- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
New_Hero
tag
válasz
huntermati #28598 üzenetére
jajj hát én igazán nem mondtam semmit, én a sötétben tapogatózom és a fingom sincs között vagyok valahol
gondolom nem nekem akartad válasznak.
-
New_Hero
tag
válasz
Santiagain #28593 üzenetére
Az alapfeszt jelen esetben úgy érted, hogy valós fesz? mármint amit a cpu-z kiír, és nem a bios álltal felvázolt. Elég nyakatekerten írom, remélem érthető.
tehát a biosban mondjuk alapfesz, de cpu-z szerint az alacsonyabb, mint az alapfesz a "drop" miatt. tehát bios-ban plusz feszt kell beállítani, hogy valós alapfesz legyen?
úristen, szerintem a szakértők verik a fejüket a falba ezeken a mondatokon
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
huntermati #28592 üzenetére
kezdésnek egy 3ghzet nézzünk meg
ami még kell : cpu-z, IBT, coretemp.
és akkor az értékek...amit nem írok, az marad ugy, ahogy van.
cpu host clock control enabled
cpu host freq 333
pci express freq 100
system memory multiplier 2,4
kezdésnek így ennyi.
aztán mehet az IBT teszt. 10 kör. max stress.
6. körnél és a végén 1 kép.
legyen rajta az IBT, coretemp és cpu-z cpu fül.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
huntermati #28588 üzenetére
csak a 2-es kép kell.
mire használod a masinát, illetve mekkora felbontás?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
huntermati #28570 üzenetére
biosbol.
jo régi lapod van
képeket tolj fel biosrol és mondok értékeket.
Ha húzom akkor E**** mennyinek felelne meg a proci? - ezt így nem lehet elmondani...
-
-
kittan
tag
válasz
huntermati #28577 üzenetére
Na nekem ilyesféle dolgok nem jöttek össze a coddal pedig egy pár rész fent van.
-
New_Hero
tag
rendben, kipróbálom, hogy adok még neki, csak alapvetően azt gondoltam, hogy ha ennyit már emeltem, akkor legalább elindul, és max egy kis terhelésnél kevés, és újraindul vagy akármi. itt sajnos meg sem moccant, még parancssoros felületet sem bírja, nemhogy grafikus(windows). a biosom teljes verzióját nem tudom most leírni, de valami ***-F14 rémlik.
Akkor adok rá egy kis kakaót még. köszi!
-
kittan
tag
válasz
New_Hero #28569 üzenetére
Én nem vagyok nagy szakértő, amit tudok mondom.
Remélem nem mondok sok hülyeséget.
Nekem 1,32V-on sem melegedett és 4000-nél járok szóval szerintem ha jó hűtésed van akkor mehetsz te is eddig, nekem így 35fokos, ami szerintem egyáltalán nem sok.
Hát én ami tesztet néztem, azzal 5500on hajtották az e8400-at, úgyhogy kétlem, hogy annyi lenne.Időzítéseket lődd be memórián nekem:
5
5
5
15
60
2T így néz ki.
Szerintem ne sajnáld tőle a feszt.
Ez csak saját vélemény, kb mindenünk egyezik, memória stb stb. -
huntermati
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy (vagy három) olyan kérdésem, hogy van egy
Core 2 Duo E6600 -os processzorom egy Hyper Tx3-as hűtővel, és hogy tudnám én ezt húzni? (Programok, stb)
És ha húzom akkor meddig mehetek el?
Ha húzom akkor E**** mennyinek felelne meg a proci?
Konfigom: [link]
Bocs, ha hülye a kérdésem
Köszi
-
New_Hero
tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni.
e8400
gigabyte p35-ds3 rev 2.0
4gb 800-as ddr2biosban, beállítottam 400-as fsb-t 9-es szorzóval. memóriát 2.0-ra állítottam így alap 800-on megy. időzítések, késleltetések alap(spd), pci-e 100-ra lockoltam.
3.6-on szerettem volna, minden más alapon. először fesz-t nem adtam semminek, sok embernél olvastam, hogy ez a proci nagyon nagy valószínűséggel alapon bírja ezt.
Nos bekapcsoltam, felpörgött, kikapcsolt, felpörgött ismét kikapcsolt, aztán el is indult, minden alapon.
még pár próbálkozás után gondoltam, hogy esetleg kevés a procinak a fesz, másra nem tudtam(tudok) gondolni, mert minden más alapon megy, így a biosban legkissebb lépésenként mentem felfele, de nemjutottam semmire, ugyanaz a jelenség mint korábban. a felfele lépegetést a proci fesszel +0,1V-ig vittem(4 vagy 5 lépésben jutottam el idáig), itt továbbra is ugyanaz, ennél többet megerősítés nélkül nem mertem adni.ezután 9-ről 8-ra vettem vissza a szorzót, így 3,2-n minden alapon(proci fesz-t is visszaraktam) megy. elképzelhető, hogy ennyit tud, vagy egy kicsit "erőltetni" kellene még.
előre is köszönöm a segítséget.
-
kittan
tag
Újra itt.
Unatkoztam, úgyhogy módjával mentem feljebb.
végeredmény 4050Mhz
http://kepfeltoltes.hu/view/110510/4050_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De van itt egy ilyen, prime teszt alatt.....remélem nincs fuck a tuningnak csak valami kis szarság.
-
RootRulez
félisten
Csövi! Most úgy megyeget a proci, hogy 4200-on (200*21). na szóval sose viszi lejjebb az órajeleket?
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #28554 üzenetére
Ja egy ideig jó de ha valamit elinditok pl játék akkor gond egy szál sem de ha másolok és még valamit mellete csinálok akkor lefagy az egér moszog de semmit nem csinál. nem tom mi van még egyszer visza álitom 3600mhz ra ha lesz időm és majd egy próbát csinálok majd szólok mik a fejlemények és segitel ha valami olyan gondom akad. köszi szia ja most visza tettem alapra .
-
sladka_pani
senior tag
Akit érdekel az első logout bejegyzésem laptop tuningról
-
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w #28486 üzenetére
Robust Graphics booster -AUTO
Cpu Clock Ratio-9
Cpu Host Controll-enabled
CPU Host freqency 400
PCI Express Freqency-100
System memory Multiplier-3.33(1066mhz) És igy huztam fel a cput 3600mhz ra és igy lett a ram 1333mhz
CPU Vcore-1.2750
Az összes többi fesz-(norma)l
Dram Voltage: 1.6V
Cpuz szerintd FSB-DRAM 3:58. köt IBT itt látszik hogy 1333mhz(666mhz) megy a memória a cpuz-n:
10.kör IBT:
Még egy kérdésem ha a ramokat igy beálitom hogy maradjanak mindig kisseb mhz , akkor a 4ghz is elérhatő ezzel a procival?
Meg az fsb:dram arány az nem tom jó e?? -
boxos23
aktív tag
Ezekkel a beálitásokkal:
Robust Graphics booster -AUTO
Cpu Clock Ratio- 9
Cpu Host Controll-enabled
CPU Host freqency 375
PCI Express Freqency-100
System memory Multiplier-egyenlőre auto
CPU Vcore-1.2750
Az összes többi fesz-(norma)l
Dram Voltage: 1.6V8. kör
10. kör vége: nem fotóztam le mert elfelejtettemde hiba nem volt .
Igy a memóriák 1500mhz-n vannak és az IBT is hibátlanul lefutott, de a proci csak 3300mhz-n van.
Hogy kell azt megcsinálni ha lehet hogy a proci felmenjen legalább 3.8 vagy 4.00 ghz-re de a ramok maradjanak 1333-1500mhz-n.Mondtak nekem valami memória visza osztást de azt hogy kell?? -
barca4ever
tag
elfelejtettem mondani hogy gyári AMD hűtő van rajta és teljesen tiszta. És amit a helyére akarnék venni az egy Cooler Master CK8-9JD2B-PL-GP Super Silent hűtő lenne
Kérlek segítsetek!!!!!
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Tudom nem ez a megfelelő topic erre a kérdésre de azért próba szerencse! Az lenne a problémám hogy van az öcsém gépében egy AMD Athlon 5200+-os proci egy MSI K9n neo lapban és az összhőmérséklete 65C° terhelésnél a bios szerint,és a gép emiatt leáll . de ha le van véve az oldala akkor hűvösebb de így nem lehet használni a háziállatok miatt.Ha vennék rá egy nagyobb teljesítményű hűtőt az megoldaná a problémát? Vagy valami más ötlet? A hűtő rendesen rajta van zselé viszont kevés. Lehet ez a probléma? Amúgy egy MSI 9600gt van alatta mi rendesen tolja a meleget. Légyszí segítsetek mert már a hajamat tépem főleg úgy hogy az enyém volt és nálam egyszer sem csinálta ezt és max terhelés után is csak 49C°-ig ment fel.
a segítséget előre is köszönöm!
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a jelenlegi beállításaimon mit kellene változtatnom hogy menjen a ramom 1600 on?!
Kingmax Nano ddr3 1600mhz, jelenleg 1333 on megy!
Ha simán átállítom 1600 ra akkor prime95 2 perc után kifagy....
Próbáltam a feszt beállítani auto ról 1,590v re de úgy is kifagy.
Valakinek van ötlete?!
A kép régebben készült, a HT órajelét azóta visszavettem 2000Mhz re, az NB órajele pedig 2400 jelenleg, megpróbáltam visszavenni ezt is 2000 re de akkor sem mennek a ramok 1600 on.
Időzítések automatán vannak!
-
-
zsola911
csendes tag
Hát akkor ez nem egy tuningra termett lap.azért kösz a gyors választ.de akkor lenne még egy gyors kérdésem ha már neked is volt ilyen lapod.nekem szokott olyat csinálni hogy beállítom a dolgokat("FSB",CPU Voltage,Ram idözítés)elindul a gép hibátlanul fut minden teszt oké de a következö indításnál már nem tölt be hanem Warning!cpu freqvency settings üzenetet dob és a míg nem veszem vissza az "FSB" 5-10el addig nem akar elinduni csak safe módba.ja és akkor gondolom a cpu szorzó beállítást se nagyon keressem.
-
zsola911
csendes tag
Üdv mindenkinek!Még új vagyok de már egy ideje olvasgatom a fórumot.Az lenne a kérdésem hogy van egy gigabyte ga m68m s2p lapom egy 2010-es award biossal és nem találom a ddr2 voltage opciót se a CTRL+F1-es plusz menübe se a M.I.T.-be.nincs valami ötletetek?elöre is thx
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28531 üzenetére
szvsz nem.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28528 üzenetére
ez teljesen jo
megfelel?
-
válasz
darál0w #28521 üzenetére
lement az IBT
6.kör vége
10.kör vége -
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28523 üzenetére
ezesetben
ddr2 overvoltage +0,1
fsb overvoltage normal
mch overvoltage normal
cpu voltahe 1.2875V
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28519 üzenetére
igen.
10 kör max stress.
majd jöhet kép a 6. és a végén. ibt, cpu-z és coretemp legyen rajta.
-
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28516 üzenetére
minden jo, csak a feszek.
azok pedog :
system voltage control maual
ddr2 overvoltage 1.9V
fsb overvoltage 1.2V
mch overvoltage 1.25V
cpu voltahe 1.2875V
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28506 üzenetére
most nézem...ez már kicsit meg van huzva
csak a feszeket mondjam?
-
BRIKLY
veterán
szerk lejárt, sorry.
elő kotortam ezt a képet
it 1,2V-ot kapott a proci BIOS-ból. -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #28510 üzenetére
de ha valóban ennyit kapna, akkor nem tudnám 52 fokon tartani a 7750 BE gyári hűtőjével.
7750---X2 255
vagy igen? 1 óra prime95--->MAX 52C° igaz,hogy most van rajta egy kis tuning, de ha nincs, akkor is ugyan ez a helyzet! IDLE röhejes.. ha azt gondolnád, rossz az érzékelő,abban van igazság, mert a mag hő kamu, de a kupak terhelve igaz,mert nem melegebb a borda sem 45-50 foknál.
ennek ellenére is lehet igaz amit ír a CPU-Z ? az előző procimnál úgy emlékszem nem volt sokkal magasabb,a beállított értéknél.bocs mindenkitől, hogy ide írok, ha valóban probléma ez a feszültség,már takarodok is át az alaplapos topikba!
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28506 üzenetére
ez jo.
holnapra megírom neked.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28504 üzenetére
dobj egy képet a biosrol. és beállításokat is mondok neked
illetve amit még nem látok az adatalpon...cpu hűtő és táp. -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28502 üzenetére
semennyire.
fixáld az összes feszt.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
jaffa 2843 #28500 üzenetére
az nagyjábol valos, amit a cpu-z mutat. és igen. ennyit "hibázik" a lap. Vdropnak hívják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Óra topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Egyedi ékszerdobozka
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest