- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Állvány topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Tuningban volt már részem, de most váltottam 1156-ra és ez még új. A konfig a következő:
Asus P7P55D-pro
i5-750
8gb kingmax ddr3 1333mhz
HD4890 Vapor-x 2gb
Chieftec 550wmit lehet a prociból így kihozni stabilan? Köszi előre is!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31498 üzenetére
pcie freki 100.
ramot tartsd alaporajel alatt.
cpu termination 1.2V
cpu feszt emeled ameddig kell.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31496 üzenetére
autora van állítva minden...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31494 üzenetére
többi fesz?
nb, fsb term?
biosrol mutass már képet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31492 üzenetére
ezesetben a lap adja meg magát...a ramnak ennyin mennie kell...
feszek hogy állnak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31490 üzenetére
a ram szorzo akkor jo...
és akkor mi is a probléma?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31488 üzenetére
írd már le a teljes konfigod.
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
juventus85 #31486 üzenetére
Üdv!
Gigabyte ga ma 770 ud3! -
dvd_R+
őstag
sziasztok az alábbi confighoz szeretnék tuningot
Abit is7 rev 1.2
P4 2.6GHZ 512mb chache
3x256 mb + 1x 512MB
Ati Radeon 9600 128mb agp 8x -
Bali27
addikt
válasz
darál0w #31481 üzenetére
Hmmm.. Jol hangzik...
HA a Biosom lefotózom akkor tudnál segiteni hogy hogyan érhetem el kb? Mert igazábol tulmelegíteni sem aakrom a magasra huzott fesszel...
De majd holnap Privátban megkereslek, és előre is köszönöm az eddigi segítséged.. Viszont már mennem kell aludni, mert holnap korán kelek.. -
Bali27
addikt
válasz
darál0w #31477 üzenetére
Hát a procit már nem szivesen huzom tovább.. Ez is csak az uj Red ORchestrához kell mert Procigyilkos a lelkem.. a vga meg max 70%os kihasználtság.. a E8400 meg 3.6 on is 100% os terhelés..
Hja.. De a 800as ramokat megérné lecserélni??? DDR2-ben mi a legnagyobb teljesitményű ram? 1066.. és azt 1200-1300 ig lehet huzni??? MEgéri szerinted? -
papajoe007
tag
Sziasztok!Egy olyan nyügöm lenne,hogy 2x2 gb G-Skill GT1 2000Mhz-s ramokat hajtok egy EVGA P55FTW lapban,egy Core i5 650 társaságában!Jelenleg 1800Mhz-n szalad,CL10-es időzitéssel!1,68Voltot kapnak a ramok!Na most szeretnék valamivel több szuflát kiszoritani belőle,de azt a tanácsot kaptam,hogy semmiképpen ne adjak neki több feszt,mert elszálhat a cuccos!Hogy igazán tuningolni csak AMD-s platformon lehet.....meg hogy 2000Mhz-t is csak amd társaságában tud!Valóban igaz lenne ez??Válaszokat,tanácsokat előre is köszönöm
-
Z()L3
tag
Sziasztok.
Találtam az alaplapom menüjében egy opciót : Quick Power On Self Test
Leírás szerint annyi, hogy a rendszer pár tesztet kihagy, és ezáltal rövidül a boot idő. Érdemes ezt kikapcsolni ? (On állapotban végzi a teszteket)Illetve annyi érdekelne még, hogy a PWM-et sehogy nem tudom belőni a procihűtőn. Annyit sikerült elérnem, hogy alapon indul, és egy bizonyos hőfoknál felkapcsol maxra. Ezt így is szeretném használni, csak az a gond hogy nem megy vissza alapra.
Mit cseszhettem el ?
Válaszotokat előre is köszi
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31472 üzenetére
igen. arrol.
vedd le 2-re.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31470 üzenetére
nem. a ram szorzoját.
SPD.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31468 üzenetére
emeled az FSBt, nő a ram orajele is, amit vissza kell venni, méghozzá szorzo segítségével.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
neil_mullen #31465 üzenetére
több oka is...nem bírja a lap vagy nem osztod vissza a memoriát...esetleg kevés a fesz..
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok,
van valami oka annak hogy az e8400 am fsb-jét nem tudom 343 Mhz fölé húzni (gyári 333)? Gigabyte g41m-combo alaplapot használok.
köszi
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Lenne egy láma kérdésem..
Melyik a jobb a processzornak teljesítmény szempontjából?
-8x400 FSB
-9x380
(Utóbbi ugye magasabb órajelet eredményez,de vajon az a jobb?)Válaszokat előre is köszönöm
-
zuzu000
őstag
Hali
Lenne egy kérdésem:
Múltkor, amikor kicsit tuningoltam a Phenom II 555-öm órajelét (+400 Mhz), akkor prime95-et futtattam vagy 1 óráig, semmi hiba, de játék alatt kékhalált adott. Van olyan program amivel rendesen le lehet tesztelni, biztosra a procit ?
Most hogy itt a hidegfront, neki állnék. -
roniR10
csendes tag
Sziasztok.van egy E6850 procim elkezdtem tuningolni (kezdők módjára!)Amit tapasztaltam hogy csak a szorzó és fsb állítással tudtam növelni a sebességet ez úgy nézett ki,hogy szorzó 9* az fsb 355na ennyit ment stabilan,Illetve a *8 fsb440 kezdésnek everest stabi.teszt
lement gond nélkül viszont ha emeltem fsb-t pár mh akkor rögtön nem akart a win felállni.Én azt gondolom ebben a prociban több van(remélem) lehet fesz.emeléssel menne feljebb is de
annyi mindent lehet állítani a biosban,hogy nem igazodok ki rajta.Ha valaki segítene nekem
azt megköszönném ha esetleg valami hardver infó kellene csak szóljatok,de az adat lapomnál a 2 gépnél mindent leírtam amit tudtam.Előre is köszönöm -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ROGER PAPÓ #31454 üzenetére
amdnél nincs 1:1...meg amugy sem számít már itt.
-
ROGER PAPÓ
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna hogy az mit jelent hogy Dram
SB arány 20:6hoz.
Ez nem akkor jó ha 1:1 ként működik?Asrock alaplap, Phenom X4 proci.
Illetve még egy olyan kérdés hogy amiket vettem ramok azok 1600 MHZ képesek de ahogy nézem AIDAban ott csak 1333-at ír.Mi a teendő?
Előre is köszönöm segítségeteket.
-
Ueda
senior tag
válasz
beatx772 #31450 üzenetére
Az 5:6 bőven jó lesz, mert itt a memória egy picivel gyorsabb mint a proci fsb-je. Vagy másképpen megközelítve közel van az 1:1 arányhoz, (mert 5:5 nek vagy 6:6 nak felel meg szinte). Az 1:1 arány főleg azoknak szükséges, akiknek nem tuningos ramjaik vannak. Csak azért akartam, hogy levedd, nehogy feleslegesen gyorsan menjen a memória egyrészt. Másrészt így biztosan nem a memória fogja korlátozni a proci tuningját.
Balazuz : Az intel 1155-ös foglalatánál az 1333-mas memóriasebesség ami hivatalosan támogatott tudomásom szerint. Ettől függetlenül még lehet gyorsabban is járatni, viszont hogy erre szükség van, vagy van-e valamilyen előnye, stb. nyugodtan kérdezd meg a Sandy Bridge-s topicban, úgyis friss rendszerről van szó : [link]
-
Balazuz
tag
Sziasztok!
Mostanában nem vagyok otthon a BIOS beállítós témában, nem volt időm ezzel foglalkozni, ezért segítségeteket kérném! (Konfigom a profilomnál)
Van egy Kingston DDR3 (2×4GB) Blue 1600Mhz 1.65V-os RAM-om.
Nemrég vettem észre, hogy csak 1333Mhz-en megy.
Nem kellett volna alapból 1600Mhz-en menni?
Amikor feljebb raktam a sebességét, akkor még az időzítések is alacsonyabb értékre álltak be mint 1333MHz-en...
Valami olyasmit hallottam, hogy 1.5V-on kellene mennie a RAM-nak a Proci miatt (?) és ez a RAM tudja is az 1600Mhz 1.5V-on (gyárilag 1.65V).
Szóval az a kérdésem, hogy hogyan kell beállítani ezt a RAM-ot (Profil, Sebesség, Feszültség) ebben a konfigurációban, hogy Tuning nélkül (bocsa lehető legoptimálisabb beállításokat érjem el?
Köszönöm! -
beatx772
csendes tag
letöltöttem, ez mindent teszetl? ramot, procit?
jah sehogyse sikerült az arányt 1:1-be állítani, eddig a legjobb amit elértem 5:6
aida-nál a ram feszt 1.9-re írja, de terhelésnél 2.1-re
-
enemy107
senior tag
-
beatx772
csendes tag
oké meg is nézem
-
Ueda
senior tag
válasz
beatx772 #31441 üzenetére
Igen, az 5 lenne a proci, és a 8-t lehetne csökkenteni. De most néztem a Bios-odat és leírhatnád pár beállítás értékeit. Pl. CPU Frequency, CPU Host Frequency, Memory Frequency és ezután azt, amit a windowsban kiir arányszámot , ezekből már talán ki lehetne bogarászni, hogy mit kell állítani.
-
beatx772
csendes tag
most ugy van hogy: 5:8
most meiket kell lassítani vagy gyorsítani? meik az 5? az a proci?
-
beatx772
csendes tag
köszönöm megnézem ezt a 1:1-es bár nemnagyon vágom
-
Ueda
senior tag
válasz
Bali27 #31437 üzenetére
Igen-igen, ez teljes mértékben igaz és gondolom ennek az a magyarázata, hogy 1:1-ben nem tökéletes a szinkronizáció, ezért segít ezen, ha gyorsabban megy a memória. Csak a kérdést feltevőnek kívántam némi alapot átadni indulásképpen, mert részletekbe menően már nem tudnék segíteni, pl. giga biost sem ismerem.
-
Bali27
addikt
Majdnem ugyan az a configom mint beatx777nek... csak X38Ds5 ös desza és 800as ramok.. a többi ua. és az előbb leírtak ermészetesen rám vonatkoznak...
-
Bali27
addikt
Igen, de látam egy tesztet ahol ezen példánál maradva a 800as ram 1:1 ben 800 mhzen jár
De 960on 5:6 hoz... Everest testben 1:1ben írási testben többet kap valamivel a 800Mhz-en járó 1:1, de az összes többiben, telsesítmény stb a 960on müködő 5:6 hoz beálítással hoz többet a "konyhára" -
Ueda
senior tag
válasz
beatx772 #31434 üzenetére
A memóriát érdemes lenne visszaosztani, hogy a procival 1:1 arányban menjen.
Tehát FSB : DRAM legyen 1:1 és akkor tovább bírod húzni a procit is. CPU-Z progival meg tudod nézni.
Ahogy írod az alap értékek : fsb 333, a proci szorzója 9, ezért lesz a proci frekije 333x9=3000 MHz. Így 400-as fsb-nél már 3600 (=400x9) -on kell járnia. -
beatx772
csendes tag
Hello all
tud valaki segíteni tuningba? nem nagyon értek hozzá
Gigabyte X48-DS5 - alap fsb: 333
Intel E8400 2x 3.00ghz
AMD HD 6850 1GB OC
GSKILL DDR2 2x2GB 1100MHZ - 1066mhzEddig jutottam el, de az alaplap nagyon melegszik
fsb: 400
proci: 3.4ghz
ram: 1066, 5.5.5.15alaplap indul 34fokról és fél óra után 37--él van
a többi bírja
a feszültség részét nem vágom, ugy oldottam meg hogy minden alapon volt és csak 1-el raktam feljebb, tehát mindent az alaptól 1-el emeltem
előre is köszuönöm a segítséget
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Egy Intel C2D E4500-at szeretnék 2.2Ghz-ről úgy kb. 3.2Ghz-re felhúzni.
Milyen hűtőt ajánlanátok?Használtba venném 5ezret szánnék rá.És még azt szeretném megtudni (lehet hülye kérdés), hogy vannak hűtők amik fél-1 kilósak.
Ha egy ilyen súlyú-t szeretnék betenni egy álló házba akkor az alaplapnak nem lesz baja?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Beni
-
megint én
őstag
válasz
enemy107 #31430 üzenetére
Most olyan 20 percet ment a középsőn, ami valami large FTT vagy mi.
A másik srác is nekikezdene, neki viszont fúrcsább a szitu
ga-p35c-ds3r
és a fent említett E6400 2.1ghz.
Viszont DDR3 1600 mhz-s ramokkal.
Ilyennel még nem találkoztam :S
Mindenesetre ő holnapra hagyja! Neked, azaz nektek meg köszönök mára minden segítséget! Holnap Re! -
-
megint én
őstag
válasz
enemy107 #31425 üzenetére
Na, a friss fejlemények:
Vcore 1.225v
10*300=3000
Temp: 64°C
Szerintem ez már elég is lenne neki, de úgy rákapott, hogy be van zsongva teljesen, azt mondja ha már belekezdett be is fejezi
Szóval most az FSBt növeli 310re
Viszont itt már szerintem kéne kakaó a ramnak is... Azt mennyire kéne?A másik srácnak ezt írja:
dualcore intel core 2 duo e6400, 2133 mhz (8x267)
Ez is menne olyan 3GHZ-ig, nem? -
megint én
őstag
-
megint én
őstag
válasz
juventus85 #31421 üzenetére
THX!
(#31420) enemy107
Neki 266x9=2.4GHZ -
megint én
őstag
válasz
enemy107 #31414 üzenetére
Most elindult 9x300on, Vcore 1.225v A Ram elvileg 900Mhz. Így most megy. Mivel a cél, az 3 Ghz, nem is gondolkodunk olyanon, hogy 6.5, meg 3,6
Főleg, hogy gyári a hűtő. Most egy darabig nem leszek, megyek vásárolni.
Szerinted azt még bírná, hogy 10es szorzóval 300 míg 1.225v? És akkor nekünk ennyi elég is lenne...
(este re!) -
enemy107
senior tag
válasz
megint én #31411 üzenetére
10,5X 333( 3.5 Ghz)
10X350-370(3500-3700 mhz)
9X400 (3600 mhz de eza lapnak lehet nem fog menni.)
Ezek beállítási lehetőségek, amik mennek emberi feszen E7400-nak.
Ramjaid milyenek?Azokat vissza kell osztani.
Első lépésnek vedd le a proci szorzót 8-ra, és úgy emeld az FSB-t, hogy meg tudd a lap mennyit bír.Majd ha az meglesz, beállítod a proci szorzót (órajelet) is hozzá.10.5X300 szerintem menni fog neki alapfeszen .
-
megint én
őstag
válasz
juventus85 #31412 üzenetére
Azt hogy osztja vissza?
Szerk:
Meg most nézi, hogy 10x szorzó is van. Akkor a memóriája elvileg 1066os, így bírná ezt a beállítást????
Vcore 1.225
CPU=300*10 = 3000mhz
RAM=300*3=900Mhz
Menne??? Sztd? -
megint én
őstag
válasz
juventus85 #31410 üzenetére
Akkor lépésenként. Csak hogy tiszta legyen, mert annyira szerintem nem kicsi az emelés.
A Cél KB ~ 2.7 - 3Ghz.
-1. Vcore 1.2250
-2. PCI-E frequency AUTO-ról átállítani 100ra.
-3. FSB 300, vagy szerinted bírná a 333-at???
-4. Mit csináljunk a memóriával? Nem fogja azt is emelni? AUTO-n van jel pill. -
megint én
őstag
válasz
juventus85 #31408 üzenetére
ŐŐŐ, kicsit magas.
És nem értem hogyan. Azaz inkább progival? ET6? És ott emelgessük? Nem lenne könnyebb belőni egy olyan Vcore + FSB-t amin tuti elindul, és utána ET6-tal csökkentgetni a feszkót ameddig nem hibázik? És eleve visszaosztott memúval, mert mivan ha amiatt pattan ki?
Vagy ha nem ilyen profi tuningot nyomunk, hanem valami parasztos megoldással? PL belőjjük a feszkókat gyárira a Vcorte 1.175ről 1.2re (+0.025) és az tuti bírni fogja a 300as FSB-t. Csak akkor ahhoz kell vixálni a PCI-E 100 Mhz-ra, és a memóriát is valahogy, de azt már nem tudom.Mert nem a maximumot keressük, hanem egy kicsit akarunk emelni rajta.
-
megint én
őstag
Sziasztok, Van egy haverom igencsak elfogyott az FPS a BF3ban, totális CPUlimit miatt. A kérdésem az lenne hogyan kell tuningolni egy E7400 procit, ga ep31 ds3l lappal?
Szerintem valahogy úgy kéne nekiállni, hogy minden feszt lefixál gyári értékeken, és utána a PCI-E freq: 100
Eddig gondolom oké.
Nem volt ilyen procim, de gondolom, hogy 8xos a szorzója a procinak. Viszont mi a hejzet a memóriával? És mennyi lehet a max hőmérséklet? 75°C? És még mit kell csinálni? PLS help! -
osonte
őstag
válasz
darál0w #31400 üzenetére
Igen, mert előtte 1.35V-ot kapott a CPU és a CPU Termination 1.2V volt és úgy kilépett a tesztnél kb. 10 perc után.
A jelenleg így stabil a tesztnél, viszont játéknál egy idő után hirtelen kilép. Lehet, hogy az integrált VGA miatt van, vagy alacsonyabb FSB-t kell választanom? Iszonyatosan forró a G41 chipset bordája, lehet ha tennék rá ventit, akkor jobban bírná?
Ahogy csökkentem az FSB-t úgy egyre később lép ki, persze egy idő után egyáltalán nem. Csak a memóriát szeretném minél jobban kihasználni... csak alacsony FSB-n ezt nem lehet megtenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Politika
- Fűnyíró topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest