- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
Új hozzászólás Aktív témák
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Teljes laikusként szeretnék segítséget kérni egy i7 2600k túlhúzásához.Konfig: Asrock z68 extreme3 gen3, 650W PSU, i7 2600k, 16gb DDR3 1600Mhz CL9
Képekben mellékelem a csodálatos grafikus bios beállításait.
Nem muszáj hogy a lehető legnagyobb OC-t elérjem, egy biztos beállításnak is nagyon örülök.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Egyelőre csak érdeklődés céljából. Volna egy Lenovo y570a noti, azonbelűl az i3 2310+GT555 kombós. Mivel nyilván való, hogy a proci a szűk keresztmetszet, ezért gondoltam feltuningolom,. Persze ha csak van értelme. Garanciát vesztek tuningal? Milyen hűtőt kéne beszerezni a művelethez?
Előre is köszi a segítséget! -
northmahri
tag
Hey!
Segítség kéne a processzorom félhúzásához. Ha minden igaz akkor lejjebb ott lesznek a gépem adatai. Előre is köszönöm a segítséget. Olyan 3,0-3,5 Ghz-re szeretném emelni, elvileg ebben a prociban van tuning potenciáll.
-
northmahri
tag
Üdv,
Overclocking segítség kéne:
Helyzet: FSB 400, memory 800, memori voltage 1.8V(asszem), CPU voltage 1,34375(gyári 1,344). A következő beállításokat nem tudom: SB,NB,Load line calibration,FSB termination,CPU spread pectrum.
Előre is köszönöm! -
northmahri
tag
Üdv,
Visszaraktam a beállításokat overclockolásra...Minden oké csak nem tudom hogy az FSB termination voltage-t és a SuothBridge voltage-t változtatni kéne-e auto-ról? Load line calibration enabled v. diseabled? -
northmahri
tag
válasz
darál0w #26393 üzenetére
nem teljesen mert overclockolva volt a gép és vmi nem tetszett a gépnek az overclockban: pl már csinálta azt bekapcsolásnál hogy kérte szépen h tegyem vissza alapbeállításba, vagy menjek be a biosba és állítsam át a dolgokat...akkor semmi nem történt mert minden érték úgyvolt ahogy beállítottam és bebootolt és minden okés volt. Most meg parázok hogy az overclock tönkrecseszte az internet adapterem( bár gondolom nincs összefüggés)...nem tudom hogy melyik topicban kéne segítséget kérnem
-
northmahri
tag
hi!
Öcsém véletlen benyomta a sleep gombot, a szaros billentyűzeten. Bekapcsoltam és elvele írta h állítsam át a biost, vagy töltsem be a factory... Bementem a biosba, minden auton, factory settingsen van már eleve. Oké save and quit... majd bebootol, és minden szép és jó, kivéve h elveszett az oc-m, és nem működik a net,mert h nincs telepítva hálózati adapter driver...pedig van, 3x telepítettem újra és még mindig semmi...
vki help! -
northmahri
tag
Üdv,
Mivel Cod 4ben bazi nagy proci limitem van minden felbontáson, ezért megnézném h mit változtat ha 3,2GHz helyett 3,32Ghz-en fut a CPU.
Így mégis megpróbálom a 415-t. Miket kéne akkor változtatnom? Persze FSB: 415-re, aztán resi és megnézni bebootol-e egyáltalán, vagy még mást is változtatnom kéne? -
northmahri
tag
A ram időzités az mit takar?
Mi a jobb ha alacsony vagy ha magas? -
northmahri
tag
válasz
Mvrck one #24457 üzenetére
A húzás ott kezdődik hogy bemész a bioszba és megemeled az fsb, aminek az alapértéke 333. De előtte a memóriának a sebbeségét 666Mhz(vagy 667 mind1) rakod, hogy az 1:1-es arány fennáljon. Ha feljebb rakod az FSB akkor 3dolog fog változni: A cpu sebbesége(ami FSB * CPU szorzó, ami 8), ram sebbesége, PCI sebbesége. A kezdésként a CPU multiplayert(nem biztos h így írják) 8-ra rakod. Utána a PCI-t 100Mhz-re.Ha ez mind megvan, akkor jöhet maga a húzás. A lényeg hogy 400-as FSB fölött már a ram is tuningolódik révén az 1:1-es arány miatt(tehát 450-es FSB 900Mhz-es Ramot eredményez).Továbbá bizonyos szint fölött már plussz feszeket is kell rakni. Én azt csináltam hogy felraktam 375-ös FSB-re, így 3,0GHz-es procit kaptam, és a ramom 750Mhz-lett. Ehez feszeket még nem kellett állítani, kivéve hogy mindent alapfeszre kell rakni. A CPU-nál ez 1,344V, a ramnál ált. 1,8V(csekkold le),az NB 1,2V. Ezeket állítsd be és utána rakdd 375-ös FSB-re.
Teszteket futatsz, ha minden stimmel és még nem vagy megelégedve a teljesítménynövekedéssel, vagy túl meleg lessz a proci szólj!
ui.: 375-ös FSB-vel nem nagyon lehet elcseszne semmit, ha mindent jól csinálsz és a PCI-t 100MHz-re RAKOD!!! -
northmahri
tag
válasz
Mvrck one #24454 üzenetére
Szia!
Bár nem vagyok egy nagy mester, de itt segített felhúzni darál0w egy pont ugyailyen procit 3,2GHz-re.
Annyit tudok mondani hogy a gyári hűtő nem szerencsés, szedj le egy CPU hőfokmérőt(pl CoreTemp), és futass egy CPU terhelő dolgot(a windows 7 élményidex is megteszi), és csekkold a hőmérsékletét. A hőfok limit 65-70fok körűl van, ha húzás nélkűl ilyen hőfokot elér, akkor belese kezdj egy jobb hűtő nélkűl(pl. Cooler Master Hyper TX3 5k nekem is ilyen van, és hűvés mint télapó szakálla). -
northmahri
tag
válasz
darál0w #24436 üzenetére
Jó hát 30 körűl lehet, de ez frapsel ennyi...tehát olyan 40,45 átl fps-e lehet max grafikán, nagyobb felbontáson. Mindjárt feltolom az xp-t is mert azon jobban mennek a gammák(komolyan, black opsal teszteltem és a 32bites xp-n jobban futott, az más kérdés hogy ez a windows 7 1,2 gigát elfogyaszt üresjáratában, xp-nél meg 500mb).
A merevlemez kihathat a játékra? Windows élményindex szerint nagyon kaki merevlemezem van. -
northmahri
tag
Tudja vki hogy a dead space 2 legrosszabb(értsd legrosszabb felbontás is) sem megy 30fps fölött?
Lehet h a táp nem bírja a felhúzott órajelű procit? -
northmahri
tag
Nah újra lefutattva jól ment a dolog, több pontot kaptam így már minden részlegen.Már csak azt nem tudom hogy hagyjam-e ilyen feszültségen. Elvileg az alapórajele a procinak: 1,344V, de én csak 1,34375V-ra tudtam rakni a biosban.
-
northmahri
tag
Milyen hosszú ideig tart ez az orthos blend tesztje? mert 1 órája megy má'.
-
northmahri
tag
válasz
northmahri #24296 üzenetére
Nah valszeg vmi nem volt jó, mert miután save, és exit, és bekapcsolt, nem jött kép, kényszerített kikapcs, majd bekapcs, és kiírta hogy overclocking fail.
-
northmahri
tag
Arra gondoltam, hogy nem húzzom el 3,5GHz-ig, csak 400as FSB-t állítok be, így a memória pont 800MHz-en lessz, így nem kell feszültségekkel baszakodnom, csak a proci feszültségével. Tehát amiket beállítok:
PCI: 100MHz
FSB: 400
Ram: 800MHz
Vcore: (amikor jó lessz), alap fesz: 1.344v,ennél párral feljebbre raknám, természetesen eggyesével
Amikkel nem tudom hogy csináljak-e vmit:
FSB Strap to North bridge
Dram timming control(időzitéssel csináljak? miért jó ha kisebb az időzités)
North bridge voltage
South bridge voltage -
northmahri
tag
válasz
darál0w #24269 üzenetére
Ha 6x szorzó van, az fsb meg 450 lesz,akkor a proci: 2,7GHz-es lessz, ami kicsivel több mint az alapórajel(2,66Ghz), így nem kell proci feszt emelni. Ramnak a gyártó 1,8V-t ír elő 800MHz-en, ha én 450-re rakom az fsb-t , tehát 900MHz-es ramnál 1,9V-ra kell rakni?
de még vannak más feszültségek is: northbridge strap to...., ezeknél is állítani kell, ahoz hogy megtudjam hogy a ram megy-e 900MHz-en? -
northmahri
tag
válasz
northmahri #24256 üzenetére
Mivel teszteljem le a ramot?
-
northmahri
tag
válasz
northmahri #24225 üzenetére
Helyesbítés: ASUS P5QLD-PRO az alaplap, sorry!
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Ez a konfigom:
ASUS P5B PRo
Intel Core2Duo E6750 2,66GHz-en(alap)
300W PSU
AMD 5670
4gb 800MHz-es, 5-5-5-18-as timingal, Kingmax.Szeretném a processzort 3,5 GHz-re felhúzni.
Utána olvasással arra jutottam, hogy ezt kéne csinni:
0. PCI- 100MHz
1. Ram és FSB között 1:1-es arány beállítása
2. FSB 20-alnövelni
3. Ram sebesség visszaállítása 800MHz köré
4. Restart. Tesztek. Majd 2; 3. lépés ismételgetése amíg nem bootol be.
5. Ha nem bootol be akkor CPU feszültség növelés, restart, tesztek.
2-5. lépések ismételése egészen a kívánt 3,5GHz-ig. Ha minden teszt lefut normálisan, akkor kéne még valamit csinálni a rammal elvileg. DE fingom sincs mit.Olvastam h feszt is adni kell neki, meg az időzitésekkel is babrálni kéne.Nagyon megköszönném ha vki segítene, előre is köszönöm!
-
northmahri
tag
Intel Core2Duo E6750 2,66GHz-ről akarom emelni 3,00GHz-re. 4gb 800MHz ramom van. Miket kell beállítanom? Am asus alaplap.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 1 / 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- általános iskolai rendszergazda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest