Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nem hagyom magam megtéveszteni

Nem csipázom a lapom, amd overdrive - el belőttem 1.45vcore al a 4ghz-t, 25 kör lemet intelsütőbel és azért még kinyomtam egy szuper píít(és még 60fokot se érte el a proci). Gondoltam megvan a fesz, belövöm bioszba. Bootol ..stbstb oszt winfosban kék halál. Mért van az h bioszba kevés a fesz neki, a progiban nem? Kék halál nem memo tuningnál kéne lennie? -
Keksz03
senior tag
szia darál0w!
Llano proci tuninghoz tudsz segítséget adni? a héten érkezik egy hd6850 2 ventis giga kártya, az tépve lesz gondolom akkor az integrált vga az kikapcsol, de bf3 miatt húznám kicsit a cpu-t ha lehet! egy scythe big shuriken hűtővel hűtöm amire rendeltem egy 12 centis Enermax Appolish Vegas ventit!

angol nyelvű útmutató is megfelel ha tudsz én nem igazán találtam vagy nekem nem volt elég részletes... -
Big M
tag
Helló!
Arról érdeklődnék, hogy mikor válik szükségessé a tuning? Mi az ami miatt szükségem lehetne rá? -
Wikoo
aktív tag
üdv
Egy 955be-t(c3) rángatok csak szorzóval.
3.6 ghz felé nem akar menni az istenek sem, de azt viszi alapfeszen (cpu-z 1.36VID, core temp 1.35VID).
Mondjuk 4ghz-t próbáltam eddig csak kövi lépcsőnek, de mikor super pi vel nem volt stabil 1.45 v ig, akkor leálltam a dologgal ( nem tom mennyit adhatok neki nyugodt szível )
Hűtéssel nincs gond (Xigmatek HDT-S1283-as intelburn alat is 50fokon tartja 3.6ghz-en)
Meddig mehetek el fesz pakolgatásban? Félek h túl sokat adok neki, elszáll a deszkám (Asus M3A78-EM - nem egy tuning bajnok), fsb-t sem rángattam vele eddig.
Super pi-t érdemes egyáltalán használnom? Váltsak más tesztprogira? ( mondjuk prime ) -
válasz
HabyRolika
üzenetére
Ha 800-on hajtod őket, akkor 800-on fognak menni, attól függetlenül, hogy mi van rájuk írva.
Egyébként, ha lassabb RAM-okkal együtt teszed be őket, akkor azok jelentik majd a szűk keresztmetszetet, de egyébként beállítás kérdése a dolog. Először meg kell nézned, hogy a 800-asok (magukban) mennek-e 1066-on, vagy a környékén. Ha mennek, milyen beállításokon (FSB, késleltetések, VDimm). Aztán meg kel találni azt a VDimm és MCH Dimm beállítást, amivel egyszerre is tudják mindezt. Mondjuk fontos megjegyezni, hogy ha 800-on hajtod őket, nem vesztesz sokat az 1066-hoz képest, szal, ha nem nagyon van kedved ezzel pöcsörészni, akkor jó lesz ez így, úgysem nagyon éreznéd a változást a két freki között - legalábbis valós alkalmazásokban. -
válasz
HabyRolika
üzenetére
800 MHz-en futnak a RAM-jaid.
-
BRIKLY
veterán
üdv.
gyors kérdés. X2 255, C3 stepping, 1.4V alapfesz, Freezer 7 Pro Rev. 2 hűtő, terhelve max 42 fok.
mennyi feszt adhatok neki? 1.5V mehet?
köszi.. -
válasz
HabyRolika
üzenetére
A lapod BIOS beállításairól nagyon sok infót találsz a megfelelő, P35-ös topicban.
Olyan nincs, hogy az egyik bank-et 800-on, míg a másikat 1066-on járatja, mivel egy MCH van a lapban, ami vagy 800-on, vagy 1066-on futtatja a modulokat. Tegyél fel egy CPU-Z-t, és másold ide a főképernyőt, illetve a Memory, SPD füleket, úgy okosabbak leszünk.
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
szeretném megkérdezni hogy ezt a gépet hogyan lehetne fentebb húzni?
Gigabyte GA EP35 DS3 alaplap
Intel Core2 Duo E7600 3.06Ghz alap
2x2GB Kingston HyperX 1066Mhz DDR2
2x1GB Kingston HyperX 1066Mhz DDR2
WD Caviar Green 1TB 64Mb vinyó
Gigabyte RADEON HD5770 Silent Cell 1GB DDR5 128bit
LC Power 420H12 420W tápja és egy olyan gondom van hogy a 2x2GB Kingston az első páros portban van és azt csak 800Mhz-n futtatja míg a másikat rendesen 1066Mhz-n
Segítségetek előre is köszönöm
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy athlon ll x2 215 2700MHZ típusú processzort fesz emelés nélkül hány MHZ-re tudom felhúzni biztonságosan!? -
BeerBier
senior tag
válasz
bendikeee11
üzenetére
Azért az a 84 fok nem kevés,én kétszer is meggondolnám a helyedben hogy így hagyjam e a procit.
Szerintem vegyél rá valami jobb fajta hűtőt és utána rángasd meg a bajszát -
bendikeee11
tag
válasz
BeerBier
üzenetére
Fú basszus..
Életemmel játszott ez a progi..
Az utolsó tesztbe 84 fokos volt, azt hittem kisül.
A következőt írta ki a végén:
"Success! Your system was able to maintain its stability while running IntelBurnTest. This is usually an indication that your CPU is fully stable, if at least tested with the "Standard" stress level. If you are testing with memory size below Standard, please re-test with "Standard" or higher stress level.Test completed successfully in 178,01 seconds."
Ezek szerint átment a teszten.

-
BeerBier
senior tag
válasz
bendikeee11
üzenetére
Eressz rá egy Intel Burn Test-et,ha azon átmegy,akkor baj nem lehet
-
bendikeee11
tag
Visszatettem a fesz-t egy kicsit. Egyébként játék közbe teljesen jól megy minden. 60 fok fölé fel se megy. Csak ha 100%-on van mind a 4 mag akkor necces, de én úgyse használom olyan dolgokra ami teljesen kihasználja.
Szóval ha csak játszok és így nincs gáz akkor maradhat? -
BeerBier
senior tag
válasz
bendikeee11
üzenetére
Vedd vissza,mert így legyilkolod a procit..
Vagy tegyél rá valami jobb hűtőt.. -
bendikeee11
tag
válasz
bendikeee11
üzenetére
Sikerült felhúznom 3Ghz-ra, viszont elindítottam a Prime95-t, és kb 2 perc után elkezdett sípolni a gép hogy 75 fok fölé ment a proci. Gyári hűtésem van ami 1300-on pörög. Szerintetek hagyjam így vagy inkább tegyem vissza? Esetleg ha tudtok valami okosságot ajánlani...

-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám..Fel akartam húzni a procim (Intel Q6600) egy youtube-os videó alapján mert elég jónak tűnt, meg is csináltam amit a videóba láttam, elmentettem, és itt jött egy érdekesség, újraindult a gép, betöltötte az alaplapnak a képét (Gigabyte GA-P35-DS3) aztán megint újraindult és csak utána ment tovább. Aztán nézem a CPU-Z-t és az alap beállítások vannak szinte beállítva, mert 9x266 az alap 2,4Ghz, én pedig 9x333-ra állítottam ami 3Ghz. Ezek mellett még beállítottam valamiket...Azt hiszem a vidi karinak valamit 100Mhz-re, valami SPD-t (fogalmam sincs hogy ez mi...
), meg a procinak a feszültségét 1.27500V-ra. Esetleg ha valaki tudna segíteni hogy mégis mit kéne átállítanom azt nagyon megköszönném..
-
nanus
senior tag
válasz
Deathstorm
üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Deathstorm
üzenetére
ez tuning topik, nem magfeloldos...ott probálkozz.
-
Deathstorm
csendes tag
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 B50-es procim van elméletileg.
Amit tudok hgy 2 magosként ment eddig,(AMD Phenom II X2 550)de elméletileg valódi 4 magos.
ACC-t Auto-ra állítottam,a Feszt 1.400 V-ra a Biosban (Netről néztem)
Jót és jól állítottam be,mert game közbe egyszercsak újraindul a gép.
Nembaj ha szájbarágós sőt...
Köszi: DS
-
rvn_10
senior tag
Hello! Az lenne a gondom, hogy sehogy nem tudok dűlőre jutni a processzor tuninggal. Nagyon új nekem ez az 1155 tuning lehetőség. CPU vid jelenleg aida szerint: 1,224.
A problémám ott van, hogy hiába kapcsolom ki az energiatakarékos módot 3,8 ról visszaugrik a freki 3,6 ra. Hiába járatom 1,3 V-on és hiába adok neki 200W os TDP limitet.
Valaki segítene beállítani a rendszert normálisan. Célom 3,8-4 ghz környéke. Az energiagazdálkodási lehetőségek bekapcsolása után csak anyni változott, hogy 1,6 ra nem vette vissza a procit hanem járatta 3,8 on,de ha terhelést kapott rögtön leesett 3,6 ra.
-
P3TR!CK
senior tag
Erre valaki ? A táp egy Enermax 525W Modu 82+.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Pityke78
üzenetére
Szerintem jó az Orthos is, de én pl Prime95-öt használok sima 2magos c2d-khez. Egyesek az Intel burntest-re esküsznek.
Ez a 70 fokos procihoz vcore-állítás meg szerintem elég állatság, ha jó a hűtésed, simán lehet h annyi fesz kell hozzá, ami már károsítja a procidat!
Amúgy itt van egy kis lista, ki mit ért el a procival.
Én javaslatom:
-Vcore olyan 1.25-1.3 környéke (itt a leghatékonyabb szerintem a tuning, fölötte már kevés a hozam a +feszre).
-Memória szorzó: 2.0
-CPU szorzó 6
-CPU FSB minél nagyobbra (általában min. 350-420mhz-et bírnak ezek).
-Ha meg van a legmagasabb stabil fsb, akkor ahhoz hozzáállíthatod a CPU szorzót úgy, hogy a legnagyobb elérhető órajelet adja.
Persze mindent alaposan tesztelni, large FFT-s teszttel.Én azért szoktam így csinálni, mert a magas fsb hoz egy kis plusz teljesítményt, meg a memória is kicsit gyorsabb, ha 2.0-s a szorzója. Az alaplapod tuti viszi a 450 körüli fsb-t is, csak a proci a kérdéses, de elvileg 400-at azért tudnia kéne.
-
Pityke78
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Amúgy ez volt a teljes utasítás:
"Már csak annyit kell csinálnod, hogy vedd még feljebb a Vcore feszültséget annyira, hogy 70-72 fokig menjen fel a hőmérséklet ha futtatod az Orthost.(máshoz egyenlőre ne nyúlj)
Ha ez megvan, hagyd úgy a Vcore feszültséget és vedd vissza a ramot teljesen(2.0) és addig emeld az Host frequency-t(250) ameddig bootol a windows és nem áll le az Orthos hibával.
Először próbálkozz 270-el utánna 280,290,300,310, 320.
ha a 320-at eléred, akkor az 4Ghz. lesz a géped órajele.
Persze ha már nem indul el, vagy hibát dob az Orthos-ban akkor vegyél vissza egy tizest és az az érték valószínűleg jó lesz a továbbiakban. Tehát ha 300-nál befosik, akkor 290 re tedd vissza.
Ha megvan a legmagasabb Host frequency, akkor kezdd el emelni a memória órajelét(2.0 ról feljebb egyesével), 800-900-ig fogja bírni kb.
Hiába megy most 1000Mhz-en nem fog annyit bírni, mert jóval nagyobb lesz a géped teljesítménye és jobban fogja terhelni a ramot.. Ha az Orthos nem áll meg, akkor bírni fogja a géped minden szituációban.Írj ha van valami.
A proci hőmérsékletet mindig figyeld, ha 80 fok fölé megy, akkor állítsd le az Orthost és adj meg kisebb feszültséget!"
-
Pityke78
őstag
-
Pityke78
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Itt volt a félreértés.
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625
Én úgy értelmeztem, hogy a beállítható érték aljához képest emeljek 10%-ot. A legkisebb beállítható érték meg 0,9V-volt.
Okay, újabb próba jön, köszi a segítséget.
Egyéb ötlet, vélemény?
-
-
Ktm123
tag
válasz
Pityke78
üzenetére
Neked nem a legkisebb beállítható feszültséget kell nézned, ott van alatta hogy Normal cpu vcore: 1.23750V ezt kell alapul venned. Még szép hogy nem ment 1v-on.

Szerk: 3125mhz-hez véleményem szerint felesleges plusz feszt adnod, érdemes alapon (1.23750v) megpróbálni ha nem megy akkor adhatsz neki egy kicsit.
-
Pityke78
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Nos, így állok:
Alap config:
Pentium (R) Dual-Core CPU E5200 @ 2500GHz (gyári hűtővel)
Gigabyte EP35-DS3
Kingmax (KLDE88F-B8KU5) 2x2 GB DDR RAMEzt a rendszert kellene kicsit húzni.
Ezeket a beállításokat kaptam:
MB intelligent tweaker(M.I.T) menü
CPU clock ratio: 12.5x
Host Clock control: enabled
Cpu host frequency: 250
PCI express frequency(Mhz): 100
C.I.A 2
isabled
Performance enchance: Turbo
System memory multiplier: 3.20 - 400 (először 3.20 ha megy, utánna 400, ha 400-on nem megy, akkor vissza)
Dram Timing Selectable: Auto
System voltage control: Manual
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625Advanced bios features menü
CPU enhanced halt(C1E): Disabled
CPU Eist function: DisabledSajnos ezekkel a beállításokkal nem ment, állandóan az eredeti értékkel indult újta (12,5x200).
Újabb tanácsként kaptam, hogy a System memory multiplier: vegyem lejebb 2,4-re, vagy 2-re, illetve a Cpu voltage control: aljára emeljek 10%-os. Amúgy az alja 0,9V, így 1V-ra raktam, de így is csak alap értékkel indult újra. Jelenleg itt tartok.
Néhány BIOS kép mellékelve:
Vélemény, mit kellene csinálnom?
Köszi a segítséget!!!
-
P3TR!CK
senior tag
Halihó!
Adott egy Intel Core i5 760 + Cooler Master Hyper 612S Hűtővel.
Most alapon 25 fokos a proci windows-ban, remek kis hűtő. Szeretném tuningolni olyan 4, ha lehet 4,2 Ghz is. Azonban Intel tuningban teljesen noob vagyok.
A lap egy Gigabyte P55-UD3L, a RAM-ok 2X2GB 1600mhz Kingmax DDR3, amik most 1333-on mennek.
Köszönöm a segítséget előre is!

-
Pityke78
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Ezt a beállítást kaptam,d e ezzel nem indult el. Visszaállt autómatikusan 200Hz-re és úgy indult 12,5x200 Hz-en. Mi lehet a baj?
"MB intelligent tweaker(M.I.T) menü
CPU clock ratio: 12.5x
Host Clock control: enabled
Cpu host frequency: 250
PCI express frequency(Mhz): 100
C.I.A 2: Disabled
Performance enchance: Turbo
System memory multiplier: 3.20 - 400 (először 3.20 ha megy, utánna 400, ha 400-on nem megy, akkor vissza)
Dram Timing Selectable: Auto
System voltage control: Manual
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625Advanced bios features menü
CPU enhanced halt(C1E): Disabled
CPU Eist function: DisabledA többi maradhat úgy, ahogy van."
-
Pityke78
őstag
Skacok, kellene egy kis segítség.
Adott egy Pentium (R) Dual-Core CPU E5200 @ 2500GHz proci és egy Gigabyte EP35-ös alaplap.
Kicsit szeretném húzni a rendszert és kaptam is hozzá beállítási paramétereket. Az egyik kicsit gyanús számomra, ebben kellene a segítség.
Beállítási javaslat:
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625
Nálam a legalsó 0,9 V. Akkor adjak neki 0,945-öt? Ez nem kevés, vagy működhet?
Vélemény?
Köszi
-
becsitibi
senior tag
Hali!
Azt honnan tudom meg hogy a ramoknak mi a vége tunningba?Van egy corsair dominator 1600 mhz-es cl9-es kit-em,ezen ez órajelen 1,65 volton megy,a biosban beállithatom neki a 1866 mhz-et,vagy meg se próbáljam?Bár itt mondjuk plusz fesz kéne neki amit a sandy nem szeret.

-
xxxthrief
aktív tag
Üdv.
Van 1 amd phenom 8450es procim.
Tudom 4 magositani??
Udv. -
hcs0924
tag
Egyszerűen nem igazodok ki rajta....

-
hcs0924
tag
Csináljak más menüpontokról is?
-
Cseri0058
őstag
válasz
papajoe007
üzenetére
ebben az a szomorú hogy már 4 éve megvan a proci és még csak most jöttem rá

-
Cseri0058
őstag
Cool'n'Quiet jót tesz a procinak ha aktív? tudom mit csinál ez az opció.
mert így akkor elég sokat ugrál az órajel. -
Cseri0058
őstag
úgy látom hogy most bírja a gép nem indult ujra. a plusz feszt hagyam vagy ne?
-
Cseri0058
őstag
na adtam neki 0.1 feszt pluszba de ugyan az a hiba. a ht-nek nem kell adni?
amúgy még azóta 1szersem indult újra.milyen hiba ez szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Milyen monitort vegyek?
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó i7 7700
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Életemmel játszott ez a progi..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)