Új hozzászólás Aktív témák

• Zolee11

senior tag

válasz darál0w #30395 üzenetére

Nos úgy néz ki, hogy a KHX8500D2K2/4G csomag nem hajlandó hibázás nélkül menni a Prime95 alatt 1066-on, feltoltam a feszültséget egészen 2,1V-ig (alaplap szerint) AIDA 2,192V-ot jelez, kérdés mennyire pontos a visszajelzés, tovább nem akartam, mert tűzforró a borda a memóriákon, égeti a kezem ha rajta akarom tartani. Nem probléma, hogy ennyire melegszenek terhelés alatt?
    Variáltam az időzítésekkel is hátha az segít (gyári érték 5-5-5-15 at +2.2V) én 7-7-7-18-ra állítottam, sajnos a többi értéket nem tudom, mennyire kell(ene) növelni, hisz leírva sehol nincs :(( de ez sem segített.
    Viszont 800 MHz-en, alapfeszen és 5-5-5-18-al hibátlanul fut már több mint 2 órája a teszt.
    Felmentem az alaplapom oldalára és megnéztem a memória kompatibilitási listát, meglepetésemre ez a szöveg van a megjegyzésben: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel. Azaz ha jól kapisgálom, duálban nem is fog menni 1066-on a memória, hisz csatornánként csak egy modul használható :(
    Kérdés, akkor mi a fontosabb, a dual chanel, vagy a nagyobb freki? Most illetve eddig is egy csatornán van/volt a két modul, dualban. Esetleg másnak is kellene nagyobb feszültséget adni?
    De legalább nem a proci hibázik. :)

Új hozzászólás Aktív témák