- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeruuu
csendes tag
Hali!
Van egy e2200 procim,és egy gigabyte g31m-es2l lapom...az lenne a kérdésem,h miért van az,hha meghúzzuk 2*2,8-ra(ramot visszaosztva stb...) akk egy ideig megy (IBT-t bírja 10körbe max 51fok),de következő indulásnál egyből ressel,és már alapbeállításokon indul?
hali -
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29088 üzenetére
előfordulhat, mert ha jól emlékszem 850-re voltak beállítva, hogy 1:1-ben menjenek 1.9V-on, de 425 mellé be tudom lőni 1066-ra 5:6-ban és 2.05V-ra, így biztos stabil lesz, bár hűvösnek nem nevezhető.
most 400-ra visszavettem az fsb-t, és a ramokat 3:4-be osztottam, 1066-ra.
azért nem szoktam őket 1066-on hajtani mert az anandtech tesztjei szerint csak benchmarkokra ír nagyobb értékeket, de valóságban nem érezhető a gyorsulás, akkor meg feleslegesen fűtöm a szobát.
közben pedig utánaolvastam az "Fsb strap to northbridge" lényegének itt, de ha jól sejtem ezek p45-re már nem igazak mivel a tRD -t nálam a transaction booster állítja. azt beállítottam 10-re, már régebben. az alatt nem postol a lap.
ha jól sejtem 400 fsb felett már vissza kéne vennem a strapet 333-ra -vagy lejjebb-, hogy ne terhelje annyira az NB-t. azt is olvastam, hogy ez okozza az "fsb falat" amit az E8200-al tapasztaltam (ugye nem tudtam sehogy stabilan belőni 450-es fsb fölé, pedig 475-ön még simán fel is bootolt windowsba, csak nem volt stabil - mondjuk ez is most irreleváns mivel másik procim van, így ezt nem tudom teszelni.)bocsi ha sokat rizsázok, csak most ismerkedek a témával
-
_gabber_
csendes tag
válasz
_gabber_ #29079 üzenetére
visszatértem, már nem stabil ezekkel a beállításokkal a 425 mhz.
elég meleg van most nálunk így a ház oldalát leveszem hogy picit jobb legyen a szellőzés, bár 2 db 8cm-es venti van a gépben mégis simán 5 fokkal melegebb oldallappal.de a lényeg: amikor teszteltem ezeket a beállításokat, kb 1.5 órán keresztül ment a prime small fft teszt, hiba nélkül, majd kilőttem, és játszogattam, amikor is csúnyán lefagyott a bc2 multi közben. a gép nem fagyott le, de a játék igen. nem tudtam mire vélni így újra indítottam és pár óra múlva ugyanez lett a vége, csak a teljes rendszer fagyott. felhúztam a feszültségeket eggyel ezelőtti szintre:
vcore - 1.268v
fsb term. - 1.14v
cpu pll - 1.54v
nb - 1.16vprime hibát jelzett kb egy óra után. próbaképpen feltettem a NB feszt 1.18-ra és most így második napja vagyok teljesen stabil. mi lehet a gond?
utánaolvasgattam, állítólag quadoknak több PLL és NB V kéne, ebből mennyi igaz?
illetve nagyon aggaszt, hogy az északi híd brutálisan forró, külföldi fórumokon írták, hogy a p45 eléggé intoleráns a melegre. pedig újrapasztáztam, mielőtt megjött a quad, hogy hány fokos, nem tudom, de a bios 40 fokot ír rá, a bordán viszont nem tudom kb 1 másodperccel tovább hagyni az ujjam. ha tippelnem kéne 65-70 fokra tenném. ezért is nem merek NB-nek 1.2V-nál többet adni. -
Mittu88
senior tag
sziasztok!
kéne gyors segítség, a haveromnak állandóan túlmelegedik az amd x2 5000+-os procija, gyári hűtővel, pénze nincs újra, ezért arra gondoltam, hogy low profile-ba nem melegedne túl, azaz mi az a legkisebb feszültség kb, amivel stabilan fut, de mégis kisebb a hőmérséklete csúcsrajáratáskor?
Köszi előre is,
Ádám -
domiromm
tag
acer emachines laptopot hogyan tudom tuningolni a biosban.
-
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29075 üzenetére
igen, 1 postal felette írtam
sikerült beállítani 425-ös fsb-hez így:
vcore: 1.25V
fsb: 1.12v
pll: 1.12v
nb: 1.16v
ramok 1:1-ben 1.9V 5-5-5-15így most max 63 fok. egyelőre tökéletes, majd ha szükség lesz többre megbütykölöm 450-re, de 2 magos után a quad meglepően gyors, így is.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
szezso15 #29076 üzenetére
Az oké, hogy kezdő vagy tuningban de ezeknek a kérdéseknek semmi köze nincs a tuninghoz. Menj át a Milyen asztali gépet vegyek topicba és ott segítenek neked, hogy mekkora alaplap fér el a házadban, és milyen processzort vásárolj.
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a tuningban, és lennének kérdéseim
1, Azt honnan tudom megállapítani, hogy milyen alaplap megy bele a gépembe? (NEC Powermate VL6)
2, Milyen alsó-közép kategóriás kétmagos procit tudtok ajánlani? (lehetőleg 10k alatt/körül)
Válaszotokat köszönöm!
-
mg105
senior tag
sziasztok! van egy procim, aminek az alapfesze 1,175V. alap beállításon terheléstől függően 0,928-1,175V között változik a fesz, ha viszont BIOS-ban alulfeszelem (1V-ra), akkor terheléstől függetlenül 0,96V-on megy. (a "mérést" cpu-z-vel végeztem). szerintetek melyik beállításon energia-hatékonyabb? sokat van idle állapotban, ritkán játszom.
-
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29067 üzenetére
na jó csak akkor miért ilyen magas gyárilag?
hasukra csapnak és kiböfögik hogy ez a fesz jó lesz, azt' kész?visszavettem 1.25-re amin a régi procimat járattam és eddig stabil a prime
cpu-z 1.184-et ír és max 66 fok. így már sokkal kényelmesebben érzem magam, a proci gyors, szerintem nem fogom 450-en hajtani, egyelőre... -
_gabber_
csendes tag
válasz
darál0w #29062 üzenetére
halihó, csak nem bírtam ki, szereztem egy Q8400-at az E8200 helyére
VID: 1.285V
első nekifutásra
8x425
vcore: 1.3v
nb. v: 1.16V
fsb term: 1.14v
cpu pll: 1.54veddig stabil, viszont full loadnál prime-ban 69 fokig felment, ekkor kilőttem a tesztet. ezt nagyon soknak találom.
idle 43fok. borda érintésre picit meleg, melegebb mint az E8200 volt 3.6-on.ötlet?
-
Gyick
őstag
Hi!
Van egy p2 x3 710-esem.Sikerült 4magositani de csak úgy ha levettem 2,2ghz-re az órajelt.
Gondolom feszt kellene neki emelni hogy menjen eredeti órajelen.Első körben kb mennyit adjak neki?A x4 945-ösöknek mennyi a fesze alapból?Az alá kéne kicsivel gondolom. -
BPY-167
tag
Sziasztok!
Régebben már jártam itt proci húzási ügyben de akkor nem jött ösze.De most pár hete sikerült és a gyári 2.2GHz-ról sikerűlt 3.0GHz-ra felvini.Ami így is siker főleg gyári hűtővel de én szeretnék belőle még többet kihozni.A ram-ok frekvenciája 333MHz. A memória és a CPU feszültsége max-on van.A jelenlegi FSB:280MHZ amit 11x szoroz.Amikor fel veszem 281-re akkor már nem indúl be a Win.Annyi biztos hogy a hiba oka nem a hűtőben keresendő mert 2 óra játék után 50C ami annyira nem vészes.
A memória időzítések:4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) -
sün
tag
válasz
molnarpeter #29047 üzenetére
Ez bizony még Windsor F2, szóval a régebbi 90 nm-es
Vissza osztogattam, hogy minden bőven határon belül legyen, kivéve a CPU, de így produkálta a fentieket. Feszültségekből meg minden maxon, de ez a lap messze nem tuningra született.
Ez így ugye 20% OC, Aida már így is 4600+-osnak látja -
czpitti
senior tag
-
sün
tag
válasz
czpitti #29044 üzenetére
Tudom-tudom. A terv az, hogy majd egy Bull rendszer lesz a következő konfig, csak a jóárasított 5850-re lecsaptam, mint tyúk a forró takonyra. Ha meg már megvan, akkor miért ne rakjam be a gépbe a régi 7900 kártya helyett. Majd a lap, a RAM meg proci is cserélve lesz, de a nyarat azt így kell átvészelnünk, még AMD papa csiszolgatja a bikáját.
Aztán mivel eddig nem nagyon volt értelme a prociban rejlő utolsó cseppek kifacsarásának, gondoltam megkérdem a hozzá jobban értők véleményét.Amúgy közben próbáltam haladni, de 250-es FSB-nél a Win nem indult, 245-nél, meg szépen ment, Vantage is végigment, de az Orthos 6 perc után hibát adott, szóval az a 240 lesz a vége.
Őszig meg legalább a piros lámpánál, tudok jaszkarizni a trabimmal. A mellém beálló bömbiseknek majd leesik az álla
-
sün
tag
Sziasztok!
Mostanában került be a gépbe az új vidkari, így igencsak procilimites lett a gép. Na mondom, akkor ráncigáljuk meg a bajszát...Eddig jutottam el, szerintetek ez kb már a max?
CPU 10*240 --> 2400 MHz
HT 4*240 --> 960 MHz
RAM 10*240/6 --> 800 MHz 5-5-5-18-24-2TÍgy ~62˙C a prockó terhelve kb 45 perce Orthossal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #29031 üzenetére
Juteszembe... Egy 6-5-6-17-23 vajon működne?
2,05 Volt már nagyon sok lenne? Nem akarom megsütni, és max. fémlemezt tudok rátenni... Hmm, milyen jó ötlet, ezért érdemes volt szerkesztenem a hszt
mp
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Nagy nehezen a nagyker (nem minősítem őket inkább ) kicserélte a garis deszkámat 880 ga-ud3h-ra.Valami baráti ramot szeretnék bele mert a tuning nálam virtus
Tudnátok valamit ajánlani?Kényszerből van benne az ami az adatlapomnál van...
-
boxos23
aktív tag
helló/sziasztok
Tudnátok nekem segíteni van egy Intel Pentium 4 HC 3.2 processzorom és van mellé egy Cooler Master Hyper 6 hűtésem de a pasztát elpárologtatja magárol pedig alapon a proci 48-49 fokon megy de ha megdolgoztatom prime95.tel akkor se több 55 foknál így nem értem mért párolog el a hűtő paszta a paszta pedig MX2-es és az lenne nekem a problémám hogy van olyan meg a gép uttána meg lefagy minden de ha a procihütásem meg mozgatom a lapon uttána megint megy egy darabig de uttána egy 5 óra uttán kb. megint lefagy valaki tudna nekem segíteni ? -
mg105
senior tag
remélem érthető amit írtam. annyit tudok, hogy load-line calibration-nak hívják ezt a funkciót, de BIOS-ban semmit nem találok ezzel kapcsolatban. a feszültségek állításánál van egy funkció, ahol tudok állítani az intel beállításai és az "improved vdrop" között, de ha bekapcsolom, 1V felett járatja idle és load közben is
az alaplap egy Gigabyte EP45-UD3LR (rev1.0) legfrissebb BIOS-szal.
-
mg105
senior tag
sziasztok! adott egy E5200-es pentium proci, amit alap órajelen alulfeszeltem, kereken 1V-on atomstabil. a problémám az lenne, hogy a CPU-Z szerint loadon (2,5GHz) és idle (1,2GHz) állapotban is 0,96V-on megy. hogyan lehet beállítani, hogy idle állapotban csökkentse a fesz ugyan annyival, mint alapórajelen?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29030 üzenetére
Tudom, tudom
Azért egy kis különbséget mintha éreznék az 533 és a 800 MHz között...
Mondjuk az a baj, hogy sok tab van nyitva, és a vinyóm csak 5400 rpmes
Kéne egy SSD
Úgy vagyok vele, hogy kihozom belőle, amit tud, mert nem sok kedvem van fejleszteni. Jó lenne még 2-4 GB RAM is, de az pénz, netre meg így is bőven jó
Egyébként ha most vennék gépet, és egy ASRock lap tudná kiszolgálni az igényeimet a legolcsóbban, akkor azt venném, olvastam azt is, hogy csak a régebbiek gyengélkednek
mp
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
molnarpeter #29029 üzenetére
nem gyorsabb...több
abbol hogy huzod nem fogsz észrevenni semmit...max a tesztprogik alatt.
AM2es és 775ös asrock lapok nem a legjobbak...a mostaniak meg bőven jok
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
darál0w #29028 üzenetére
Eddig leginkább a procival foglalkoztam, de rájöttem, hogy nethez inkább gyorsabb RAM kell
Jól esik, jobb indokom nincs.
Amúgy 258-as BCLK-nál megtorpanok... a proci 1,275 Volton is stabil 2,7GHz körül, a lap max. 1,35-öt tud adni...
Sohatöbbet ASRockMajd még megpróbálom, hátha megy még többet ismp
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
molnarpeter #29027 üzenetére
minek akarod még huzni amugy a ramokat?
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
molnarpeter #29021 üzenetére
2V mehet nekik.
-
_gabber_
csendes tag
sziasztok, lenne pár kérdésem:
egy c2d e8200-ast használok, most 3.6-on ilyen beállításokkal:
fsb: 450
szorzó: 8 (max)
strap: auto (ezt nem piszkáltam, nem értem pontosan mire jó)
cpu vcore: 1.31v
gtl ref:auto (ezt sem igazán értettem meg úgyhogy auton maradt
cpu pll v: 1.56v
fsb term. v: 1.16v
ram v: 1.92v ( 1:1ben 900-on mennek így, illetve 5:6-ra szoktam még osztani úgy 1081mhz és 2.1V)
nb volt: 1.18v
LLC/C1E: disabledkérdés: hosszú távon használhatóak ezek a beállítások, nem fogja megsütni a lapot/procit?
próba erejéig teszteltem 3.8-ra, felbootol, de prime azonnal crashel ezekkel:
fsb: 475
cpu vcore: 1.3625 (ha jól tudom ez a max amit szabad adni nekik)
cpu pll: 1.6v
fsb term: 1.2V
ram: 2V (1:1 - 950mhz)
nb volt: 1.2Vezek közül mit emelhetek magasabbra, hogy esetleg ezen az órajelen is stabil legyen, vagy inkább csak hagyjam 3.6-on, mert ilyen beállítások már nem biztonságosak?
hűtésre egy "narancssárga csoda"
van azt hiszem alpenföhn márkájú(EKL van a ventire írva), itt vettem a hardveraprón, 3.6-os beállítások mellett 100% loadnál 62 fok.
-
feki92
csendes tag
helló/sziasztok
Tudnátok nekem segíteni van egy Intel Pentium 4 HC 3.2 processzorom és van mellé egy Cooler Master Hyper 6 hűtésem de a pasztát elpárologtatja magárol pedig alapon a proci 48-49 fokon megy de ha megdolgoztatom prime95.tel akkor se több 55 foknál így nem értem mért párolog el a hűtő paszta a paszta pedig MX2-es és az lenne nekem a problémám hogy van olyan meg a gép uttána meg lefagy minden de ha a procihütásem meg mozgatom a lapon uttána megint megy egy darabig de uttána egy 5 óra uttán kb. megnt lefagy valaki tudna nekem segíteni ? -
adise
őstag
és 2héttel ezelottig ugyanigy ment..plusz kakaot nem merek adni bár lehet az kéne
én a memtest ellenére a ramokra gyanakszok, hogy kezdenek haldokolni -
szesz
tag
Sziasztok!
Elméletileg mit tudhat az alábbi konfig?
Alaplap: P35-DS3R (rev. 1.0)
Proci: C2D 6750
Memória : 800Mhz-es GEIL Black Dragon memória kit CL5Jelenleg 3.2Ghz-en megy, gyári hűtővel. A procinak +0,1V adva, a memória +0,3V
CL5-ös időzítéssel.Meddig lehet ezt a kombót húzni mondjuk gyári hűtővel? Esetleg ha kell hűtő rá, mit tudnátok ajánlani?
Valamint tervezek +2G RAM-ot a gépbe,de látom hogy a lap támogatná a 1066Mhz-es ramokat is. Érdemes lenne lecserélni esetleg a mostanit is?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest