Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
válasz
KAMELOT #12240 üzenetére
Nem igazán tudom, mert fogyasztásmérőm nincs, csak a villanyóra forgásából és az eltelt időből tudom kiszámolni. Abban meg benne van a monitor is. Meg most pl a másik gép és a TV is.
Azt írtad, hogy Euró. Merre laksz?
Picur220! Ha az adatlapodon szereplő gépről van szó, akkor igen, ahogy emeled az EC-t, úgy emeli a memória frekvenciát is. Elvileg minden memóriát lehet tuningolni, max adni kell egy kis feszt neki. A DDR3 1,65 V alapon, de kaphat nyugodtan 1,8 V-ot, semmi baja nem lesz tőle. DDR2-es modulok 15-20% túlhajtást elviseltek, ami nem biztos, hogy igaz DDR3-ra is, ezért ha 10%-nál többet emelsz az EC-n, akkor érdemes visszaosztani a memóriát 6,66-ról 5,33-ra. Ha húzod, akkor úgyis emelkedik annyit, hogy 1333 MHz-en, vagy felette jár. Pl 240 MHz EC mellett az 5,33-as beállítással kb 1280 MHz-en megy majd. Ehhez mondjuk még feszt sem kell adnod a memóriának. A másik, hogy szerintem a procid menne 260 MHz-es EC-vel is, ami már 1385 MHz frekvencia a memóriának. Lehet, hogy ezt is vinné alapfeszen, de ha meg akarod keresni a proci és a lap végét, ami lehet 270 MHz-es EC fölött van, akkor ne legyen a memória az akadály, így érdemes 1,8 V-ra emelni. Ha meglesz a vége a procinak, a rendszer is stabil, akkor visszavehetsz az 1,8 V-ből 0,05 V-os lépésekben, mert lehet, hogy alapfeszen is elmegy 1400 MHz fölött is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest