- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Állvány topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajo
őstag
Szerintetek, ha 1hete húztam a procim, és beállítottam normális értékre, ahol már stabil volt a rendszer, de most kilépett a Crysis hibával az lehet a tuning miatt?
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30498 üzenetére
Prime?
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30496 üzenetére
Tedd azt is 1.26V-ra, és próba.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30494 üzenetére
Akkor viszont told egy kicsit fentebb a cpu terminationt, 1.26-ra, és ehhez állítsd a cpu refet, 67% körüli értékre. 0.84V körüli érték.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30492 üzenetére
MCH-t feltolhatod 1.3V környékére. Ennek durván 61%-a az MCH ref.Ha stabil lesz lehet csökkenteni. 1.2V lehet kevés lesz a 2X2 giga ramhoz.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #30491 üzenetére
Nem jött be, rosszabb lett. Emelem a CPU-ref-t.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30489 üzenetére
CPU reference 0.805V.?
Ha LLC-vel megy, biztosan feszt kell emelni neki valahol. -
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #30477 üzenetére
Kipróbáltam. 3700MHz-n stabil(8.5x435) De nem tudok feljebb lépni. 8.5x440-en nem tudom stabilizálni.
Már kapott
1,24V-ot a CPU termination
CPU Reference-t is emeltem 0.775V-ra
MCH reference emelve 0.78V-ra, ez után nem droppol a lap 1.152V-ra, megáll 1.168V-on.Mit állítsak rajta?
Ugye korábban írtam, linkeltem, bekapcsolt LLC-vel fesz emelés nélkül ment 8.5x445MHz-n a proc. -
GeryFlash
veterán
Hello! egy P4 prescott magos 2,8Ghz-es Hyper Threandinges procim van, azt szeretném megtudni, hogy mennyire húzható fel ez, és milyen bios beállításokkal! 3Ghz-ig elmegy? És a 3Ghz-es Ht-k (akár presscott, akár Northwood) meddig mennek el?
-
Zolee11
senior tag
válasz
Lacazr93 #30483 üzenetére
Az azért elég merész lenne így első lépésnek.
Az sem biztos, hogy az alaplap elbírja a 300MHz -es órajelet, nemhogy a processzor a 300x12,5=3750 MHz-et. Apróbb lépésekben érdemes próbálkozni, és folyamatosan tesztelni, ha hibázik, egy kis feszültséget még neki, de nagy lépésekben egyiket sem szabad, mert hamar nem induló gép réme fogadhat, a füstjelekről már nem is beszélve.
Gyári hűtéssel sokat nem tudsz mozogni, a lényeg, hogy a maghőmérséklet 60 fok körül mozogjon maximum.
Mondjuk először 10-es lépésekben, majd 5-ös lépésekben érdemes növelni. -
Lacazr93
senior tag
Sziasztok. Lenne egy 4800+os AMD procim, ami alapból 200x12.5ön pörög. (2500Mhz)
A biosban néztem és a frekvenciát áttudom állítani 300mhz-re is. Érdemes? És miket kell még állítgatnom rajta? Gyári hűtéssel -
enemy107
senior tag
-
lanw
aktív tag
Üdv ! az lenne a kérdésem,hogy 4Ghz en járó proci 0.5 szorzóval 1:1 arányban jár a ramokkal...gond csak annyi ,hogy ezek kingston 800asak és nem nagyon bírják a tuningot semmilyen feszültségen sem.Na most melyik szorzón kéne állítanom hogy alacsonyabb legyen alapból a ram órajele a procit meg megdöngetni felfelé,hogy nem szabjon gátat ram !
Előre is köszönöm !
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30475 üzenetére
Elnézést a hiányos hsz-ért, igen cpu termination-re gondoltam.
MCH-t, és a hozzá tartozó refeket én nem szoktam állítani, csak kritikusan rossz ram kezelés esetén, és 500 FSB felett Persze ha 4 giga ramod van, kellhet neki plusz fesz.Ezek természetesen jó beállítások, de...
nekem jobban működik, ha a latch-ot auto-n hagyom, legalábbis a teszt ideje alatt. a memóriákat pedig turbo profilon szoktam hagyni. Időzítéshez nem szoktam nyúlni, auton hagyom, amíg a proci vége meg nincs. -
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30473 üzenetére
Ha a lapot állítod, lehet kevesebb fesz kell a procidnak. Termination-ön ha emelsz egy keveset, 1.22-1.24V-ra és a refeket beállítod hozzá lehet hogy sikerülni fog.
LLC-t ha nem feltétlenül szükséges szerintem ne használd, mert nagyon nyúzza a lapot. -
belaazallat
addikt
Üdv!
Lenne egy Q9550-es procim(Vid: 1,25V) és egy EP-45U-D3P lapom. Tegnap Nekiálltam próbálgatni mit tud. Ezeket állítgattam: PCI Express Frequency 100, CPU Clock Drive 800mV, PCI Express Frequency 900mV
LLC enable.Eddig jutottam.
LLC off, akkor a lap IBT alatt CPU-z szerint 1.152V-ot ad a procinak, aminek köszönhetően hibára fut a teszt.
Valaki el tudja magyarázni, hogy mit kell állítani P45-ben, hogy kevesebb fesszel is beérje a Proci.
P35-ben ilyenkor az MCH-nak adtam plusz feszt, de itt 5 MCH-val kapcsolatos beállítás van.Köszi!
SZerk: Minden más NORMAL-ra van állítva, semmi nincs auto beállításon.
-
-
-
Szajo
őstag
Szerintek, az hogy játék után kiírta a Windows 7, hogy a gép lelassult, és váltson e egyszerű színösszeállításra a teljesítmény javulás érdekében, ez gázos lehet? Tuning miatt is lehet akár? Kellene neki több fesz? Vagy semmi gond előfordul, hogy ezt kiírja?
Szóval kiléptem a Crysisból és ezt írta ki nekem. De lehet, hogy közben írta ki csak nem figyeltem rá! -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30460 üzenetére
Egyenként nem próbáltam csak.
Mivel kittről van szó, és együtt használom, már 2 éve, csak eddig egy X3-assal használtam, és nem volt olyan probléma, hogy futtattam volna a Prime95-öt, de esetleg hétvégén megnézem. Illetve anno futtattam mikor megpróbáltam aktiválni a 4. magot, de elég hamar lelőtte gépet, így nem próbálkoztam vele sokat.
Így sajnos nincs viszonyítási alapom, hogy azzal a felállással stabil volt-e Prime95 alatt. Ha lesz időm majd, akkor öcsémmel cserélek memóriát, neki Black dragon van a rendszerében, megnézem azzal mit szól hozzá. Köszönöm a segítségedet! -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30410 üzenetére
Sajnos ez sem segített, 1,1-ről egészen 1,35V-ig emeltem lépésekben, és semmi hatása, majd minden feszültséget feltoltam (DDR 2,2V, CPU 1,4V (alapórajelen), CPU-NB 1,35V) és 10 perc alatt hibázik legalább egy mag. Majd kipróbáltam Ganged/Unganged módban, majd külön csatornán, dual, single csatorna, de semmi nem segít.
Marad 800-on a memória. -
Alister71
nagyúr
válasz
robick5 #30454 üzenetére
Állítsd be akkor 1.45-re a biosban a cpu feszt. Fsb-t akkor hagyd 200-on, HT-t próbáld fixálni 2.2-re, NB-t 2.4-re, vagyis adj neki 12-es szorzót. Ha 18.5-ös szorzóval így stabil, akkor esetleg a szorzót még emelheted 0.5-ösével. De 1.5 voltos cpu feszt én már nem javaslok hosszú távra, éppen ezért próbáld meg megkeresni, hogy 1.45 volton mi a teteje.
Nálam 1.45 volton 4.2GHz-t megy: klikk -
Alister71
nagyúr
válasz
robick5 #30449 üzenetére
Ha 4GHz a terv, akkor próbáld a 216x18.5-öt stabilizálni. A cpu fesz ne menjen 1.4 volt felé. A HT 2.2 körül legyen az NB-nek pedig 11-es szorzót állíts. Ennek 1.4 voltos cpu core fesszel mennie kell.
Hopp, elnéztem a tied még C2-es, akkor nem sok az 1.45 volt. Tartok tőle, hogy ennek a procinak sok fesz kelessz a 4GHz-hez.
-
qamu74
őstag
darál0w
Sszia!
Nekem tudsz segiteni? -
robick5
tag
Azt írják hogy az 1600mhz ddr3 az amd nem támogatja ez mit jelent?
-
qamu74
őstag
Csá!
Nekem egy athlon ii x4 640-hez kellene segítség(konfigom az adatlapon) a 300mhz fsb nem nagyon tudja a lap 260 környékén halál........és jumperolhatok!
Beteszek képet én is a BIOSról, hátha tudtok segíteni, miket kell beállítani.
[link] -
Alister71
nagyúr
válasz
Batistuta7 #30434 üzenetére
Gigabyte alaplapban esetleg próbálkozhatsz az EasyTune6-al is. Elég egyszerű vele tuningolni.
-
robick5
tag
válasz
darál0w #30433 üzenetére
Nos kezdem érteni,bár még nem minden tiszta.A leírás szerint próbáljam elérni fsb 300 ra emelésével az alap órajelet?
És ha megy akkor lehet majd a proci szorzót emelgetni ami alapból ha felessel lépkedem akkor 150mhz.Jól értelmezem?
Elsőre így állítottam be :
CPU 11x 3300mhz
FSB 250
NB 6x
HT 6x
DDR3 4x
Az időzítésekhez nem nyúltam! -
Alister71
nagyúr
válasz
Batistuta7 #30428 üzenetére
Jó irányban haladsz, csak a feszültségeket is jó lenne megnézni, mert ha autón hagytad, akkor az fsb emelés hatására a lap jól felrángathatta.
Le tudod fényképezni a biosod azon részét, ahol a tuning van? -
Batistuta7
tag
válasz
Alister71 #30423 üzenetére
5770-es a vga-m,viszont ahogy sejtettem proci limit lesz.elolvastam a linken található magyarázatot ami számomra még mindig nem 100% érthető de elkezdtem állítani a beállításokon.Most a biosba nem tudom pontosan mi a neve amit állítottam De ha jól emlékszem alap órajelet egyből 250-re(itt kifagyott a stabilitás teszten)
aztán 240-re állítottam.valamilyen szorzó 11-re egy másik szorzó 10 re.memória szorzó 3.33 a többit hagytam auton.Jelentős javulás érezhető bár még elférne pár fps,de mivel most sem tudom mit csináltam nagyon nem mertem tovább menni.itt tartok most:[link]
merre tovább? -
lanw
aktív tag
Üdv ! 5:6 arányban milyen módon tudom beállítani a ramokat ?
-
válasz
Batistuta7 #30421 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
Batistuta7 #30421 üzenetére
VGA?? klikk
Plazmacucci: ismétlés a tudás anyja mi?
-
Szajo
őstag
válasz
Alister71 #30420 üzenetére
Ha nem káros semmire (VGA/HDD/Proci/Lap vagy táp) nézve akkor meg tudom szokni!
De olvastam régen valami hasonlót, valamit írtak a RAMról, hogy a BIOSban a RAMnál kell valamit állítani, hogy ne induljon a gép 2xBatistuta7:
Én nem tudok róla, hogy van ilyen program, mindenképp a BIOSban kell állítgatni szerintem! -
Batistuta7
tag
sziasztok
az egész fórumot sajnos nincs időm végig olvasni.a lényeg hogy vettem egy full hd monitort és max grafon egy játék már beszaggat.a lényeg hogy rá akarok jönni hogy cpu miatt van-e vagy videókártya.
Egy amd x4 620-as procim van ezen szeretnék húzni valamennyit ami még biztonságos hogy megnézzem van -e javulás a játékban vagy marad minden.
alaplap:ma 770 ud3 rev 2.
hűtű hyper tx3
lehető legegyszerűbb mód érdekelne ami biztonságos is.Lehetőleg windowsos program legyen ha van ilyen,nem szeretném a biost hazavágni.
Előre is köszi a segítséget. -
Szajo
őstag
Múltkor tuningoltam a processzorom, most stabil a windows, szép és jó, de amikor beindítom a gépet, 2x indul először egy picit (még a kép se jön be) aztán pedig megint, de akkor már szépen! P5Q lapom van, de egyébként a profilban mindent meglelni a cuccaimról! Szóval szerintem valami olyasmi lehet, hogy előbb indul, aztán pedig beállítja az értékeket, ezért indul 2x nemde? De ez káros lehet valamire is nézve? Lehet ez ellen tenni valamit?
-
zozz12
tag
válasz
darál0w #30411 üzenetére
Köszi a válasz! Lenne még pár kérdésem: az Asus TurboV EVO nevezetű program mennyire alkalmas tuning célokra? (az tudom, hogy elméletileg arra való, de a gyakorlatban is jó?) Így néz ki nálam.
Úgy tudom a tuning egy bizonyos szintje után elkezd csökkenni az alkatrész élettartama. Kb. hol van ez a határ vagy mitől következik ez be?
A CPU húzásról -hál'istennek- viszonylag sok infó van, a BIOS -ba pedig sok beállítás van. De mi a helyzet a VGA húzással? Arról valahogy nem találok használható infót és ahogy néztem a BIOS -om (Asus P7P55D) se nagyon tud ilyet, bár lehet csak én nem vettem észre. Szóval hogy is van megy ez?
Az i5-650 tuningos cikkben történt egy kis RAM húzás is.Nekem jelenleg 1333MHz -en jár valamiért az 1600MHz -es RAM, ezért majd meg lesz piszkálva egy kicsit, ha tuningra kerül a sor, de max. 1600-1800MHz -ig. Csak felmerült bennem az a probléma, mi van a hűtéssel? Kingston HyperX DDR3 1600MHz 2x2GB -os RAM -okról van szó. Ilyen a "hűtés". Ráadásul a Mugen 2 -m ventije szinte rajta van az egyik modulon, tehát plusz hűtést nem tudok felrakni. -
zozz12
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy Intel i5-760 -at Scythe Mugen 2 -vel hűtve ill. egy Gigabyte GTX 460 1GB OC -t gyári hűtéssel kb. meddig lehet tuningolni élettartam csökkenés nélkül, teljesen stabilan, biztonságosan? (Gondolom egy Chieftec CTG-500-80PB teljesen kiszolgálja őket komolyabb tuning esetén is...) -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30395 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy a KHX8500D2K2/4G csomag nem hajlandó hibázás nélkül menni a Prime95 alatt 1066-on, feltoltam a feszültséget egészen 2,1V-ig (alaplap szerint) AIDA 2,192V-ot jelez, kérdés mennyire pontos a visszajelzés, tovább nem akartam, mert tűzforró a borda a memóriákon, égeti a kezem ha rajta akarom tartani. Nem probléma, hogy ennyire melegszenek terhelés alatt?
Variáltam az időzítésekkel is hátha az segít (gyári érték 5-5-5-15 at +2.2V) én 7-7-7-18-ra állítottam, sajnos a többi értéket nem tudom, mennyire kell(ene) növelni, hisz leírva sehol nincsde ez sem segített.
Viszont 800 MHz-en, alapfeszen és 5-5-5-18-al hibátlanul fut már több mint 2 órája a teszt.
Felmentem az alaplapom oldalára és megnéztem a memória kompatibilitási listát, meglepetésemre ez a szöveg van a megjegyzésben: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel. Azaz ha jól kapisgálom, duálban nem is fog menni 1066-on a memória, hisz csatornánként csak egy modul használható
Kérdés, akkor mi a fontosabb, a dual chanel, vagy a nagyobb freki? Most illetve eddig is egy csatornán van/volt a két modul, dualban. Esetleg másnak is kellene nagyobb feszültséget adni?
De legalább nem a proci hibázik. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Süni 1985 F #30403 üzenetére
-
Süni 1985 F
senior tag
i5 2500k-ra valaki tud nekem ajánlani durva hűtést?Érdekelne léghűtés és vízhűtés egyaránt!
-
domdavid
csendes tag
darálow, ott hagytuk abba, hogy a VTT voltage, az nem a proci voltage-ja.
De van egy OC TUNER nevű programocskám, amivel lehet állítgatni a proci feszt.
A feszje alapon, 1,20V on van.
A proci most 13x252-n van, itt még stabil.További segítségedet szívesen fogadnám
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Politika
- Fűnyíró topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest