- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gamepad
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30395 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy a KHX8500D2K2/4G csomag nem hajlandó hibázás nélkül menni a Prime95 alatt 1066-on, feltoltam a feszültséget egészen 2,1V-ig (alaplap szerint) AIDA 2,192V-ot jelez, kérdés mennyire pontos a visszajelzés, tovább nem akartam, mert tűzforró a borda a memóriákon, égeti a kezem ha rajta akarom tartani. Nem probléma, hogy ennyire melegszenek terhelés alatt?
Variáltam az időzítésekkel is hátha az segít (gyári érték 5-5-5-15 at +2.2V) én 7-7-7-18-ra állítottam, sajnos a többi értéket nem tudom, mennyire kell(ene) növelni, hisz leírva sehol nincsde ez sem segített.
Viszont 800 MHz-en, alapfeszen és 5-5-5-18-al hibátlanul fut már több mint 2 órája a teszt.
Felmentem az alaplapom oldalára és megnéztem a memória kompatibilitási listát, meglepetésemre ez a szöveg van a megjegyzésben: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel. Azaz ha jól kapisgálom, duálban nem is fog menni 1066-on a memória, hisz csatornánként csak egy modul használható
Kérdés, akkor mi a fontosabb, a dual chanel, vagy a nagyobb freki? Most illetve eddig is egy csatornán van/volt a két modul, dualban. Esetleg másnak is kellene nagyobb feszültséget adni?
De legalább nem a proci hibázik.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged