Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tompo92 #20331 üzenetére
mekkora feszt kap?
olvasnivalo ha vmi nem rémlene
-
Blaze71
őstag
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tompo92 #12382 üzenetére
Sajnos a mindennapi használatra azokat a procikat nagyon nem lehet széttuningolni csak szarrá feszelve ami pedig nem éri meg. Ezért ajánlottam neked, hogy használd elfogadható feszen ami 1.45, 1.475v és 238x14-es szorzón. Nekem annyin röhögve ment. Nem sokat emeltem az órajelen, de a magasabb FSB jól jött. Bár alapból sem rossz az a proci...
Még annyi, hogy a te lapodon van valami gyári overlock vagy mi. Valami turbo mod amit ha bekapcsol +10%-ot rádob a procira. Azt próbáltad már?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tompo92 #12379 üzenetére
Nem egy ördöngősség. A progiban be tudod állítani azt is mennyire tuszkolja meg a procit, illetve, hogy milyen progi segítségével mérje a hőfokot a stressnél. Én ki szoktam kapcsolni, a belső mérést, mert a lap szenzijével ha méri az nem biztos, hogy pontos. Az everestben közben a cpu mag 1 illetve 2-őt nézd közben. Aztán csak start a stress indításra.
Az orthos az valamivel egyszerűbb. Próbáld meg azzal. Főablakában válaszd a Blend tesztet és tedd 9.es prioritásra. Aztán katt a startra.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tompo92 #12374 üzenetére
A tuningodat nagyban befolyásolja a ramok teljesítménye is. Ha az FSB-t emeled a procinál nő a ramok frekije is. A 6400+-nak a max szorzója 16x-os tehát, az fsb-t emelted ahhoz, hogy elérd a 3.5Ghz-et. Mennyin ketyegnek most a ramok? Everest segít.
UI. Ahogy az adatlapodat nézem a ramjaid valószínűleg bírni fogják, mert 1066-osak, bár a procid csak 800Mhz-ig kezeli őket.
-
-
Gyufaaa
veterán
-
nRu3
addikt
-
yolan
őstag
válasz
Tompo92 #12290 üzenetére
mivel a ram órajel is az fsb-ből adódik, így ha az fsb-t növeled, a ram órajelet is növeled, viszont általában csak a procinak adnak pluszt feszt, a ramoknak nem, és így nem bírja a ram a megemelkedett órajelet.
HollyBoni: semmit nem jelent hogy p3-on is megy, ha a tieden nem, valszeg a (hibás) húzás miatt
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tompo92 #12282 üzenetére
Az adatlapodon a cuccoknál töltsd ki légyszi, hogy milyen vasad van. Minél több infó az alkatrészekről annál könnyebb lesz a "segítődnek" választ adnia a kérdésedre! 6400+-os prociból, nagy mákkal és szarrá feszelve tudod, egy "bivaj" deszkával kihozni léghűtéssel a 3500 Mhz-et. 3400-at sikerült próbaképpen anno stabilizálnom 1.5v-al. Egy jobb tanács mint szarrá feszelve emelni az órajelet. Próbáld meg magasabb fsb/alacsonyabb szorzóval, tehát FSB: 238-240 között, Szorzó: 14x a fesz pedig 1.45-1.5v között. Ha a ramjaid is bírják, így nem lesz "szarrá feszelve és a rendszerműveletek is gyorsabbak lesznek. Ha régebbi deszkád van, figyelj a HT-ra is. Lehetőleg ne menjen 1000 fölé. De előbb olvasd el az 1.hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged