esetében a probléma szívesen hallgatlak (mert hogy jobban szeretném az erről való telepítést, mint az évente egyszer kellő DVD olvasót előszedegetni).
Mindenesetre azt nehezen tudom elképzelni, hogy mind a 4 pendi hibás volt, vagy mind a 4-en hibás telepítő felírás volt, miközben több különböző programmal raktam őket össze és ugyanazt az ISO-t kiírva DVD-re rendben feltelepült a rendszer.
Én elfogadom, hogy valamit rosszul állítottam be UEFI-ben, de mit? Konkrét leírásokat is végigpróbáltam a SecureBoot és Fastboot beállítások tekintetében, valahogy mégsem ment fel. Vagy 3 napig próbálgattam mindenféle boot sorrenddel és BBS beállításokkal, amikor is ide beírtam a nyűgömet, hogy nem megy. Lehet valami az alaplapommal sem kerek, mert az előző Gigabyte és még a még azelőtti MSI Z97-es lapokkal simán felment a 15.04 (tehát még azt sem lehet mondani, hogy első Z97-es, vagy UEFI-s telepítésem lenne)...
Amúgy ha van valaki unatkozó, vagy kihívásra vágyó ember és szívesen kipróbálná nálam a telepítési ötleteit (mármint, hogy mi lehet a baj az én esetemben), azt szívesen fogadom egy késő délután és megpróbálhatjuk. Én már ami eszembe jutott (nem túl sok minden) azt megtettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Ubuntu Linux
- Sweet.tv - internetes TV
- Escape from Tarkov
- Villanyszerelés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest