- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
echterion #13180 üzenetére
egy AMD fant megkérdeztem
válasz:
gyorabb teszt : 2 fajta játét 2x fél óra. Meg legalább szórakozol.
5-10 perces stabiliti teszt meg nincs szvsz.#13193) gabber9511
igen, droppolás. és nem a mostani feszt, hanem az alapfeszest kérdeztem.
vmint nemértem mit keresel itt, ha bármint is mondok te nem azt csinálod...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
echterion #13021 üzenetére
a geil oldalán van pár f*szág, már elnézést. nekem Black Dragonjaim vannak, arra írtak először 1.8-2.4et (na kösz). 1.89en stabilak 1000@cl5-15ön a 800@5-15ösök, pedig négy kétgigás memóriát hajtok... szóval felesleges annyi fesz. arról nem is beszélve, hogy őrült módjára fognak melegedni. telán egy picit még csökkenthetnél is.
a default feszek nem mérvadóak, a VID az. a "default" feszeket az Asus lapok (ezekszerint az ASrockok is) hajlamosak kilőni az egekbe. megoldás: két lépcsővel csökkentsd a CPU feszt, prime, ezt addig csináld amíg még stabil. a legalacsonyabb stabil fesz kell Neked.
sajnos AMDhez nem értek, szal a többihez nem tudok hozzászólni
.
-
laccc85
csendes tag
válasz
echterion #13026 üzenetére
Ez lap, és bios beállítás függő is.
Bár nekem 100 foknál restartolna automatikusan,nem tapasztalatból mondomcsak a bios szerint,de nem tudom amd-nél hogy van,igaz volt nekem is,csak akkor nem voltam tuning érdekelt,mint most az intelnél.
És ha lehetőséged van,vagy lenne rá, megnézhetnéd másik lapban valakinél,hogy ott milyen értékeket mutat(na)?
És akkor tudnál kalkulálni otthon ,csak tippként mondom -
laccc85
csendes tag
válasz
echterion #13021 üzenetére
Nekem meg pont fordítva van
A maghő több 10-12 fokkal,mint a procihő.
cpu 26fok, magok 38,39 fok
De szerintem ez a jó érték, mert a proci felületével közvetlenül érintkezik a hűtő,így az az alacsonyabb hőértékű.
Akkor lehet neked rossz benne az érzékelő, találkoztam már hasnlóval,csak ott sokkal többet mutatott mint ami volt -
Gyufaaa
veterán
válasz
echterion #13010 üzenetére
Egy valamit nem értek. Hogy tuningoltad ennyire fel a gépet? Hasra ütés szerűen, vagy mert "másnak is ennyin megy"? A ramoknak minek adsz annyi feszt? Nincs rá szükségük egyáltalán szerintem. Az NB-t pedig próbáld meg csökkenteni. Szerintem ott lesz neked a bibi. Alapfeszes tuningnál mennyire jutottál? Vagy azt nem is próbáltad?
-
barnam_
nagyúr
válasz
echterion #12724 üzenetére
Tedd fel hozzá a legújabb patch-et. Ha nem menne fel, ott a lap alján a teljes telepítő.
Ha fut az ATT, kapcsold ki az OSD-t. -
Vigilante
őstag
válasz
echterion #12060 üzenetére
Hi köszi az infokat a rmjaim 800 on mennek szal 1:1 be az 1600 as FSB vel, és a Proci is max 65 fok még de mivel akarom húzni +feszel fog kelleni a hűtő hyper tx3 vagy ez amit mondtál nem néz ki rossznak meg ennek lehet szabályozni a sebességét is( gondolom akkor 4 kábel jön ki belőle nem 3? )
-
Dyingsoul
veterán
válasz
echterion #12047 üzenetére
Igen, sokat jelentett, de öö nekem kicsit ködös ez a tuning dolog :S ha csak +10%-al emelem meg a feszt, akkor húzhatom bármennyivel a procit, nem fog kihalni? A procihűtőmről mi a véleményed? procival együtt nem kéne a ramon is tuningolni? persze eredeti kérdésem a proci volt, csak ahogy enéztem a procival együtt húzták a ramokat is. Mellesleg az alaplapom 1066-os ramokat támogat, sőt, gyártói oldalán az van, hogy 1200mhz OC ramokat is.
Szerk: sztem a tuningolásba hétfőn kezdek bele, akkor kapom az új vidkártyát meg +4gb ramot is! De erre a ram dologra mindenképpen kellene keresni vmi megoldást, mert nem semmiért vettem 1066 mhz-s ramokat... Persze ezért nem hibáztatok senkit, ne érts félre!
Köszi amugy a segítséget!
-
lipi67
nagyúr
válasz
echterion #8629 üzenetére
Ahogy mondják,túllövi a frekit és kész.Nem is az a baj,h nem fix 100.1es lapokban(Pl.Asrock)sokat javíthat a tuningon(cpu tuning-FSB)ha nem fixálod le,de..Valamilyen emberi értéket adni kell neki,mert a lapok"csodákra"képesek.Úgy belövik neked,h el is száll!Ha fejlettebb lenne(megbízható)az auto,akkor hagyhatnád ott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged