- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41262 üzenetére
Feltehetöen a core fesz keves, nekem legalabb is az oldotta meg ilyenkor, ha nem a gpu szallt el. Az nincs huzva?
A BS kodokkal nem foglalkoztam sose
de vannak ilyen kodolvaso ingyenes progik net-szrte, amelyekkel könnyebb azonositani a gondot (es aztan konkretan guglizni), ha van kedved vadaszni. Majd ertesits
(#41260) kspbarebone@
1-Biosbol huzunk, nem progikkal
2-lehet, hogy a Win nem max teljesitmenyen van -ezt ellenörizheted a vezerlöpult/rendszer/energiagazdalkodas (vagy ilyesmi) menüpontban.
3-az a tap egy overkill, Paksot elhuzna. Nem miatta van. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41247 üzenetére
4.3 felett mar tedd az LLC-t 1-re!! Ugy kevesebb fesszel is beeri. Milyen meleg amugy? Mivel hütöd, mar nem melekszem...? a lap feszek meg jok lehetnek, de nezd valami progival a PCH es altalaban az alaplap hömersekletet is; nem egeszseges, ha nagyon magasra megy...
RAM mindig is lutri, föleg, ha tamogatottsagi listaban sincs. Nincs semmi eszrehevetö különbseg amugy az 1600 es 1800 között, ettöl ne legyenek almatlan ejszakaid
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41241 üzenetére
Offset, alapbol +-0,0V, a feszültsegeket allitsd a bal oldali alapertekre (amennyiben ezek az alapertekek, ezt egy "load optimized default" megmutatja).
4 gigahoz egy 2-es LLC jo lehet. Ha megy a dolog (remelem), akkor lehet kedeni az offset csökkentest. A proci tuti birni fogja -0,150V körül, vagy meg lejjebb. Kerdes, hogy a lap hogy all a feszültsegekhez. aszontad eddig kihalt overclockra. Kiprobalhatod, hogy lejjebb veszed a RAM sebesseget, amig megvan egy stabil allapot. Utana probalod hozzaigazitani a proci sebesseghez. Ha eldobja magat, akkor lehet tovabb töprengeni...Ja, az ilyen-olyan power limitet told ki maxra (500), attol nem fog többet enni, de nem is akad le a limit miatt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41234 üzenetére
Attool meg nem fog menni (meglepödnek legalabb is). Csak ezek ilyen alapvetesek. Az alapsebessegen kitesztelt offset tuningot en nem hagynam ki a bulibol, mert akkor van egy biztos alapod, amelyre epithetsz, mint a Fundamenta lakaskasszaban
ööö nem tudom mennyire tiszta, de a RAM es a VTT között ne legyen 0,5v-nal nagyobb különbseg!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41228 üzenetére
A vtt-nek ez az alapja? Nagyon magasnak tünik...
A pll is nagyon soknak latszik. Ott mennyi az alap?
Ram alapfesz mennyi?Spread Spectrum legyen enabled, additional turbo voltagwe a mihez tartas vegett ne auto, hanem a legkisebb plusz (vmi +0,005V asszem). Package C support vagy auto, vagy disabled (az advanced fülön).
Internal pll overvoltage legyen off (csak magasabb tuningnal van ertelme)egyaltalan: alapon kitesztelted? Az OC is furcsa: 4 gigahoz nem kellene pozitiv offset, messze nem. az llc 2 rendben van.
-
törölt tag
válasz
HCsaba87 #39945 üzenetére
A leírása szerint 1.5V-on 1866MHz-en 9-10-9-27 időzítéssel mennie kéne. De ha nem, hát akkor nem.
Az 1600MHz 9-9-9-28 az a legelterjedtebb, azért mondom, hogy "szabvány".
A Patriot amit majdnem megvettem 7-7-7-20-at ment, de 1.9V-on. Azóta is keresek hasonló jó ramot.Most neked amúgy mi is a bajod? Hibázik a ram, vagy csak nem kapod azt a teljesítményt amit kéne? Mert memtesttel szokás ram hibát keresni.
-
törölt tag
válasz
HCsaba87 #39943 üzenetére
Ha leírod pontosan a típusszámot, vagy megnézed CPUz-ben akkor ott kiderül, hogy mi. De a "szabvány" az 1600-on 9-9-9-28 és ezt tudnia kellene 1.5V-on. Ja és 2T. Így állítsd be. És lehetőleg dualba menjenek, vagy akkor le kell szedned a hűtést róla?
Azt nem tudom a memóriavezérlőnek mennyit kell adni, nem Inteles vagyok. -
törölt tag
válasz
HCsaba87 #39901 üzenetére
Dualba kellene raknod, és nem pedig egymás mellé, máshogy kezeli a ramokat.
1600-ba 9-9-9-24 CR2-es időzítéssel mennek ezek a ramok 1.5V-al.
Ezek a ramok LP, vagy nem bordás? Mert a procihűtő miatt, én kicserélném őket LP-re, mert így használni nem egészséges a gépnek, instabil a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megújult a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex 5080m micro/mini PC- i5-10500T Win11- Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest