- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
dabadab
titán
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3643 üzenetére
Ez nem valami jó hír, azt viszont nem tudom, hogy bizonyos dolgokat lehet-e kérni tőlük, tehát bemegyek a budafoki útra és bevásárolok (mindent lehet kérni, vagy csak a CRU-s cuccokat), otthon meg kicserélem, mert hát ha valami beüt én biztos nem fogok 20 000 forintokat fizetni / óra javítás címén, mikor tudom, hogy én is simán kicserélem.
Jó, bocs előbb kérdezek és csak utána olvasok -
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3641 üzenetére
Félig-meddig témánál maradva, mit is jelent a garancia? Ha pl. leejtem a notit (én hibáztam) akkor csak az anyagköltséget kell kifizetnem a szerelést stb nem? Ez már csak azért jutott eszembe, mert korábban éppen neked írtam, hogy a MO. szervíz 25000 Ft-ot kér egy fedlapcsere miatt és ebben az anyagköltség nincsen benne.
-
dabadab
titán
válasz
Shadowfax #3629 üzenetére
Melyik melyik a ket bill. kozul? Mert (T41-ekben) lattam olyat, aminek fenyes volt a bekapcsolo gomb koruli muanyagja es "kattogott", meg olyat, ami matt volt es puha gombjai voltak (nekem mondjuk az elobbi jott be), de nem lattam rajtuk semmit, amibol kiderult volna, hogy ki gyartotta.
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3629 üzenetére
Az a baj, hogy általában a Chicony-t tartják, az NMB-t esetleg rendelésre... Én is Chicony-t vettem, nem tudom miben lehet jobb az NMB, nekem ez is tökéletes.
Azt tudom, hogy más a gombok alatti "felépítés" de, hogy mitől jobb azt nem tudom
Mondjuk az eredeti UK bill-em az NMB volt, sok különbséget nem vettem észre.
A gombok ugyan olyan tartósak mindkettőn, vagy azok is más szerkezetűek? -
sghu
csendes tag
válasz
Shadowfax #3555 üzenetére
Értem. Tehát az összesen kevesebb pixel miatt olcsóbb.
Csak hát pl. amire én használom (munka, web), ott a függőleges felbontás jobban számít. Pl. a weboldalak többségénél már 1400x1050-es felbontásnál is üres sáv van jobboldalt. Széles kijelzőnél ez csak még nagyobb. Szövegolvasásnál és írásnál megint csak a függőleges felbontás kell, mivel széles szöveget kellemetlen olvasni.
Aztán meg ott van, hogy mivel a cégben minden applikáció - az amúgy tényleg idióta - 1280x1024-es felbontást használja, ezért szélesben minimum 1680x1050-es kijelző kell, ami legalább 15,4 collos. A mostani T60 meg 14,1. Ami jelent pár dkg mínuszt és mivel sokat utazom, ez szempont. Illetve ez már összesen több pixel, ami meg drágább az 1400x1050-nél.
Na mindegy, a "fejlődést" megállítani úgysem lehet. Ha majd 3-4 év múlva gépcsere lesz, kénytelen leszek pl. egy 1440x900-as wide cuccal beérni. Szácsizlájf.
-
-
WinZol
aktív tag
-
djDanee
csendes tag
válasz
Shadowfax #3448 üzenetére
Angolból nem vagyok fullos de azért ránéztem a linkre...
Tehát akkor nem egyezik meg ugyanaz az INTEL 2200 bg mondjuk amit DELL- gépbe raknak meg mondjuk amit IBM-be, hiába ugyanaz a neve:S
Jól beszívom ezzel... kutatom én már jó ideje az aprókat mindenfele de olyat amit IBM-be volt csak egyet találtam azt meg evlitték. Van győrbe egy elég *ar bolt, az egyetlen IBM képviselet (szégyen hogy az az) ott 2 hét fejvakarás után azt mondták hogy 22ezer+áfa és kapom a kártyát, ami enyhe vicc (még azt is eltudom képzelni hogy utánna se néztek csak mondtak egy böszme árat amiért tudják ugyse veszem meg). Lényeg hogy akkor azt javaslod inkább keresgéljek olyan után ami kimondottan IBM-ből származik... bár visszatérve a linkedre, az alapján akkor ráadásul olyat kell találnom ami T43ból származik??? (Lehet mégiscsak visszamegyek az üzletbe asztalra csapni:S) -
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #3443 üzenetére
Az hagyján, hogy Mac! De nekem még az SXGA+ 12" is kimaradt eddig (A kép alja)! Ezexerint mégis van élet az XGA-n túl! (Megvan, mire cserélem a T60-am 2010-ben!)
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #3401 üzenetére
Ha már por...
Volt már valaha olyan h a por miatt ment tönkre egy t60? Csak mert itt az albérletben folyton száll a parkettából vagy nemtudom honnan, szóval pl hifi tetején is van látható porréteg, meg az asztali gépem is elég koszos volt belül, amikor legutóbb vettem a fáradságot és kipucoltam, én meg nem vagyok egy házitündér, h nap mint nap portörlővel eltakarítsam mindenhonnan,
Szóval érdekelne, h törődjek-e ezzel, mivel ha minden igaz holnap boldog tulajdonosa leszek egy t60-nak. -
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #3375 üzenetére
A Lenovo X200 név már foglalt...
Bár egyesek szerint meg nem az... Lehet, hogy fake? (nekem annak tűnik, de ki vagyok én...)
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3375 üzenetére
Egyetértünk (bár ez inkább rám nézve jelent bókot, tekintve Thinkpad "szaktekintélyedet"
).
Nekem tetszik 13.3"-on a widescreen is, pláne ha WSXGA. Pont az SXGA hiánya volt ami "elrettentett" korábban az X sorozattól, bár mostanság már kezdtem megbarátkozni a gondolattal. De ezek szerint nem kell majd kompromisszumokat kötnöm ezen a téren. Cserébe min. $2000-ról indul majd az alapmodell...
-
karesz501
senior tag
-
Foxi
senior tag
válasz
Shadowfax #3350 üzenetére
Jól néz ki, a súlya is igen kellemes, van beépített optikai meghajtó. Kellemes gépnek tűnik, gondolom az árazás is hasonló lesz
Bár kicsit vastagnak tűnik a káva az LCD körül. Majd 1-1,5 éves korában, ha találok belőle hasonlóan jó vételt mint az X60 volt, talán még esélyes is lehet
Monjuk ez az SSD árak fényében nem valószínű.
Ha még jó vékony is lesz, akkor elbújhat mellette a Macbook Air.
-
Major Major
senior tag
válasz
Shadowfax #3259 üzenetére
Hello!
Köszi az infót. Így már nagy eséllyel inkább ezt választom, mint a német e-bay-t. Ha jól értem akkor ez új, dobozos IBM akkumulátor. Raktáron maradt készletként gondolom nem mai gyerek, nem árt ez az élettartamnak? Vagy első használat előtt bármennyit állhat? Mi a helyes beüzemelési módja egy ilyen aksinak?
Nálad mennyit bír? (Az a 200 MHz vajh sokat számít a fogyasztásban?) Nem tudom nem lenne-e jobb egy 5200Ah-s utángyártott.
Plusz még egy más témájú kérdés: Nem látom át teljesen. Az X23 mindegyik változatában van előre beépített wifi antenna, csak némelyikben (pl. az enyémben) nincs wifi kártya?üdv
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3200 üzenetére
Millió köszönet érte.
Igen, tisztában vagyok a jogi következményekkel, de lehetőségem adódik most hozzájutni egy izmosabb C2D-hez, azt szeretném beizzítani.
Most is csak utolsó darabokat lehet halászni ezekből a procikból, nem kell sok hozzá és már csak SantaRosa-t lehet majd szerezni...Remélem a hűtés megfelelő lesz így is, majd egy kicsit utánaolvasok még. Ha van esetleg vmi ötleted azt szívesen venném
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3185 üzenetére
Tandem Café-ra gondoltam (IX. kerületben, a Pipa utcában van, a Nagyvásárcsarnok mellett).
Nem rossz hely (sőt, nekem a törzshelyem, tehát ha asztalt akarunk foglalni, azt könnyen elintézem), igény szerint van sör/kávé/tea/egyéb, nem késdobáló és van wifi. (Ha már Thinkpad-tali...
) Ha javarészt nemdohányzók vagytok (én dohányzom ugyan, de megtartóztatom magam
), akkor javasolt a pince. Ja meg ott jobban el is férünk, ha gépeket is hozunk.
Viszont nekem egy problémám van: ez a hét nem jó (betelt a naptáram
), jövő héten meg gondolom, mindenki ünnepel, tehát lehet, hogy a tali 2008-ra marad.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3167 üzenetére
pösti, jelentem.
hányan lennénk egyébként a talira?
az említett rendszertelepítési problémát szerintem át lehet hidalni egy PCMCIA-s USB. 2.0 porttal.
Illető: nemigen, két látképpel kevesebb volt második gépre félrerakva. jó az A30, csak hát egy batár darab. viszont van T40-em is, mint fő gép - pont megfelelő kompromisszum a teljesítmény és a hordozhatóság között.
de amúgy nagyon tetszenek a régebbi X2x-X3x-asok is...
-
Illető
tag
válasz
Shadowfax #3169 üzenetére
Nem olyan macera, pendrive-ról bootolsz, mint win98 indítólemez, és elindítod az üres merevlemezre felmásolt winXP telepítőkönyvtárból az installert. Így a legkézenfekvőbb, bár tény, hogy lehet bonyolultabban is.
Az ár meg ha sok valakinek, akkor keres majd olcsóbbat vagy megpróbál alkudni.szerintem már csak a form factor miatt is megéri egy egyszerűbb telefon árát, ráadásul friss 40-es hdd-vel mérem.
-
Sipi
addikt
válasz
Shadowfax #3160 üzenetére
Igen, legyen! Ha már ThinkPad-buzivá váltam, hadd lássak egy helyen egyszerre rengeteg gyönyörű gépet!
Persze, a topik több látgatója elől nem veszem el a hangsúlyt. Csak finoman jelzem, hogy mint a Gentoo topik indítója, "gazdája", már szerveztem ilyet, és szerintem nagyon buli dolog.
Sipi
-
BFeco
aktív tag
válasz
Shadowfax #3144 üzenetére
Egy T40-et javítottam már a hőlégfúvós módszerrel. Szegényt ütötték, vágták.
Ha megemelted a gépet, azonnal csíkozott a kijelző, majd fagyás. ATI BGA forrasztás kontakt hiba. Kb. 2 hónapja már panaszmentes ( 4 éves a gép).
Gratulálok a Thinkpad gyűjteményedhez.
Nekem még csak 6 Thinkpad volt a tulajdonomban. 390, 390E, T40, T41, T42, X60.
Az offtopikos részre. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Shadowfax #3127 üzenetére
OK, köszi, teszek még egy próbát ezzel is.
Közben egyrészt meglepve veszem észre, hogy ha kikapcsolom (a hw-es gombbal a gép elején) a wifi antennát, akkor jóval kevesebb prociidőt emészt a progi, de még így is elég jelentőset (venti még most is állandóan megy). Másrészt felfedeztem, hogy a c:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities\ könyvtárban van két folyamatosan bővülő html (?) file. A nagyobbik 10 Mb-os és csak a mai napra vonatkozik. Nekem kínai, sajnos.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3114 üzenetére
Köszönöm, bár valószínűleg nem én fogom sajátkezűleg végezni, hanem boltban rakatom be, amelyiknek a kínálatában láttam az M 745-öst (bár csak az van ott, hogy 1.8 GHz Centrino processzor). De nagyon-nagyon hasznos infó, lehet, hogy komoly jövőbeli
-tól kíméltél meg az "A"-s változatról szóló figyelmeztetéssel - erre figyelnem kell.
(a "képregényt" meg elmentem, biztos ami ziher
)
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3056 üzenetére
"Gonosz cúf kisz hobbickák! Eszélyük volt rá két évvel ezelőtt, hogy elvegyék Szméagoltól az Ő Drágaszágát! Szerencére Szméagol ért előbb oda! Gaszda gonosz, gaszda cúf! Halál a Zákoszokra! Ha élni akarnak, akkor ők Fujitszu-Sziemenszet vehetnek cak!"
Mondjuk, a T43 nem gyűrű-formájú. Bocs, reggel van, de akkor sem bírtam megállni...
-
wienattwo
tag
válasz
Shadowfax #3053 üzenetére
Én pont reggel néztem, amikor változott a weboldaluk, a t61 250e volt, aztán amikor már csak 1 db maradt belőle, 270e-re módosították
A t60 14" tft-vel és 2giga rammal és gma950-nel, dvd olvasóval volt 200e, az eltűnt 5 perc alatt, aztán jött a 15" tft 1 gigával és x1300-zal 210-ért. A t61 bitang nagy vétel volt 250-ért, csak nekem egy vasam se volt
Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Google Chrome
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest