- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Crossfit007 #30599 üzenetére
Ötletes.
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30597 üzenetére
Oké. Most visszaveszem akkor 3.4 ghz ről 3 ghz-re.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Speedhs #30596 üzenetére
Úgy tudom intel-nél HT visszavehet sebességben is, de tégy egy próbát, tolj egy tesztet HT On-al és HT Off-al is, akkor észreveszed a különbséget.
Az lenne jó ha q-fan kikapcsolása után alapjáraton nem lenne melegebb a procid 40-42 foknál.
Utána tolhatnál bekapcsolt és kikapcsolt HT-vel is egy tesztet. -
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30595 üzenetére
Oké. A hyper threadinget is ? Még valamit ?
-
Speedhs
őstag
Szóval, akkor ha nem találtam ilyen smart fant, akkor mit keressek ? Ilyenek vannak : q-fan control-ezen belül cpu fan profile.
Chassis fan 1 speed
-||- 2 speed
-||- q-fan speed
Power fan speed.
Meg voltok. -
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30591 üzenetére
Oké. Szerintem a cpu hűtőm nem elég hatékony ( ac freezer 7 pro rev 2 ) .
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Crossfit007 #30590 üzenetére
BIOS-ban ha találsz olyat, hogy Smart CPU FAN, meg Smart System FAN, azokat nyugodtan kapcsold ki, tedd őket Disabled-re vagy Off-ra, és akkor végig fullon fognak pörögni a ventik a procin is.
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30588 üzenetére
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Speedhs #30586 üzenetére
CPU Core voltage, a max engedélyezett biztonságos fesz ezeknél a prociknál megfelelő hűtés mellett 1.35V környéke.
Próbáld meg a szorzót mostani 16-ról 18-ra feltolni, így: 18x150 = 2700MHz-et kapsz proci sebességnek.
Ha itt stabil a gyári feszértékeken, akkor próbálj meg elmenni egy 20x150 = 3000MHz-ig. -
Szlavik
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A problémám a következő:
Asus P6T X58 + Intel Core i-7 920 2,6 Gig
Kingston HyperX DDR3 2000Mhz 3x2 gig XMP
Cooler Master Hyper 212+ Hűtés
OverClock: Mindenhol alap feszültségek
Cpu volt:1,2225 AUTO
QPI/ Dram core Volt: 1,3 v
3,5 Gig 175 FSB
Ram 1750Mhz 10-10-10-24 CR2!!!! Atom stabil 8 óra 100%-os Load után is.
Turbo mod kiszedve.De és itt jön a bibi:
3,6 Gig 180 FSB
1800 Mhz 10-10-10-24, 9-10-9-27, 10-10-9-24, 9-9-9-24, CR1/CR2
Mindent megpróbáltam, akkor is összeomlik...Emeltem a prockó feszen 1,3 ig 1,35 ig
QPI-n 1,32 v 1,35 akkor is omliksztem a ramokkal lesz a bibi. Nem vágom milyen időzítés lenne a jó neki.
A XMP-t nem használom, mert ott bősületes feszeket ad, ami lefekteti a Procit.azzal megy a 2000Mhz is, de fölösleg.A manuállal meg nem bírok amikor elérem a 3,6 /1800MHZ-t.
Mi a teendő, azon kívül, hogy gyújtsam fel magam
-
Speedhs
őstag
A feszültség az a cpu voltage ? Ehhez mikor kell hozzá nyúlni ? Most csak a cpu ratiot emeljem ?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Crossfit007 #30584 üzenetére
Gyári van beírva a képeken.
-
dii
csendes tag
Üdv!
Konfigom: Asrock P67 Extreme 4 | INTEL i5 2500k | 2x2 gb g.skill ripjaws 1600mhz cl7
Problémám: Felhúztam a procit, 4.6GHz-re, 6 órás prime alatt semmi gubanc, ramok gyári órajelen azonban mégis sokszor találkozom kék halállal, eddig még nem is volt mostmár naponta 2 biztos van. Emelett már a gép összerakása után az első bekapcsolástól, máig amikor a gépet elindítom 2-3 másodperc után bootolás közben kikapcsol majd magától elindul(az elindítás mindig ilyen).
Akinek van ötlete kérem válaszoljon! Köszönöm!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
belaazallat #30576 üzenetére
Lehet nem értette..
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Rég volt már AMD-s konfigom szóval némi felvilágosítás kéne a következőkről:
Mik az összefüggések a FSB,HT Link és Északi híd frekvenciái közt.Idálisan hogy kell igazítani őket egymáshoz? -
mzso
veterán
válasz
Regirck #30556 üzenetére
GPU-Z-vel néztem az órajelet az stabilan 793Mhz mindig. (Mondjuk az nem értem miért ennyi amikor a ccc-ben 800 van beállítva)
Én ezt úgy értelmezem hogy nem csinál downthrottlingot, mert akkor lejjebb menne, ugye?Most már csak az a kérdés, hogy miért bírja olykor csont nélkül ugyanazt a filmet amikor máskor meg folyton elkezd szaggatni. Arra is gondoltam, hogy más programok miatt lassabb. De amikor bezártam mindent ami a gpu használhatta (pl firefox ) akkor is szaggatott. Máskor meg futott egy csomó program és rendesen ment...
Órajelet is próbáltam emelni az AMD overdrive-val, de hatástalan volt. -
jericho69
tag
Esetleg erre tud valaki válaszolni? Maradhat ezen a feszen a proci, attól eltekintve, hogy pirosban van az érték? Illetve, ha esetleg később még szeretnék rajta valamennyit húzni, akkor adhatok neki majd még plusz feszt?
-
Speedhs
őstag
Üdv mindenkinek !
Van egy xeon e5530 as processzorom + arctic freezer 7 pro rev 2 hűtőm. Kérdésem az lenne, hogy ezt a processzort hogyan lehet tuningolni és mennyire ? -
pepperhaj
tag
Sziasztok! Egy phenom II x3 710et szeretnék tuningolni. Annyi kérdésem lenne, hogy ezzel a HT linkel meg cpu north bridge frkkel mit kell csinálni? A biosban a cpu north bridge-hez szorzókat ad opciónak, a ht linknek meg Ghz-et. Most úgy állok, hogy: 13x238=3094 és a HT link 2142-n vagy mennyin van, hiába állítom be 2ghz-re a biosban. Baj, hogy ennyin van? Meddig mehet ez? És mi a másik? köszi
-
zuzu000
őstag
Na,de hogy tuninggal kapcsolatos kérdésem is legyen:
Phenom II 555
3,8-ig 1,375-el elment,4Ghz-nél kékhalál.
Plusz fesz.kéne neki ? -
Regirck
senior tag
Mivel, hogy lehet vizsgálni/szabályozni a videokártyát?
Everest vagy Aida64 programmal tudod vizsgálni. Az Ati driverrel szerintem tudod szabályozni vagy RivaTunner.
Ha kell neki a teljesítmény akkor nem vesz lejjebb az órajelből. Szerintem software hiba vagy nem tudom.
Minden esetre nézd meg egy másik gépnél mit reagál meg, hogy a teljesítményt tényleg leveszi-e.
-
mzso
veterán
válasz
ZetorGumi #30549 üzenetére
Helló!
Nem tudom, hogy a jó topicot találtam-e meg. Nekem olyan problémám van, hogy a MadVR renderer-rel a videók sokszor akadoznak. De van amikor hibátlanul megy egy ideig. És a legtöbbször úgy van hogy minden flottul megy ideig utána pedig elkezd akadozni. Volt, hogy ugyanazt a filmet néztem 10 percig framedrop nélkül ami máskor folyamatosan akadozik.
A fejlesztő azt vetette, fel lehet, hogy amiatt van, hogy "downthrottling"-ozik a kártya. Ami ha jól értelmezem azt jelenti, hogy lejjebb veszi az órajelet, pedig nem kéne. Hogyha tényleg ez a probléma, hogy lehetne ezt megakadályozni? Mivel, hogy lehet vizgyálni/szabályozni a videókártyát? A kártyám egy 2600xt.
-
zuzu000
őstag
Azt hiszem,ez a tuning nem annyira nekem való.Felhúztam 4Ghz-re,majd Superpinél kékhalál,és rögtön összerezzentem,hogy valami baja lett,és elrontódik...
-
zuzu000
őstag
Helló
Nem biztos,hogy a legjobb helyen kérdezem,de mivel tuning,ezért itt teszem fel:
Szóval,tuning után ugye melegszik a processzor.Melyik hőfokát nézzem ?A magoknak,vagy a CPU hőmérsékletét ?Másik,ha már itt vagyok,melyik az AMD-nek az a win7-es miniappja,ami kijelzi a proc. sebességet,kihasználtságot,hőfokot stb... ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
animatrix11 #30540 üzenetére
procifesz fix.
prociszorzo emel.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Vettem egy Giga Z68X-UD4 lapot egy 2600kval eddig, tudna valaki segíteni tuningbeállitásokban? Eddig x58 asus lapom volt teljesen más mint ez
-
jericho69
tag
Hello!
Feltornásztam ma az i7 860-am 4GHz-re, sikerült is stabillá tenni, csak annyi kérdésem lenne, hogy ezek az értékek BIOS-ban jónak tűnnek? Szóval nem követtem el valami hibát, amit át kellene állítanom?
kép1
kép2
Leginkább a CPU Voltage-re lennék kíváncsi, hogy maradhat-e így. Ugye ez az alap feszhez adódik hozzá, így hiába piros, még nem vészesen magas érték? -
belaazallat
addikt
"A Ramnál amit beszéltünk meg Standart volt, most tettem Turbora....
egyébként ezek mit csinálnak????"Ezt is leírtam:
""Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van...."
Ezek a memória időzítések lesznek. max turbo, extreme beállításon instabill lehet a rendszer."
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30534 üzenetére
Köszi jó lett, be se voltak kapcsolva nem tudom miért persze sokat szórakoztam a BIOS-al mikor teszteltem, aztán lehet amikor resetelt én meg nem állítottam át......
Ott volt a C.I.A is 2 vel fentebb meg bekapcsoltam az EIST et is ..... 2300MHz 6x ra visszaveszi a szorzót
A Ramnál amit beszéltünk meg Standart volt, most tettem Turbora....
egyébként ezek mit csinálnak????A Standart
a Turbo
meg az Extreme
? mi a jelentőségük
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30534 üzenetére
Köszi
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30532 üzenetére
Okés köszi akkor azt is irtad csak nem tudtam hogy a C1E v 2 röl van szó.........
És ezeket az EIST stb dolgokat bekapcsolva hagyjam?
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30530 üzenetére
Köszi..........És akkor az EIST-re tipp?
Hogy lemenjen a szorzó amikor csak netezek stb 2D
A memóriáim az adatlapnál........ők nem elég Extremek?
a C1E-2 öt meglesem
-
belaazallat
addikt
Hali!
"C.I.A 2 funkció" állítsd disable-re.
Olyat keressél, hogy C1E vagy C2E ezeket tedd enable-re."Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van...."
Ezek a memória időzítések lesznek. max turbo, extreme beállításon instabill lehet a rendszer.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok
Q9400 am van meg Gigabyte X38 DQ6 lapom olyan kérdésem lenne hogy alapfeszen 3,16GHz re van belőve a proci 396 os FSB Ramok 950 en..........
Ugye már létezik ilyen energiatakarékos funkció...EIST stb bekapcsoltam a BIOS-ban ezt meg alapból is be volt......De a procim folyamatosan 3,16 on jár hogy kellene akkor ezt aktiválni normálisan?
Mert akkor ha csak pötyögök elég ez 2,66GHz en ha jár a proci
Vagy ez Q sorozatnál nem megy esetleg?
Ott az EIST körül is vannak még ilyesmi opciók abból akkor mit kapcsoljak be meg mit ki?
Illetve a Tuningjánál vannak ezek a C.I.A 2 funkció és alatta röktön hogy Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van....
-
tenke.
tag
Hali. Nincs pénzem új gépre most, max ramra és szeretnék egy kicsit húzni a dolgokon. Gyári hűtésű E7200 at szeretném felhúzni 3ghz környékére 2.4 ről. 2.8 is megteszi talán. friss a hűtőpaszta rajta, folyamatosan figyelném a hőfokot. valaki tudna nekem adni jól bevált értékeket? nem nagyon vágom már rég csináltam. a ramot is szeretném húzni picit.
-
hát igen pörög a topik
-
Sziasztok
A segitségeteket szeretném kérni tuning ügyben,,Sehogy nem sikerül zöldágra vergödnöm az gépem tuningolásávan
Van egy asus sabertooth x58-as lap egy i7950 cpu 3x4gb corsair vengeance 1600mhz cl9 ebböl szeretnék kihozni valamit de nem jöb össze.ű
Az alapokat tudom,,de vagy nagyon ratyi a cpu vagy nem tudom mi a bibi.
Nem tudom nagy igénynek számit e?de 3600mhz lenne kb a cél és a ramokna kmeg 1600mhz.Szerintem ez nem full nagy tuning.
Az a bajom hogy ha 1600mhz stabilnak tünik akkor a cpu megy 81c és az meg már sok ugye,,igy stop.
1.2v tudom max adni a procinak amin még 80c alatt marad de akkor már kék halál.Esetleg tudtok irni egy beállitást amivel müködnie kellenne?ha a cpu feszt autoról elsö lehetöségre teszem akkor azt hiszem 0.88v az lenne az alap?Köszi a válaszokat ha kell még valami adat akkor kiolvasom a biosból,,Köszi...jah proci hütö corator ds elvileg az elég jo itt ph-án ajánlották a táp corsair hx850 nem hiszem hogy azzal is baj lenne.. -
Barcageri
tag
Sziasztok!
Adott egy q8300, asus p5ql-cm, 4gb ddr2 800mhz ram.
Én csak 2,66ig tudtam felhúzni, utána már folyamat újraindult a gép, hibával.
valaki profi tudni segíteni részletesen mert battlefield 3-ra kellene ghz -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30518 üzenetére
Szeretünk tuningolni ez egyértelmű.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30516 üzenetére
Nagyon egyszerűen, nyersen fogalmazva át állítod az MCH fsb-jét, mch freqency latch menüpontban. Vagy a tesztre ezt a latch-ot auton hagyod, így viszont beadja az összes ram szorzót a különböző strap-ekkel.
C=200(800MHzfsb)
A=266(1066MHz)
B=333(1333MHz)
D=400(1600MHz)
A lap, ram, proci összeállítástól függ, hogy szeretnek "együtt dolgozni"
Nekem is kingmaxom van most, ez pl a 333-ast szereti, tehát B-s szorzót kell hozzá választanom. Ha a (g) MCH frequency latch-ot fixálod, akkor csak az adott FSB-hez tartozó szorzókat adja be.
Neked kell kitesztelni, hogy szereti. -
belaazallat
addikt
válasz
enemy107 #30515 üzenetére
P35 lapban (DS4, meg egy X48-DQ6-ban) Ment már ez a proci alapfeszen LLC- nélkül 3740MHz-t. 8.5x440.
Ebben a P45-ben, miért nem akar?"memókat egy másik strap-en"
Ez pontosan mit takar?
A ramok 1066-os kingmax-ok. CL 5-5-5-15-öt tudják 960MHz-ig. 480-as FSB-vel szinkronban(1-1 ben) mentek. De CL6-on tudják az 1200MHz-t. -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30513 üzenetére
Én sem szoktam ahogy írtam, nem ismerem a procidat (sajnos
) de én próbálnék neki egy kis fesz emelést. Alapfeszen elég szépen meg van tuningolva, lehet az a kevés. Illetve megpróbálnám a memókat egy másik strap-en.
-
Aryon87
félisten
Üdv!
Egy régi típusú processzor ügyében jövök segítségért hozzátok:
S370-es 1000/256/133/1.75v a processzor, és ezt szeretném betenni egy PROCOMP BVC2B alaplapba. A probléma meg az hogy hogy oldjam meg a dolgot fagyás nélkül. Gyanítom hogy a hűtéssel van a gond, de nem tudok egy turbinát bele venni, mert kicsi a hely
Hűtőpaszta már volt rajta, de azzal sem lett jobb. Rögzítése szintén jó. A fagyás meg nem fix, akkor fagy mikor kedve tartja. Legtöbbször eljut az asztalig és akkor fagy, de van mikor már az üdvözlőlépernyőnél megáll.
512Mb Ram, 200W-os valamilyen táp van társul ehhez. (ja, tápcsere megoldhatatlan, mert teljesen más a táp powercsatija (a bekapcsgobhoz megy egy nagy fekete kábel) Azt hiszem AT táp...
A segítséget előre is köszönöm! -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30511 üzenetére
Végül is maradhat az LLC ilyen kis feszen, én nem szoktam használni, de 1.3V-ig úgy tudom nem gond.
-
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30509 üzenetére
Éppen amikor a 3. teszt sorozat következett?
-
Szajo
őstag
válasz
enemy107 #30502 üzenetére
De már 1.38V on van a CPU fesz, vegyem fel 1.4V ra? Leírom az értékeimet!
AI Overclock tuner: manual
CPU Ratio Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: Auto
FSB Frequency: 400
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 1003MHz
DRAM Timing Control: Manual
CAS Latency: 5
DRAM RAS to CAS Delay: 5
DRAM RAS Precharge: 5
DRAM RAS Activate to Precharge: 15
x sorok: mind autó
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
Mem OC charger - enabled
Ai Clock Twister - Lighter
Ai Transaction Booster - Manual
Performance level 8
CPU Voltage - 1,38
CPU GTL Reference - Auto
CPU PLL Voltage - 1,52
FSB Termination Voltage -1,34
DRAM Voltage - 2.20
NB Voltage - 1,38
SB Voltage -1,2
PCIE SATA Voltage - 1,5
Load-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: Autó
NB Clock Skew: Autó
CPU margin... optimized
CPU menüben C1E Disableden -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30503 üzenetére
1 órát hadd menjen, és kiderül. Utána teszt játékokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Formula-1
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest