Nincs semmi tuning, Auto-n hagytam a CPU beállításoknál mindent. Ezért is fura.
http://voneout.freeblog.hu/

Nincs semmi tuning, Auto-n hagytam a CPU beállításoknál mindent. Ezért is fura.
http://voneout.freeblog.hu/

Üdv!
K8N Neo3 Series (MS-7135) lapom van Sempron procival.
Egyik este kikapcs, és azóta nem indul. Már mindent kiszedtem belőle, lehúzkodtam a kábeleket...stb. Elem ki-berakás után amikor áramot adok neki, egy pillanatra felpörögnek a ventik,és kivillannak a bill. ledek, és utána semmi. viszont furcsa hogy a bekapcsoló gomb kábele sincs rajta, mégis felpörög. Tápot cseréltem az garantáltan jó. alaplap, vagy proci lehet a ludas? Másik gépemmel nem kompatibilis egyik sem, és nem tudom lepróbálni.
merre szögeljem hogy megjavuljon?
Előre is köszi....

Ha csak a procit hagyod az alaplapon és így indíttod, van hangjelzés VGA hiányt vagy memória hiányt jelző? BIOS reteselés volt már? Alaplapi gombelemet próbáltál már cserélni?
Vedd ki a házból az alaplapot és ott próbálgasd, illetve nézd meg, hogy nincs -e elszíneződött rész ill púpos kondenztátor az alaplapon.
Portól a hiba előtt mikor volt tisztítva? (esetleges túlmelegedés).
A tápegységet, ami a meghibásodáskor z alaplapon volt, ne használd, ha meg tudod oldani (lehet, hogy emiatt hibás a gép most).
A tudás kezdete a nem tudás tudása.

Elemcsere megvolt, lapon látható sérülés nincs. rendszeresen ki van tisztítva a portól. Levegővel szoktam kifujatni kb havonta...... de nem közvetlen a meghibásodás elött. Hangjelzést nem ad, mert nem jut el odáig. Mostani állapot szerint alaplap fekszik egy antisztatikus fólián, benne a proci, és rajta a tápkábel. elem betétel után tápot bekapcsolom, a ventik felpörögnek egy pillanatra, azután semmi. Ha billentyüzetet rádugom, akkor a ledek is felvillannak. Ezelött minden alkatrészt cserével teszteltem másik gépen. táp, ram, vga, merevlemez....stb

"Ezelött minden alkatrészt cserével teszteltem másik gépen. táp, ram, vga, merevlemez....stb"
Ezen leírásod alapján erősen alaplap gyanús a dolog.
Nah,szereztem 2x2 GB-os kites Corsair XMS3-as memóriákat.Ezekkel végre elindult normálisan a Prime95
AMD OverDrive ablaka is megnyílt.
Everest SPD/CPUID ablakok meg hol jók,hol nem.
Vaalami Win7 baj lehet?
0x0000008E-kedvenc BSoD kódom ABIT drivert,kézikönyvet,BIOS-t tudok adni :)

Köszönöm. Felhajtok valami lapot, amibe jó a proci.....

Szia!
Szeretném ismét a segítségedet kérni, ha lehetne! Kivettem a VGA-t a gépből, mert este megyek Pestre és be tudom vinni az Aqua-ba, hogy megnézzék. A gépet az alaplapi integrált VGA-ról üzemeltetem, de azóta ugyanúgy előjött "a képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt". Illetve dobott kék halált is.
Az integrált VGA saját+megosztott memóriával üzemel. Akkor lehet, hogy mégis a 2x2 GB Corsair a ludas? Bár futtattam memória tesztet és az nem jelzett semmi hibát.
A kék halálnál ezeket az üziket dobta:
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP és a ntkrnlpa.exe
utána ugyanez csak + a halmacpi.dll
és volt régebben egy hete:
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION
itt is az ntkrnlpa.exe volt a ludas.
Közben az SSD-men a SMART szerint az alábbi két érték növekedett:
Raw Read error rate : 102,104,107, most 117
On the fly-ECC Uncorrectable Error count: ez ugyanúgy változott, mint a fenti.
Miközben ezt írtam kétszer is dobta adriver hibaüzit+2 db kékhalált....
Most már tényleg nem tudom, hogy mire gondoljakv 
A gépem, ha nem írtam volna
FSP Aurum 400 W
Gibabyte GA-MA-790GP-DS4H
AMD Phenom 9150e proci
2x2 GB Corsair Dominator DDR2 1066 MHz
OCZ Vertex 2 60GB
WD Green 640 GB
Samsung HD502HJ 500GB
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Légy szíves és futtasd a Prime95 BLEND tesztjét, ez kimondottan a memóriát teszteli.
Valamint én, vagy a HDD-re vagy az SSD-re telepítenék egy windowst, próbaképpen.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Köszi!
A win7-es memória teszt szerint a számítógépnek memóriahibája van. Azért lefuttatom a Prime-ot is! Most az SSD van a win 7. Mellé tegyek fel egy másikat?

A memóriát egyesével is teszteld, és inkább a Prime95-t vagy a memtest86+-t használd.
Wint' csak akkor telepíts, ha nincsen memória hibád.
(Amúgy ne mellé az úgy nem lesz jó. Húzd le az SSD-t az alaplapról és a vinyóra tedd a windowst.)

Köszi!
Hát a prime nem sokáig futott, ezt produkálta: képernyő mentésű
Most próbálom majd a memtest-et is.
Akkor lehet, hogy nem a VGA-t kell gariba cseréltetnem, hanem a memóriákat?

Igen úgy néz ki, hogy memória hiba, nézd meg egyesével is.

Próbáld megtisztítani a memóriák érintkezőit: vedd ki mindkettőt az alaplapból, az érintkezőt törölgesd át alkoholos pzs-vel és egyet tegyél vissza. Aztán futtasd a prime-t. Ha hibát jelez, akkor memória csere és futtasd a prime-t. Amelyiknél hibát jelez, az helyett másikat kell venned. A vga-t egyenlőre hagyd. (előbb a hibás memóriát szűrd ki).

És mit ajánlanál? Mert akkor beruházok egy újabbra, de ha már így teszek akkor vehetnék akár erősebbet és időt állóbbat is. Egy jó ötlettel megdobhatnál 

Hát...a hibás modul helyett vegyél egy hibátlant ![;]](/dl/s/v1.gif)
Elég, ha olyan időzítésűt és sebességűt veszel, mint ami megmarad a gépedben. Időt álló? Van ilyen még mostanság?? 
szerk: esetleg vegyél annyival jobbat (ha mindkettőt cseréled), amit a konfigod kihasznál.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Ezt produkálta a memtest: képrnyő fotó.
Az esetleg nem lehet, hogy az alaplapi memória foglalat rossz?

Szia!
Köszi a tanácsot, sajnos most nem sok időm van, mert a 1/2 6-os vonattal mennem kell Pestre és csak szerda este jövök haza. Azért szerettem volna kideríteni, hogy hibás-e, mert akkor elviszem magammal és megpróbálom a garit intézni!
Szerintem a memóriád a hibás.Nekem is volt már hibás RAM-om.Először 30 percig volt stabil a gép,aztán meg randomra kékhalál.Elő a memtest,különböző százalékoknál kezdett el hibát dobni.Próbáld meg cserélni a RAM-ot jóra 

Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne, már hetek-hónapok óta..
Win 7 indításnál néha megfagy a gép. 3 tápcsere - fsp aurum 500, ramcsere (játék a frekvenciákkal-késleltetéssel, feszültség állítása), hosszú sentinel teszt hiba nélkül. Win 7 felületen amiket kimazsoláztam fórumokból be-,átállítottam (pl: teljesítménycentrikus energiaellátás, aero-t kikapcsoltam, regeditbe "super-fetching"-et engedélyeztem, 3 új vírusírtóval is próbálkoztam). És SEMMI! Tuningolva, tuninmentesen is ugyanaz a hibajelenség - Win 7 startupnál néha megfagy a gép. Felvillan az Üdvözöljük felirat és totál meghal, csak reset segít. asus m4a89gtd pro, phenom 2 x2 560, a-data xpg plus ramok, wd caviar black 650. 3. win 7-em, kezdve az ultimate-től, professional-on keresztül a home premium-ig. Mind a háromnál ugyanaz a fent említett jelenség. Kétségbe vagyok esve, és már nem tudom mi lehet a baj, ezen probléma abszolút meghaladja képességeimet. Néhány gondolat vagy ötlet amin elindulhatnék nagy segítségemre lenne 
Miután beindul a gép, Everest system stability és prime 95 is hiba nélkül megy órákig!
Everest CPUID vagy SPD ablaka is megfagy? (Esetleg a sebességteszt indításkor is?)
BIOS lehet még játszani a HDD beállításaival.Nekem pl. mikor be volt kötve az IDE-s mellé egy SATA-s,akkor az SATA módban nem nagyon akart indulni.Native IDE-re kellett állítanom+a többi ezzel kapcsolatosat is.Vagy csak SATA-s beállítások legyenek vagy csak IDE-s legyen.

Sziasztok, vettem egy használt Zotac h55itx lapot 2gb csx memóriával.
Itthon beleraktam i3 540-es procit. Induláskor felvillan egy vcc-led, meg néha megmozdul a cpu venti és ennyi. Csak áramtalanítás után produkálja ezt újra. egyáltalán nem kapcsol be, mi lehet a gond? 2 táppal is próbáltam!
előre is köszi! 
privit veszem észre a leghamarabb... ))))---->>

A lapot kipróbáltad, mikor megvetted? Gyanús, hogy más gondja nem lehet.

Postán kaptam, de megbízható fórumtárstól. 

Csak win 7 indításnál fagy meg. Egy satas vinyó van a gépembe, de szétnézek még a hdd beállításoknál, elvileg startupnál a vinyó dolgozik a legtöbbet.

Plusz táp rajta van? Alaplapi elemben van töltés? CMOS reset megvolt? Túl sok variáció nincs a problémára. Ha a proci meg a RAM jó, akkor a lappal van gond.

Elemet kicserélem hátha csak azzal van a gond.

Üdv!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy bekapcsolom a gépet felpörög minden de nincs kép, kihúztam 2 memóriát, vidikarit is de nem is sípol, ugyanúgy pörög ventri nézegettem előző hozzászólásokat de addig jutottam hogy vagy alaplap vagy táp valami 5let hogy tudnák rájönni? előre is kösz
Johnny

csak cserével tudod megoldani...
most raktad össze vagy régi a géped?(mmint nálad..)
1. ha most raktad, akkor biosreset, stb..
2. ha régebben, akkor lap lehet...
3. de ha nem sipol..van rajta speaker?(sry, de nem mkinel van otthon...
)
Segítőkész vagyok, de ne élj vissza vele, mert OGRE is tudok lenni... 2009.08.24 : Kiara 91cm, és >12,1kg

régebbi gép, már kb 1 éves körüli. asszem volt már olyan h sípolt is.. de ez az egész úg jött h 1 hetet kikapcsoltam hazajöttem és semmi, senki hozzá nem nyúlt 1szer vagy fél éve ugyanezzel a problémával elvittük szervízbe, mire odaértünk "megjavult" azt mondták nincs semmi baja... :\ szóval érdekes..
(#14531) Johnny1989 válasza Johnny1989 (#14528) üzenetére

jah és néha olyat is csinál hogy benyomom felpörren elindul utána hirtelen leáll vár 2-3 másodpercet és megint elindul...

az egyszer jó,egyszer nem lehet kontakthiba is... átmozgatni, megpucolni mindent...
Segítőkész vagyok, de ne élj vissza vele, mert OGRE is tudok lenni... 2009.08.24 : Kiara 91cm, és >12,1kg

Próbáld ki másik táppal. (kérjél kölcsön ismerőstől)

Fejlemények! aki ilyen, vagy a topic nyitásával esettel találkozik mielőtt venne új lapot, tápot. Csekkolja le a vezetékeket többször mert valószínű kontakthiba okozza. Nálam úgy néz ki hogy a vinyóba vezető vezeték nem volt teljesen jól bedugva. Köszi a segítséget! 

Sziasztok!
Problémám: tegnap reggel indítom a gépet, monitor be se kapcsol de a Windows elindul. Áramtalanítás után egy ideig semmi se történik a bekapcsológomb megnyomása után majd elindul szintén kép nelkül (az áramtalanítás után csak sokadikra akar bekapcsolni dolgot már egy ideje csinálja de utána működött rendesen)
Másik videokártyával ugyanez, a venti elindul rajtuk de mintha be se kapcsolnának, kicsit se melegek.
Ma cseréltem alaplapot, megint nem történik semmi a gomb megnyomása után de az alaplapon világít a led ergo áramot kap.
Találkozott már vki ilyennel? Már csak a tápra tudok gondolni, Gépem az adataimnál.

Szia!
A tápot próbáld cserélni, valószínűleg az a hibás...........
Nem értem a csalókat ! Tényleg csak pár ezer forintot ér a bőrük ??? Pirospontot adni nem szégyen,és viszonozni sem az !

"Sziasztok!
Nagy baj van a gépemmel csak nem tudom mi az.
Indításnál bejött az első kép ami szokott, de most ott is ragadt. Pár újraindítás után bejött egy ilyen üzenet: "a beállított tuning nem megy jól"! Végre elindult, de csigalassúsággal. A betöltött gép már hibátlanul működik és az Eszközkezelő sem árulkodik semmiről sem. A gépem:
Asus P5K-E Wifi
9800GTX+
Intel Core2 Quad Q6600
4 GB/800 DDR2 GEIL KIT
Corsair CMPSU-650TXMEU szünetmentes tápról kapja az áramot PANNONPOWER Pro2120.
Win64
1SSD, 2HDD"
Másik topikban KaiotEch volt olyan kedves és válaszolt, de átirányítottak ebbe a szobába.
Bár semmi tuning nem volt eredendően sem rajta, mégis megcsináltam a defaultot és csak AHCI módot és a boot sorrendet állítottam be. Ekkor elindult simán a gép. Ma reggel is szépen elindult, de előjött egy olyan hiba ( a rendszer betöltése után kb.10 másodperccel érzékeli az egyik HDD-t, volt régen, hogy egyáltalán nem látta ugyanazt a HDD-t, miközben Bios szerint megvolt), ami már három hete egyszer sem jött elő. Szóval arra gyanakodtam lehet az adott sata port a rossz, így a rossz portról leválasztottam a HDD-t és átdugtam egy másikra. Indítottam volna, de újra nem indult. Háromszor újraindítottam mire elindult normál sebességgel.
Van ötletetek?
SGS JVU+CF-Root

Ha csak 1 vinyóval indítod, akkor is csinálja? 
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Sziasztok!
Sajnos problémám adódott a géppemmel.
Kicsit több mint 1 éve vásároltam és eddig nem voltproblémám vele.
Mai nap bekapcsoltam, játszottam és közben ment valami letöltés is a háttérben, mikor egyszer csak kikapcsolt magától.
Kiszedtem a memóriát, széthúztam sokmindent majd visszadugtam. Rájöttem hogy a 8 PIN-es csatlakozó (CPU 3), ami azt hiszem a segéd táp, ha nincs rádugva az alaplapra elindul a gép, pörög minden venti, de kép nincs!
Rádugtam a CPU 1 és CPU 2 csatlakozókat is, de azzal sem nyikkant meg a gép.
A bekapcsoló Power LED pillanatra felvillan és kialszik rögtön.
Valkinek van valami ötlete mi lehet a gond? Szerintem az alaplap vagy a CPU-val lehet valami, de ez csak az én tippem....
A gép konfigom az adataim között megtekinthető.
Remélem kapok segítséget tőletek, nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!

Vagy a tápodnak azon ága rottyant meg (ami a legvalószínűbb) vagy az alaplapod. Próbáld meg elindítnai egy másik táppal.

Elképzelhető a táp, de a CPU1 és CPU2 segédtápokat nem használtam eddig és ezekkel sem működik. Emiatt zárnám ki a tápot.
Mindeneste csak holnap tudok szerezni a havertól, addig is nem tudom mit tehetnék még. :S
[ Szerkesztve ]
Sokminden megtörtént már velem, de ilyet még nem láttam. Egyik pillanatról a másikra nem idnul a gépem és nem tudom mi van...
Indítom a gépet és mielőtt még a memóriateszthez eljutna a gép megáll a kép (ahol a bios infó van, a proci típus) és ott ragad nem megy tovább. Ramokat kivettem, megrópáltam egyenként, párosával, minden slotban. Sehogy nem ment tovább. Küldtem neki egy CMOS resetet de most meg a full screen lógónál ragad le. Több ötletem nincs. Mi lehet??
Konfigom az adatlapon. 

Azért gyanakodnék először arra, mert bár nem használod, azonos ágról mennek.
(ha jól tudom)
Sziasztok,
Fú de nagyon ideges vagyok, segítsetek 
Windows XP SP3 bekapcsolás után pár mp-el kidobja a kék halált, ami kb. 2 mp-ig látható. Nem látok rajta semmi olyan infót, ami utalna a hiba okára. Már szétszedtem és újra összeraktam a gépet. Ha csökkentett módban indítom el, akkor jó, szóval feltételezem, hogy szoftveres hibáról van szó. Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Kb. a fél napomat ezzel cse*tem el és még most se jó.
[ Szerkesztve ]
Eladó könyvek, hardverek, stb.! http://y0.hu/_W3
Windows XP Javítás funkció használatát meg lehet próbálni 
Nem segített.
Teljes újrahúzás?Adatmentést tudsz csinálni?
Hát ha más nem, akkor az marad, de szeretném elkerülni. Mire felrakok újra minden drivert, frissítést, szoftvert, stb. + testreszabom, az kb. 15-20 órás lélekölő munka, aminek a végén a halálomat kívánom. Szóval szeretném elkerülni. Ráadásul pár hónapja lett újratelepítve.
[ Szerkesztve ]
Nekem 3-4 óra alatt megvolt Windows 7 SP1 telepítés+alap szoftverek+driverek+egyebek+töredezettségmentesítés
Milyen géped van?
Vagy próbálj meg egy olyat,ha van felesleges HDD-d,hogy arra húzol fel egy XP-t,aztán megnézed,hogy azzal mit dob.
Frissítettél mostanság drivert?Ha igen,akkor csökkentett módban szedd le!

sziasztok, segítségre lenne szükségem:
Asus P5K alaplap, Asus EN6600Si VGA, Fujitsu LCD monitor (analógon is próbálva) WinXP. A gép néhányszor nem indul. A win elkezd töltődni, a csík is halad rendesen, de amikor a bejelentkező képernyő kellene megjelenjen, hirtelen elsötétedik a monitor és úgymarad.(mindig ugyanott áll le.) A HDD pörög, szerintem be is tölti az oprendszert, de kép nincs. Párszor a gép indulásakor már a DOS-os képernyőn is lilás néhány betű vagy szó fele, illetve F8-al előhozott menüben néhány betű fel van cserélve (nem ékezetes egyik sem). Biosban piros pontok elszórva a képernyőn. Máskor meg szépen elindul minden és órákig megy hibátlanul. Mi lehet a gond? VGA? Alaplap? Monitor? (Kábelt cseréltem, így az nem valószínű) vagy csak szimpla szoftverhiba és egy win reinstall segíthet? De akkor miért van hibás kép a dos alatt is?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
Jó reggelt!
Egy Acer Aspire one géppel gyűlt meg a bajom. A gépre felment egy xp driverekkel együtt, hiba nélkül. Volt néhány biztonsági területre áthelyezett szektor a winyón, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Ment kb. 24 órát üresjáratban hiba nélkül. Aztán befogtam munkára; prociterhelés nulla, percenként kiír egy képet a merevlemezre, visszaolvassa, majd törli. Másfél óra múlva lefagyot, a hdd folyamatosan zakatolt, hdd led szinte világított. Kikapcs, majd bekapcs. Windows boot közben elszáll kék halállal (csökkentett módban is), 0x000007b hibakóddal (hdd zakatol, hdd led világít). Egy winyó csere orvosolhatja a problémát?