Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Azt mondják a hozzáértők, hogy 3,6 és fölé kéne menni, hogy jó legyen a kártyának is.
Futtatam pár 3DMarkot, ami amúgy is proci limites, ráadásul még a 9.9-es driverel.
9.9-el játék alatt hozott kb. +10 fps-t a 2.8=>3.5ghz-re emelés.Később, mikor rájöttem, hogy elcsesztem a driver részét a dolognak és feltettem a 9.10-t.
3DMark06, hardverek alapon 9.9 alatt 11087 pont, 9.10 alatt 12098 pont
Különbség: +1012 pont, amit csak a driver hozott.
Sajna 9.10 alatt még nem húztam, mert vártam az itteni kérdésemre a választ.Szerk:
Biztos, jobban jársz, ha procit cserélsz ehhez a kártyához, az a tuti.
Amúgy 1680x1050-en tolom. -
Blaze71
őstag
Amit az előbb írtál, az elég érdekes. Ha a proci frekvencia és a memória beállítás ugyan az, akkor nem szabadna változni sem a frekvenciának, sem az időzítésnek attól, hogy másik slotba teszed. Ott valami bibi lesz. Lehet, hogy a lap, mert a memória magától nem tudja változtatni a beállításait. BIOS-t frissítettél? Nekem 800 MHz-es Kingmax memóriáim vannak. Ha tuningolok, akkor néha vissza kell osztani őket, mert a végtelenségig nem lehet húzni. Ilyenkor azt csinálom, hogy beállítom 800 MHz-es modulnak, majd az időzítéseket átteszem manual-ra, de nem nyulok hozzájuk. Ha ezek után visszaveszem 667 MHz-re, akkor az időzítéseim nem változnak, marad a 800 MHz-nél megszokott 5-5-5-18, de a proci alapbeállítása mellett ilyenkor 667 MHz-nek megfelelő frekvencián jár. A memória sebességnél nyerek vele néhány száz MB/sec-et. Ha pl a memória tuningnál auto-n marad, akkor ahogy emelkedik a proci órajele, úgy egyre jobban osztja vissza a memóriát. Ha veszünk egy 4200+ Athlon64 X2 procit, ami alapjáraton 2,2 GHz, akkor CPU/6 lesz az osztó egészen 2,4 GHz-ig. Viszont ha átléped a 2,4 GHz-et, akkor már változik auto beállítás mellett az osztód és CPU/7 lesz 2,8 GHz-ig. Ilyenkor nem húzod számottevően a memóriát, mert nem engedi 800 MHz fölé a frekvenciát.
-
Blaze71
őstag
Nos, nálam is szarakodott a múlt hét végén egy Kingston DDR3 1333 MHz-es modul, de ettől még nem fogja túlfeszelni a lap az alaktrészeket. Az, hogy az Everest mit ír rá, már más kérdés. Mivel a progit folyamatosan fejlesztik, sokszor nem ismeri az adott alkatrészt, de egy újabb verzió már igen. PL a 770-DS3 deszka sem egy mai gyerek, de még a nyár elején frissnek számító verzió szerint csak 3 memória modul volt benne és így jött ki a 4 GB.
A másik, hogy megint csak régebbi Everest szerint a 12 V-os ágon 7,96 V feszültség volt, amivel valószínüleg el sem indult volna a gép. Szóval nem szabad készpénznek venni egyetlen diagnosztikai program által mért eredményt sem, de támpontnak jó. Feszültséget multiméterrel kell mérni, illetve BIOS-ban a PC Healt menü alatt ellenőrizni. A többi csak közelítő érték. Inkább arra való, hogy lásd, terhelés alatt mennyire változik. Így lehet kiszűrni egy gyenge tápot, vagy alaplapot.
Yolan! Nem találkoztam még olyannal, hogy túlfezselné a lap a procit. Ha a progi mást mutat, akkor valószínüleg rosszul számol és ezért fals az érték. Mint az előbb írtam, feszültséget csak multiméterrel mérünk, ha tutira akarunk menni. A terhelés alatti túlfeszelés megint csak viszonylagos. Ajánlanám, hogy indíts el egy Everest stabilitástesztet és monitorozd, hogy mennyit változik a feszültség. Ha minden alaktrészed jó, akkor néhány század V lesz a különbség a minimum és a maximum közt, ami bőven elhanyagolható, mondhatni benne van a hibahatárba. Gyorsan csináltam egy tesztet, itt az eredmény:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest