- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
Lacazr93 #30483 üzenetére
Az azért elég merész lenne így első lépésnek.
Az sem biztos, hogy az alaplap elbírja a 300MHz -es órajelet, nemhogy a processzor a 300x12,5=3750 MHz-et. Apróbb lépésekben érdemes próbálkozni, és folyamatosan tesztelni, ha hibázik, egy kis feszültséget még neki, de nagy lépésekben egyiket sem szabad, mert hamar nem induló gép réme fogadhat, a füstjelekről már nem is beszélve.
Gyári hűtéssel sokat nem tudsz mozogni, a lényeg, hogy a maghőmérséklet 60 fok körül mozogjon maximum.
Mondjuk először 10-es lépésekben, majd 5-ös lépésekben érdemes növelni. -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30460 üzenetére
Egyenként nem próbáltam csak.
Mivel kittről van szó, és együtt használom, már 2 éve, csak eddig egy X3-assal használtam, és nem volt olyan probléma, hogy futtattam volna a Prime95-öt, de esetleg hétvégén megnézem. Illetve anno futtattam mikor megpróbáltam aktiválni a 4. magot, de elég hamar lelőtte gépet, így nem próbálkoztam vele sokat.
Így sajnos nincs viszonyítási alapom, hogy azzal a felállással stabil volt-e Prime95 alatt. Ha lesz időm majd, akkor öcsémmel cserélek memóriát, neki Black dragon van a rendszerében, megnézem azzal mit szól hozzá. Köszönöm a segítségedet! -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30410 üzenetére
Sajnos ez sem segített, 1,1-ről egészen 1,35V-ig emeltem lépésekben, és semmi hatása, majd minden feszültséget feltoltam (DDR 2,2V, CPU 1,4V (alapórajelen), CPU-NB 1,35V) és 10 perc alatt hibázik legalább egy mag. Majd kipróbáltam Ganged/Unganged módban, majd külön csatornán, dual, single csatorna, de semmi nem segít.
Marad 800-on a memória. -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30395 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy a KHX8500D2K2/4G csomag nem hajlandó hibázás nélkül menni a Prime95 alatt 1066-on, feltoltam a feszültséget egészen 2,1V-ig (alaplap szerint) AIDA 2,192V-ot jelez, kérdés mennyire pontos a visszajelzés, tovább nem akartam, mert tűzforró a borda a memóriákon, égeti a kezem ha rajta akarom tartani. Nem probléma, hogy ennyire melegszenek terhelés alatt?
Variáltam az időzítésekkel is hátha az segít (gyári érték 5-5-5-15 at +2.2V) én 7-7-7-18-ra állítottam, sajnos a többi értéket nem tudom, mennyire kell(ene) növelni, hisz leírva sehol nincsde ez sem segített.
Viszont 800 MHz-en, alapfeszen és 5-5-5-18-al hibátlanul fut már több mint 2 órája a teszt.
Felmentem az alaplapom oldalára és megnéztem a memória kompatibilitási listát, meglepetésemre ez a szöveg van a megjegyzésben: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel. Azaz ha jól kapisgálom, duálban nem is fog menni 1066-on a memória, hisz csatornánként csak egy modul használható
Kérdés, akkor mi a fontosabb, a dual chanel, vagy a nagyobb freki? Most illetve eddig is egy csatornán van/volt a két modul, dualban. Esetleg másnak is kellene nagyobb feszültséget adni?
De legalább nem a proci hibázik. -
Zolee11
senior tag
válasz
Zolee11 #30391 üzenetére
Ezt most találtam KHX8500D2K2/4G memória adatlapján:
Each module pair has been tested to run at DDR2- 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-18 at 1.8V. Each 240-pin DIMM uses gold contact fingers and requires +1.8V.
Nálam 1066-on fut 5-5-5-18-on és 1,9V-al, asszem picit feljebb kéne tornázni a feszültséget, mert ez is okozhatja a hibát... még jó hogy 2 éve így használom. -
Zolee11
senior tag
Sziasztok, tegnap lecseréltem a gyári hűtőt a 965-ös procimon egy Katana3-ra, előtte is futtattam teszteket a hőmérsékletek miatt és a csere után is. A csere előtt semmi probléma nem volt a Prime95 tesztjeivel sem. Viszont Csere után folyamatosan hibázik. Előzmények.
Próbáltam már azt is, hogy visszaveszek az órajelből, csökkentettem a feszültséget, növeltem is, és ugyanaz...
Viszont a Small FTTs teszt hiba nélkül fut, a In-place large FTTs, Blend tesztek hibáznak. Emiatt a memóriára gondoltam, de kék halál vagy hirtelen leállás nem volt eddig soha. Memetest86 simán lefutott 3 körben semmi hiba. Ma visszaveszem a memória időzítéseit és megnézem úgy, hátha segít rajta.
Valakinek valami ötlete, mi lehet, miért nem hibázott a csere előtt, és után amiért, ha a hőmérsékletek is rendben vannak, 1-2 fok az eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest