- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Monitor hiba topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Aktív témák
-
sghu
csendes tag
Azt tudja-e valaki, rá lehet-e venni a T60-at, hogy ne úgy működjön az ultrabay akksi, hogy először az merül le csontra, majd csak utá na kezdi el használni a fő akkumulátort, töltésnél meg fordítva. Mert így az ultrabay akku gyakorlatilag mindig a teljes kisütöttség, a normál meg a teljes feltöltöttség környékén van. Ez pedig egyiknek se ideális.
Nem mellesleg az ultrabay akksim vagy 2-3 ciklus után közölte, hogy már csak 75%-os. Igaz a kényszerű alaplapcsere ideje alatt teljesen feltöltve várakozott, de ez még bőven nem "teheti tönkre".
-
sghu
csendes tag
válasz
KilgoreTrout #3704 üzenetére
Nekem 14-es T60-am van, de utálom az oldaltáskákat. Ezért is (meg a fotóapparát miatt) van a cucc egy Lowepro Compudaypack hátizsákban. Igaz beleférne egy kisebb 17 collos is, de hátizsáknál ez majdnem mindegy és így legalább más is belefér még mellé.
-
sghu
csendes tag
Hát lehet, hogy nem fog menni a csere...
A helyzet az, hogy amikor meglett a gép, nem volt elég időm megkeresni hogyan is lehet kiírni a rescue partíciót. Viszont a cégben angol XP a standard ezért fel is raktam. Ma találtam meg a jól eldugott menüpontot. Nosza rajta. Erre a cucc csinált egy XP rescue CD-t, plusz úgy tűnik átírta a merevlemez rescue partícióját is, mert bootoláskor a ThinkVantage gombot lenyomva nem a magyar Vistás R&R jön be, hanem az angol XP-s.
Sorry...
-
sghu
csendes tag
Tegnap elkészült a szervíz a javítással, minden ok. Lekopogom, kopp, kopp.
Viszont amint kipróbáltam a járgányt, egy másik srác megszólított és kiderült, hogy neki is ugyanez a problémája, csak egy már nem garanciális R50-esen. Azért dutrva, hogy ez ennyire gyakori probléma legyen. Már a telefonba csípőből mondta a szervíz az alaplapcserét. Jó, tudom, hogy egy márkaszervíz alapból cserélni szereti a dolgokat, de akkor is...
Ettől függetlenül a gép nyilván csúcs szuper. Kicsi, könnyű, gyors, mi kell még. Ja és ahol a régi Gericommal szakadozott a vétel és a maximum 5,5Mbps volt, de általában csak 1-2, ott 36!!! Mbps-et húz a T60. Hoppá.
-
sghu
csendes tag
válasz
Shadowfax #3555 üzenetére
Értem. Tehát az összesen kevesebb pixel miatt olcsóbb.
Csak hát pl. amire én használom (munka, web), ott a függőleges felbontás jobban számít. Pl. a weboldalak többségénél már 1400x1050-es felbontásnál is üres sáv van jobboldalt. Széles kijelzőnél ez csak még nagyobb. Szövegolvasásnál és írásnál megint csak a függőleges felbontás kell, mivel széles szöveget kellemetlen olvasni.
Aztán meg ott van, hogy mivel a cégben minden applikáció - az amúgy tényleg idióta - 1280x1024-es felbontást használja, ezért szélesben minimum 1680x1050-es kijelző kell, ami legalább 15,4 collos. A mostani T60 meg 14,1. Ami jelent pár dkg mínuszt és mivel sokat utazom, ez szempont. Illetve ez már összesen több pixel, ami meg drágább az 1400x1050-nél.
Na mindegy, a "fejlődést" megállítani úgysem lehet. Ha majd 3-4 év múlva gépcsere lesz, kénytelen leszek pl. egy 1440x900-as wide cuccal beérni. Szácsizlájf.
-
sghu
csendes tag
válasz
tototos #3543 üzenetére
A gond számomra ott van, hogy a 15,4-es wide függőleges mérete kisebb a 14,1-es normálnál. Ha ilyenkor a függőleges felbontás ugyanakkora, akkor kisebb lesz a kép, ezért kevésbé látható, olvasható, stb.
Ráadásul emiatt nagyobb, nehezebb is lesz a gép. Számomra gyakorlatilag csak hátránya van a széles kijelzőnek.
-
sghu
csendes tag
Remek...
Akkor imádkozhatom, hogy a T60 még nagyon sokáig húzza.
Valaki magyarázza el nekem, hogy mire jó ez a widescreen mánia. Mi miatt van ennyire kis kereslet a 4:3 képarányra? A filmnézés? Vagy mi? Nem fér a fejembe, hogy miért kell ma már egy üzleti gépnek is wide-nak lennie.
-
sghu
csendes tag
Bizalmam egyelőre töretlen. Már csak azért is, mert a cégben van már másik 3 T60-as és semmi bajuk.
Igazából nagyon örültem, hogy egyáltalán még kapni lehetett. Mivel nekem a munkám miatt kell a legalább 1024-es függőleges felbontás, ráadásul sokat utazom, fontos, hogy könnyű legyen a cucc. Szóval ez a gép tkp. tökéletes nekem. Kicsi, könnyű, gyors és remélem tartós is lesz.
-
sghu
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van, csak a gép egy vadi új (2 napos volt a hiba jelentkezésekor, igaz tavaly augusztusban gyártották) T60-as. Először csak néha furcsán viselkedett (pl. nem ment a billentyűzet, belépni se tudtam a windows-ba, restart után ok), majd egyszer csak nem tudtam bekapcsolni. Ekkor még segített az akksi ki-be módszer, de pár perc után Machine Check Exception hibával elröppent (kék halál). Utána már se kép, se hang. Mivel nekem még szerencsére garis a gép, ezért irány a szervíz. A diagnózis "ránézésre" alaplapcsere. Persze ingyen lesz, csak most 1-1,5 hétig még a régi Gericommal kell dolgoznom.
Hát szóval nem egy kategória a kettő, hogy finom legyek és nőies. Remélem most túlestünk a bemutatkozáson a géppel és a jövőben hibátlanul fog szolgálni.
Aktív témák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Tudományos Pandémia Klub
- RAM topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest