Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz batyuska100 #38959 üzenetére

GT1030 is vehető, ahogy írtam, csak akkor figyelj, hogy ne a DDR3 RAM-os verzió legyen, mert az sokkal rosszabb teljesítményt ad. Többféle variáns létezik belőle, nagyon nézd meg mit veszel. A GT1030 további hátránya, hogy Linuxnál megint csak a zárt driverrel kell vergődni, ami alap disztróknál azért elég simán kell menjen, mert jó hozzá a legújabb NV zárt driver, csak akkor szívás, ha a kernel hamarabb frissül, mint az NV driver, akkor megint lehet vele szívni. AMD kártyával ezeket a linuxos szívásokat szépen el tudod kerülni.

Azért ezeket a kártyákat ajánlottam, mert ezek most is vannak készleten, és ugyan drágábbak a szokásosnál, de nem annyira vadul, mint a jobb fajta GPU-k. Az oka az, hogy ezek nem annyira jók bányászathoz, de még elég jók modern OS alá, modern desktop felhasználásra (pl. videónézés, modern codec-ek hardveres kódolása ki/be), meg egy kis koca játékra 720p-ben, ha nincsenek nagy igényeid ezen a téren.

Az is jó, amit a kolléga írt, Ryzen 4700U-s laptop, nekem is olyan van. Nem is túl drága. Egy hátránya van, hogy általában nincs készleten sehol, ha meg is jelenik belőle raktáron 1-2 darab, azt perceken belül elviszik, hogy csak reccsen. Hiánycikk ez is sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák