- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29742 üzenetére
Az Android TV-s Netflixen viszonylag könnyen tudható, hogy van/lesz fps-váltás vagy sem, ugyanis ha az adott anyagra mész, akkor megjelenik a bal, majd jobb felső sarokban egy fehér box, amin kiírja, hogy a Képkockasebesség-egyeztetés bekapcsolva, pár másodperc után eltűnik. Ez, csak magyarul.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29711 üzenetére
Találtam egy érdekes cikket.
Netflix frame rate matching
Ezek szerint az Android tv a 12-es verziótól támogatja az alkalmazásoknak az fps váltást, és egyedül a Netflix ez implementálta is (2023-as állapot). Mégis pont a Netflix app a leginkább problémás a TCL-en. Talán épp azért, mert nem működik ahogy kéne?
Sajnos nem tudom hogy lehet a tv-t rávenni a forrás fps kiírására.Itt vannak még technikai részletek.
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #29673 üzenetére
Jah...
Jobb hozzáállás lenne, hogy lenne egy utolsó HSz, hogy ne ismétlem ne vegyél TCL TV -t, mert akad és csúszik és szétesik és nem is TV hanem monitor, aztán zárjuk a topikok...
Azért ez már eléggé a vicc kategória, ami itt megy most már hetek óta. Nem a hiba keres,, mert az csak egy dolog, bár annak is csak úgy van értelme, ha felveszed a kapcsolatot a gyártóval és nekik is elmagyarázod, mert lehet az is kiderül hogy nem is olyan egyszerű mint ahogy látod, vagy csak a homlokukhoz kapnak a fejlesztők módosítják a szoftver és mindenki örül.... -
blakey
titán
válasz
Celtis #29694 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával… nincs drop/akadás… - ez a kadenciahelyes lejátszás alapja. Minden normális külső lejátszó esetében van egy ilyen rendszerszintű kapcsoló és ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy bizonyos alkalmazások esetében ezt külön még be kell kapcsolni, pl. Kodi, Plex, Vimu, stb, és vannak olyan alkalmazások, ahol ezt nem kell, mert automatikusan a rendszerhez igazódnak, ilyen pl. a Netflix (Prime Fire OS-en vált fps-t, de Android TV-n nem vált fps-t, legalábbis a Homaticsokon nem), Apple TV+, Max és SkyShowtime sem vált fps-t az említett Androidos eszközön. Friss lejátszóknál, első bekapcsolás után a kezdőlépések egyike, hogy az fps-váltást bekapcsoljuk. Erre írtam korábban, hogy végre megtapasztalod, hogy milyen a valódi kadenciahelyes lejátszás.
…(tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) … - nem csak a 24p-t, hanem az összes fps-t, ami létezik (vagy az adott lejátszónál megengednek, mert előfordul, hogy valamit korlátoz a gyártó és akkor ott is hiba adódhat), tehát jó lesz a 23.976, 24.000, 25.000, 29.97, 30.000, 50.000, 59.94, 60.000 de akár a 48.000 fps is. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29700 üzenetére
C745 x2-ön ( ugyan az a proci) azért nem ilyen durva a helyzet. Dv anyag egy film alatt talán kb 5-6 -szor látok akadást. 1080p sdr alatt meg talán 2-3-szor 1 film alatt 55C745 -ön. Ez számomra még nem zavaró. Észreveszem de nem zavaró.
Netflixen egyszer láttam ilyen sorozatos mikroakadozást de többet nem. Nekem van egy fire stick 4k max 2023 rákötve a tévére de szinte nem használom mert nem olyan jó a képminőség mint a tévén telepített kodival ( tévén telepített alkalmazásokkal).Nálad ennyire durva az akadozás, hogy 1 perc alatt többször? Az már tényleg nem normális.
-
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29694 üzenetére
"Ha a lejátszón nincs bekapcsolva az fps igazítás, tehát a 24fps filmet 60fps 3:2 pulldownnal küldi a tv-nek, akkor ugyanúgy jelentkezik a probléma.
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával (tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) nincs drop/akadás"Nálam dettó így van (75C745, V135).
-
mimey
tag
válasz
Celtis #29578 üzenetére
Szia!
Elismerésem a kitartó hibakeresésedért.
Most volt időm megnézni, és ugyanúgy, mint neked 75C805-as, project ID 37: akad!
028 tökéletes volt. Áprilisban a kikapcsolt frissítés ellenére 098-ra frissült, azóta vannak a mikrolagok. Most v135, ugyanaz. Számomra elfogadhatatlan.
Netflix 3 test problémával szoktam próbálgatni. Vérapónál is jelentkezik, ahol írtátok.Vontar X4 CE 20.5 és mindegy, hogy 4K, DV, HDR10, vagy 1080p anyagot próbálok, mikrolagolnak.
Nem fogok full reset-et nyomni, meg telegram-ról rombolni így idő hiányában, hanem csak használnám a tv-t.
A többiek csak örüljenek, hogy náluk minden rendben, és látatlanban osztják a népet, mert vagy nem is ilyen típusú tv-vel rendelkeznek, vagy full HD netflix csomaggal (akikre gondolok, magukra ismernek).
És igen, kipróbáltam gigabites usb LAN adapterrel is, és a helyzet ugyanaz.
Megérkezett a héten a fire tv stick max gen 2, de még kibontani sem volt időm. Semmi pozitívat nem várok tőle, hiszen a Vontar-ral már kiderült, hogy médialejátszóval - hozzáteszem megfelelő beállításokkal- is adódik a hiba.
A tv feketéje, színei, stb. tényleg lenyűgöző, de szoftveresen... Nem értem, a TCL-nek miért kellett ránkerőltetnie a frissítést, főleg tudván, hogy hibás, illetve miért nem tudja ezt 4 hónap alatt orvosolni, ha már v028-nál tökéletesen működött.
Ha meg nem megy, ismerje el, tegye elérhetővé a v028-at, és kész. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29500 üzenetére
A 120Hz a 24 ötszöröse pontosan. - igen, egyáltalán nem állítottam az ellenkezőjét.
Vagy fejtsd ki értelmesen a mondandódat vagy rajzold le, mert ennek így se füle se farka. - értelmesen leírtam, pontosan érthető, de akkor másképp írom.
Kadenciahelyes lejátszás, akkor van, ha a képkockasebesség (tartalom) egyeztetés megtörténik a lejátszó (külső vagy a TV-n futó lejátszó alkalmazás) és a megjelenítő (TV) között, ilyenkor mindig az adott fps-nek megfelelő megjelenítés lesz látható. Amennyiben nem történik egyeztetés, akkor kizárólag a “pulldown” algoritmusokra van bízva, hogy mennyire lesz jó a megjelenítés, ami 60 (120) Hz-en történik. Ebben az esetben a következőket lehet tapasztalni:
23.976 és 24.000 fps esetében a pulldown képes gyakorlatilag tökéletesen dolgozni, a megjelenítés megfelelő, erős hibákat nem volna szabad tapasztalni, de nincs kadenciahelyes lejátszás, mert nem történik fps egyeztetés.
25.000 és 50.000 fps esetében a pulldown nem képes minden hibát elfedni, itt több probléma adódhat, nincs kadenciahelyes lejátszás.
29,97 (59,94) és 30.000 (60.000) fps esetében a megjelenítés tökéletesen megegyezik a TV megjelenítési frekvenciájával, így gyakorlatilag kadenciahelyes.
Az alternatív, nagyon ritkán használt egyéb fps-ekről pl. 48 fps) nem írok.
Tehát, ha nincs fps-egyeztetés, akkor a megjelenített anyagok kb. 85%-a közel kadenciahelyes, nagyobb hibák nélkül kerül megjelenítésre, de magát a kadenciahelyes lejátszás kifejezést használni egyáltalán nem helyénvaló.
Én is használom a TV-ken futó alkalmazásokat, de tisztában vagyok, hogy adódhatnak megjelenítési hibák, ezért ha hibátlan megjelenítést szeretnék, akkor külső lejátszót használok. -
kenicsab
tag
-
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #29588 üzenetére
Nálam az utolsó 2 szám nulla, a többi egyezik.
Nálad az új piddel akad a vérapó?Igen, írja is a képen ezt:
After the replacement of a main board you need to modify the project ID to fit the main board with the panel of the product.Telegrammra dobd be mindenképp a netflixes videód!!!
u.i.: Vhiktor tesztkészüléke is 38, nála sem akadt.
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #29576 üzenetére
Az elején ahogy az öreg Hawat elindul jobbra, már ott akad, de Lady Jessica balról jobbra haladása a legdurvábban akadó jelenet az összes tesztelt fájl közül nekem és ezen látszik legjobban ha valami gond van. Amúgy ezt is leírtam már jóval korábbi hozzászólásban. A gyári lejátszón pl. v135-nél brutális szaggatás.
-
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #29570 üzenetére
Próbáld már ki a Noise reductiont is, a telegrammon mintha hasonló hibát látnék, mint a tiéd és ezt javasolták megoldásnak. Bár csak tv adásra írja, netflix rendben van.
Hello, I have a problem with the c745x2 model as shown in the video below. I tried all software from v098 to v141. While watching satellite broadcasts on the TCL TV application, at random times the frames in the video seem to drop and the screen flickers. It is quite evident in the scrolling text in the video. There's also the lip-syncing issue. The audio comes before the video. I am experiencing the same problems in another application that uses the VLC player infrastructure.
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #29532 üzenetére
LG (120Hz):
-real cinema: off > 3:2 (2:3) pulldown
-real cinema: on > 5:5 pulldown
Samsung (120Hz):
-képtisztasági beállítások: ki > 3:2 (2:3) pulldown
-képtisztasági beállítások: egyedi: de-judder:0/de-blur:0 > 5:5 pulldown
Vannak olyan fw-k (gyártóktól függetlenül), hogy a 3:2 pulldown működésében bug van, de az 5:5 pulldown viszont hibátlanul működik.
(Van olyan TV, ahol az 5:5 pulldown bekapcsolásával minimális interpolációt is hozzáad.)TCL: ............................
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #29503 üzenetére
Kriszbet és AxBattler fórumtársak válaszában lehet valami. Pár éve már nemcsak a droidra igaz, hanem pl a webOS-ra és tizen-re is, nem véletlenül került azokba is tisztítási, optimalizálási menüpont.
Hasonló akadozás, framedropping, változó pull down probléma merült fel az S90C 14xx fw kapcsán ( [link] 1138 o.-tól) bár én nem tudtam reprodukálni ezt a hibát, nálam jó.
Ha jobban utána néznénk lehet még Sony-nál is előfordulhatnak ilyenek. -
Kriszbet
csendes tag
válasz
Celtis #29479 üzenetére
Bocs, igen v135.
Minden le van tiltva a mozgásnál, viszont az android programok és vagy rendszerelemekben, minden létező dolog vagy törölve vagy ha nem lehet, akkor letiltva van.
Igy számomra sokkal fluidabb a rendszer, akadozásoknak, reccenéseknek, szinte nyoma sincs.
Ami az utóbbi pár napban megosztott linkek, videók, mind mind
hibátlanul mennek.
80% ban csak a beépített lejátszót használom, ill vlc van fent ha esetleg valami még sem lenne tökéletes.
Netflix, skyshowtime, hbomax ill youtubra használom, néha
letöltött film.. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29495 üzenetére
Igen, ez a probléma, nem érted.
#29494gab1ka
De igen tudnak, miért ne tudnának? - Leírtam, hogy a kadenciahelyes lejátszás mit jelent, azaz a pontos, az anyagnak megfelelő fps-en vagy annak többszörösén (igen itt is lehet pulldown) történő megjelenítése. Az, hogy a TV a saját panelfrissítésének megfelelő frekvenciára alakítja át (100/120Hz) a megjelenítést, úgy, hogy közben nem történik képkockasebesség egyeztetés, azt nem nevezzük kadenciahelyes lejátszásnak. Tehát, ha nincs képkockasebesség egyeztetése, akkor nincs kadenciahelyes lejátszás, csak simán "pulldown" segítségével korrigálásra kerül a megjelenítés, ami kisebb, nagyobb sikerrel eredményhez vezet, és igen, van, hogy nem nagyon találni hibát, de van, amikor igen.
Ezt a témát a megfelelő helyen érdemes folytatni. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29477 üzenetére
Most bizonyítottad magadnak, hogy a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást. Sokáig tartott, de megvan
Önmagában a "pulldown" nem jelenti a kadenciahelyes lejátszást, mert minden fps-t 60 vagy annak megfelelő "többlet" Hz-en jelenít meg és itt sokat számít maga az algoritmus, amit az adott gyártó TV-je tud. Van, ahol nem annyira feltűnő és van, ahol igen. A kadenciahelyes lejátszás lényege, hogy mindug az adott fps-nek megfelelő "többlet" Hz-en történik a lejátszás, és igen, itt is van "pulldown", de nem mindegy, hogy az adott fps többszörösének, vagy fix 60 (vagy "többlet") Hz-nek megfelelő a megjelenítés.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29482 üzenetére
Ugye az akadások tesztelésekor a Judder csúszka nullán van? Csak mert az interpoláció egy tévén sem 100%-os. Simán el tudom képzelni hogy az egyeseknél bekapcsolva (esetleg ízlés szerint túl is tolva) maradt, akkor teljesen érthetőek az anomáliák és ez minden gyártóra igaz.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29473 üzenetére
Na itt is van. Videó link
Ez egy lassított felvétel. Az elején az látszik, hogy szép egyenletes a képkockaváltás. Aztán jön egy statikus rész, majd jelenetváltás a sötétben lévő fenyőfára. Itt már egyértelmű judder látszik (gyors-lassú-gyors-lassú-stb.) aztán amikor a vérapó kiér a fenyőfa mögül, megakad a kép majd visszavált a helyes kadenciára. A két fenyő között megint van egy plusz frame (akadás), aztán ahogy jön a második fenyőfa megint judderre vált a kadencia, majd amikor előjön a vérapó újra helyes lesz.
Az okának azt gondolom, hogy mind a belső app, mind a match frame rate nélküli külső eszköz 60 fps-en adja a tv-nek a 24fps tartalmat, 3:2 pulldown módszerrel. A juddermentes megjelenítéshez a tv-nek ezt fel kell ismernie és a megfelelő ütemezést helyreállítania. A visszaállításhoz nincs explicit infromáció a videó jelben. A képtartalmat kell analizálnia a tv-nek és felismerni az ismétlődő képkockák ütemét, hogy mikor jön 3 majd 2 egyforma képkocka. Hát ez a TCL-nek nem sikerült. Össze-vissza próbálkozik, akár másodpercenként váltogatva.
Ez a jelenet nagyon jó. Azt is sejteni vélem, hogy a statikus jelenet alatt bizonytalanodik el a tv, hiszen minden képkocka egyforma, nem ismeri fel benne a 3:2-t. Tulajdonképpen mintha korábban is úgy tűnt volna, hogy a statikus jelenetekből induló mozgásoknál volt jellemző ez az akadozás.Aki úgy véli, hogy az ő tv-je márpedig nem akadozik, az megtehetné, hogy a kérdéses jelenetről hasonló lassított felvételt készít, mozgásjavítás, meg úgy általában minden javító kikapcsolásával, lehetőleg DV világos módban...
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Szia. Osztom mindenben a véleményed, mivel nekem is ez volt a tapasztalatom. Egy rejtélyes anomáliát leszámítva: a v135 óta, a fire tv 4k max-szal, KODI-val, és Vimuval is, framerate matchinggel is akadnak a jelenetek...
Kérlek, nézz rá erre a tesztfájlra - 4k max framerate match-el, illetve TV-s KODI-val, gyári lejátszóval, hogy mit tapasztalsz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Köszi a beszámolót, igazán alapos. Elég lehangoló ez.
Valahogy így kell ezt elképzelni? [4k50 fps tcl stuttering]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Ugyan ezek a tapasztalataim nekem is, csak én nem Fire TV Stick-el nézem a filmeket, hanem Chromecast with Google TV-vel "Match original frame rate" bekapcsolása esetén nem akadozik a lejátszás, kikapcsolva észrevehető.
De remélem ezt majd egy szoftver frissítéssel előbb vagy utóbb rendbe teszik, mert ez kissé lehangoló, régi 10 éves Samsung TV-m folyamatosabb képet adott, ilyen akadást nem lehetett látni, ezt elvárnám ettől a tv-től is. -
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29336 üzenetére
Megjött a Fire TV Stick. Tanulságosnak tartom az eredményeket.
Executive summary: A tv szar. A stickkel jó, ha a frame rate eredetihez igazítása be van kapcsolva.
Amint hazaértem, azonnal csomagoltam ki a kis készüléket és csatlakoztattam a tv-hez. Viszonylag sokáig tartott mire hozzá tudtam látmni az első teszthez, mert vagy háromszor újraindult újabb és újabb frissítések telepítése miatt.
Elsőre csak beállítottam a NF accountot és azonnal a 3 test probléma teszt jelenetét (8.ep 7:00->) néztem. A legnagyobb meglepetésemre ugyanúgy akadt DV sötét módban és ugyanúgy nem akadt DV világosban, mint a tv NF appjával.
Azonnal ellenpróbát csináltam a másik tv-n (LG A1) Azon stutteres, de egyenletes volt a lejátszás, szóval nem a Firestick a gond. Ekkor végignéztem a beállításokat, megtaláltam és bekapcsoltam a "Match original frame rate" módot. Így már gyönyörű folyamatos lett a lejátszás az LG-n.
Vissza a TCL-re. Ugyanúgy hibamentes a lejátszás immár DV sötét és világos módban is.Újabb ellenpróba a Vérapó korábban említett jelenetével (29:50->) Ez a tv saját appjával és kikapcsolt frame rate match-es a firestickkel is DV világos módban rettenetesen, DV sötét módban eléggé, sőt kikapcsolt HDR-rel (firestick) is valamennyire akadozik.
A match original frame rate bekapcsolásával kisimul a lejátszás.Ebből azt a következtetést vonom le, hogy a tv-ben a 3:2 reverse pulldown (is) vacakul van implementálva mind belső app, mind külső forrás esetén. Tartalomtól és DV módtól függően itt vagy ott kisebb vagy nagyobb mértékben vét hibákat. Kb. úgy ahogy az interpoláció is szellemképeket gyárt. Egyszerűen kiforratlan a szoftver.
Minden tiszteletem azoké, akik szerint az ő tv-jükön nincsenek ilyen hibák, de szerintem egyszerűen nem veszik észre. Hogy mást nem mondjak a szervizesek az én tv.mre is azt mondták, hogy nem látják az akadozást, pedig aki elvitte annak meg is mutattam. Nincs itt semmiféle rejtélyes hardver különbség vagy egyedi szoftver gond. Ez a készülék ennyit tud.
-
classic B
senior tag
válasz
Celtis #29342 üzenetére
V028-cal nem tudom volt-e bárkinek is probléma. Az utána következő szoftverek mindegyike hibás volt, amíg próbáltam. Én meg csak USB-ről használtam. Amúgy nálam a youtube se volt tökéletes.
Vagy még az lehetne, hogy rosszul települ a firmware és szétcseszi az alaplapot, utána meg már az img se segít rajta. Találgatások... -
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29328 üzenetére
Nagyon köszi ezt nagyraértékelném.
A teljes tegnapi és mai napom külföldi fórumok olvasásával töltöttem, C835-ös userek már 2022-es postok szerint is ugyanerről panaszkodnak ahogy a C845-ösök is, szal eléggé tcl betegségnek tűnik ez amit egyik fw se tett helyre, gondolom arra kár is várni.
Van esetleg itt olyan, aki az Alzáról vett TCL tévét? Csak ott látok 400ért 75"-os méretben, viszont nem igazán kedvelem őket, miután eladtak egy karcos használt egeret anno újként, szerencsére visszavették.
-
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29328 üzenetére
Nyugi, nem csak nálad van ilyen.
Amúgy simán lehet, hogy más észre sem veszi.
A feleségemnek 3x kellett megmutatnom ugyanazt a jelenetet, hogy észrevegye.Netflixen nagyon sokat javít a Firestick. Azt nem mondhatom, hogy tökéletes, mert keveset teszteltem. De ahol a TV eddig hibázott, ott ez nem.
-
paolinho
őstag
válasz
Celtis #29299 üzenetére
Azért annyira gáz, hogy egy ilyen színvonalas TV ilyen probémákkal küszködik. Én most szeretnék egy 55-ös LG OLED-et nagyobbra cserélni, és bevallom, el kezdtem szemezgetni a TCL 75C845-jével. Az ára mindenképp meggyőző, de nagyon sok negatív kritika illeti a szoftverét, és nekem az Android sem tűnik annyira meggyőzőnek, mint az LG webOS-e. Na mindegy, egyelőre figyelek, és olvasgatok. Jó lenne megtalálni ár/éték arányban a legoptimálisabb eszközt!
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #29239 üzenetére
Valószínűleg te írod helyesen, mert aztán eszembe jutott hogy úgy használtam ahogy a #29230 HSZ-ben írta,. Így viszont nem kellett a CEC, mert azt kikapcsoltam az AVR-en, és ezzel szabályoztam, hogy a hang az AVR-en szóljon, vagy tovább menjen a TV felé. Nekem erre azért volt szükségem, mert a TV-re volt kötve egy füles. Ha már alszik a család, akkor volt, hogy azon hallgattam, hogy ne zavarjam őket.
-
válasz
Celtis #29115 üzenetére
No, megnéztem hétvégén, át is dugdostam a kábelek, jelenleg az alábbi módon:
HDMI1 (4k, 144Hz): PS5 direktben
HDMI2 (4k, 120Hz): UPC műholdas beltéri direktben
HDMI4 (4k, 60Hz) eARC: Denon X3500h erősítőLett erősítő hangom végre, viszont:
- PS5 indításkor továbbra is 60Hz-et ír ki jobb felül a TV. Bármit állítgatok nem tudok kihozni nagyobb Hz-et.- UPC tudom gagyi sokszor SD, a képen meg is látszik, de előtte is ez volt, 1-2 HD csatorna van, ezzel megbarátkoztam.
- Erősítő elindul TV bekapcsolásakor, ezzel még küzdök, a TV-n kellene a hang kiadást a TV belső hangszóróra raknom talán? Viszont ebben az esetben ha nem automatikus akkor manuálisan mindig állítgatnom kell ha éppen az erősítőn szeretném hallgatni a filmeket?
A gondom az erősítő automatikus elindulása TV bekapcsolás esetén, sőt ha a TV-t bekapcsoltam, és 20 perc múlva a PS-t bekapcsolom azzal is indul az erősítő. Idegesítő állandóan ki-ki kapcsolgatni az erősítőt. Ha átrakom nem eARC HDMI-be akkor meg nincs hang az erősítőn. -
mikrofon
veterán
-
attilla84
tag
válasz
Celtis #29198 üzenetére
Most ugrik be, hogy július 4-én mikor beüzemeltem a C805-öt, akkor 2-3 óráig nem vettem észre ezeket az akadásokat, döccenéseket és még a hangelcsúszást sem, ami kiégetett már. És akkor éjjel csak feldobta, hogy letöltötte a frissítést és telepítsem. Sajnos nem tudom az első órákban melyik verzió lehetett a tv-n, most a v135 van.
Nálam a hang elcsúszása a legnagyobb gond, és nem mindig egyforma. Van mikor majdnem jó, (de sohasem tökéletes) és van mikor már nagyon zavaró. A akadás/döcögés az néha van, akár egy két órán át is, akkor magától helyreáll és akkor semmi nincs, majd ismét kezdi...Nem tudom mit csináljak, visszaküldjem vagy ne. Százszor gondoltam arra, hogy igen és hogy ne. Nem tudom állapítani meg az agyam
-
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #29139 üzenetére
Nekem Netflixből alap csomag van, de Max-on most nézem az Aquaman, Elveszett királyságot DV Dark módban és semmi sem akad, szép folyamatos a lejátszás.
300/20as netem van USB 3.0-ban van egy ilyen. Kábel van a router és a tv között.Azt észrevettem, hogy nem jegyzi meg a képmódokat, tehát manuál be kellett lőnöm a DV-hez tartozó fényerősséget és egyebeket.
Buktam az egyedi szoftvert szerintem. -
attilla84
tag
válasz
Celtis #29036 üzenetére
Nem 4K-s tv, haver adta ide, hogy míg jön a TCL, legyen amin nézzem a focit.
De sajnos nem jutottam előrébb. Ugyanúgy megvan a hang elcsúszás. Kipróbáltam egy régi stabil beltérivel (Dreambox), egy sima Octagon sf8008-al, és egy új ugyanilyennel csak a legújabb kiadás (supreme) és mindhárommal ugyanúgy megvan a csúszás.
Két dolgot még próbálok, új HDMI kábel és még ráteszem a 3. és 4. HDMI-re, lássuk a 60Hz mit csinál. Hanem nem tudom mit csináljak. -
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29080 üzenetére
"A mikrolagok meg Vhiktor által tapasztalt időnkénti akadások más miatt vannak."
Ja, ezeket úgy kell elképzelni, mintha a PC-ben lévő videokártya teljesítménye nem mindig elegendő és akadozik a kép. Mintha leesne az FPS.
Akinek nincs ilyen, vagy nem látja az örüljön és ne is keresse a szemével. Egyszer észreveszi, utána mindig látni fogja. -
-
GZoli7
senior tag
válasz
Celtis #28924 üzenetére
Tele van a youtube is videókkal, ahol leírják, hogy nem kompatibil, hiába illene. Amúgy szerintem is, de mégsem az. Örülök, hogy nálad működik. A telegram és xda oldalon is sokaknak probléma.
peka46 Köszi, már két féle olcsóbbat rendeltem, de egyik sem volt jó. Most már csak olyat veszek, amit ki tudok próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged