- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillBorn
senior tag
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok!
Ma szereltem be a gépbe egy 1090T BE-t. Adtam neki egy kicsit, így 3.5-ön megy, 1,285V-on, stabil, bár CPU-z 1.3V-1.312V-nek írja, biosban 1.285V-nek lett állítva. De ez mellékes is.
Problémám a következő: Nekem úgy tűnik, hogy nyugalmi állapotban is 3.5-ön megy, tehát terhelés nélkül is. C'nQ, illetve "enchanced halt state is be van kapcsolva, illetve win7 alatt az "energiatakarékos" séma van kiválasztva. Turbo Core ki van kapcsolva. Miért nem veheti vissza az órajelet?
Előre is köszi -
mmcc02
tag
Sziasztok!
A procim gond nélkül futott 3.64 GHz-en (280 MHz FSB), az utóbbi egy hónapban viszont elkezdett fagyogatni a rendszer (néha kékhalál is...). Ezért vissza kellett vegyem az FSB-t 270 MHz-re...
A 280-at sehogy sem bírja, akár a procinak adok plusz feszültséget, akár a RAM-nak (ezesetben még korábban kifagy), akár az északi hídnak. A hőmérsékletek rendben vannak, bár az NB-nek nincs hőszenzora, a borda csak langyos, újra is pasztáztam mindent. RAM-ok fölé került egy 4cm-es ventilátor, helyzet ugyanaz.
Ötletek? -
pepperhaj
tag
válasz
VaniliásRönk #30769 üzenetére
Erről valami leírást tudsz nekem adni? M a ramok időzítéséhez gőzöm sincs..
-
ZetorGumi
addikt
sdavic01: Az még talán jó, ha nem melegszik nagyon a cucc (nem kapcsol le), akkor jó lehet. De ha lekapcsol, akkor hagyd pihenni pár percig a gépet, aztán bios be, alapra vissza.
aseqz: szorzót állítsd, ennyi a dolgod, ja és procifeszt fixáld le, meg az alapfrekvenciát is. -
dii
csendes tag
Hi! Neki álltam tuningolni a gépem, a videókártya már stabil 3d mark alatt, esetleg valami más alatt még meg kellene néznem? Most a processzort készülök húzni, de találkoztam pár dologgal ami nem tudom mit csinál a BIOSban. Húztam már processzort, nem új a dolog, az órajelent elsőnek 4200mhz-re teszem, voltal majd játszok, esetleg valami mást még kell majd állítanom?
-
sdavic01
tag
(#30759) itt írtam de nem válaszolt senki valaki tudna segitenii ??
-
magedla
tag
Sziasztok!
Néhány hónapja összeállt a gépem (adatlap), eddig azonban nem tudtam időt szakítani a tuningra. Korábban sosem próbáltam, az első PC-met végelegyengülésig használtam, 7 év után elajándékoztam letöltősgépnek.
Ezúttal tudatosan válogattam az alkatrészeket, ezért most belevágnék. A cél egyelőre ~4-4,2 GHz. Remélem tudtok segíteni.Köszönöm!
-
-
pepperhaj
tag
válasz
darál0w #30764 üzenetére
Sajnos a Bios fissités nem oldotta meg a gondomat... A lírásban 300as fsb-ről meg giga lapról beszél a szerző hát a giga lap stimmel csak az fsb nem...Ha a ramokat visszaosztom akkor nem kell buherálnom az időzítésükkel? jó lenne legalább 1 250es fsb m akkor a ramjaim is 1000en mennének. Valaki?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Rejtettszam #30763 üzenetére
asus updatel tudod a biost frissíteni.
ram szorzot visszább veszed.
-
csuree
csendes tag
Hogy lehetne húzni egy pentium 4 3Ghz Hyper threading procit?
Mit meddig mivel?
ASUS P4s800 alapalappal -
Regirck
senior tag
válasz
Rejtettszam #30760 üzenetére
Kezdetnek BIOS frissítés
Utána a PCI-t fixálod 100Mhz-re.
BIOS-ban a processzor kezelését manuálra állítod, így megtalálod az FSB-t melyet elkezdesz emelni úgy, hogy a RAM-okat visszaosztod és a processzor feszültségét fixálod.
Próbálgatod tesztelgeted és amelyik érték megfelelő és stabil akkor megállsz.
-
Rejtettszam
csendes tag
Sziasztok.
Intel Core 2 Quad Q6600-asom van, ASUS P5KC alaplappal és CM Hyper TX3-as hűtővel. Jól szellőző házam van és szeretnék tuningolni. Jelenleg a proci alapórajelen fut (2.4Ghz) és szeretném felhúzni 3.0 GHz-ig. Csak hát pontosan nem tudom hogyan is kell. Nézegettem a BIOS-t keresve az FSB-t de nem találtam. Annyit tudok hogy az alap FSB-t (266Mhz) fel kell húzni 333Mhz-ig hogy elérjem a 3.0Ghz-t. Ezt hogy tudnám megoldani? 2008as BIOS-om van. -
sdavic01
tag
sziasztok van egy e4500 zas procim és csak 2651 mhz re sikerült húzni alap hütővel
valaki HELP ! -
törölt tag
ha ez ház olyan jó darab, akkor valami nagyon sántul a 72-ről 62-re eső prochőfok körül az oldal lap levétele következtében...
azt meg már megszoktam az életben, hogy a gyártókkal sokszor kell és érdemes vitázni. Ezt a házat is meg lehetne csinálni szép, festett csővel, egy kis díszvilágot neki...
-
törölt tag
Üdv!
Ettől a fentebb említett megoldásom azért jobb, ill minden léghűtéses megoldástól, ami attól eltér, mert bármennyi venti fúj bármerre levegőt, az össze fog keveredni a ház belsejében lévő többivel. És az melegebb, mint a külső. Az általad linkelten nekem az tűnik fel, hogy a videó kártya és a HDD által langyosított levegő libben a proc felé...Lehet kapni gyári csövet erre a célra. Az sem mellékes, hogy a hűtőborda alja is felmelegszik-e, mert ha nem, akkor nincs hőátadás.. Persze az is lényeges emellett, hogy ne legyen zárt helyen a PC-je..de ezt már csak nagyon halkan jegyzem meg...
Üdv!
Azért off, mert van erre külön fórum. -
törölt tag
válasz
MoonST #30752 üzenetére
Üdv!
Tanács...csövezd be a ház oldal lapja és a proci hűtő közti részt, a ventillátort meg szereld le onnan. Így a prochűtőd csak a külső levegőt fogja ráfújni a hűtőre. Ha leveszed az oldalát a PC-nek és hűsebb a processzorod, akkor ezzel a megoldással akár 45 fokra is is vissza jöhet az érték...
Sufnituning próba erejére, így eldöntheted, megéri-e beruháznod: karton papírból készült csövet gyorsan beszabhatsz. Pl egy 160 grammos dohány termék kartonjából...
De ügyelj arra, hogy CSAK külső levegőt tudjon használni!
Üdv! -
MoonST
tag
válasz
Crossfit007 #30751 üzenetére
Az oké hogy 60 fok, de nem hiszem hogy valami játék terhelné mind a 4 magot folyamatosan 100%-on mint a teszt tehát azért csak 60 fok alatt marad majd nem?
-
MoonST
tag
Levettem a ház oldalát és 73 helyett 63 lett. Ez tűrhető érték? Egy Thermaltake commander ház-ba van oldalán van egy 12-es venti ami elég gyengén de azért fújja be a levegőt az egész ház ezen kívűl tiszta lyuk
Nem tudom akkor hátra rakjak egy ventit ami kifelé fújja a meleget?
-
pepperhaj
tag
Sziasztok! Elolvastam oliverda írását és 1-2 dolog nem akar úgy működni ahogy leírta. pl.: az fsb amit ő ír nem megy feljebb 250nél, sőt már akkor sem indul a gép hiába veszek le akkor minden szorzót stb. akkor jó mondom legyen 240, na ezzel már elindult. Most így néz ki: 13x240=3120 memók: 4x. Ez még rendben is lenne, de: az NB és a HT az istennek sem akar külön válni egymástól. A HT-t 2000mhz-re rakom az NB szorzót meg 9-re tehát NB=9x240=2160 tehát magassab mint a HT szóvval elvileg így jónak kellene lennie. Fogja magát és visszaállítja mindig 10es szorzóra és a HT és az NB is 2450en megy ez után. DE MIÉRT?! Pls mondjátok el mit csinálok rosszul!!!
Gépem: Phenom II x3@x4 710. 4gb ddr2 1066, Giga ma785g-ud3h.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
MoonST
tag
965 BE procit felhuztam 4ghz 1,4125V-al, na most vettem egy ilyen Scythe Mugen2-es hűtőt, de valahogy nem az igazi. A prime95 small FFT's teszt 10 perce alatt 73 fokig felment a hőmérséklet, a blend teszt alatt pedig fél óra 72 fok a mérleg. Ez nem igazan jó így nemde? Használható ez így?
-
Highground
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
Az a helyzet,hogy én tök hülye vagyok a procihúzáshoz viszont úgy hallottam az én E8400-asomat elég jól lehet tuningolni(4 gHz áll.).
Először is a legfontosabb kérdés: Ezt a "felhúzott" állapotot lehet állandóra tenni? Úgy értem,hogy nem csak pár óráig vagy napig hanem mondjuk,innentől kezdve 4 gHz-en fut a proci.
Mindenképpen szeretném húzni a procit mivel még sosem volt,és egyre jobban kihasználom a gépet,viszont sajna a 775-ös tokozás miatt gazdaságosan nem tudok procit cserélni olyanra ami meg is érné...
Mint mondottam én ehhez nem értek,DE:
Összeállitottam everestel két riportot az egész gépről és külön az alaplapról/prociról,valamint csináltam képeket a BIOS-ról amennyire lehetett. Mindehez társul egy 450W-os Chieftec táp,de ez is rajta van a képeken.
Szóval ha valakinek van egy kis ideje és megtenné,hogy átnézi és megmondja mit mire állitsak akkor azt nagyon de nagyon megköszönném!!!
Vagy ha esetleg még valamire szükség van akkor szóljatok feltétlen és összeszedem, lefényképezem,lelövöm,stb.,...!Előre is nagyon köszönöm a segitséget!!!
Ja és nincs hosszú i betüm... ja és hosszú ü betüm se
(inglis bill)
Ime a csomag:
Letöltés -
darál0w
Jómunkásember
ram mennyit megy?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
creedszl #30726 üzenetére
neked szintén egy kis olvasmány...
-
kmisi99
addikt
Edott egy intel e4500 2,2ghz es proci. 667 es ramokkal. A ramok vissza lettek osztva vagy hogy mondják. Így 2,6ghz en is 600mhz körül vannak. De 2,6ghz fölött hiába lett emelve 0,33 ról 0,345v ra így is kékhalálozott a gép. Csak az fsb volt növelve a szorzó 11 en volt. Ötletek?
-
creedszl
senior tag
hali
van nékem egy phenom II x4 810 ami alapon 2,6 ghz.megeshet hogy alapfesszel max 3Ghz-ig megy?ha fölé emelem mondjuk 3,2 akkor már instabil a dolog.egy MSI 790FX-GD70 lapban van ami nem egy gyenge lap szóval úgy vélem nem az nem bírja... -
kmisi99
addikt
775 ös inteleknél mit is kell feljebb húzni az fsbt a tuningnál?
Egy e4500 2.2ghz es intelt meddig lehetne kb húzni gyárihűtővel? 2,8-3ig elmenne? -
artiny
őstag
Sziasztok
amd athlon ii x4 620 2,6 rol szeretnem 2,8ig túlhúzni (alaphutovel)Megmondanátok,hogy mit mire állítsak?
idáig így néz ki az eddigi kapott válaszokból(pl procim forumábol)
-CPU over clocking-:220-ra
-PCIE Overclocking-t 100-ra-Processor Freqency Multiply. x4.0 1300, x5.0 stb egészen x11.0 2200MHZ ?
-CPU/NB freq.t 10.00x-re
-CPU over voltage.t normal ?
-VDD NB-t normal ?
-Loadline Calibration-t 0%-ra-HT Link Freq-t 2000Mhz -?
-Link Width: auto 8 bit 16 bit - itt melyikre?auto,normal és olyan van h + v ,ha normalon hagyom az mit jelent? ilyenkor nem fordulhat elő h tulfeszeli a cput a alaplap?
biosrol video:
http://www.youtube.com/watch?v=xxIZ4S9Udqk -
darál0w
Jómunkásember
válasz
animatrix11 #30720 üzenetére
miért prime-al teszteled?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30719 üzenetére
vannak erősebb kártyák....ha gyengének találod...
-
animatrix11
őstag
üdv
van valakinek ilyensmi lapja? Z68X-UD4-B3 felraktam a f8-ast biztos, 4,5ghzen húzok egy 2600k-t 1,35v-al tuningkor valamiért egyből kifagy prime alatt, kb úgy, hogy a fesz leesik 1,32v-ra és elszáll, pedig a régi boissal lezán ment 4,5 ennyi fesszel, én állítottam be rosszul valamit vagy a bios nem jó? Biosban a Multi-Steps Load-Line beállításnál mik lehetnek a különböző szintek
előre is thx -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30717 üzenetére
VGA limit lenne?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30715 üzenetére
valami olyasmi...
nem tudom, hogy van-e...de ha van, akkor sem egetrengető különbség lehet
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30713 üzenetére
megvagyok...
látok 1 db degradálodást...ami nem biztos, hogy fesz miatt van...sőt biztos vagyok benne.
és 1db ember írja ( kvázi tag...de van, amikor ez nem jelent semmit... ), hogy 1.4V a határ és mellé rakta a talán szot.
erre alapoztad az iménti max 1.4V feszt?
javaslom olvasd el a hozzászolásaimat mind ebben és deneb topikban is...van vagy 10K...talán tanulsz belőle. és ez sem bántásbol.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30711 üzenetére
masszív tagja voltam elég sokáig...nyár ota kicsit inaktívabb vagyok szakmaikban...
de meglesem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30708 üzenetére
nem probállak meggyőzni...használd ugy, ahogy jonak látod...
de akkor tartsd magadban...kezdő topik. nem lenne jo, ha nem valos adat ragadna rá az emberekre. nem bántásbol írtam.
kik voltak azok, akik ezt állították?
GTAt nézd meg...vagy Metrot...nem nagyon játszadozom mostanában.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
darál0w #30707 üzenetére
Más gyártási technologia, alaplap droppol, többet ír ki, mint amennyit valójában kap, vagy kevesebbet ír ki stb...
Minden chipnek megvan az egyedi tűréshatára!!
Én se tudtam a tegnapi napig, hogy a C3-mas Deneb-ek nem kaphatnak 1.5V-ot 24/7-re, mint a C2-esek pl, azok egészen 1.5V-ig használhatóak biztonságosan hosszútávon.
C3-masoknak az ajánlás 1.4V, extrém esetekben 1.425V.
Hát nemtudom, a Deneb topicban több kolléga is megerősítette ezt, én is azután kaptam észbe és néztem meg, amit mondtak.
Nekem bőven jó 4.1-en 1.425V mellett, hőfok is végig 55 fok alatt marad, ráadásul még a nagy hőségben is.
Mondj olyan játékot, meg programot ami többet profitál 4.1-hez képest mondjuk 4.3-mon? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30706 üzenetére
téves.
azt mivel magyarázod, hogy bőven 1.4V-os alapfesz felett is vannak CPUk.
ismétlem gyári alapfesz. nem nyulsz semmihez, csak bepattintod a gépbe.
1.425V a vége az alapfesznek...de ez nem a max adhato fesz.
C3as. a C2eseknek magasabb is lehet az alapfeszük...pedig azok is 45nmes procik.
szal' nagyon alul lőttél.
-
Crossfit007
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30704 üzenetére
az a tutira honnan tuti?
csak mert a gyakorlat nem ezt mutatja.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
darál0w #30703 üzenetére
Igen, csak nehogy egyből megfőzze a prociját...
C3-mas Phenomok-nak meg AMD szerint 24/7-re 1.425V a max ajánlás, akár le tudja hűteni akár nem, a C3-mas stepping már degradálódik állítólag 1.45V környékétől fölfele tutira. :S
Rossz belegondolni, mikor én is hősködtem az 1.475-1.5V-al, csoda, hogy nem küldtem szét a procimat... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Crossfit007 #30702 üzenetére
azért ennyire pontos értékeket ne közölj...
az az 1.425V inkább 1.475-1.5V, ha le van hűtve rendesen...
a ramvezérlőnek meg annyit kell adni, amennyit. teszt, teszt, teszt és teszt...aztán majd kiderül.
azért mert neked annyi, nem biztos, hogy másnak is annyi kell. lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
MoonST #30698 üzenetére
HT nem baj, ha 2000 alatt van kicsivel, nem sokat hoz, mondhatni semmit. Max 3D Mark-ban hoz +30-40 pontot, azért meg nincs értelme kockáztatni a stabilitását a gépednek.
1.425V-nál hosszútávra 24/7-es használatnál meg kell húzni a határt, itt lőjj be egy stabil 4GHz-et, esetleg egy stabil 4100-at ( 20.5 x 200 ).
Szerintem 4.1 még menni fog, nekem is 4.1-en 6 óra Prime stabil.
NorthBridge szorzóját állítsd be egy 13-ra, és adj CPU-NB VID-nek 1.25V-ot, így az NB 2600MHz lesz.
Jó leszel így.
Esetleg megpróbálhatod még a 2800MHz-es NB-t, de oda már CPU-NB VID-nek 1.35V-ot kell, hogy adj!!
Mugen2-őt annyira nem ismerem, de úgy tudom elég megbízható és jó hűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- ZIDOO médialejátszók
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest