Új hozzászólás Aktív témák
-
mitkov77
aktív tag
Ha a Cell Menu - > CPU specification alatt nem lehet a feszt állítani akkor ezen a lapon nem lehet állítani a feszt.
A felhasználói útmutató talán még segítségedre lehet.
-
mitkov77
aktív tag
-
mitkov77
aktív tag
Ezt processzor válogatja. De nem a szorzó változtatásával érheted el a 3 GHz-et.
Alapban a proci 333 MHz FSB-vel üzemel, 7*333 MHz = 2333
Ahhoz, h elérd a 3000-et az FSB-t 428-430-ra kell belőni. Ehhez már szükséges feszemelés, de próbálkozhatsz alapfeszen. Kérdéses, h milyen ramjaid vannak, mert ezzel alapból 1092 MHz-re teszi a ramot, amit vissza kell ossz. -
mitkov77
aktív tag
A tuning sok mindentől függ. Mind a rammok stabilitásától, mind pedig a lap stabilitásától. Természetesen elképzelhető, de nem garancia, h egy drágább lapban jobb lehet a tuning. Direkt vannak tuningra fejlesztett lapok, ezekkel nagyobb a valószínűség a nagyobb teljesítmény elérésére.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Moanster #29422 üzenetére
Kéne pár plusz infó. mi a steppingj a procinak (cpu-z, everest) megmutatja. Mennyi fesz van a procira téve, egyéb feszek, amiket bois-ban be lehet állítani.
Egyébként a memoria lesz a korlát, ha más minden optimális. 1066 memekkel közelebb kerülhetsz az áhított nagyobb teljesítményhez
-
mitkov77
aktív tag
válasz
janihunk #29288 üzenetére
3600 MHz meredek dolog. milyen Hűtőd van? 140%-os teljesítményt szeretnél, ami már igen magas hőmérsékleteket generálhat. A procid 74°C bírja a meleget. A művelethez tudni kellene, hogy a lap milyen feszültségekre van beállítva. 360 MHz FSB-t kellene legalább beállítanod, ehhez 1,2V legalább kell, de lehet, h másnak is növelni kell a feszültségét.
A jelenlegi beállításokról apránként 2-3 MHz-es lépésekben emeld az FSB-t, és nézd a hőmérsékletet. 60-65°C felé ne nagyon menj. Minden esetben nézd meg a stabilitást. A ramot úgy oszd vissza, hogy 800 felé ne nagyon menjen, mert kékhalál lesz belőle. -
mitkov77
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #29273 üzenetére
Nem nem... Régebben igen, ameddig gyengécskék voltak a CPU-k akkor lehetet CPU limites. De jelenleg a a CPU-k teljesítménye nem játszik annyi szerepet az FPS-ben, mert 2-4 maggal van mit a tejbe aprítani. A GPU-k teljesítményét meg a rendelkezésre álló memóriájuk határolja be, főleg a felbontásban. Tehát ha alacsony a felbontás a GPU kisebb teljesítménnyel ketyeg, FULL HD-ban pedig 1 GB ram alatt nem érdemes próbálkozni. Nekem HD4890OC kátyám van, FULL HD full felbontáson minden átlagban 40-50 FPS minimum. De ha csak egy egy magos CPU-m lenne akkor CPU limitessé válna, s bábjátékot nézhetnék 5-10 FPS-el
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #29253 üzenetére
Az jóóó
akkor ott más bibi van. 1,325V-nál nagyobbra ne tedd mert tényleg füsti fecske lesz.
Milyen lapod van? -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29244 üzenetére
hm.. Akkor bocs, lehet benéztem.. Mind1, mert 1,5V a ram, elég neki ennyi bőven. Sőt... Tuning nélkül alul is feszelném
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29239 üzenetére
Mert 1,559 a minimum amit tud a lap, Próbáld meg lejebb vinni 1,575-re elvileg ennyit tud a ram.
sonaj0203
Nincs mit. Azért tegyél fel a beállításokról képet, h tiszta legyen a kép, hátha valaki hasonló gondokkal küzd, és neki is hasonló eszközei vannak -
mitkov77
aktív tag
válasz
sonaj0203 #29236 üzenetére
Ha stabil akkor jó. 50°C egy 20% tuningnál szerintem megfelelő.
Everestet indítsd el, és talán az eszközök között van egy CPU stress tesz. Ez mindent 100%-ban megterhel, ha 2 órát stabil, akkor az is marad. 2880 -nál nem hiszem, h magyon feljebb tudod tornázni, mert a memória ebben az esetben már korlát lehet.csucsbicep
A ram fesz 1,6V körül lehet. Pontosan nem tudom milyen típusú memóriád van, így ezt löttem be körülbelül.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29233 üzenetére
Hát khm.. nem sok beállítási lehetőséget kínál a lap. A dram fesz lehet érdekes, ezt a gyártó oldaláról nézd meg.
A QPI legyen autó, de próbálkozhatsz alacsonyabb értékkel is, hátha ad képetDe a lényeg a BCKL. 133-ról menj 5 MHz lépésekkel, és meglátot mi az amit tényleg elbír...
Akkor kijöhet a hiba is. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29233 üzenetére
Ez jó kérdés, megnézem a lap leírást, h mit állíts be a legoptimálosabbra.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29231 üzenetére
QPI-t hagyd auton.... Ez nem nagyon befolyásolhatja a CPU indulását.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29229 üzenetére
Kipróbáltad optimális beállítással betölteni a bios-t és útána a teljesítmény növelést?
Azért kellene aprónként emelni, h lásd hogyan váltocik a CPU hőmérséklete, miként változnak a feszek, és a pci-e freqije, illetve a mem freqije....
20%-ot tudnia kellene simán. Én az i7-860-t 30%-kal meg tudtam húzni minden nehézség nélkül. 3,6 GHz stabil volt. C1 ha be van kapcsolva lehet azért nem ad képet, vagy a PCI-e.... Csin képet egy stabil állapotról, mondjuk 145 MHz, akkor kiderülhet a bibi, mert így alap beállításokkal nehéz kivenni. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29227 üzenetére
Itt egy i5-650 proci tuningja van leírva.. De ebből kiindulva próbáld meg a sajátod. Leírhattam volna, de beleolvastam, és ennél egyszerűbben én sem tudtam volna leírni
http://logout.hu/cikk/clarkdale_core_i5_tuning_kezdoknek_2/feszultsegek_es_homersekletek.html
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29225 üzenetére
C1 be van kapcsolva? Ezt kapcsold ki ha igen, A ram freqijét is vedd vissza, hátha az a gond.
Próbáld alacsonyabb BCKL-el, 150, ha megy akkor apránként emelt teszteléssel. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29223 üzenetére
Próbáld meg először alacsonyabb szorzóval, 20-20,5. És onnan szépen felfelé viheted.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
sonaj0203 #29218 üzenetére
A dram freq 800 maradjon, ha lehet fixálni. A PCI-e is 100 MHz legyen, ha lehet állítani.
A latency(késleltetés), 4-4-4-12 azt hiszem ennyit írtál, 5-5-5-16 ra mondjuk, de ezt az everestben meg tudod nézni, hogy az egyes FSB-khez mit tud a ram. Ezzek a stabilisást tudod szabályozni.
400 MHz, 333 MHz, 266 MHz.A CPU-z jól is írja, az 299 *2 tehét 600 MHz pötyög a ramod, az jelenleg kicsit alacsony.
Szerintem 300-325 MHz FSB-t be tudsz még lőni... -
mitkov77
aktív tag
válasz
sonaj0203 #29216 üzenetére
400 -on azért nem indult, mert lehet túl volt terhelve a mem, vagy kevés fesz ment a CPU-ra.
A dram freq, ha 200 MHZ-nél magasabb vissza kell osztani, mert nem fog indulni.
Ha DDR2 ram van benne, akkor 1,9 is lehet a fesze, sőt az enyém 2,1-től megy 2,4-ig, de 2,1V-on használom. Ezt a gyártó oldalán meg tudod nézni. Még ott okoskodhatsz a memória késleltetéssel is, h magasabbra teszed. -
mitkov77
aktív tag
válasz
sonaj0203 #29206 üzenetére
Ha csináltál bios defaultot, akkor az eredeti Q6600 órajelére kell beálljon. Az ok, h alacsonyabbat mutat az az energia takarékos mód, tehát, ha nincs terhelve leveszi a szorzót a legkisebbre.
Nézd meg a biosban, h mennyire van állítva az FSB. A proci alapja 266 MHz.
Az Advanced -> jumpfree AI tuning alatt tudod módosítani az FSB-t, 100-400-ig tudod módosítani, a CPU szorzója 9x. Az, h mennyit bír ki kell tapasztalni. 5-10 FBS-s lépésekkel emeld, és utána teszteld. Ha fagyi van, v nem ad képet akkor az előző stabil beállítást tudod használni. -
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #29197 üzenetére
Apám!!! 1,4V? 1,286 az én E0 példányom VID-je. 1,2V-on visz nekem 3,6 GHz-et. Milyen hűtőd van? Nem hiszem, h nagyobb szufla kellene neki, mert kiszáll belőle a füst és akkor már nem műxik tovább
-
mitkov77
aktív tag
válasz
enemy107 #29134 üzenetére
Mivel írta, h 3200 elég neki, nem hiszem ,h túlfeszelné. Így inkább alul is feszelheti, mert pár MHz fsb-hez még akár csökkenthet is core voltaget.
A memória latencyt nem hiszem, h magyarázni kell. Mivel alig tér el az alap 400 MHz rögzített késleltetéstől nem nagyon tudja csökkenteni. A 788 MHz-en valószínű lasabb lesz a memória elérési ideje, mint 800 MHz-en. Természetesen nem számot tevően. De a késleltetéssel nem hozható vissza.Ha csökkentené a sebességet, csökkenthetné a késleltetést, ezzel nyerne egy kis többlet teljesítményt.
Nem azt ajánlottam neki, h feszelje túl, cs ha feljebb akarja tornászni a teljesítmény jobb ha követi a cpu feszültsége. Értelemszerű, h nem kisütni akarja, nem azt javasoltam, hogy nyomja fel 500 MHz fsb-re, oszt nézze ahogy elfüstől.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
tvse1995 #29131 üzenetére
Nem ismerem a processzor korlátait, hogy mennyi a min, és max szorzó, de próbáld meg 13*245-el. Ezzel kijön a ram 800 MHz sebessége, vagy ha esetleg 1066 ramod van akkor 325 fsb-t is kihozhatsz belőle..
Ha belövöd a ramot, tehát nem indul el 9xx MHz-en, akkor a szorzó csökkentésével, és az FSB növelésével kimérheted meddig stabil.
Nekem egy E8400 procim van. 3000 Mhz alap sebesságről 4124 MHz-re nyomtam fel, persze ehhez az 1066 ramjaimnak is van köze. A CPU core voltaget-t autora tedd, és akkor nem kell tartani attól, h alul van feszelve.
De ha elég a 3200, akkor az FSB-t tedd 246-ra, a szorzót 13-ra, így meglesz 3198, a ram pedig 805 MHz, azzal simán indul a 800 MHz-es ram.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
enemy107 #29130 üzenetére
NEm is auton állítja a ramot. Rákérdezett, h melyikre állítsa. Mivel a másik beállítása 788 MHz amivel visszaveszi a ramot, ezért értelemszerű, h ha növeli az FSB-t akkor elérheti a 800 MHz-et, és elérvele többlet sebességet a CPU-ban.
Nem gondolom, hogy a 788 MHz ram órajel mellé csökkenteni lehetne annyira a késleltetést, h visszakapja az elérés sebességét. -
mitkov77
aktív tag
válasz
tvse1995 #29126 üzenetére
DDR2 nem lehet 400 MHz-es. Mivel ddr ezért az FSB *2.
Ha a beállítás 394, akkor 394*2 = 788 MHz- lesz.
Az evereszt nem a tényleges beállítást írja. Nekem 1066 ramom van, és 800-nak írjy, pedig 1066 megy. A lapról kellene leolvasd az azonosítót, abban benne van a sebessége. DE azt hiszem sokan eltévesztik a tuningolás lehetőségéhez nem elég egy alaplap, és egy processzor. Ha a többi periféria nem bírja a magasabb órajelet, akkor sosem lehet kiemelkedő, stabil működő eredményt elérni.
Mivel 400 Mhz a memória alapórajele, ezért csak olyan CPU sebesség állítható be stabilan, ami osztható 400-al. ha tört érték jön ki, akkor hiába lesz a CPU gyorsabb, a memória sebességét csökkenteni kell. Esetetben 788 MHz-re, Ha 1066 ramod lenne, akkor eleve feljebb tolhatod az FSB-t, esetleg szorzó csökkentéssel, és a memória tudná követni. Egyéb iránt kipróbálhatod mit bír a ramod, ha elindul 9xx MHz-en akkor még mehet feljebb a CPU FSB is. Ha nem akkor nem ad képet.. De el nem tudod rontani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Xbox Series X|S
- Elden Ring
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Kitűnő állapotú, hibátlan i7 6700
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest