- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Adatlapomon szereplő konfigomat tuningolnám kicsit feljebb, de 3,4 ghz-ről nem jutok tovább... 3,6-on próbálgattam, de mivel szorzózáras a procim, fsb emeléssel kell dolgozzak csak ugyebár a kingmaxaim 940 mhz felett már kb akármekkora fesszel sem hajlandóak működni normálisan. Gondoltam ok visszaosztom és beállítottam 3,33X -ra memória osztót, de így meg nem hajlandó elindulni a gép csak ha 4X-esen van. Ötlet?
CPU 15 X 227 - 3404 mhz
Mem - 908 mhz 2VA többi minden autón vagy alapon, innen szeretnék feljebb lépni. Gyári hőcsöves amd hűtőm van, elméletileg ezeket 125W TDP-re tervezték úgyhogy kell lennie benne tartalék, jelenleg gyári fesszel olyan 46 fok a max.
-
ez1ON+6ó/c
csendes tag
oké köszi
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
ez1ON+6ó/c #29595 üzenetére
Itt.
-
ez1ON+6ó/c
csendes tag
akkor hol kérdezzem?
-
zuzu000
őstag
válasz
ez1ON+6ó/c #29593 üzenetére
Szerintem rossz topikban kérdezed ...
-
ez1ON+6ó/c
csendes tag
Hali!
föl szeretném újítani a gépemet és kíváncsi vagyok, hogy jó-e ez az összeállítás?
Sapphire HD5550 512MB GDDR5
Kingmax 2GB DDR3 1333Mhz
ASROCK 760GM-GS3
AMD Athlon II X2 250 AM3 3,0GHz BOXmax. 45-50 E Ft-ig megyek el
-
boxos23
aktív tag
Hali.
Van az alaplap biosában egy olyan menü hogy X.M.P ami a memóriát fel húzza fúllra vagy mi.
Na most nekem 1600mhz kingmax nano memóriáim vannak amik támogatják ezt az xmp-t.
Ha beállitom és egy prime95 futtatok ha hiba nincs akkor maradhat 1600mhz(800mhz) a memória. semi mást nem állítottam még feszt sem mert azt itrták hogy ha bekapcsolom az xmp-t akkor a felhasználó helyet beállít mindent.
Valaki írja meg hogy ezt hogy lehet használni kellene e valamit még állítani, hogy ne legyen baja a memóriáknak.köszi -
Paul119
addikt
sziasztok, olyan gondom volna az aláírásomban szereplő konfigommalhogy prime 95, bc2, videó vágásnál a gép kb 40 -50 másodperc mulva egyszerűen kikapcsol, nem tudom mi lehet a ludas, a proci hütése vagy a táp nem bírja el?
, procit nem tuningoltam csak egyszer 3trémark 06 kedvéért 4000mhzig akkor nem csinálta, most folyamatosan wolrd of tanksnál is kezdi csinálni
-
zuzu000
őstag
Ajjaj.
Cod 7 egyjátékos alatt befagy a kép,kékhalál.A hibakódot nem tudtam elovasni.Biosban rögtön mindent az eredetire.Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038Bejött az asztal,ezt írja ki a windows.
A tuning lett volna a ludas?
Nemértem,ha prime alatt nem volt baja,itt minek kezdett akadékoskodni.
A memóriatesztet is lefutattam. -
kmisi99
addikt
Ugyan kicsit ősrégi cuccról van szó de egy amd 2500+ próbáltam abit nf7 S lappal és 512MB 400mhz memóriával tuningolni. 2,2GHz en lazán alap feszen ment de amint csupán 2,3GHz re vettem volna föl egyetlen egyszer se indult el próbáltam 10/230 al 11/210 és semmi a gyárihoz képest kb +0,7 voltot is adtam de semmi próbáltam a memóriát egészen 230mhz re csökkenteni próbáltam a memóriának kis feszt adni de egyetlen egyszer se mukkant meg bezzeg 2,2GHz en pöccre indul bármilyen állítással
-
Whysperer
addikt
de mind a 3-nál hibázik rögtön az elején nem csak a blendnél!
-
Whysperer
addikt
de,ha a elsőt választom ott is a worker #1-be errort ír ki de a worker #2 az megy tovább
-
zuzu000
őstag
Prime95 alatt tesztelem most 3,6Ghz-n és 44C-re megy fel max,15 perc után.
Ez magas ? -
Whysperer
addikt
Bocs kicsit betakarja ,de ez nem mostani kép és most alapon megy. nem tudtam beírni
-
Whysperer
addikt
Na erre adjatok nekem választ pls. e7300-as 2.66-os. 3.2-n fixen megy. 3.6-on fixen minden játék , konvertálás , maya, film akármi amit próbáltam de prime95-be rögtön hibázik,de jelzem minden működik fixen! 3.8 .4 az meg csak automata BIOS fesszel megy ,de az meg feltolja 1.5-re úgy nem jó szóval 3.6 megy stabilan minden ,de prime95 rögtön az elején hibát ír ki és leáll a test (nem a gép) 8) . szóval ilyenkor mi a helyzet? kipróbáltam convertálást elindítottam videoót meg elindítottam mass effext 2-t fullon meg winamp meg egy filmet és midne ment ltejesen jól.
-
Colonel993
senior tag
Sziasztok
Ügyeskedő USER-ként elgondolkodtam a Laposom rejtet tartalékjainak kiaknázásában (minnél nagyobb teljesítmény minnél alacsonyabb fogyasztás)
Az áldozat egy MSI M662... és némilegű problémája annyi hogy a Bios nem nagyon enged állítani semmit... mondjuk azt hogy csak az alap dolgokat... emiatt elgondolkodtam Külső program használatán...
Röviden tömören; Ezen Notebook-hoz létezik olyan Bios ami precízen piszkálhatóvá változtatja a lehetőségeket?
Esetlegesen tudtok tanácsolni olyan Winfos opprendszeren futó programot amivel lehene szabályozni a szorzókat, FSB-t, feszültésget ???Előrei köszönöm a vállakozó szellemű segítő készséget
Tisztelettel: -Gábor-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zuzu000 #29556 üzenetére
CPU-znél kicsit gyorsabb a frissítési gyakoriság....azzal nézd, az a legpontosabb.
coretemp hő mérésére jo. ott a feszültség érték a VID érték, ami nem a valos fesz, hanem a VID. és az 2 értéket mutathat...az alapfeszt és az energiatakarékos alapfeszt...szal' azzal ott ne foglalkozz.
minden másra meg ott az AIDA.
-
zuzu000
őstag
Helló mindenki
Belevágtam a Phenom II 555 tuningolásába.
1,325V-t adtam neki,és 18 * 200 Mhz,en fut most(3,6Ghz)
Ennek örülök is,de semelyik program se tudja normálisan kiírni a feszültséget ??
Kép
Az everest áll hozzá a legközelebb,cpu-z teljesen hülyeséget ír. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
northmahri #29552 üzenetére
hazaérek lövök neked egy beállítást 400as FSBre.
még egy alapfeszt kérek. coretemp VID rublika. terhelve nézd.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
northmahri #29550 üzenetére
okés
ai overclock tuner manual és ugy mutass egy képet
-
sz_abika
addikt
-
mitkov77
aktív tag
-
sz_abika
addikt
Adott:
Asrock n7ad SLi alaplap
g0 q6600
ddr2 667333 FSB most, 1:1 a memóriával az arány.
Viszont instabil a rendszer. Adnék neki feszkót de:
Everest szerint 1.30V, asrock szoftver szerint 1.30V, a Bios szerint viszont 1.35V, a Bios monitor meg 1.33V-t mutat.Na most kinek higgyek?
(Táp egy 550W CM)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
northmahri #29528 üzenetére
és akkor mi lenne a cél?
-
mitkov77
aktív tag
Ezt processzor válogatja. De nem a szorzó változtatásával érheted el a 3 GHz-et.
Alapban a proci 333 MHz FSB-vel üzemel, 7*333 MHz = 2333
Ahhoz, h elérd a 3000-et az FSB-t 428-430-ra kell belőni. Ehhez már szükséges feszemelés, de próbálkozhatsz alapfeszen. Kérdéses, h milyen ramjaid vannak, mert ezzel alapból 1092 MHz-re teszi a ramot, amit vissza kell ossz. -
baleee89
aktív tag
sziasztok lenne olyan kérdésem van egy gygíbyte h55n-usb3 lapom i3 540 proci procit belőttem 4ghz-ra de így nem veszi vissza az órajelét meg a feszt mit kellene állítani?
másik kérdés mi az a QPI ezt eredeti értékre osztottam vissza! különben windows inditásnál színes kockák jelentek meg mint mikor vga megbísádik!
-
SpZ
senior tag
hello
Van egy ASUS P5KPL-AM lapom jelenleg E3300 (1M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB) van benne.
Ezt cserélem E6550 re (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB). Kérésem az hogy milyen szorzó lenne optimális? 3ghz ra szeretném húzni. -
7600 GS
addikt
válasz
Sandrew #29533 üzenetére
M3N-HT Deluxe (nForce 780a chipset), Asus Silent Square Pro hűtő. Még akarok a házba egy 12-es ventit a prochűtő fölé ami szívná ki a prochűtőtől a meleget. Ja és persze 1,5 felé nem megyek.
Lehet hogy még azért újrapasztáznám a procit, mert már több mint 2 éves rajta a paszta....
Így már vállalható lenne a dolog?
-
bazsko
csendes tag
üdv! tuningolni szeretnék egy Phenom II x4 840-et Hyper TX3-al... eddig a legtöbbször prime tesztelésnél 1 mag mindig abbahagyta a munkát, de sikerült egy stabil tuningot találnom... 3400mhz 16x 213 (alap: 3200 és 16x 200) a northbridge frekvenciát levettem x9-re ás a HT-t hagytam x10-en! először leállt teszt közben az egyik mag, majd felemeltem egy kicsit a feszt (a legkisebbel amivel csak lehetett) és stabil volt a prime! már a 2. tesztnél tartott az összes mag amikor hirtelen kékhalált kaptam! de sajnos ha procit tuningolok, akkor egy idő uán mindig kékhalált kapok! (windows 7 64bit ultimatem van) mi lehet a gond?
-
7600 GS
addikt
Üdv!
Egy PhenomII X4 940 BE-nek adhatok-e tartósan 1,5V-ot? Egészséges-e még ez az érték?
Marci
-
Zaja2
senior tag
-
Whysperer
addikt
Sziasztok lenne egy kérdésem! E7300-at 2.6-ról 3.2-re húztam megy normálisan és msot siekrült stabilan a 4 giga! a bajom az ,hogy 1.4 v. 1.45 feszen nem emgy hanem 1.5-n megy csak stabilan . Na most nem tudom ez mennyire károsíthatja a gépemet. TX3 a hűtése és 51-57 fokos a cpu a magok meg 62-70. 1 órás prime95 után.
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Nem tuningoltam nagyon még procit, a szorzót 18-ra raktam, FSB maradt 200-on, de már 3,7-en sem stabil még +fesszel sem, holott 3,6-on, alap fesszel meg atomstabil... FSB-t állítgatom, akkor lehet vmi gáz a procival? Láttam vkinél olyat, h 16,5x250, az nem öli meg a procit
Nem olyan nagyon rossz a hűtőm, 4Gh-zet nem lenne rossz elérni
-
7600 GS
addikt
Üdv mindekinek!
Remélem ti tudtok választ adni a majd' 1 hónapja tartó problémámra.
Adott egy PhenomII X4 940 BE egy Asus M3N-HT Deluxe alaplapban (nForce 780a powa). Megprobálkoztam a processzoromat 3,6 Ghz-re feltuningolni (alapból 3,0-n megy). Egy idő múltán kiteszteltem azokat a feszültségértékeket, amelyeken stabil volt 3,6-on is ( 3 óra Prime 95 Small FFT tesztben semmi hibát nem adott).
Húha mondom öröm bódottá, sikerült
. Hát ekkor jött az arconcsapás számomra.
Ugyanis elinditottam a játékot (BC2, Hot Pursuit, Black Ops), és van amelyikben egy darabig jól ment a játék, és utánna annyira beszaggatott hogy játszhatatlan volt, utánna megint visszaállt játszhatóra, aztán megint szaggatás. Van ahol már az inditásnál szaggatott.
Hogy mitől lehet ez, nemtudom, ezért remélem ti tudjátok a választ.
Marci
-
Binda
tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire kötelező a cpu - ram frekit 1:1 -re venni?
Nekem most 333 a cpu fsb és 3,2-es szorzó van beállítva, így kijön az 1066. Az a kérdésem, hogy ha feljebb küldöm az fsb-t mert húzni akarom a procit, akkor egy 2,4-es szorzó is jó (csak ilyen fix értékeket tud a MB) ? Köszi!
Binda
-
Sandrew
őstag
1.2875V
Akkor jelenleg alulfeszelve vagyok 3200-on
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest