- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fazekas1993
csendes tag
4GB DDR2 RAM, GTX 460 768MB VGA, Gigabyte gigabyte ga-965p-s3 alaplap. Ennyit tudok leírni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fazekas1993 #22298 üzenetére
sokmindentől.
ram nincs visszaosztva.
feszek nincsenek fixálva...és hasonlok.
töltsd ki az adatlapod. -
fazekas1993
csendes tag
Hello!
Van egy Intel C2D e8400 procim és amikor húzni szeretnék rajta 3szor újraindul a gép és visszarakja magát 3GHZ-re. Van valakinek tippje hogy ez mitől lehet? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
CsiguszMaxim #22294 üzenetére
ezt olvasd el. amire nincs válasz arra kérdezz rá itt
-
petya1992
tag
válasz
CsiguszMaxim #22294 üzenetére
Minden feszt fix értekre kell tenni, sajna nekem nem volt AMD azoknak nem vágom mennyi fesz kell.A mag feloldás azt hiszem az ACC (Advanced Core Clock) Vagy UCC (Unlock Cpu Core)
-
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv! Itt van most már nálam a friss meleg Phenom II B55 és olyan kérdésem volna, hogyha alul akarom feszelni akkor mi az amire figyeljek? Az utolsó AMD-m még egy athlon xp volt uh teljesen idegen számomra a téma meg a bios is. Olyanra gondolok itt, mint pl. intelénél a PCI frekit százra kellett illetve semmit nem volt szabad auton hagyni.
Illetve a magok feloldása melyik opció is pontosan?
Előre is köszi
-
lipi67
nagyúr
válasz
petya1992 #22290 üzenetére
[nálam így ment.]
Nálad gyenge a lapocska, de előny a tuningban az, hogy fele annyi az L2 a procidban.
Valós 1,265-ön tudnia kell. Nem tudom, hogy milyen beállításokat enged a lap, de VTT-nek 1,25V körül kellene adnod, MCH-nak is adj, hogy bírja a 350-et úgy, hogy közben a ram se szívja le.(1,3V elég)
Sajna a kis procikkal az a lap nagyon korlátozva van a rambeállításoknál, erre ügyelj. Én tuti az alacsonyabb FSB-t és a max. szorzót használnám. -
lipi67
nagyúr
válasz
ROLANDMESTER #22287 üzenetére
Hát..3,6-hoz nem kell nagy bűvészkedés. Emeled az FSB-t, visszaosztod a ramraidat és kb. kész is vagy.
(380-ra tedd az FSB-t). Ilyen FSB-hez lapot nem kell feszelni, ramokat nézd, oszd vissza. -
ROLANDMESTER
csendes tag
sziasztok
nos én elég láma vagyok a tuninghoz de szeretnék egy pontos leírást kérni hogy hogyan is tudnám az e8500-am felrántani 3600mhz-re vagy többre (a hűtő bírni fogja) nos egy asus p5g41t-m lx alaplapom van és hát angolul nem nagyon tudok ezért kéne egy pontos leírás előre is köszönöm -
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #22269 üzenetére
Azok legalább procik. Ha mást nem találok..jó lenne. Bár..sztem kvra nem fogják eladni..
emerich0520: [Ezt a srácot keresd, ő az ajemdés harci Mulan]
-
törölt tag
Sziasztok!
A napokban tettem szert két egy gigás Kingmax FLGD45F-B8MF7 ramra(nem hűtőbordás).Az alaplapom
egy MSI 790GX-G65.Van benne egy 2 magos X2 phenom 55BE.A videokari csak az integrált HD3300-as.Előszőr fel se tudtam telepíteni a Win7-et(64-est).Aztán hosszú próbálkozások után megemeltem a ramok feszkóját 1,82 voltra.Minden más beállítás a biosban defaulton van.Így már sikerűlt feltelepítenem a wint,de sajnos játék közben előbb-utóbb lefagy.Min kellene még állítanom?Segítségeteket előre is köszönöm! -
tevike
senior tag
Egyszer nekem is volt egy inteles gépem,saját hülyeségemre elkezdtem tesztelgetni(mert akkor csomó ismerős ezt tette).Persze hogy a bios-ba belefeküdtem és állítgattam adatokat.Mondanám,hogy meg érte mert okosabb lettem.De a gép bánta mert a proci meg halt
Na meg azóta AMD-s vagyok,szóval tapasztalat maradt csak utána de más semmi.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sioaltar #22262 üzenetére
1. ha emelsz a cpu frekin, akkor játékok alatt nő az fps.
2. a segítségemmel
3. elvileg igen. gyakolratilag lehet, h nem szükséges, mivel vszínű, h alapfeszen maradunk, vagy alatta, mert a lapod ~415FSBnél nem megy többet...ez meg a Q8200 szorzojával ~2900mhz lesz, amit bőven tud alapfeszen.
-
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne proci húzással kapcsolatban. Van egy Gigabyte EP43-DS3L alaplapom, Intel C2Q Q8200 procival ami jelenleg gyári 2,33ghz-en fut. Videokartyat szeretnek cserelni, mégpedig egy Zotac 8800GT DDR3 512mb-s kártyát cserélnék egy GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE -re. Többek mondták, hogy ez a proci nem lesz elég alap frekin ennek a kártyának és valószínű húzni kéne rajt. Kérdéseim
: (1) ha megvan a kártya miből tudom megállapítani , hogy a proci nem elég a kártyának, nem hajtja meg rendesen? (2) ha nem hajtaná meg a kártyát, hogy tudnám húzni a procit? (kezdő vagyok , nem szeretném leégetni a rendszert
) (3) ha húzom a procimat , szükséges-e új hűtőt vennem?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szerk.: CORSAIR CX500W táppal megy a gép.
-
pepe_g
tag
válasz
darál0w #22259 üzenetére
Szia!
Igazad volt, ahogy mondtad 415 FSBnél wallos a lapom...
Most ennyit megy 410en alapfeszen:
[link]
Hőfok 31/47/47. Terhelve 43/60/60. Az jó? (A core #1 szenzora 57 alatt nem mér, csak felette, az miért van?)
És mit lehetne még állítanom, vagy ennyi?? RAM? 984en gurul jelenleg... -
ThodEE
őstag
válasz
Boci_83 #22251 üzenetére
P45 ös lapba ment a 6750em 3.48GHz et(800as ramok miatt nem ment feljebb)
CM 212+ al volt hűtve(60fok fölé nem ment több óra Everest után sem), de nem tudom mennyi az alap fesz, amit a BIOS adott neki, de tudom, hogy két léptékkel adtam csak neki többet, win7 64bittel, stabil volt minden, de Prime fagyott, és a működése leállt, többször is. -
Boci_83
őstag
Üdv
Egy kis segítségre lenne szükségem.
C2D 6750 Procimat kicsit megpörgettem, 438x8@3500Mhz-re. Procinak adtam 1,45V-ot biosban, Everest 1,41V-nak irja. Pci-exp 100Mhz, Ram időzítést lazábbra állítottam,Stabilnak tűnik egyenlőre.Vettem még 2x1gb-os Geil Ultra ramot MHC-nek érdemes adni egy 0,1V-ot? Valamint mik azok amikre oda kell figyeljek hőmérsékleten kívül?
Orthossal teszteltem, mert anno az első gépemet is azzal tesztem ki, és korábban nem vettem észre hogy piros sávban Paging felirat jelent volna meg. Nem találtam számomra kielégítő választ, hogy valójában mi is ez?
Prime nekem valamiért kifagy 64bit Win7el. -
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
@matthew@ #22243 üzenetére
Az az öt év nem hinném, hogy reális. Lényegesen hamarabb lelépik a jelenlegi szintet, a VGA-k és a CPU-k egyaránt. Pár tesztet elnézve a 4850-en nem tudnál annyit húzni (és azért a pár +fps-ért nem is érdemes), hogy CPU limited legyen vagy, hogy pont egymáshoz illő teljesítményűek legyenek.
-
@matthew@
őstag
válasz
darál0w #22242 üzenetére
Aha, értem. De ha pl kijön egy olyan játék (max. 5 év múlva lesz ilyen, sztem.) amihez 3,5-4Ghz közötti proci kell akkor fölhúzom akkor az menni fog nem? és am a gép nem lenne gyorsabb?
Szerk: Am a VGA húzással nem lesz több FPS? mert pl Just Cause 2-re kevés neki az alap fesz -
brown26
tag
Sziasztok!
Van egy ASRock P4Dual-915GL lap amiben van egy intel celero D 335 2800MHz proci
1,5GB DDR1
a kérdés a követező lenne, hogyan kezdjek hozzá a proci húzásának egyáltalán van-e értelme?
Olvastam hogy 3400MHz húzható. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem h az adatlpomon látható gép hogy bírná a 4Ghz-s tuningot, gondolok itt az alaplapra, procira, bár az BlackEdition tehát neki nem akadály, de a lapom nemtudom mit szólna hozzá, persze egy jó kis hűtő lenne a procin és nem az alap -
darál0w
Jómunkásember
válasz
pepe_g #22236 üzenetére
egyszerre 1 dolgot huzunk
ha a ramod már nem képes alaporajele vagy alatta menni, miközben a proci még tudna...na akkor kell letesztelni a ramot. először alapidőzítésekkel...megadott feszhatáron belül. ha elég, akkor marad az idpzítés. ha nem, akkor lehet rajta lazítani.
-
Kakaduku
senior tag
Még valami. Az FSB : DRAM arányom 1:2 Mennyire jó ez így?
-
Kakaduku
senior tag
Na szóval. Sikerült meghúzni a procit 2,66-ról 3,00-ra. Számomra ez bőven elég alapfeszültségen, de még egy utolsó kérdés. Az FSB/CPU Frekvenciáját állítsam, vagy hagyjam auto-n? Illetve a PLL mit jelent? Ott két érték van az auto-n kívül.
-
Str8 sk8r
őstag
...lehet rossz helyre írtam, de mindenesetre ebben kérném a segítségeteket...
...
-
stratova
veterán
Szomorú sors a notebookos...
Visszanéztem mit szedtem össze anno unokatestvéremnek, CAD/Photoshop-ra spec. igényeket is figyelembe véve (raid és integrált graf.) még filozofáltam is, hogy Phenom II 810 vagy Q6600.ASUS P5E-V HDMI
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz
2 x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz
CORSAIR VX450W
Fogadni merek, hogy azóta is alap órajelen ketyeg gyári hűtővel, pedig a lap mATX-es kistesója (direkt quad miatt nem mATX lett) is tele van OC opciókkal és akár 466-os FSB-n is futhatna a G35 ellenére...
Mit húzzon, így az ember.. :] megyek is aludni.. -
stratova
veterán
válasz
darál0w #22220 üzenetére
Az enyémben sem de az ő lapjának a biosa, ebben a formában nem tartalmaz visszaosztást, szóval ami alatt mi 2-t értünk az nála DDR Freq.-nél 667-es beállítás 415-420-as FSB-vel így is 830-840-en szalad a ram ami ha jól láttuk tud többet is. Amit meg linkeltem Bus/Core=proci szorzó az az erre mondta, hogy 6-8 állítható, nem? Így is úgy is a lap fogja meg a tuningot.
Tudom, csak nála így néz ki azért nem értettük -
stratova
veterán
válasz
darál0w #22216 üzenetére
pepe_g azt hiszem Bus/Core arányra gondol, ebben a lapban C2D-nél nem tudja csak úgy visszaosztani ramot, nem? Max a DDR2 800-as ramot DDR2 667-esként járatja.
-
ETOM
addikt
Van ugye asrock 790gxh/128 lapom benne 7750 3.3GHz húzva.. a fesz 1.4125v, de néztem terhelés alatt programok 1.49v írnak WTF?
Ennyire lehet nagy a különbség? AMD overdrive meg a bios jól jelzi.
-
Doblós
aktív tag
válasz
KurtCobain #22201 üzenetére
értem,tehát akkor állítsam át 9-re és úgy a tuti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged