Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #24549 üzenetére
A menü magyra fordítás borzalom, ezért nem is használom. Ha a mozgás menüben a két csúszka neve ez, akkor a vibrálás csökkentés a judder reduction. 30fps alatti videó tartalmak mozgását simitja. A 8-as érték már durva szappanopera hatást okoz.
A másik blur reduction, ami 30 fps felett, pl. tv adás, csökkenti a mozgó részletek elmosodottságát. Tehát ha filmet nézel, akkor A "foltcsökkentés" valóban nem csinál semmit.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #24488 üzenetére
Ilyen kis tapadó gyorskötöző rögzítő korongokkal [kép] [kép] ( nem jut eszembe a neve) és két helyen szigetelő szalaggal oldottam meg. A szalag saját tapadóját nem használtam és le se szedtem az aljáról a védőréteget. Eddig jó de najd kiderül. Direkt nem tisztítottam meg a felületet mert ezek a tapadó korongok nagyon erősen ragadnak és féltem, hogy már csak a tv hátuljával együtt jön majd le 😄. De szerencsére le lehet szedni azért ( még) és nem durván kell erőltetni. Szóval eddig tetszik és 2200 Ft -ért vettem Temuról.
-
Swami
senior tag
válasz
nicu71 #24369 üzenetére
Amiket én vettem, egész szépen ráragadtak a tv-re, de azért megerősítettem jó minőségű fekete szigetelő szalag csíkokkal. Tv-t úgysem adok el, mert annyira keveset akarnak érte adni a parasztok, hogy inkább nem adom, így most van 5 tv a házban - egy 32-es sík képcsöves VHS nézésre a zeneszobában, egy 32 LCD a kondiszobában, egy 40-es LCD az egyik hálóban, egy 55-ös LED a másik hálóban és egy 65-ös TCL a nappaliban. Ha majd idővel veszek újat, majd akkor kerül ezekből mondjuk a fürdőkbe is. 😄 Ráadásul, már mindegyiken ott a LED szalag. 😀. Szóval ragadjon aminek ragadni kell! 😄
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #23926 üzenetére
A filekezelőnek kell az engedélyeket megadni?
Én is küzdöttem, hogy pendrive-ról másoljak fel a Kodiba xml fájlt a távirányító gombok átdefiniálására.
Végül kínomban a kiterjesztést módosítottam .jpg-re. Így már látta a fájlkezelő, tudtam másolni és aztán a Kodiban átneveztem. -
snyper990
őstag
-
DaVE-1
senior tag
válasz
nicu71 #22937 üzenetére
Rájuk írtam aztán lesz ami lesz. Nekem a gondom az hogy a december 5-én rendelt TV-re a kezdetektől nincs semmi dátumom mikor akarják szállítani. Az öblítő (ami nem mellesleg nem érdekel mert csak a kupon miatt lett megvéve) is késett (arra legalább írtak dátumot de azt se tartották)
-
Cseri0058
őstag
válasz
nicu71 #22844 üzenetére
Azért ez durva kijelentés.
Laikus szemmel pont nem fogja látni a különbséget, főleg, úgy, hogy nem is lesz egymás mellett a kettő.
A 645 bőven elég az átlag felhasználóknak, mivel nem fogják látni a különbséget. Az hogy itt a fórumon kb. öten azt írjátok, hogy ég és föld a különbség az csak nektek annyira feltűnő, mert nektek fontos.
Nekem egy 55c645-ös tv-m van. Szüleimnél egy Lg oled Tv. Így, hogy nincs egymás mellett a kettő és néha látom az oledet, én mint laikus nem látok sok különbséget. Annyit nem mint ammennyit az árában látok, viszont a fényerő feltűnően gyengébb az olednek.
Szóval én azt mondom, hogy az átlagnak a c645 is bővel elég. Sokkal olcsóbb is... -
Matthew
őstag
válasz
nicu71 #22469 üzenetére
Stealth, nicu71: köszönöm a válaszokat. Biztosan sokkal jobb tévé a 805-ös de azért bizonytalan vagyok, hogy a nagyobb méret miatt látom-e rossznak a tévé adást vagy ennyit tud ez a tévé. A 805-ben fejlettebb ez a rész is, tehát szebben jelenít meg gyengébb tartalmat?
Egyébként emag-on max 317-ig tudom levinni az árát (-10% kupon), hogy lesz abból 305k? -
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #22461 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy ez valaha változni fog. Össze kéne hasonlítani egy másik miniledes tv-vel. Pl Sony X95L. Habár arra is azt írják, hogy nem a blooming minimalizálásra van optimalizálva.
Én nem láttam még más miniled tv-t sötét körülmények között, de a C805-től még most is fülig ér a szám egy-egy jelenet láttán. Nem hittem volna, hogy LCD-n ilyen lehetséges.
Még azt is el tudom képzelni, hogy direkt gyengítették le a HDR-t, mert különben ki venné meg a 900-as sorozatú tv-iket. -
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22406 üzenetére
Jól jártatok a c805-el. Kicsit irigy vagyok. Az 55C745 -el nem vagyok teljesen elégedett. Alapból kicsit gyenge a feketéje és ezáltal a kontraszt de ez sötét jelenetekben látszódik. Ilyenkor fátyolos hatás van. Ha be kapcsol a local dimming akkor jó a fekete de ez nem sűrűn látványos mert csak 120 zónás és nem valami dinamikusan vezérli . Röviden ritkán látni hogy működik. A világos jelenetek szépek és különösen tetszik hogy valósághű a színek! Gondolkodom ledszalagra a tv hátuljára úgy talán mélyebbnek tűnik a fekete és jobbnak hat a kontraszt az ellenfény miatt. Kéne valami jó amblighthoz hasonló de nem méregdrága.
-
rebb
tag
válasz
nicu71 #22100 üzenetére
Én a BF alatt vettem a 75c805-öt, csak kíváncsiságból szombat este meg is néztem az emag alkalmazást, hogy mikor fogják kihozni, de ott azt írták, hogy már szombat délután volt egy sikertelen kiszállítás a sameday részéről.
Nem törődtem vele, azt gondoltam, valami rendszerhiba lehet.
Vasárnap délután újra megnézem, és most is jött egy üzenet, hogy vasárnap délelőtt is sikertelen volt a kiszállítás.
Na mondom ez már nem tréfa, hétfőn felhívom a sameday-t, ugyan árulják már el, hogy mi miatt volt kétszer is sikertelen a kiszállítás.
Hétfőn reggel 9:00, épp tárcsáznák, mikor csöngetnek, kinézek az ablakon és lám itt a sameday futárja.
Közli a futár, hogy nem vagyok telefonon elérhető, már próbálkoztak kiszállítani kétszer is.
Nézem a telefonszámomat a papírján, de egy számmal kevesebbet rögzítettek a rendszerébe.
De Ő úgy gondolta a kollegáival ellentétben el is jön a címemre és ha van csengő, akkor becsönget.
És igazából marha mázlim van, mert ha nem Ő jön, akkor a kollégái simán visszaküldik az Emagnak, ismeretlen cimzet felirattal, mert három sikertelen után ez az eljárás, aztán kereshetem a TV-met, ahol akarom.
Hozzátenném, hogy kertes házunk van és mindhárom napon otthon voltunk, úgyhogy ott futár nem volt, sem szombaton sem vasárnap az biztos.
Na ennyit a Sameday-ról és a rendszerükről. -
gianni85
veterán
válasz
nicu71 #22071 üzenetére
Necces
én tavasszal vettem az enyémet, üzletben intéztem, mert csak ott adtak 6hó 0% thm-et, azt mondták másnap viszik, emag fiókban is azt láttam. Aztán 3-4 napba telt (szintén sameday kiszállítás). Jól meg is reklamáltam, hogy dolgoznom kell, így nem tudok bizonytalan ideig készenlétben állni, hogy mikor kedveskednek végre szállítani… legalább kaptam egy 4e forintos utalványt -
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22038 üzenetére
Frissítettem! Nagyon paráztam de nem volt gond. Sokminden nem változott. Most már van élesség állítás de minimális. Úgyis mondhatnám nagyon finoman állít ellenséget ami nem is rossz. A fekete sáv sötétítés mintha sdr-nél működne de franc tudja. Mindegy mostmár nyugodt vagyok hogyha sokat nem is javított ez a firmware de azért picit javított itt ott.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #21860 üzenetére
Egy próbát mindenképpen megér. Legfeljebb visszaküldöd. Azért ne feledjük ez egy low cost kínai tv.
Én is nagy féltem a feketétől a C845 beszámolók alapján. Ehhez képest leesett az állam. Nagyon agresszív a local dimming, a panel natív kontrasztja is kimagaslóan jó lehet, továbbá a zéró felhősödés együtt tényleg OLED-szerű élményt ad. Ár-érték arányban kiváló, de azért ez nem OLED. -
vidaila
senior tag
válasz
nicu71 #21488 üzenetére
Nekem is az 592 van fent a 735ön április óta nem is tudom hanyadik firmware frissítés amivel próbálkoztam, hogy megszűnjön a dolby vision filmek hibás (hamar vagy túl későn) fényerő változása. Sajnos nem akar megszűnni a hiba. Nem-nem működik a leírás ami kering a neten az energia takarékos mód ki/be kapcsolásával kapcsolatban.
Amivel nem próbálkoztam még az a rendszer teljes legyalulása és img-ból újra rakás, szerintetek ez segíthet utolsó mentsvárként? -
amdboy
senior tag
válasz
nicu71 #21054 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam igen. Ami sokkal nagyobb és jobb az a fényerő. 100%-on konkrétan kisüti a szememet, tehát bőven elég az 50%. Egyébként hozzávetőlegesen a 735-ben kb az itteni az 50% volt a 100%. Nem mellesleg a színek élénkebbek. A 4K videok hdr 10-ben valami fantasztikusan szépen. Nagyon meg vagyok elégedve. Nézegettem más márkát e körüli árban is, de ilyen tudással, ilyen képpel és persze méretben mind 300k felett voltak. Volt még lehetőség mini led is más márkában, és pont egymás mellett volt a 2 tv, mégis ezt választottam. Szóval aki teheti és "olcsón" jó tv-t szeretne érdemes ezt választani szerintem.
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #21054 üzenetére
A félteértések elkerülése miatt és nem kötekedésből...
uf6yanazon wifi frekvencia tartományban legyen/és ne vezetéken!
A frekvencia tartomány az légyegtelen ,abba mezei user igazából nem is lát bele. Szerintem inkabb arra gondoltál hogy egy wifi alhálón legyen a két eszköz.
Illetve nem tudom milyen megoldást használ a képkivetítés ebben az esetben. De pl. egy lan-ra (vezetékre) dugott chromecast vezérelhető wifi telefonnal a lényeg hogy egy alháló legyen.
(Persze extrém esetben megoldható akár az alhálón kívüli vezérlés is, de ez már másik káváház és komolyabb tudást is igényel)
-
kkp900
senior tag
válasz
nicu71 #20732 üzenetére
Elbaszott ez így az biztos! Egyesültek ,de mégse a Digi rá se látott a frissen megkötött szerződésre. Külön ügyfélszolgálatuk hiba bejelentőjük is van . De arra senki nem tudott válaszolni ,hogy pld mennyi csatorna és milyen ami jár. A weboldal át dob a digire állítólag pedig kevesebb jár… Tiszta vicc és minden Inviteles a Kártya is . Értem én ,hogy a dekodóláshoz kell ,de se kép se hang sajnos..Amúgy 2-szer is úgy szétfagyott a TV rendszere ebben ,hogy még a kikapcsoló gombra se reagált !! Még középen alul a kikapcsoló gombra se… Gondolom az arra szolgál amúgy . Maradt az áramtalanítás. Na ez vicces volt sajnos. Amúgy amikor HD csatorna van nagyon szép a képe szerintem legalábbis. Sok sokkal drágább tv-t ver.
-
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Hát szerintem mikor 3 frissítés ilyen gyorsan jön ki egymás után, akkor az lehet, hogy ez elsőben kipróbáltak valami és az rosszul sült el, amit a másodikkal megpróbáltak javítani de az rosszabblett, így a harmadikkal visszaállítottak egy korábbit, amig nem sikerül rendesen megoldani....
-
tomp
félisten
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Egyáltalán van a MediaTek MT9615-re Android TV 12-es SDK?
Ha van akkor csak a TCL-en múlik. Ha nincs akkor viszont bukta.
Bár ahogy olvasom nem csak a Realtek platformon van DV bug hanem az MTK platformon is szóval inkább ezen dolgozzanak mert érdekes módon más gyártó ugyan ezzel az SoC-vel hibátlan DV-t tud. -
tata93
tag
válasz
nicu71 #20227 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy át fogom rendezni a szobát, hogy rövidebb kábel is elérjen a TV-hez, mert ez így elég idegesítő. Tükrözés még szóba jöhet, lehet, hogy megpróbálom azt is, végül is nem veszíthetek rajta. Plusz lehet kipróbálom a Plexet is, filmezésre, amire legfőképp használom, tökéletes megoldás.
-
bazsimano
őstag
-
Parmezan77
junior tag
válasz
nicu71 #19852 üzenetére
Plex sajnos nem frissül magától. Ezt nekem sem sikerült beállítani. Ha új tartalom kerül a mappába mindig manuálisan kell frissíteni.
Sorozatokat külön mappába kell tenni és létre kell hozni egy külön libraryt a plexben ami sorozat librarynak van jelölve és nem movienak. Illetve van egy naming convention is, ahhoz van leírás, ha rá keresel, de a virágboltos releasek eddig mind jók voltak ebből a szempontból.
Alternatívaként én Vimut használok.
Ha visszaolvasol ezen a csatornán korábban leírtam azt is, hogyan kell a gépen beállítani a videó megosztást.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- TCL 43C645 43" 4K Smart TV
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest