Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
- 

darál0w Jómunkásember válasz  Tom70810865

üzenetére Tom70810865

üzenetére jo. akkor 1.36V valos fesz és 74°C amit ne lépj át. amit fixálni kell az a cpu fesz. annak függvényében mennyin akarod hajtani... nb feszt. cpu pll . fsb termination. kezdetben normal értéken. a 3,2ghzhez elég a normal érték mindre. ramokat pedig ha nincs kitesztelve, akkor alaporajel, alapfesz. és a pcie frekit 100mhzre. többi maradhat auto. 
- 

- 

szilrobi aktív tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKöszi, akkor jöhet pár nap tesztelés, elvégre a stabilitás a cél. Ha esetleg valami észrevételed, tanácsod van a konfiggal kapcsolatban, vagy van még valami gyenge pontja akkor mondd nyugodtan! Vagy ez már így rendben van lehet nyüstölni?  És persze B.U.É.K!!!! Még1x köszi a segítségért! (ezért lehet pirosat adni?  ) )üdv: 
- 

üzenetére Tom70810865

üzenetérenem, ha határokon belül maradsz mind fesz és hőmérséklettel is. és fixálsz minden feszt. nameg a pcie frekit is... maradhat auton is...ramszorzot meg majd ugy lődd be, h ~alaporajelen menjen a ram. felesleges most árakkal spekulálni...fél év az fél év...addigra lesznek uj cuccok...majd akkor visszatérünk erre. 
- 

oriic HÁZIGAZDA válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetérePersze napok óta olvasgatom értlemezem.  Ami hibát találok az az hogy biosomban sehol nem találtam beállításai lehetőséget az Uncore-hoz. A másik 3 szorzót belőttem. 
 CPU szorzó: 23
 Memória szorzó: 8
 QPI LInk szorzó: 36Lement az egy óra prime teszt, feltoltam 175 a BLCK, és amint elindítottam a prime-ot, kékhalál jött. 
- 

Tom70810865 csendes tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreHa a 9x333 -as szorzó helyett 8x400 -at állítanék be az csökkenti-e a CPU élettartamát? 
 Elméletileg akkor menne 3.2Ghz-en ha jól számolom. Hagyjam az FSBstNB beállítást "auto" -n az utóbbi értékek mellett, vagy állítsam 333-ra?
 CPU cooler (fél éven belül) esetében 15K-t szánnék rá.
 SSD - köcc az info-t meggyőztél. Valamilyet tudnál ajánlani ami ár/érték arányban is pénztárcabarát? Valamilyet tudnál ajánlani ami ár/érték arányban is pénztárcabarát?
 7. Frappáns kérdés, nem is tudom. bármi hozzáfűznivaló" bármi hozzáfűznivaló"Mégegyszer köszönöm a segítséged, és bár nem ismerlek de komállak.  
- 

szilrobi aktív tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreszia! Gondolkoztam a tegnapiakon, nem elég nekem ha 900-on mennek a ramok 5-5-5-15 időzítéssel? Nem tudom, hogy megéri-e vacakolni vele, jelent-e annyi plussz ami még benne van?? 
 Ja volt hogy nem bootolt be ma reggel, mhc-t visszaraktam 1.3v -ra, azóta jónak tűnik.Tegnap találtam egy fórumban: "kérdésem lenne a 1066 os memoria nem megy csa 800mhzn? 
 alaplap:Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel P35 LGA775 ATX
 mem R2 2GB 1066MHz Kingmax 2db R2 2GB 1066MHz Kingmax 2db
 proci:Intel Core2 QUAD Q9300 2, 50 GHz 6MB 1333MHzSztem az a gond, h nincs olyan ramszorzó, amivel 333MHz FSB mellett 1066MHz-en lehetne hajtani a ramokat, ezért betett az alaplap 2,4x-es ramszorzót, ami ugye 800MHz-et eredményez. Tegyél be 3x-os ramszorzót, ekkor ~1000MHz-en jár a ram, a ram feszültségét állítsd 2V-ra, dram reference feszültséget meg ilyeneket nem kell elállítani. Standard időzítését meg tedd 5-5-5-15-re." Nem tudom van-e köze az én esetemhez, de hasonlónak tűnik... 
- 

darál0w Jómunkásember válasz  ///Krisz\\\

üzenetére ///Krisz\\\

üzenetérepont most van szo rola a deneb topikban...3700mhz felett egyes lapoknál( vagy bisoknál...nemtudni ) nem veszi vissza az orajelet. 
- 

üzenetére Tom70810865

üzenetére1. amihez nem kell nyulni, illetve semmi köze a tuninghoz, az maradhat auton... gondolok itt SB feszre...illetve különböző ref feszekre. 2. ha fontos a fogyasztás, akkor marad bekapcsolva. 3. átlagfelhasználonak mind1 a ram:fsb arány... 4. lényegében a "ramszorzokkal" játszik...333 a te esetedben a helyes. 5. ha stabil, akkor jo. 6/1. mikor? és mennyi a keret? 6/2. gyorsítja a rendszert... 7. mit akarsz pontosan?  
- 

///Krisz\\\ senior tag kipróbáltam a procim (Phenom II X2 555), hogy alapfeszen (1.4V) bírja-e a 3.8GHz-t. ment vele normálisan a windows (azért csak a windows, mert tesztelni még nem mertem) csak épp nem akart leesni az órajele az alap 800MHz-re. ez mitől lehet?  (a hőfokok normálisak voltak) (a hőfokok normálisak voltak)
- 

üzenetére Tom70810865

üzenetéreszerkeszd ezt a HSZt mer' kiugrik a szemem. aztán majd ujraolvasom. jo. akkor elkezdem  
- 

Tom70810865 csendes tag Sziasztok! 
 Szeretném a segítségeteket kérni. Rengeteget olvastam magyar és angol nyelű fórumokon a témával kapcsolatban, de valahogy nem jutok dűlőre.CPU: C2D E8400 - Stepping:E0 
 COOLER: Cooler Master Hyper TX 2
 MOBO: ASUS P5P43TD PRO - Bios:0710
 RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333Mhz (KVR1333D3N9/2G)Szeretnék beállítani egy kicsivel magasabb, de még stabil értéket mindenre kiterjedve. 
 Értem itt az alap órajelektől kicsivel magasabb értéket pl.:
 CPU - 3.2Ghz illetve szorzó? (6-9)
 RAM - maradna 1333Mhz
 FSB strap to NB1. Ésszerű dolog-e egyes értékeket "auto"-n hagyni ha más értékeket manuálisan konfigurálok? 
 2. Mi a jobb beállítás? - (a nevét nem tudom az opciónak "C1E talán") - automatikusan visszaveszi a CPU órajelet ha kisebb terhelést kap a rendszer. Kikapcsoljam, vagy hagyjam ahogy van?
 3. Megfelelő-e a DRAM : FSB arányom (20:10)? Ha nem akkor ezen az alaplapon hogy tudom elérni a megfelelő beállítást?
 4. Mire szolgál az "FSB Strap to Northbridge" és az én esetemben milyen érték lenne optimális?
 5. A RAM -ok időzítése gyárilag CL9. Ezt manuálisan átállítottam BIOS -ban 7-7-7-24 értékekre, illetve engedélyezve van a "DRAM performance enhance" opció. Ez így jó-e vagy sem? +Ezek az értékek megfelelnek-e egy alap CL7 -es időzítésnek, okozok-e bármi kárt a RAM -okban ezzel hosszabb távon, vagy állítsam más értékekre avagy tegyem vissza "auto" -ra?
 6/1. Ha idővel szeretném lecserélni a CPU cooler-t, milyet ajánlanátok?
 6/2. Érdemes-e beinvesztálni egy SSD-re, ha nagyban növeli a rendszer teljesítményét, ill. milyet ajánlanátok?
 7. + Bármi észrevételetek vagy hozzáfűznivalótok lenne a témával kapcsolatban (+tanács), szívesen várom.
 8. Köszönöm szépen a segítségeteket előre is.Üdv, Tamás. 
- 

darál0w Jómunkásember válasz  freestailo

üzenetére freestailo

üzenetéreramok mennyin mennek? ht multiplier miért 10? 
- 

oriic HÁZIGAZDA válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreFeszek fixálva alapon, Ram fesz 1.5-ön, időzítést is fixáltam cl9-re,memóriaszórzót visszavettem 8-ra 10ről, energiamenedzsmentet kikapcsoltam, most 3450mhz-en megy(1200mhz a ram) a prime. (cpu 33fok, magok 40,43) 
 BLCK most 150-en van.Meddig emeljem a BLCK-t még? MÁshoz még ne nyúljak? 
- 

sgteam aktív tag válasz  freestailo

üzenetére freestailo

üzenetére remélem megoldódik a problémád remélem megoldódik a problémád 
- 

freestailo őstag kösz a segítséget, 1,5V a gyári fesz, de azt olvasom 1,68-at is lehet hogy bírnak. 
- 

üzenetére freestailo

üzenetérenézd meg a gyártó oldalát milyen feszültséget ír a ramodnak. 
 az is lehet, hogy ez túl kevés.
- 

freestailo őstag 1,590-et mutat ddr3 ram voltage-ra, ez soknak számít? sima egyszerű kingston value ramok 1333 mhz-esek 
- 

üzenetére freestailo

üzenetéreigen de ha auton van akkor túlhúzhatja!!!! és kaput proci meg ram nekem is szált már el ramom!!! 
- 

freestailo őstag bocsánat elírtam nem 2,5 re, hanem 3,5 -re húztam, amúgy gondolom ha auto-n van pl a ramfesz akkor emeli magától, mert a procinak is auton van és emeli is. 
- 

üzenetére freestailo

üzenetéreram fesz vagy északi híd fesz állítással stabilizáld a ramodat esetleg időzítés de az inkább már komolyabb tuningnál kell. 
- 

freestailo őstag Sziasztok! Ha 2,7-ről 2,5 re húztam a procit (x4 B25) és a Prime95 small FFT tesztben stabil, de a Blend-ben nem akkor mi van? valószínűleg a memórián bukik a dolog de miért? Sima kingston value ramok 2x2 Gb 1333-asok. ht ref clock: 259, pci speed 100fix, HT multiplier:10x, prociszorzó 13,5,más minden auto-n van hagyva. (nem BE a proci). kösz a válaszokat. 
- 

sgteam aktív tag Üdv!! Srácok, tuning guruk mondjátok meg nekem miért nem akar 
 a ramom elindulni ha auton hagyom vagy magam választom ki neki a 950mhz
 frekvenciát. 475fsb-vel üzemel jelenleg a gépem de a ramom csak is 1141mhz-en
 hajlandó elindulni ha feljebb veszem az fsb 500-ra akor
 is csak 1200mhz hajlandó menni a ramom 1000mhz-en be se bútól a gépem.
 2.3 voltot kap a ram és 1.53 voltot az északi híd így stabil játékok alatt
 a tesztek alatt az északi híd 1.47 volton is stabil de játékok alatt kb 5-10 percet bír a gép
 ezért adok neki 1.53 voltot.
- 

szilrobi aktív tag B.U.É.K. midenkinek!  Jóéjt... Jóéjt...
- 

enemy107 senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreMondjuk ez abszolút nem ide tartozik, de az E8400 avval a Crucial Ballistix kittel ami nekünk van azt produkálta, hogy a gép boot-ig nem jutott el. Szerintem egy próbát megér, hogy az XMP profilt kapcsoljátok be, és a ramokat auto-ra tenni teljesen feltéve ha nem túl magas órajelen akarja indítani 450-es FSB-nél. Ez érdekelne engem is.  
- 

enemy107 senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreJó akkor még ennyit hogy evvel próbálkoztam anno az E8400-al, alapfeszes tuningnál nem ment többet a proci evvel a memóval párosítva. 1066-on nem megy csak 6-6-6-20-on. A performance enhanced módban ha be van állítva a turbó profil, akkor manualisan nem szabad neki az időzítést állítani. Auto Vdimmen elindult nekem by SPD 1066-on de nem volt stabil. 
 Pedig a gyári 2.1 v-ot lőtte be auto feszen még csodálkoztam is rajta.A prime hibát dobott 8-9 körben még tuning nélkül is. Benne van a lap ram támogatási listájában de nem megy vele rendesen. még csodálkoztam is rajta.A prime hibát dobott 8-9 körben még tuning nélkül is. Benne van a lap ram támogatási listájában de nem megy vele rendesen.Ha megnézed a te ramodat auto feszen szerintem 1000-en ahogy használod 1.85-nél nem kellene több, 1066-on sem kellene a gyári megadott max fesz. A hyperx nek sem. 
- 

e30st tag sziasztok! 
 érdeklődnék, hogy Mac-ek tuningolására milyen szoftvert tudtok javasolni?konfig: C2D T9550 2,66Mzh, 4GB 1067Mhz ddr3, Nvidia9600+ Nvidia9400 
- 

darál0w Jómunkásember válasz  Andrew Greg

üzenetére Andrew Greg

üzenetérea lapnak bírnia kell...procival lesz a gond... 
- 

Andrew Greg tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreAMD OverDrive Stability test csináltam, 15percig, ugyan ezzel a beállítással, 3perc után újraindult 17,5x 
 ezen csináltam már 30perces is, de semmi gond nincs...
 még egy feles szorzó és megáll a tudomány...a Negyedik mag engedélyezése meg életveszélyes... 
 már 1,45v jártam és fagy mindjárt a rendszer betöltésnél..Lehet, hogy az alaplapom nem bírja ?? Üdv. 
- 

flensburg tag Hali! Socket:478-3.0Ghz/1m/800 
 Ezt a Procit lehet huzni?
 És ha igen meddig? 
 BÚÉKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
- 

darál0w Jómunkásember válasz  Andrew Greg

üzenetére Andrew Greg

üzenetéreátlagos...nagyon... NBt érdemes... és a cpu-nb éehet, h fog kérni feszt... 
- 

Andrew Greg tag Sikerült szereznem hűtőt így elkezdtem tuningolgatni... [Itt lehet látni a tuningot is..] ez az eredmény milyennek számít ?? 3,4 Ghz 1,4v, de a cpu-z szerint 1,424v kap...ez hogy ??? a Nb freq..10x van állítva és most 2000Mhz-en fut ezt érdemes feljebb venni ?? 
 és ha igen, mire érdemes oda figyelni ??
- 

kukinyo addikt válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreHa esetleg érdekelne akkor meg van a megoldás erre. 
 Igaz hogy nem kis segítséggel,itt találtam ezt a mondatot:Its integrated memory controller supports DDR2 up to 800 MHz and DDR3 memory type up to 1066 MHz speeds.
 Ez ugye annyit tesz hogy a procim memória vezérlője DDR2 memóriát 800MHZ-ig,DDR3 memókat pedig 1066MHZ-ig kezeli.De tulajdonképpen megy 1066-on ami igazolja a"kis"proci jelenlétét a"nagyok"között.Szerintem. 
- 

darál0w Jómunkásember 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Battlefield 6
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)
 ) 

bármi hozzáfűznivaló"
 bármi hozzáfűznivaló"

egyszer szerintem nem sikerült elindulnia, és visszaállította
 egyszer szerintem nem sikerült elindulnia, és visszaállította